Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Oct 2018, 07:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Epson-WF2760 printing <solved>.
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Mon 16 Jul 2018, 06:06    Post subject:  Epson-WF2760 printing <solved>.
Subject description: "Filter failed"
 

Hi,

My first time trying to use printer in Linux.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=61885

After searching/reading few printer threads, I did the following:

- download driver from Epson.
- install driver.
- Run CUPS, setting defaults etc.

Tried printing, nothing come out. It's an Epson WF-2760, network printer. I can print from Windows pcs. In CUPS, I saw jobs with "Filter failed". See attached.

I downloaded eppi, but don't know what to do..

What did I do wrong please?
Thank you.
capture30983.png
 Description   
 Filesize   65.95 KB
 Viewed   130 Time(s)

capture30983.png

capture607.png
 Description   
 Filesize   15.03 KB
 Viewed   132 Time(s)

capture607.png

capture1471.png
 Description   
 Filesize   16.01 KB
 Viewed   133 Time(s)

capture1471.png


Last edited by dcung on Thu 26 Jul 2018, 20:24; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 12324
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 16 Jul 2018, 06:23    Post subject: Re: EPSON WF-2760
Subject description: Installed driver, CUPS sees printer. No print. "Filter failed"
 

dcung wrote:
I downloaded eppi, but don't know what to do..

Go to the folder where the Epson driver files are located.

Open a terminal and run: eppi xxx.deb.

Make sure that you pick the right 32/64bit version.

Read here under Network Printers for how to handle the hostname issue.
Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Mon 16 Jul 2018, 06:39    Post subject: Re: EPSON WF-2760
Subject description: Installed driver, CUPS sees printer. No print. "Filter failed"
 

That worked.. Very Happy
Thank you rcrsn51.
Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Thu 19 Jul 2018, 02:45    Post subject: Epson-WF2760 printing solved, Scanner setup in progress.  

I thought, I continue with the same thread since it's same printer.
My apology if I'm supposed to create new thread/topic.

Very happy that I stumbled into Puppy Linux, so I can replace Windoz on my older laptop with it.

Now that I can print, I thought I continue tinkering with scanner. Not critical if I can't get it working, I figure I'll learn more doing so anyway....

At the Epson driver page, there were so many scanner driver files (in compressed tar). All similar, just for different flavour of Linux. So, I downloaded what I thought best for XenPup64_7.5.

I picked, latest 64 bit scanner bundle driver for Ubuntu.
Extracted the tar.gz file,
Read the readme file, then proceed to install all .deb files by clicking and answered "Yes" to install. All installed succesfully.

I can see new application "Image Scan" got installed, but nothing happened when I click to run it.

Hoping someone has same/similar experience to guide me...
Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Thu 19 Jul 2018, 04:44    Post subject:  

Not sure if supposed to, I run eppi tool to install those .deb files.
All completed without error.

BUT, something happened. I felt the laptop was behaving strangely, so I rebooted. And all my dekstop icons are gone, replaced by all these (see attachment) ??? Apps still working though...

Well, Scanner install has to pause while I resolve this...
Probably quicker to start from scratch, since it's my 'crash & burn' laptop.
But probably learn more trying to fix it though... I'd like to know what happened/caused it. (But I don't want to cross topic).

Let me tinker a bit, when I have enough with it, I'll rebuild from scratch... Smile
corrupt1.jpg
 Description   
 Filesize   111.58 KB
 Viewed   88 Time(s)

corrupt1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 12324
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 19 Jul 2018, 05:30    Post subject:  

Open a terminal and run:
Code:
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

Reboot. If that doesn't fix it,run
Code:
gdk-pixbuf-query-loaders > /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders

Reboot.
Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Thu 19 Jul 2018, 08:28    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

"Failed to create file....: No such file or directory"
After reboot - didn't fix


rcrsn51 wrote:
gdk-pixbuf-query-loaders > /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders

No error executing command.
After reboot - didn't fix

I checked /etc/gtk-2.0/gdk-pixbuf.loaders and below is the content.

# GdkPixbuf Image Loader Modules file
# Automatically generated file, do not edit
# Created by gdk-pixbuf-query-loaders from gdk-pixbuf-2.32.2
#
# LoaderDir = /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders
#
Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Thu 19 Jul 2018, 19:42    Post subject:  

Though curious, my interest to get scanner working takes priority...
So, I quickly did a fresh frugal build of XenPup64_7.5. This time I gparted the whole disk and only has XenPup64, got rid of Windoz.

So, back to the topic.
Atm, I got back to the point where I can print, and have the downloaded stuff from Epson. Only difference is that now the disk is ext4 instead of ntfs.

I will do more research before doing anything,,,, Smile
capture18418.png
 Description   
 Filesize   30.46 KB
 Viewed   60 Time(s)

capture18418.png

capture10361.png
 Description   
 Filesize   23.09 KB
 Viewed   61 Time(s)

capture10361.png

Back to top
View user's profile Send private message 
dcung

Joined: 13 Jul 2018
Posts: 229
Location: Down Under - 3rd rock from Sun.

PostPosted: Sun 22 Jul 2018, 05:18    Post subject:  

Continued here

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=41939&start=45
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0818s ][ Queries: 13 (0.0333s) ][ GZIP on ]