Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 12 Dec 2018, 10:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Xenialpup64 CE 7.5 / 25 Nov 2017
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 43 of 51 [763 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 41, 42, 43, 44, 45, ..., 49, 50, 51 Next
Author Message
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 855
Location: Ann Arbor MI USA

PostPosted: Sat 13 Jan 2018, 14:41    Post subject: Re: Scrambled video on HP dv6500 (Slacko 63 Tahr 605 Xenial 75)  

[quote="sindi"].

On this laptop palemoon will not play youtube videos in lupu or Win7.
(It does in Firefox.) I click and nothing happens. On other laptops it plays but only at 360p.
[/quote]

The problem was a buggy 'cinema-look' add-on. Palemoon now plays youtube on here but I still prefer smtube, and the required latest version needs a newer puppy (or a lot of added libqt5 libraries not available in lupu ppm, libgst* and other libraries not found in lupu, and probably updates to others).

Should I be manually editing some config file for X to make the three newer linuxes work in X?
Back to top
View user's profile Send private message 
foxpup


Joined: 29 Jul 2016
Posts: 613
Location: europa near northsea

PostPosted: Sat 13 Jan 2018, 19:33    Post subject:  

Yoliano wrote:
In both cases, I encountered no problems with this method. But it seem's to me that, if xenialpup64 does not have the driver for the Radeon R5 graphics, booting from a USB-SSD will encounter the same problem as the CD.
I suspect that neither fatdog nor quirky have the amd driver and are using a generic driver. Try to check that in their system information tools or even in the xorg.conf file.
Bigpup tries also to get you booting xenialpup64 with a generic driver. Are you sure you add the boot parameters that bigpup gave in the right place? Maybe you are already at the prompt when you type them.
If you boot in uefi mode and not in legacy mode, you (probably) do not get the splash screen at F2 where you can add a line "puppy ..." with boot parameters. Instead you get 2 grub menus. In the second menu you have predefined boot options you can edit 'e'. That is where you can add extra boot parameters in the "kernel line", that is the line that starts with "linux". Add the code from bigpup at the end of the kernel line and press F10 to boot.
Code:
radeon.modeset=0


I also wonder: could there be a problem with the version of xorg for your graphic card? Xenialpup has xorg1.18, while fatdog and recent quirkies have xorg1.19 .

I think that the amd propriety driver, like the nvidia drivers, is kernel specific. To use the propriety driver you will have to build/compile yourself, which can be difficult, not painless. It is better to have the possibility to get to X, with a generic driver, if you want to do that.
You may find a link to the build package for the driver you would need here: http://support.amd.com/en-us/download/linux There are 3 R5 there; try to get more details about your graphic card(s) with lspci command in console (VGA controller and 3D controller/3D acceleration).
Back to top
View user's profile Send private message 
Hesse James


Joined: 08 Feb 2010
Posts: 79

PostPosted: Sun 21 Jan 2018, 10:32    Post subject: Additional software for Xenial64  

Hello
I have started a thread where I would like to summarize additional software for Xenial64 which is not included in the quickpet or other repositories.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=980848#980848

Maybe others like to contribute too ?
Thank you.
Christian
Back to top
View user's profile Send private message 
Yoliano

Joined: 27 Feb 2012
Posts: 64

PostPosted: Tue 23 Jan 2018, 20:35    Post subject: ISO CD
Subject description: Boot Failures
 

@foxpup
@bigpup

My apologies for the delay in replying to your latest posts. I have had to deal with various other priorities in these last few days and have not had time to return to this issue, until today.

With regard to bigpup's various code entry proposals, yes I have been entering each one correctly, just as foxpup describes. To assure myself of this, today I repeated the ultimate proposal and again encountered a kernel panic.

With regard to Radeon R5 Drivers, I found myself today, getting mired up in this issue and reached the conclusion that my knowledge is inadequate to handle the installation of a new driver. In my desolation at not having any success in this quest to boot xenialpup64 on my Toshiba L/T, the idea came to me that I should try some of the alternative boot options available in the last boot menu screen. So, first, I tried booting with the option: "Deactivate Radeon Driver". This did not change anything and xorg launched and then exited, as before. Next, I tried with the option: "With KMS - No". This was a shot in the dark, because I don't know what "KMS" refers to! (If someone cares to enlighten me, I will be grateful). But to my great surprise, xorg did not exit and the xenialpup64 desktop came up, followed by the basic config. window. Apparently it was a perfectly normal boot sequence and I was able to accomplish the basic config. and create a save file. I closed the Toshiba and rebooted OK, using the same option and I am typing this post on it, with the help of Palemoon. I also noted that the automatic config. of the graphics driver chose the correct, (actual), resolution of the Toshiba screen, (1600X900). Previously, when I tried to configure the G. Driver via xorgwizard, that resolution was not available.

