Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

READ-ONLY-MODE: PLEASE DO NOT POST NEW STUFF!
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile       

The time now is Tue 11 Aug 2020, 05:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 112 of 121 [1808 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 110, 111, 112, 113, 114, ..., 119, 120, 121 Next
Author Message
Gobbi

Joined: 09 Mar 2012
Posts: 255

PostPosted: Mon 12 Jan 2015, 18:22    Post subject:  

battleshooter wrote:

Geoff knows a few ways to trick programs into using the needed glibc version in a different location. I don't suppose you're familiar with the trick Gobbi?


No , I'm not Embarassed

battleshooter wrote:

I suppose you could try update glibc in original Carolina with the pets here if you'd like to be adventurous.

I'll surely try ; does the order to install those pets matters ?

In the mean time I tried something else : In my vlina folder I also keep Chromium 39 and lib6+libstdc6-4.9.2.pet from @kost@s's thread .
So when I saw the error amdcccle gave in the terminal , I installed again Catalyst but first I also installed lib6+libstdc6-4.9.2.pet . In the end I have amdcccle working Exclamation
The sound through HDMI is still missing but using my monitor through DVI I got analog sound in speakers . I'm really glad Laughing

Doing the remaster , however I missed something in the /etc/X11/xconf... files because the remaster starts with vesa module and only after I get out of X to prompt and do aticonfig --initial I get fglrx working ...
I never needed this but I should put a line in rc.sysinit or rc.services in /etc/rc.d/ , but I don't remember where exactly ... Embarassed
Back to top
View user's profile Send private message 
battleshooter


Joined: 14 May 2008
Posts: 1383
Location: Australia

PostPosted: Tue 13 Jan 2015, 02:04    Post subject:  

Gobbi wrote:
In the mean time I tried something else : In my vlina folder I also keep Chromium 39 and lib6+libstdc6-4.9.2.pet from @kost@s's thread .


More surprises from you. I wouldn't have thought that would work.

Quote:
Doing the remaster , however I missed something in the /etc/X11/xconf... files because the remaster starts with vesa module and only after I get out of X to prompt and do aticonfig --initial I get fglrx working ...
I never needed this but I should put a line in rc.sysinit or rc.services in /etc/rc.d/ , but I don't remember where exactly ... Embarassed


That's weird, I would have thought you didn't need to initialize every time, but if that's what works for you, I think /etc/rc.d/rc.local is early enough. rc.local gets called in rc.sysinit, so it's basically the same as putting it in rc.sysinit, but neater.

Maybe the issue is the xorg.conf created by aticonfig --initial isn't being transferred over with the remaster?

_________________
LMMS 1.0.2, Ardour 3.5.389, Kdenlive 0.9.8
Back to top
View user's profile Send private message 
Gobbi

Joined: 09 Mar 2012
Posts: 255

PostPosted: Fri 16 Jan 2015, 17:04    Post subject:  

battleshooter wrote:

Maybe the issue is the xorg.conf created by aticonfig --initial isn't being transferred over with the remaster?


You are right about this , I choose not to make the remaster for my PC only . I run Fatdog on other computers with AMD graphics and the driver works on all of them . In the end I edited a little , some xorg.conf files and I could make a remaster that boots directly on desktop with fglrx . Still no HDMI sound . But it's fine anyway . I could add Compiz .
It goes this way only on the monitor where I made the remaster . To make it work on the other one - I delete those xorg.conf files bounded to the previous monitor and I have to exit to prompt and type :

#aticonfig --initial
#aticonfig --enable-monitor=auto
#aticonfig --swap-monitor
#xwin


After this four commands , fglrx driver works on the monitor . The complainings about the missing or not connected monitor are harmless ...

