Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 17 Dec 2018, 10:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
Toshiba Satellite 4070CDT sound quit after rebooting
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
abdollah-1

Joined: 25 Jan 2015
Posts: 5

PostPosted: Sun 25 Jan 2015, 08:11    Post subject:  Toshiba Satellite 4070CDT sound quit after rebooting  

Hello, i have puppy linux on my old laptop tochiba model sattellite 4070CDT i use alsa to install the driver it install the driver: ESS ES1978, the sound work just after installation with some problem of the player of music, the setting of alsa mixer are normal, but after reboot the sound no work,alsa mixer setting all in 0, and the icon of volume in bottom right disaper,thanks for your help:)

N.B: full description of model laptop in this link:
http://www.cnet.com/products/toshiba-satellite-4070cdt-13-3-celeron-nt-4-0-64-mb-ram-4-gb-hdd/specs/
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 13110
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 25 Jan 2015, 11:30    Post subject:  

It helps a lot if you tell us which version of Puppy you installed. There are lots of them. In general, the newer ones have fewer problems with things like sound.
Back to top
View user's profile Send private message 
abdollah-1

Joined: 25 Jan 2015
Posts: 5

PostPosted: Sun 25 Jan 2015, 17:29    Post subject: re  

thank you for the help, i use puppy 4.1.2, i resolve the problem of the sound, but still another problem with my modem 3G model ZTE MF19OA,if you can help that will be good,thanks:)
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 13110
Location: Arizona USA

PostPosted: Sun 25 Jan 2015, 18:52    Post subject:  

Tell us how you resolved your sound problem and start a new thread for your modem problem. Be sure and say which version of Puppy you're using with the modem, what kind of modem, what you've tried, what happened when you tried it and anything else you can think of that might help us help you. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
abdollah-1

Joined: 25 Jan 2015
Posts: 5

PostPosted: Mon 26 Jan 2015, 04:39    Post subject: re  

thanks, i resolve the problem with a topic from your site "ESS.." the driver don't work in the reboot after installation so i modifiy a file in i think /etc/rc.d/rc.local with something like alsa star, and it work Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Drivers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0260s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ GZIP on ]