Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 20 Jul 2017, 23:01
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slacko(32/64) 6.3.2/6.3.0 bug reports.
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 19 [272 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Mon 16 Nov 2015, 17:07    Post subject:  Slacko(32/64) 6.3.2/6.3.0 bug reports.
Subject description: Just mention which one!
 

Slacko 6.3.2 is out. See announcement

------------

For Slacko announcement and download links see here

For Slacko64 announcement and download links see here

Place your bug reports here. You can post nice stuff too if you wish.

Updates will go to the post below.


Enjoy slackoing.

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access

Last edited by 01micko on Thu 23 Jun 2016, 06:37; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Mon 16 Nov 2015, 17:08    Post subject:  

Future updates if any.

20160623 : slacko-6.3.2 and slacko64-6.3.2 are out addressing most of the bugs in this thread.

20151017 re: slacko64-6.3.0.iso only!
I had to reupload the iso. There was a fatal flaw in sfs_load - my fault.

So if you grabbed it before Tue Nov 17 00:04:24 UTC 2015 (Tue Nov 17 10:04:24 EST 2015 [Australian]) you'll have to delete and re-download.

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access

Last edited by 01micko on Thu 23 Jun 2016, 06:11; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 950
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Mon 16 Nov 2015, 19:03    Post subject: Slacko website mini-bug
Subject description: 64 bit hover icon reads 32 bit on Downloade Page
 

G'day 01micko,

Hovering over the Downloads on the Download page, I was about to download the 64-bit version but the hover box came up with '32 bit'. I assume this is the wrong message.
The 32-bit Slacko was the same but correct, of course Smile .

Nice otherwise so far.

David S.
Back to top
View user's profile Send private message 
unicorn316386

Joined: 07 Apr 2015
Posts: 208
Location: Canada

PostPosted: Mon 16 Nov 2015, 19:49    Post subject:  

Nice to see a new version released. Looks like lots of polishing has been done. Smile The new Puppy Theme Manager has come a long way and behaves a lot better here now. I like how it has a simple black.svg wallpaper, which seems to work well with Stardust_dark Tray. The download website has an impressive amount of useful information and seems well organized as well.

One small bug I see often in Firefox 38ESR with Slacko 6.x 32-bit (all versions) is that the top line of the tabs don't always clear after clicking on hyperlinks. As the new title displays, dots from the old title stay on the top of the tab. Firefox 28 doesn't have this issue for me though. Maybe a problem with how Australis interacts with Slacko on 1024x768? Screenshot is attached.

edit: Well, installing Dark Tabs is one way to fix the "dot remnants" in 38ESR, and looks better (with my theme) anyway heh heh
Screenshot.png
 Description   
 Filesize   9.87 KB
 Viewed   12613 Time(s)

Screenshot.png

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6698
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 00:08    Post subject:  

Sorry,no bug reports yet. Laughing

Congrats on a very nice release. Smile

Really uneventful install of Slacko64 6.3.0......all looking good so far.

Code:
# inxi -Fff
System:    Host: puppypc23222 Kernel: 4.1.11 x86_64 (64 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko64 Puppy 6.3.0
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: M5A97 LE R2.0 version: Rev 1.xx serial: 150545593600028
           Bios: American Megatrends version: 2601 date: 03/24/2015
CPU:       Hexa core AMD FX-6300 Six-Core (-MCP-) cache: 12288 KB
           Clock Speeds: 1: 1400.00 MHz 2: 2500.00 MHz 3: 1400.00 MHz 4: 1400.00 MHz 5: 1400.00 MHz 6: 2000.00 MHz
           CPU Flags: 3dnowprefetch abm aes aperfmperf apic arat avx bmi1 clflush cmov cmp_legacy
           constant_tsc cpb cr8_legacy cx16 cx8 de decodeassists extapic extd_apicid f16c flushbyasid
           fma fma4 fpu fxsr fxsr_opt ht hw_pstate ibs lahf_lm lbrv lm lwp mca mce misalignsse mmx
           mmxext monitor msr mtrr nodeid_msr nonstop_tsc nopl npt nrip_save nx osvw pae pat pausefilter
           pclmulqdq pdpe1gb perfctr_core perfctr_nb pfthreshold pge pni popcnt pse pse36 rdtscp
           rep_good sep skinit sse sse2 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm svm_lock syscall tbm tce topoext
           tsc tsc_scale vmcb_clean vme vmmcall wdt xop xsave
Graphics:  Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210]
           X.org: 1.14.3 drivers: nouveau (unloaded: vesa) tty size: 80x25 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card-1: AMD/ATI [Advanced Micro Devices ] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k4.1.11
           Card-2: NVIDIA High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 1c:87:2c:5a:bb:e2
Drives:    HDD Total Size: 1120.2GB (2.4% used) 1: id: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 120.0GB
           2: id: /dev/sdb model: WDC_WD10EZEX size: 1000.2GB
Partition: ID: swap-1 size: 8.60GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 132 Uptime: 23 min Memory: 294.7/7875.5MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17



Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       8064528      1024748      7039780       271324       108528
-/+ buffers:             916220      7148308
Swap:      8396796            0      8396796
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   38.18 KB
 Viewed   12638 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6698
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 00:32    Post subject:  

32 bit install pretty simple too. Installed a few packages and changed the kernel. All good.

Code:
# inxi -F
System:    Host: puppypc30978 Kernel: 4.1.11 i686 (32 bit) Desktop: JWM 2.3.2 Distro: Slacko Puppy 6.3.0
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: M5A97 LE R2.0 version: Rev 1.xx serial: 150545593600028
           Bios: American Megatrends version: 2601 date: 03/24/2015
CPU:       Hexa core AMD FX-6300 Six-Core (-MCP-) cache: 12288 KB flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm)
           Clock Speeds: 1: 3000.00 MHz 2: 3000.00 MHz 3: 1400.00 MHz 4: 1400.00 MHz 5: 1400.00 MHz 6: 2000.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GT218 [GeForce 210]
           X.org: 1.14.3 drivers: nouveau (unloaded: vesa) tty size: 80x25 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card-1: AMD/ATI [Advanced Micro Devices ] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k4.1.11
           Card-2: NVIDIA High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
Network:   Card: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 1c:87:2c:5a:bb:e2
Drives:    HDD Total Size: 1120.2GB (2.4% used) 1: id: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 120.0GB
           2: id: /dev/sdb model: WDC_WD10EZEX size: 1000.2GB
Partition: ID: swap-1 size: 8.60GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 146 Uptime: 4 min Memory: 230.9/8000.8MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.17



Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       8192852       932072      7260780       215152        81200
-/+ buffers:             850872      7341980
Swap:      8396796            0      8396796
Screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   47.48 KB
 Viewed   12603 Time(s)

Screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8656
Location: qld

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 00:39    Post subject:  

Laughing

Thanks James.

I went with the Plain Old Puppy (aka 'pop') theme in 32 as to not alienate too many users.

If you want to change it check out PTheme in the menu. Standard in woof are ziggy's stardust dark and light but I concocted 'buntoo' and 'pop'. There was a bit of contention in the woof-CE forum.. so I took matters into my own hands. Twisted Evil There also a couple more in the repo (should show up in ppm).. winXP and OSX. You can guess why I didn't ship those. Wink

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1457
Location: lincoln, uk

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 02:13    Post subject:  

both new (32/64) slacko's do not see my Intel Corporation Centrino Ultimate-N 6300 (rev 35) wifi card

normally iwlwifi driver is used, when using the usual iwlwifi module using the load module button it does not recognise the nic

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 6730
Location: Earth

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 06:15    Post subject:  

Hello @01Micko and thanks bunches for all the hard work you have put into the 4 distros and git you are working on. It really obvious and MUCHLY appreciated. I have to admire how you keep all this straight in your head. In any event, it is Herculean.

I have a single question-topic at this time while I wait for the downloads and it is appropriate to this thread; being that this is "bug reports".

Service Management
Will service-fixes be via Service Packs (aka like TahrPUP great approach) or via fixes/Fix-packs (aka @ETP magnificent approach)? Or will it be a combination of both (this would, of course, be ideal)?

Thanks, again.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engines or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 257
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 11:39    Post subject:  

Have done frugal install of both 32-bit and 64-bit slacko 6.3 on a recently acquired Dell D630 Core 2 Duo T7500 2.2 GHz(64-bit) laptop. The 32-bit worked well OOTB. Slack064, I have 2 issues.

