Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 18 Dec 2017, 13:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
XenialPup64 With XFCE-4.12
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 5 [73 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Author Message
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1369
Location: Australia

PostPosted: Fri 01 Dec 2017, 22:01    Post subject:  

Alrighty then, let's try this again:

xfcexenial-R5[fixed].iso 761.5 MB
md5sum:71d1400477a013b44ab3a6e3e28b90dc

Thanks again Marv Cool

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 920
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 01 Dec 2017, 22:54    Post subject:  

Quick check, seems fine. md5sum correct, pristine frugal install (lite mode, no adrive, no ydrive). Exactly as above, timezone & UTC set up, SNS setup of wireless connections. Then, reboot setting up the savefile exactly as above. Reboot totally normal. Then a couple of X-restarts and a suspend or two... Also normal. Then loaded the Slimjet SFS, used pmount to set the data drive to mount on boot and symlinked in the Slimjet profile and the claws mail profile. Checked both, then another reboot. Normal boot, no extra icons, all my additions preserved. Posting from it now.

To all a good night Very Happy

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc, X-slacko 4.4 and X-tahr 2.0 for my users; LxPupSc, LxPupArtful, ArtfulPup & XFCE_XenialPup64 for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 3151
Location: wales

PostPosted: Sat 02 Dec 2017, 07:24    Post subject:  

hi battleshooter,

sorry for the xenialpup build causing you problems.
the problem .xinitrc is copied from /root/firstrun on first boot. my plan was/is to attempt to get users to a working desktop if they install xfce from the PPM.
and so the .xinitrc kills rox pinboard if xfce is launched.

another thing that happens (which might cause you problems) is that when xfce is installed from the ppm, /usr/local/petget/hacks-postinstall.sh copies some basic xfce settings from /usr/local/quickpet/checks so that you get a working menu etc. it also removes the 'running as root' warning from thunar and installs a window manger switcher.

you may want to remove the xfce section from hacks-postinstall.sh in your pup in case it causes you problems.

the above is all a bit rough and ready... but going forward i'ld like to use the same system on other window managers so that users get a usable desktop & menu if they install say kde or openbox from the PPM.

i don't use xfce myself so if you're up for having a look and improving the default settings that get used that be very much appreciated.

sorry for causing you a headache!!!

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Xenialpup64, built with xenial xerus packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=107331
Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1369
Location: Australia

PostPosted: Sat 02 Dec 2017, 21:33    Post subject:  

Oh no way do you need to apologize Phil, you've made an amazing Puplet I've enjoyed building off.

It sounds like you're taking a different approach to the same problem. I was planning to use petbuild, but if the Ubuntu debs work as well that could be better than reinventing the wheel.

Code:
export XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1


line in /etc/profile and in /etc/xorg.conf-auto-pc

Code:
Section "Extensions"
Option "Composite" "1"
EndSection


needs to be added so transparency works correctly. Otherwise some cases of transparency show up as black boxes. That's the only one I can think of off the top of my head that you haven't mentioned.

Thanks again for making such a great pup Phil!

@Marv, did you see the great news?

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=975905#975905

pemasu worked out the great fstab mystery so we won't have to use our lovely fstab hack anymore Very Happy

Here's a quick pet I put together for anyone that wants to test it. Obviously the fake fstab lines in rc.local and rc.shutdown will need to be removed.

glib-2.54.0-x86_64_xen75.pet
glib_DEV-2.54.0-x86_64_xen75.pet

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 920
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sat 02 Dec 2017, 22:00    Post subject:  

Hi battleshooter. I just saw. Done right! Off with er hack Laughing I'll roll the pet in and have a go.
Cheers,
Edit: Hack out, pet in. Seems fine. Several reboots, X-restarts etc. Great.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy LxPupSc, X-slacko 4.4 and X-tahr 2.0 for my users; LxPupSc, LxPupArtful, ArtfulPup & XFCE_XenialPup64 for me. All good pups indeed, and all running savefiles for look'n'feel only. Browsers, etc. solely from SFS.
Back to top
View user's profile Send private message 
belham2

Joined: 15 Aug 2016
Posts: 1367

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 07:37    Post subject:  

battleshooter wrote:
Alrighty then, let's try this again:

xfcexenial-R5[fixed].iso 761.5 MB
md5sum:71d1400477a013b44ab3a6e3e28b90dc

Thanks again Marv Cool



Hi Battleshooter,

Very purdy stuff Wink Especially them new icons, especially like the Menu firewall ones, and the terminal, my friend, ah it is supremely sublime to come setup like that. Very Happy Desktop is nice and elegant, and will give it some good use these next few weeks. Pics are below. Just one question: I could've sworn that, in the R5 we had trouble with some days ago (and that is now nicely fixed), you had included Firefox, the latest actually, in it. But in this version, other than a stray Menu entry for it that still exists, I cannot find Firefox anywhere on the system (from /usr/bin, lib/lib64, /opt, /etc, /etc). Am I remembering things wrong??
Battleshooter-Deluxe-R5.jpg
 Description   
 Filesize   73.73 KB
 Viewed   338 Time(s)

Battleshooter-Deluxe-R5.jpg

no-firefox-anywhere-in-this-fixed-R5-version.jpg
 Description   
 Filesize   94.54 KB
 Viewed   339 Time(s)

no-firefox-anywhere-in-this-fixed-R5-version.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1369
Location: Australia

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 08:58    Post subject:  

You had me doubt myself for a second there Belham, I had to check the iso Laughing

Firefox is in the adrv, is there some reason it's not being loaded? Are you trying the "light" version without ydrv and adrv?

