Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 18 Jul 2018, 03:10
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
ArtfulPup (& Upup-Bionic-Beaver-RC)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 37 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 47, 48, 49 Next
Author Message
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3391
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 17 Mar 2018, 15:23    Post subject:  

ally wrote:
peebee

I get failed to create new file

Smile

Hi Ally

This is an ArtfulPup update....

Did you apply the +16 delta to the original artfulpup-17.11.iso with md5 =
0625cacc699dc6127b1ceea44df5070f

Cheers
peebee

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3487
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 17 Mar 2018, 18:23    Post subject: ArtfulPup (& Upup-Bionic-Beaver-Alpha)  

I installed to the hard drive of my HP desktop:

System: Host: puppypc20199 Kernel: 4.9.59-lxpup-32-pae i686 bits: 32 Desktop: JWM 2.3.7
Distro: ArtfulPup 17.11
Machine: Device: desktop System: Hewlett-Packard product: HPE-410f serial: MXX0370KF3
Mobo: FOXCONN model: 2AB1 v: 1.00 serial: N/A BIOS: American Megatrends v: 6.02 date: 07/21/2010
CPU: 6 core AMD Phenom II X6 1045T (-MCP-) speed/max: 800/2700 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Redwood PRO [Radeon HD 5550/5570/5630/6510/6610/7570]
Display Server: X.Org 1.19.5 drivers: ati,radeon (unloaded: modesetting,fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.00hz, 1920x1080@60.00hz
OpenGL: renderer: AMD REDWOOD (DRM 2.49.0 / 4.9.59-lxpup-32-pae, LLVM 5.0.0) version: 3.3 Mesa 17.2.8
Network: Card-1: Ralink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe driver: rt2800pci
Card-2: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller driver: r8169
Drives: HDD Total Size: 1071.2GB (2.1% used)
Weather: Conditions: 36 F (2 C) - Partly Cloudy Time: March 17, 6:18 PM EDT
Info: Processes: 218 Uptime: 1:37 Memory: 233.2/8092.3MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

Installed kpat,vlc,and kodi with PPM.

No problems so far,
Thanks.
------------------------------------------------------------------------------

EDIT: I had to use "check dependencies installed package" from the
setup menu (for kodi) and installed them with PPM, it's working fine now.
I think doing that may have broken TAS, it gives ffmpeg errors, I
installed PupSnap-2.6_Scrot-0.8_32Bit.pet and that's working fine.

Added pminstaller-0.2.4.tar.bz2 and am running 27.8.1.
Also added smplayer/smtube with PPM and that's working well.

I think this could be my new favorite pup until bionic gets to final
release Smile

Thanks.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   81 KB
 Viewed   1138 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   70.9 KB
 Viewed   1185 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Papy


Joined: 13 Jul 2014
Posts: 41

PostPosted: Sun 18 Mar 2018, 07:48    Post subject: Question about obsolate seasonal ubuntu versions
Subject description: What Ubuntu version should be used ?
 

Question about obsolate seasonal ubuntu versions here
Bionic is not released and artful is still running.. What Ubuntu version should be used ?
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1826
Location: lincoln, uk

PostPosted: Sun 18 Mar 2018, 08:05    Post subject:  

hi peebee

I had to re download both ISO and delta to get it to work

all sorted

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
xyz

Joined: 17 Mar 2018
Posts: 22

PostPosted: Sun 18 Mar 2018, 20:53    Post subject: Artfulpup Hungary  

Artfulpup HU just released by Skamilinux HU installed tonight, palemoon is the default browser. Kernel 3.14.79
"Unfortunately, registration is disabled due to copious amounts of spammers. Contact Admin directly if you have any questions." PuppyLinux blog..
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3487
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 18 Mar 2018, 21:55    Post subject: ArtfulPup (& Upup-Bionic-Beaver-Alpha)  

I remastered my ArtfulPup 17.11.16 install:

System: Host: puppypc11962 Kernel: 4.9.59-lxpup-32-pae i686 bits: 32 Desktop: JWM 2.3.7
Distro: ArtfulPup 17.11
Machine: Device: desktop System: ACER product: Aspire M5620 v: R01-A4 serial: PTS860X0348050CF642700
Mobo: ACER model: G33T-AM v: 1.0 serial: 00000000 BIOS: American Megatrends v: R01-A4 date: 12/19/2007
CPU: Quad core Intel Core2 Quad Q6600 (-MCP-) speed/max: 1603/2403 MHz
Graphics: Card: NVIDIA GF108 [GeForce GT 430]
Display Server: X.Org 1.19.5 driver: nvidia Resolution: 1920x1080@60.00hz, 1920x1080@60.00hz
OpenGL: renderer: GeForce GT 430/PCIe/SSE2 version: 4.5.0 NVIDIA 390.42
Network: Card: Intel 82566DC-2 Gigabit Network Connection driver: e1000e
Drives: HDD Total Size: 626.4GB (1.1% used)
Weather: Conditions: 27 F (-3 C) - Mostly Cloudy Time: March 18, 9:34 PM EDT
Info: Processes: 197 Uptime: 21 min Memory: 183.4/8097.4MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.37

After booting on my Acer from another pup I mounted the remaster dvd
and copied everything to a folder, ran grub-4-dos and rebooted to the
remaster.
Surprised me when it booted up Smile

I loaded the devx and kernel source sfs's, blacklisted nouveau, and
rebooted, then installed the newest Nvidia driver.
It gave an error about kernel source mismatch but it seems to be working
okay.