I tried those pets for glibc 2.20 and it also worked . I could also install the AMD driver . But it doesn't add HDMI sound , so I'm OK with some MB less ... Thank you for the effort anyway Exclamation
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Wed 21 Jan 2015, 07:42    Post subject:  

Update for the Thunar right-click custom command " Create Symlink", see here > http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=822754#822754
_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Sat 31 Jan 2015, 19:23    Post subject:  

Packaged the latest Flashplayer, find it in the repo flashplayer-11.2.202.440.
_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 380

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 03:49    Post subject: Get Full Path Thunar right-click  

This was inspired by using the xdelta gui. I couldn't figure out the drag n drop wile using it with Thunar, and I tired of having to copy/paste text from the "Show Full Path" right click in Thunar. So I decided to create a Thunar right click that copies the full path of a file/directory to the clipboard directly. It does use xclip as a dependency. Thunar - Get_Full_Path_pet (right-click, save-as).
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 07:30    Post subject:  

Repo update.

added:

qupzilla-1.8.6-i486

Quote:
Change log
Version 1.8.6
* added TabManager and FlashCookieManager plugins
* added CTRL+L shortcut to clear download list in download manager
* allow closing Download Manager and Browsing Library with Ctrl+W
* revert option to disable SSLv3, it is now correctly handled by Qt
* fix issue with tabs with empty url were removed from session
* fix zoom shortcuts with +/-/0 on numeric block
* fix hiding iframes that have completely blocked contents in AdBlock
* fix showing navigation bar when typing into locationbar in fullscreen
* fix visual issues with FTP listing with RTL layouts
* fix removing profiles from preferences
* fix crash when moving bookmarks on FreeBSD



smplayer-14.9.0.6690-i486

smtube-15.1.0-i486

Quote:
Change log
Version 15.1:
(2015-01-16)
* Fix for VEVO videos.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 07:56    Post subject: Re: Get Full Path Thunar right-click  

elroy wrote:
This was inspired by using the xdelta gui. I couldn't figure out the drag n drop wile using it with Thunar, and I tired of having to copy/paste text from the "Show Full Path" right click in Thunar. So I decided to create a Thunar right click that copies the full path of a file/directory to the clipboard directly. It does use xclip as a dependency. Thunar - Get_Full_Path_pet (right-click, save-as).


Hi elroy,

I made something very similar the other day, http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=823298#823298 though I did it slightly differently.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 380

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 09:10    Post subject:  

Hi Geoffery,

Yeah, that's what I get for not keeping up with the forum Embarassed Oh well, at least I'm not the only one that finds copying text from 'Show Full Path' cumbersome.
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Tue 03 Feb 2015, 09:29    Post subject:  

@ elroy

Great minds think alike lol, yeah, I got sick of copying the path the old way, especially when there are a lot of them required.

Edit today Wed Feb 4 13:03:47 EST 2015:

Added converseen-0.8.6-i486 to the repo.

Quote:
Change log
0.8.6 – 2015-01-28 – Latest
– Fixed crashes when selecting some pictures
– Various bugfixes

_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Mon 02 Mar 2015, 20:08    Post subject:  

Edit: fixed lib file dependency for xfce 4.10 and theme manager entry.

Optional Puppy Linux or Carolina heading text.

Compiled latest whisker menu, source edited to suit Carolina, looks the same as the old version, the search feature now finds apps in the control panel,.

Thanks to rg66 for the source.

I'll get around to updating the repo soon, at the moment I'm still sorting out XFCE 12 and should have the packages for an upgrade shortly.
puppy-linux-whisker.jpg
 Description   
 Filesize   28.23 KB
 Viewed   302 Time(s)

puppy-linux-whisker.jpg

whisker.jpg
 Description   
 Filesize   20.02 KB
 Viewed   675 Time(s)

whisker.jpg


_________________
Carolina: Recent Repository Additions


Last edited by Geoffrey on Fri 12 Jun 2015, 18:16; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
B.K. Johnson

Joined: 12 Oct 2009
Posts: 810

PostPosted: Mon 02 Mar 2015, 22:02    Post subject:  

Geoffrey,
I downloaded carolina-1.3 and took it for a spin.
I like the sparse menu but am not a fan of XFCE. Nontheless, I would stay with it if only I could get online. The problem is that ndiswrapper is not fully/properly installed. No ndiswrapper.ko exists in the system. Apparently, ndiswrapper should be compiled in the kernel.