Speaking of stray menu entries, I believe Phil has cut Hardinfo in this version but I've got the menu entry still hanging about. Let me know if you come across any more orphaned menu entries.

@Marv Coooooool. I'm still so chuffed we've finally got a real solution...was struggling with this one for so long. Cool

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
belham2

Joined: 15 Aug 2016
Posts: 1367

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 09:09    Post subject:  

battleshooter wrote:
You had me doubt myself for a second there Belham, I had to check the iso Laughing

Firefox is in the adrv, is there some reason it's not being loaded? Are you trying the "light" version without ydrv and adrv?

Speaking of stray menu entries, I believe Phil has cut Hardinfo in this version but I've got the menu entry still hanging about. Let me know if you come across any more orphaned menu entries.

@Marv Coooooool. I'm still so chuffed we've finally got a real solution...was struggling with this one for so long. Cool



Embarassed Embarassed Embarassed ...oh boy, heehee, can I claim "old age" or "oncoming (or possibly already arrived) senility".........hmmm, why did I never see Firefox like before? Well, it might help if I put the adrv in the 'frgual' folder. Rolling Eyes

Jeezlousie...sometimes I can't get out of the way of myself.


Hey, otherwise, hope your day is going good, Battleshooter! Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3300
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 14:27    Post subject: XenialPup64 With XFCE-4.12  

I installed to the hard drive of my Compaq desktop:

root# inxi -Fxxw
System: Host: puppypc30262 Kernel: 4.14.2 x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
Desktop: Xfce 4.12.4 (Gtk 2.24.30) dm: N/A Distro: xenialpup64 7.5
Machine: System: Compaq-Presario product: AU194AA-A2L CQ5123F serial: MXX9300M0F
Mobo: MSI model: Boston v: 1.0 Bios: Phoenix v: 5.24 date: 06/19/2009
Chassis: Hewlett-Packard type: 3
CPU: Dual core Pentium E5200 (-MCP-) cache: 2048 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3) bmips: 9999
clock speeds: min/max: 1200/2500 MHz 1: 2000 MHz 2: 1600 MHz
Graphics: Card: Intel 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:29c2
Display Server: X.org 1.18.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
tty size: 142x28 Advanced Data: N/A for root
Audio: Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:27d8
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.14.2
Network: Card: Realtek RTL8101/2/6E PCI Express Fast/Gigabit Ethernet controller
driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: ce00 bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10ec:8136
IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:24:21:ad:9a:d4
Drives: HDD Total Size: 500.1GB (7.5% used) ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HDP72505 size: 500.1GB serial: N/A
Partition: ID-1: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
RAID: System: supported: linear raid0 raid1 raid10 raid6 raid5 raid4
No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Unused Devices: none
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Weather: Conditions: 46 F (8 C) - Partly Cloudy Wind: From the SW at 6 MPH Humidity: 71%
Pressure: 30.17 in (1021 mb) Time: December 3, 1:12 PM EST (America/Rainy_River)
Info: Processes: 120 Uptime: 34 min Memory: 373.0/3941.0MB Init: SysVinit v: N/A runlevel: 5 Gcc sys: 5.4.0
Client: Shell (bash 4.3.421 running in xfce4-terminal) inxi: 2.2.35
root#

I added applications with PPM including kpat,kshisen,vlc,smtube,kodi,xfce4-goodies, also compiled mplayer-1.30

When I want to close the session I open the terminal and enter reboot,that shuts the compter down,next boot goes to the xfce4 desktop.

Works okay,
Thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   34.97 KB
 Viewed   279 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 1031
Location: UK

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 17:55    Post subject: xfcexenial-R5  

Hi battleshooter,

Thanks for this release.
Quote:
Speaking of stray menu entries, I believe Phil has cut Hardinfo in this version but I've got the menu entry still hanging about.
Let me know if you come across any more orphaned menu entries.

The fix is to move the hardinfo folder which contains the modules over from
/usr/lib/ to /usr/lib64/
Screenshot_2017-12-03_21-20-22.png
 Description   
 Filesize   99.43 KB
 Viewed   255 Time(s)

Screenshot_2017-12-03_21-20-22.png


_________________
Regards ETP



Kennels
Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1369
Location: Australia

PostPosted: Sun 03 Dec 2017, 20:59    Post subject:  

@ETP Oh blast, that's a broken symlink. /usr/lib64 should be linked to /usr/lib, thanks for pointing that out

Looks like it's delta time Smile

Thanks for the feedback Bill glad we're good so far

All good Belham, enjoy Wink

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
Roy360

Joined: 04 Dec 2017
Posts: 2

PostPosted: Mon 04 Dec 2017, 13:02    Post subject:  

Noob question here,

The VOLUP and VOLDOWN on my Microsoft Wireless Keyboard don't work in this OS.

When I try to read the key presses with xKeybind, it says the buttons have no symbol.

What's the procedure to get these features working?

p.s Is it easy to install btrfs?, I noticed apt-get is missing
Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1369
Location: Australia

PostPosted: Mon 04 Dec 2017, 19:39    Post subject:  

Someone mentioned to me the multimedia keys weren't being picked up, I'll look into that Roy, and welcome to Puppy.

Puppy doesn't use apt-get, under the system menu there's the Puppy Package Manager, try installing btrfs from there.

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 5 [73 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0609s ][ Queries: 15 (0.0057s) ][ GZIP on ]