The size of the remaster iso was just over 800 mb.

EDIT: screenshot2 is the remaster dvd running on macmini, gives option to save at end of session.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   71.75 KB
 Viewed   838 Time(s)

screenshot2.jpg

screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   47.52 KB
 Viewed   954 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
petihar


Joined: 09 Apr 2007
Posts: 355

PostPosted: Tue 20 Mar 2018, 05:30    Post subject: bluetooth  

Good morning,
I know that operating Bluetooth with a puppy is a real challenge... If someone managed to take up this challenge with ArtfullPup or Upup-Bionic, what are the packages to install to make this bluetooth work easily and correctly?
Sincerely yours, petihar.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3391
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Tue 20 Mar 2018, 06:05    Post subject:  

Upup_Bionic_Beaver Alpha Update

+6 delta

.iso md5 = 9b024f7f325db2e54ce59113724bdd64 Upup_Bionic_Beaver-18.03+6.iso

- LOTS of upstream Ubuntu-BB updates

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1061
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Tue 20 Mar 2018, 10:43    Post subject:  

+6 delta applied, md5sum of generated iso correct, normal +5 to +6 update on my i5 based laptop. No change on the Glib errors or glxgears front. I'll run with it as daily for a bit.

Thanks,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64, and LxPupBB for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS. Now tazpup for puzzles Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3487
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 20 Mar 2018, 15:42    Post subject: ArtfulPup (& Upup-Bionic-Beaver-Alpha)  

I installed Upup_Bionic_Beaver-18.03+6.iso to a 64gb usb-3.0 flash drive:

System: Host: puppypc13467 Kernel: 4.9.86-lxpup-32-pae i686 bits: 32 Desktop: JWM 2.3.7
Distro: UBB-Pup 18.03
Machine: Device: desktop System: HP product: 260-p029 serial: CNV6240BWP
Mobo: HP model: 81B4 v: 01 serial: PFPSK0BWJ301LW
UEFI [Legacy]: AMI v: F.04 date: 05/10/2016
CPU: Dual core Intel Core i3-6100T (-MT-MCP-) speed/max: 800/3101 MHz
Graphics: Card: Intel HD Graphics 530
Display Server: X.Org 1.19.6 drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1920x1080@60.00hz Advanced Data: N/A for root
Network: Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
Card-2: Realtek RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter driver: rtl8723be
Drives: HDD Total Size: 2063.5GB (0.3% used)
Weather: Conditions: 37 F (3 C) - Partly Cloudy Time: March 20, 3:26 PM EDT
Info: Processes: 205 Uptime: 11 min Memory: 188.1/3898.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.3.56

Added applications with PPM + pminstaller-0.2.4.tar.bz2
Kodi still segfaults,but kpat,vlc-3.01,smplayer/smtube okay.
Added "intel_pstate=disable" to the kernel line of the menu.lst file.

Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   40.81 KB
 Viewed   728 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3177
Location: wales

PostPosted: Fri 23 Mar 2018, 09:58    Post subject:  

hi peebee,

it's looking good.!

concerning those glib errors. i noticed that reinstalling 'libglib' fixed most of them so had a look the debs 'postinst' script.
and adding the following to '_00build.conf' sorts it .....
Code:
usr/lib/glib-2.0/glib-compile-schemas usr/share/glib-2.0/schemas || true
usr/lib/glib-2.0/gio-querymodules usr/lib/gio/modules || true


you still get the odd warning, mainly from non natively compiled apps, but it certainly clears up xerrs.log quite a bit.

also 'libglx-mesa0' needs adding for glxgears & 3d to work.

cheers
phil

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3391
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Fri 23 Mar 2018, 16:18    Post subject:  

Thanks Phil - much appreciated - both changes are in:

delta +7
iso md5 = 85803a63a215a854dcfeec3237704254 Upup_Bionic_Beaver-18.03+7.iso

Also loads of upstream UBB changes.

Warnings are definitely reduced, but leafpad still gives:
Quote:
# leafpad
(leafpad:10062): GLib-GObject-WARNING **: 16:22:47.834: Two different plugins tried to register 'GLibProxyResolver'.
(leafpad:10062): GLib-GObject-CRITICAL **: 16:22:47.834: g_type_add_interface_dynamic: assertion 'G_TYPE_IS_INSTANTIATABLE (instance_type)' failed
(leafpad:10062): GLib-GIO-WARNING **: 16:22:47.834: Tried to register an extension of the type (null) to extension point gio-proxy-resolver. Expected type is GProxyResolver.

