Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 16 Dec 2017, 03:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Got ThinkPad X31+Slacko6.3.0 - No sound only in YT!
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
safbto1st


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 6

PostPosted: Fri 17 Nov 2017, 22:23    Post subject:  Got ThinkPad X31+Slacko6.3.0 - No sound only in YT!  

I have IBM X31. Slacko 6.3.0

Think i'm going to die. Pressed something in ALSA wizard and now i got no sound in YT. Firefox, opera no difference,
Audio in AVI files plays ok.
This happens to me not the first time and might be the only reason to say goodbye to using puppy linux.

I know. Reinstall. But how many times? Sick. I want to get rid of the problem manually... aaa...

Edited alsa."cunt"fig. No luck.

Last edited by safbto1st on Fri 17 Nov 2017, 23:02; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
safbto1st


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 6

PostPosted: Fri 17 Nov 2017, 22:45    Post subject:  

Also blacklisted stuff, prioritized modules.
Only thing changed i can fcuk sound up and there is no sound at all (no volume bar in tray).
EDIT:
Just staring reinstall. Last chance to help me.
ps. Which distro is nice for this old 32 bit architecture PC (IBM X31)?
I think this Slacko 6.3.0 is unstable and now is corrupted somehow = freezes/crashes.
Not sure my hardware is perfectly fine so...
Back to top
View user's profile Send private message 
safbto1st


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 6

PostPosted: Sat 18 Nov 2017, 07:52    Post subject:  

My god...
now i have problem with Tahr on my other machine.
Guess what? All my icons dissapeared from desktop except drives.
Sweet.
I remember i found "choose default icons on desktop" somewhere, but now i cant find it now.

Using puppy linux becomes more and more frustrating.
I consider stop using it, since its saturday and forum is kinda DEAD still...

why God?
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1649
Location: lincoln, uk

PostPosted: Sat 18 Nov 2017, 09:42    Post subject:  

full or frugal install?

if frugal backup the savefile, when you ruin the install delete the savefile and 'restore' with your backed up savefile

if full install, delete and go frugal

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sailor Enceladus

Joined: 22 Feb 2016
Posts: 1327

PostPosted: Sat 18 Nov 2017, 10:38    Post subject: Re: Got ThinkPad X31+Slacko6.3.0 - No sound only in YT!  

safbto1st wrote:
I know. Reinstall. But how many times? Sick. I want to get rid of the problem manually... aaa...

Edited alsa."cunt"fig. No luck.

As ally said I would make a backup of your savefile/savefolder where everything is working so that if you play around with options, any unknown screw-ups can be easily restored to normal. You might also consider upgrading to 6.3.2 or 6.9.9.9:

http://puppylinux.com/download.html
Back to top
View user's profile Send private message 
perdido


Joined: 09 Dec 2013
Posts: 720
Location: ¿Altair IV , Just north of Eeyore Junction.?

PostPosted: Sat 18 Nov 2017, 12:19    Post subject:  

Careful of what versions of pet packages you install.

I see you installed a pet made for puppy 4.xx to slacko 6.3
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=974400#974400

That can create problems.

.

_________________
.
Back to top
View user's profile Send private message 
zagreb999

Joined: 11 Apr 2014
Posts: 268
Location: Yugoslavija

PostPosted: Sun 19 Nov 2017, 06:37    Post subject: debiandog, euclid.iso  

tray debiandog, euclid.iso

from my experience it is the best os made ever...
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 1649
Location: lincoln, uk

PostPosted: Sun 19 Nov 2017, 08:37    Post subject:  

^^^^^^

http://archive.org/details/Puppy_Linux_euclid

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
safbto1st


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 6

PostPosted: Sun 19 Nov 2017, 17:11    Post subject:  

Response at last!
Too bad i smashed LCD today with my headphones, so X31 is dead.
Reinstalled Slacko 6.3.0 just before, and the sound came back to FF.
@perdido This package was working 100% ok.

Actually today i can say my XP Home works better than puppy (somehow) on ASUS A6000.

Definitely will try debian dog and euclid.

Ps.Distro: tahrpup 6.0.1 does not have option to back to default desktop icons like Slacko 6.3.0.

CASE CLOSED

ps. how to close thread here / mark solved?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0428s ][ Queries: 14 (0.0062s) ][ GZIP on ]