Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Jul 2014, 16:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
I852GM (i810 driver + i915 DRI) Vsync problem
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
hwti

Joined: 16 Feb 2007
Posts: 2

PostPosted: Fri 16 Feb 2007, 11:39    Post_subject:  I852GM (i810 driver + i915 DRI) Vsync problem  

With puppy 2.13, I managed to get DRI working, using i915_dri.so posted here : http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=14690

But I can't enable vsync : if I use
glXSwapIntervalMESA(1);
in my program, it locks for a few seconds, then updates display and locks, ...
I get an error message in the console :
do_wait: drmWaitVBlank returned -1, IRQs don't seem to be working correctly.
Try running with LIBGL_THROTTLE_REFRESH and LIBL_SYNC_REFRESH unset.


I found this : http://lists.freedesktop.org/archives/xorg/2006-August/017777.html


Could someone help me please ? It seems 2.14beta still uses the same Xorg i810 driver. What is the easiest way to recompile it for Puppy ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5218
Location: Australia

PostPosted: Fri 16 Feb 2007, 22:43    Post_subject:  

You must add the developer tools, and maybe the kernel sources too ...
and then you need the Xorg7.0 source and the Mesa and DRI sources.
Quite a big job, but since kirk has done this already I suggest you ask him nicely to add that patch and recompile i810_drv.so
Back to top
View user's profile Send_private_message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1391
Location: florida

PostPosted: Tue 20 Feb 2007, 10:58    Post_subject:  

Sorry hwti,

I deleted all of the mesa stuff after I got the 915 driver.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0415s ][ Queries: 12 (0.0038s) ][ GZIP on ]