Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 26 Oct 2014, 03:13
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
412/421 Forever Puppy Linux Updates Site
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Tue 29 Jul 2014, 16:47    Post_subject:  

Pupitup added thanks Eztuxer for your work.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8368

PostPosted: Wed 30 Jul 2014, 16:46    Post_subject:  

Quote:
Update: Just tried Mike lovely work actually boots with xorg 7.3 on later machine I have - that 412 doesn't do.

Hmm curious...xorg is pretty much as it came. The only change is in how its launched due to changes made for multiuser... only affect i noticed was not needing exec xwin to avoid a shutdown loop though the relationship between command prompt and X on puppy is a curious one. It may also be related to the part in xwin that throws out an xorg.conf if its not approved... again only guessing.

mike
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Fri 01 Aug 2014, 15:32    Post_subject:  

mikeb wrote:
Quote:
Update: Just tried Mike lovely work actually boots with xorg 7.3 on later machine I have - that 412 doesn't do.

Hmm curious...xorg is pretty much as it came. The only change is in how its launched due to changes made for multiuser... only affect i noticed was not needing exec xwin to avoid a shutdown loop though the relationship between command prompt and X on puppy is a curious one. It may also be related to the part in xwin that throws out an xorg.conf if its not approved... again only guessing.

mike


Hi Mike,

Would the different drivers of the different kernel be the diff???

I am very ignorant about this stuff and appreciate knowledge you impart.

Darren
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8368

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 11:21    Post_subject:  

Ah yes no brain today... framebuffer stuff perhaps... yes thats possible. Some cards want it, some cards hate it... slax kernel has it partially built in too...like usb modules.

mike
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Sat 02 Aug 2014, 18:16    Post_subject:  

Thanks Mike I'll look into framebuffers.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tuxtoo


Joined: 14 Dec 2010
Posts: 116
Location: North Yorkshire, UK

PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 16:49    Post_subject:  

Ain't dead just yet but been using Racy on my newer hardware but I missed 412 so much that I am back using it as my everyday OS. I can't put my finger on it or what it is that pulls me back to 412, but for me it just works, too well perhaps.

Anyway - 412 Collection, I have moved the hosting to Neocities which came about and was inspired by Yahoo Geocities - remember it? It only provides static hosting which is enough for 412 Collection. As a bonus http://412collection.co.uk has a mirror at http://412collection.neocities.org hopefully no one should have trouble accessing it. I have swapped the guestbook for the more up to date Disqus commenting system which will hopefully be an improvement.

Although I make use of Statcounter for the site webstats so if you have ad blocking in place ('hosts' file located in /etc) this may block access to 412 Collection so you should remove or comment out the Statcounter entry in your 'hosts' file.

mikeb I had problems running Puppy-415 on my hardware, there was no tray and I was unable to get it to appear. I did get it running fine on my Netbook, tray and all but I was unable to access the internal HD from Rox and Pmount never seen it although I did like what I saw and I am uploading it as type this and I am sure it will be of great use to others . There are packages that I would like to include on 412 Collection but I will come back to that soon. In the mean time if you have any packages that you think would be useful for 412 Collection I would love to have them.

darry1966 Many thanks for the compliments, I'm flattered. As with 'mikeb' if there are packages you think are missing or would be useful iI would love to have them. Although I will be scouring your repository for additional packages for 412 Collection.

Your help is always appreciated guys, thanks.

_________________

http://412collection.co.uk

The New Wellminded Puppy Linux Search - http://wellminded.net63.net/ mirrored http://puppysearch.neocities.org
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Wed 06 Aug 2014, 19:13    Post_subject:  

@Tuxtoo Hi been looking at this alsa upgrade for Puppy 4
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=45326

As I have been fiddling with a Compaq Armada e500 which has sound issues with pup 4 for some reason anyway maybe a useful edition.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8368

PostPosted: Thu 07 Aug 2014, 04:19    Post_subject:  

Used patriots alsa update a few years ago to get a HP netbook working properly...though I doubt if it would help an older machine.
By the way I compiled the same version for 4.15. Alsa is one of those things thats nice to compile if ever an update is needed...just configure...make...make install... and nice and clean.

Hi tuxtoo... yes you mentioned that drive problem before ... not sure on that one without digging into machine details. Xfce4 taskbar?..and won't start from command prompt?... I have sometimes had odd behaviour on qemu..ie a slow machine so I guess start up timing is not quite as it should be.

mike
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tuxtoo


Joined: 14 Dec 2010
Posts: 116
Location: North Yorkshire, UK

PostPosted: Thu 07 Aug 2014, 15:39    Post_subject:  

darry1966, When I bought my new PC (base, no OS, Oct 2012) I could just not get the sound to work. I searched the forum and found this which I thought showed promise for my problem Alsa 1.0.22.1 Driver Updates but the files that I required were no longer available as is the case here.

In the end I bought one of these cheap External 7.1 USB Optical Audio Sound Card Adapter from ebay which gives me sound from Puppy 412.
usb-sound-card.jpg
 Description   External 7.1 USB Optical Audio Sound Card Adapter from ebay
 Filesize   5.5 KB
 Viewed   337 Time(s)

usb-sound-card.jpg


_________________

http://412collection.co.uk

The New Wellminded Puppy Linux Search - http://wellminded.net63.net/ mirrored http://puppysearch.neocities.org
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Sun 10 Aug 2014, 04:15    Post_subject:  

Hi Stuart,

I have tried to contact Patriot to see if he is still about and see if still has the filesfor alsa upgrade. 412 Sound is working real well now.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Wed 13 Aug 2014, 18:12    Post_subject:  

Added Alsa 1.0.20 Upgrade for 2.6.25.16 and Retro 2.6.21.7
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3231
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 03:11    Post_subject: Old Puppies with no audio : Virtualbox is the solution
Sub_title: Puppy 4.2 samba (how-to with brazilian samba)
 

Old Puppies with no audio : Virtualbox is the solution. Old Puppies please me a lot because they were not fast-food. I use to watch(!) them in Virtual box, sound is better than in normal usage. Shoud be a solution to link Wondows audio pilots... VM succeeds doing it. Perhaps i am a stupid newbie !
watch this wonderfull brazilian video about Puppy 421 click here
Puppy Linux 4.2 "Deep Thought"

_________________
Puppy, il ne lui manque que la parole !
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 03:31    Post_subject:  

Thanks for that.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeb


Joined: 23 Nov 2006
Posts: 8368

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 05:58    Post_subject:  

Hmm it actually seemed a positive post and not related to a 2006 thread... I give it a thumbs up Smile

mike
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 481
Location: New Zealand

PostPosted: Thu 14 Aug 2014, 17:48    Post_subject:  

mikeb wrote:
Hmm it actually seemed a positive post and not related to a 2006 thread... I give it a thumbs up Smile

mike

True It is an improvement.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0756s ][ Queries: 13 (0.0045s) ][ GZIP on ]