1 - The laptop has BCM4321 wifi card, in slacko64, it is not identified, loading either of the b43/b43lagacy modules has no effect. Still no wifi.

2 - The tray configuration utility, does not allow changes to size, postion or autohide, in the default setup. When attempting a change a duplicate line is added to the tray config, causing a conflict. See attached pictures. Other items can be changed successfully using the utility.

This change did not occur in 32-bit.
Tray_before.png
Description  Tray config before attempting change
png

 Download 
Filename  Tray_before.png 
Filesize  31.85 KB 
Downloaded  668 Time(s) 
Tray_after.png
Description 
png

 Download 
Filename  Tray_after.png 
Filesize  31.08 KB 
Downloaded  654 Time(s) 
Tray_error.png
 Description   
 Filesize   16.16 KB
 Viewed   12346 Time(s)

Tray_error.png

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6698
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 14:14    Post subject:  

http://distrowatch.com/?newsid=09189
slacko 6.30.JPG
 Description   
 Filesize   122.42 KB
 Viewed   12352 Time(s)

slacko 6.30.JPG

Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1387
Location: Italy

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 14:45    Post subject:  

Thank you 01micko!
Tested without problems a new frugal install of slacko 6.3.0 32 bit. After loading a sfs file you have to restart x to see the new files in the filesystem. I recompiled motion detector. I attach it. The link to kernel source in Sfs manager is broken. I downloaded it from:

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko/kernel_sources-3.14.55-slacko_noPAE.sfs

I used the wary's p7zip-full and slacko 5.7's mtools for unetbootin: not found in PPM.
Tested working your pulseaudio skype: someone may need to edit the following lines in /opt/pa4-32/etc/pulse/default.pa:

Code:
load-module module-alsa-sink device=hw:1,0
load-module module-alsa-source device=hw:0,0
motion-master-git-1-i686_s630.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  motion-master-git-1-i686_s630.pet 
Filesize  90.94 KB 
Downloaded  535 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 2860

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 16:40    Post subject:  

Terry H wrote:
2 - The tray configuration utility, does not allow changes to size, postion or autohide, in the default setup. When attempting a change a duplicate line is added to the tray config, causing a conflict. See attached pictures. Other items can be changed successfully using the utility.

This change did not occur in 32-bit.

This appears to be a problem with the specific pTheme used, Buntoo. Specifically the 'restart command' line of jwmrc-tray1
If you change the theme through pTheme to any other everything is fine.

BTW, tray2 of the Buntoo theme is broken too. If you move on the other side the icons disappear. Is the 'spacer' line at the end of it that generates the problem in this case.
I guess the theme designer does not want you to change it . ( Razz )

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 257
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 18:33    Post subject:  

mavrothal wrote:

This appears to be a problem with the specific pTheme used, Buntoo. Specifically the 'restart command' line of jwmrc-tray1
If you change the theme through pTheme to any other everything is fine.

Yes, I am aware of this, just reporting that there was an issue with using the tray configuration GUI. I have set other themes using pTheme. also have edited config file manually.

Quote:

BTW, tray2 of the Buntoo theme is broken too. If you move on the other side the icons disappear. Is the 'spacer' line at the end of it that generates the problem in this case.
I guess the theme designer does not want you to change it . ( Razz )


Yes, i saw this after posting. Thanks for the information regarding the spacer.
Back to top
View user's profile Send private message 
oui

Joined: 20 May 2005
Posts: 2996
Location: near Woof (Germany) :-) Acer Laptop emachines 2 GB RAM AMD64. franco-/germanophone, +/- anglophone

PostPosted: Tue 17 Nov 2015, 19:23    Post subject:  why  

see pls picture Wink

(is not particular to Slacko64 but happens on ALL modern Puppy's Mad ... Is a GREAT bug needing to be eradicated using all Woof's Rolling Eyes !)
bug.jpg
 Description   
 Filesize   44.71 KB
 Viewed   12231 Time(s)

bug.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 19 [272 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0825s ][ Queries: 14 (0.0112s) ][ GZIP on ]