_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 1061
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 23 Mar 2018, 17:28    Post subject:  

+6 updated to +7 on the i5 laptop. Direct rendering now exists with smoother scrolling in browser. glxgears now runs albeit with much lower FPS than I would expect from this laptop, 1100 FPS vs 8700 in other pups on this hardware. I'll look at what renderer is used vs other pups later.
Code:
# inxi -Fxx
System:    Host: puppypc32150 Kernel: 4.9.86-lxpup-32-pae i686 (32 bit gcc: 7.3.0) Desktop: JWM 2.3.7 dm: N/A
           Distro: UBB-Pup 18.03
Machine:   Device: laptop System: FUJITSU product: LIFEBOOK S761 serial: R2500459
           Mobo: FUJITSU model: FJNB225 UEFI [Legacy]: FUJITSU // Phoenix v: Version 1.17 date: 03/14/2012
           Chassis: AOD47CE51CBA7001 type: 10
Battery    CMB1: charge: 56.0 Wh 100.0% condition: 56.0/56.0 Wh (100%) volts: 12.7/11.1
           model: Fujitsu CP293600-01 serial: 01A-X110812201059X status: Full
CPU:       Dual core Intel Core i5-2520M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9967
           clock speeds: min/max: 800/2501 MHz 1: 2501 MHz 2: 2501 MHz 3: 2501 MHz 4: 2501 MHz
Graphics:  Card: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
           bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:0126
           Display Server: X.org 1.19.6 drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           tty size: 149x38 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:1c20
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.86-lxpup-32-pae
Network:   Card: Qualcomm Atheros AR9287 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
           driver: ath9k bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 168c:002e
           IF: wlp2s0 state: up mac: 24:ec:99:24:3b:d1
Drives:    HDD Total Size: 64.0GB (41.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_SSD_830 size: 64.0GB serial: N/A
RAID:      System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
           No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
           Unused Devices: none
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 188 Uptime: 10 min Memory: 406.6/4881.6MB Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.181 running in lxterminal) inxi: 2.3.7

Thanks,

Edit:

In ArtfulPup, irregardless of the kernel used, the renderer info is:
Vendor: Intel Open Source Technology Center
Renderer: Mesa PRI Intel(R) SandyBridge Mobile X86/MMX/SSE2
Version: 3.0 Mesa 17.2.8

In ubb, also irregardless of the kernel used the renderer info is:
Vendor: VMware Inc.
Renderer: livmpipe (LLVM 6.0)
Version: 3.0 Mesa 18.0.0-rc5

My guess is that this is the difference in glxgears FPS.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc and X-slacko-4.4 for my users; LxPupSc, LxPupSc64, and LxPupBB for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS. Now tazpup for puzzles Smile

Last edited by Marv on Fri 23 Mar 2018, 20:28; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 761
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Fri 23 Mar 2018, 19:49    Post subject: UBB-Pup- 18.03+6  

UBB-Pup 18.03+6

I realize it's early in the development of this new pup but since it seems to handle very well all of my 'need' programs brought over from other pup's I figured I'd give Google Earth a shot... My old favorite- Google Earth 6.2.2.sfs runs so well in other pup's I tried that first... Splash Screen appears but the main program does not run? Tried several other versions of Google Earth.sfs's with no success either! Hopefully it gotta be something simple?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 396
Location: The Heart of Muskoka, ON Canada

PostPosted: Fri 23 Mar 2018, 22:05    Post subject:  

Updated from UBB 18.03 +4 to +7 on Dell Latitude 3350 Core i3-5005U.

All still running smoothly.

Code:

# inxi -Fxz
System:    Host: puppypc25711 Kernel: 4.9.86-lxpup-32-pae i686
           bits: 32 gcc: 7.3.0
           Desktop: JWM 2.3.7 Distro: UBB-Pup 18.03
Machine:   Device: laptop System: Dell product: Latitude 3350 serial: <filter>
           Mobo: Dell model: 0KVTCC v: A00 serial: <filter>
           UEFI: Dell v: A13 date: 01/23/2018
Battery    BAT0: charge: 33.2 Wh 93.8% condition: 35.4/43.7 Wh (81%)
           model: Samsung SDI DELL 6C0FN58 status: N/A
CPU:       Dual core Intel Core i3-5005U (-MT-MCP-)
           arch: Broadwell rev.4 cache: 3072 KB
           
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 7981
           clock speeds: max: 2000 MHz 1: 600 MHz 2: 1000 MHz 3: 1100 MHz
           4: 700 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 5500 bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.19.6
           drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.00hz
           OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 6.0, 256 bits)
           version: 3.3 Mesa 18.0.0-rc5 Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Intel Broadwell-U Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:03.0
           Card-2 Intel Wildcat Point-LP High Def. Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.9.86-lxpup-32-pae
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: e000 bus-ID: 03:00.0
           IF: enp3s0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel Wireless 7265 driver: iwlwifi bus-ID: 04:00.0
           IF: wlp4s0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 530.9GB (0.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ01ACF0 size: 500.1GB
           ID-2: /dev/sdb model: Ultra_Fit size: 30.8GB
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 184 Uptime: 27 min Memory: 562.0/7756.7MB
           Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 4.4.181) inxi: 2.3.56
#
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 37 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 35, 36, 37, 38, 39, ..., 47, 48, 49 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1030s ][ Queries: 13 (0.0324s) ][ GZIP on ]