Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 04 Sep 2015, 12:44
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
[SOLVED] Key "alt gr" not working in TahrPup
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
a100_sausages

Joined: 02 Aug 2015
Posts: 5

PostPosted: Tue 04 Aug 2015, 07:52    Post subject:  [SOLVED] Key "alt gr" not working in TahrPup  

Hello!

Having received help with installing vim on Puppy in another thread, the time had come to do some programming. This revealed a problem, which I'm sure is some sort of a bug:

I needed som braces ({}) for a loop, so I pressed "alt gr" + 7, as this is the key combination for the left brace on the Norwegian keyboard layout. The result: No braces, but a beeping sound that almost blew my ears out!

It turns out that "alt gr" + 2 (for an @-symbol) doesn't work either, so the "alt gr" key seems to be the problem. Pressing it yields a beeping sound, but that is currently its only function.

I really hope that someone has a fix for this, as the "alt gr" key is crucial for both Java programming and making LaTex documents.

Greetings from Norway

Last edited by a100_sausages on Fri 07 Aug 2015, 06:30; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2990
Location: www.eussenheim.de/

PostPosted: Tue 04 Aug 2015, 11:11    Post subject: Key "alt gr" not working in TahrPup - please help!  

My keyboard is working very well.

Code:
cat /etc/keymap
de


Are you sure you have already setup your keyboard?
See Setup > Language > Keyboard
Choose no for Norway

Greetings from Germany
Back to top
View user's profile Send private message 
a100_sausages

Joined: 02 Aug 2015
Posts: 5

PostPosted: Wed 05 Aug 2015, 09:26    Post subject:  

Yes, the settings are set to a Norwegian keyboard (but English language).

If it's any help, my laptop is a HP ProBook 4330s, and all the buttons have worked on all other linux distributions. The only other buttons that don't work on Puppy are the screen brightness adjusters (fn+F2/3).
Back to top
View user's profile Send private message 
a100_sausages

Joined: 02 Aug 2015
Posts: 5

PostPosted: Fri 07 Aug 2015, 06:30    Post subject:  

Update

I was unable to fix this problem, so in desperation, I once again booted from the live USB and noticed that "alt gr" was working flawlessly in the live environment. I therefore tried to do a fresh install of Puppy to my hard drive.

The result: It all works!

I still don't know why it didn't work on my previous install, but I'm still very pleased.[/b]
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0273s ][ Queries: 11 (0.0027s) ][ GZIP on ]