So, I am sitting here, in front of the keyboard, astonished, greatly relieved and thankful that there is no serious problem of incompatability between xenialpup64 and my Toshiba. All I can say now is thank you both very much indeed for your ongoing interest and generous help, which I appreciate greatly. These Forums are marvelous institutions! Allowing for these good hearted interactions. I am sorry that, in my ignorance, I have created this storm in a teacup. My apologies to you both.
Back to top
View user's profile Send private message 
Moat


Joined: 16 Jul 2013
Posts: 932
Location: Mid-mitten

PostPosted: Tue 23 Jan 2018, 23:25    Post subject:  

@Yoliano - here's a small blurb about KMS (Kernel Mode Setting) - "...a method for setting display resolution and depth in the kernel space rather than user space."

https://wiki.archlinux.org/index.php/kernel_mode_setting

Bob
Back to top
View user's profile Send private message 
foxpup


Joined: 29 Jul 2016
Posts: 613
Location: europa near northsea

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 04:27    Post subject: Re:
Subject description: Boot Failures
 

Yoliano wrote:
I am sorry that, in my ignorance, I have created this storm in a teacup. My apologies to you both.
No need to apologize. Your ignorance was our igorance and now by sharing, your knowledge has become ours. Thank you.

EDIT: Does someone understand what this means? Does xenialpup not have KMS? Or is the version wrong for this machine? Or ...?
Back to top
View user's profile Send private message 
april

Joined: 14 Sep 2013
Posts: 1241
Location: Green Island baby!

PostPosted: Wed 24 Jan 2018, 16:20    Post subject:  

Installing and running Printers in xenialpup64 7.5
HP Deskjet 2131($19)
I got "hplip". via Puppy Package Manager.
Installed it ...rather a long one
Went to "localhost:631" in my browser
Modified the printer to use "2130"

Away it went and scanner worked with sane as well.

Canon MG2560 ($15) works straight off
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Hesse James


Joined: 08 Feb 2010
Posts: 79

PostPosted: Thu 25 Jan 2018, 16:50    Post subject:  

About Meltdown and Spectre vulnerability: latest kernel 4.9.77 with RETPOLINE mitigation for Xenial64.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=80274&search_id=36531023&start=36
Christian
Back to top
View user's profile Send private message 
duetta

Joined: 05 Jan 2018
Posts: 1

PostPosted: Thu 25 Jan 2018, 22:28    Post subject:  

First time poster.

I was having a similar problem as Yoliano installing Xenialpup64 7.5 (and 7.0) on my home-built music PC, which uses an AMD Kabini APU, on which I had been using TrustyTahr 6.05 as one of several OSs. No matter which option I chose, I could never get past the stage of the install where the graphical video driver was supposed to kick in.

I solved the problem in an interesting way, however - and this knowledge may prove useful for others. By browsing this board, I discovered that another member had created an alternate version of 7.5 with XFCE desktop. On a whim, I attempted to install that version - and that installation worked like a charm.

There is evidently a file important to users with AMD APUs included with that remix that is not present in the original version. It's also present in TrustyTahr - which I have been using for several years.

Perhaps this will help someone else.
Back to top
View user's profile Send private message 
april

Joined: 14 Sep 2013
Posts: 1241
Location: Green Island baby!

PostPosted: Fri 26 Jan 2018, 03:27    Post subject:  

Mine went the opposite way

I was using a TV as a monitor and the one you mention would not work past that point also.

This one worked straight off .

So it is a setting in the video configuration that gets first loaded to the screen before the x11 configuration jumps in to see what it has to work with and because it has nowhere else to go it fails .

Maybe someone knowledgeable can tell us what configs each of these uses for initial screens ..
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
april

Joined: 14 Sep 2013
Posts: 1241
Location: Green Island baby!

PostPosted: Tue 30 Jan 2018, 05:31    Post subject: Getting CUP setup running  

When I tried to add a printer a while back setup-cups didn't work got a funny page with bookmarks that didn't work.

Turns out from the cups script it expects the default browser /html viewer to be set . As Xenialpup64 7.5 comes out of the box with the viewer set to "auto" it did not get there .

So change default html viewer to palemoon and the cups setup comes up normally
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
trlkly

Joined: 11 Oct 2010
Posts: 24

PostPosted: Thu 01 Feb 2018, 17:05    Post subject:  

The boot-up help file is inaccurate, as it seems the puppy alias hasn't been included in the boot list. (All of the existing menu options use .linux instead.)

It also would be nice if the pfix=nocopy option was in the boot menu. I would think it would be commonly used for fast boots at the cost of slower running.

(It's also useful for testing purposes, since it gives you a larger save file by default.)
Back to top
View user's profile Send private message 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 52
Location: Ukrainian

PostPosted: Fri 02 Feb 2018, 15:00    Post subject:  

Hello .
I'm using Xenialpup 64 7.5. Need to display the layout of the languages in the tray. After installing the fbxkb package, the languages are switched and there are no icons in the tray. What should I install?
Back to top
View user's profile Send private message 
GeraSats


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 18
Location: Ukraine, Donbass

PostPosted: Tue 06 Feb 2018, 06:18    Post subject:  

shelezyaka wrote:
Hello .
I'm using Xenialpup 64 7.5. Need to display the layout of the languages in the tray. After installing the fbxkb package, the languages are switched and there are no icons in the tray. What should I install?


Update the package database. Install gxneur
Back to top
View user's profile Send private message 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 52
Location: Ukrainian

PostPosted: Tue 06 Feb 2018, 19:03    Post subject:  

GeraSats wrote:

Update the package database. Install gxneur

Не .... ну мог бы и позвонить просто ...
Thanks, I'll try.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 43 of 51 [763 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 41, 42, 43, 44, 45, ..., 49, 50, 51 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1136s ][ Queries: 15 (0.0334s) ][ GZIP on ]