This issue has come up in the slacko-6 and tahrpup-6.0 threads.

B.K. Johnson
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Tue 03 Mar 2015, 00:43    Post subject:  

B.K. Johnson wrote:
Geoffrey,
I downloaded carolina-1.3 and took it for a spin.
I like the sparse menu but am not a fan of XFCE. Nontheless, I would stay with it if only I could get online. The problem is that ndiswrapper is not fully/properly installed. No ndiswrapper.ko exists in the system. Apparently, ndiswrapper should be compiled in the kernel.

This issue has come up in the slacko-6 and tahrpup-6.0 threads.

B.K. Johnson


I compiled the ndiswrapper, try this and see if that fixes it for you, I have nothing to test it with.
ndiswrapper-1.59-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  ndiswrapper-1.59-i486.pet 
Filesize  99.83 KB 
Downloaded  258 Time(s) 

_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 2379
Location: Queensland

PostPosted: Wed 04 Mar 2015, 01:07    Post subject:  

Geoffrey wrote:
I compiled the ndiswrapper, try this and see if that fixes it for you, I have nothing to test it with.


I have ndiswrapper working but it's not connecting with the driver I used, it does however find the access point ok, just one of those things I guess.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions

Back to top
View user's profile Send private message 
B.K. Johnson

Joined: 12 Oct 2009
Posts: 810

PostPosted: Wed 04 Mar 2015, 22:40    Post subject:  

The pet did not work.
A search for ndiswrapper in a virgin carolina showed 3 files:
Code:
/usr/sbin/ndiswrapper
/usr/sbin/ndiswrapper-buginfo
/usr/sbin/ndiswrapperGUI.sh

As mentioned in my first post, ndiswrapper.ko does not exist in the system.
On installing the pet, I was warned that these same files will be overwritten. The pet was successfully installed.

I disabled frisbee and enabled Internet Connection Wizard at the Control Panel.
On completeing the routine to identify/select the Windows driver there is success until the last stage when the error in the screenshot is reported.

A search for ndiswrapper after the pet install reveals:
Code:
/lib/modules/3.2.13-ski/misc/ndiswrapper.ko
/usr/sbin/ndiswrapper
/usr/sbin/ndiswrapper-buginfo
/usr/sbin/ndiswrapperGUI.sh
/usr/share/man/man8/ndiswrapper.8

The ndiswrapper.ko is found where I expect it to be.

Output from the comparative search in tahrpup-6's implementation is:
Code:
/etc/modprobe.d/ndiswrapper.conf
/etc/ndiswrapper
/lib/modules/3.14.20/misc/ndiswrapper.ko
/tmp/ndiswrapper-buginfo.gz
/usr/sbin/ndiswrapper
/usr/sbin/ndiswrapper-1.9
/usr/sbin/ndiswrapper-buginfo
/usr/sbin/ndiswrapperGUI.sh


Other miscellaneous info which may/may not be helpful:
Code:
The Windows driver files are installed here:
/etc/ndiswrapper/bcmwlhigh5
/etc/ndiswrapper/bcmwlhigh5/bcmwlhigh5.inf
/etc/ndiswrapper/bcmwlhigh5/bcmwlhigh5.sys

Code:
lsusb at the terminal shows the NetGear wi-fi dongle
4GB) / PNY Attache 4GB Stick
Bus 001 Device 004: ID 0846:9020 NetGear, Inc.


B.K. Johnsom
final_error.png
 Description   Error msg on completion of invoking ndiswrapper from Internet Connection Wizard
 Filesize   11.39 KB
 Viewed   495 Time(s)

final_error.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 112 of 121 [1808 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 110, 111, 112, 113, 114, ..., 119, 120, 121 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.3251s ][ Queries: 13 (0.2379s) ][ GZIP on ]