Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 20:19
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
FluxPup-1.6.0 Beta PAE
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 7 [91 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2102
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 21 Mar 2014, 14:08    Post subject: FluxPup-1.10 Alpha  

Manual frugal install to hard drive.

video-info-glx 1.5.3 Sat 22 Mar 2014 on FluxPup 1.10 Linux 3.9.11 i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 1Cool
oem: Intel(R)Ironlake Desktop Graphics Chipset Accelerated VGA BIOS
product: Intel(R)Ironlake Desktop Graphics Controller Hardware Version 0.0
X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ironlake Desktop x86/MMX/SSE2
OpenGL version string: 2.1 Mesa 8.0.4
Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @ 3.07GHz
Core 0: @1200 1: @1200 2: @1200 3: @1200 MHz

Added programs from PPM + pets, no new problems.

EDIT:
Running fontmanager in the terminal gives an error:
# fontmanager
** (gtkdialog:24011): ERROR **: gtkdialog: Error in line 92, near token '</default>': syntax error
#
EDIT:
I tried fontmanager on my first FluxPup install and it is working, something that I've installed must have broken this one but I have no idea what that might be.
capture24915.jpg
 Description   
 Filesize   18.05 KB
 Viewed   746 Time(s)

capture24915.jpg

capture26594.jpg
 Description   
 Filesize   40.05 KB
 Viewed   764 Time(s)

capture26594.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 764
Location: UK

PostPosted: Sat 22 Mar 2014, 18:02    Post subject:  

# uname -a
Linux puppypc963 3.9.11 #1 SMP Sat Jul 27 19:40:54 GMT-8 2013 i686 i686 i386 GNU/Linux
# uptime
22:07:38 up 4 days, 11:58, load average: 0.44, 0.24, 0.19
# free
total used free shared buffers
Mem: 505320 314356 190964 0 22784
-/+ buffers: 291572 213748
Swap: 0 0 0
#
All still seems to work as expected - nice.
Suspend / resume all seems good when used with the asus 701sd and an external monitor.
Opera works very well. Overall - an oustanding puppy. Many thanks.
Very best regards - Ray.

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 387
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Sat 22 Mar 2014, 20:41    Post subject:  

How did Billtoo get that 2nd, dare I say "W" like background? I couldn't get Blue Pup working but it would be nice to get that background on FluxPup, if possible. Is there a pet or is that 2nd background built into the Fluxpup?

Thanks,

Slavvo67
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2102
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 22 Mar 2014, 21:39    Post subject:  

slavvo67 wrote:
How did Billtoo get that 2nd, dare I say "W" like background? I couldn't get Blue Pup working but it would be nice to get that background on FluxPup, if possible. Is there a pet or is that 2nd background built into the Fluxpup?
Thanks,
Slavvo67


That screen is an extension to the Chromium web browser, to get the
latest Chromium you need to update Puppy Package Manager (then exit
and restart it), have it search for chromium and choose
chromium-browser_33.0.1750.152
Chromium can't be run as root so you need to edit the hidden
.spot-status file in the root directory, mine looks like this:

opera=false
firefox=false
chromium-browser=false
dillo=false

Once you've edited the .spot-status file save it and then open the terminal
and enter "loginmanager" without the quotes.

The iStart is a free extension to chromium but you need a google
membership to get it.
Under tools/extensions in the chromium menu you can search for iStart
and then choose to download and install it, it's here that you need a
google membership but I think you can get one easily.

I have an Acer Chromebook so I used my google info from that to get
the extension in FluxPup, I run the iStart extension on my Chromebook as well.

More trouble than it's worth maybe but I like Chromium and the iStart
extension so it's the main browser that I use in a couple of other pups as
well.
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 387
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Sun 23 Mar 2014, 22:04    Post subject:  

Billtoo:

Thanks for your help. Your instructions were absolutely spot on! Now, because I am running Fluxbox as a live CD, it will not save my login information and default istart options in Chromium. I understand the risks but do you or does anyone here happen to have a workaround?

By the way, I am really liking Fluxbox. It is working quite well. One think that I just noticed is that it has burniso2cd but only through terminal. I was using PBurn, instead not knowing my usual burner was hiding.

Best,

Slavvo67
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2102
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 24 Mar 2014, 07:54    Post subject:  

slavvo67 wrote:
Billtoo:
Thanks for your help. Your instructions were absolutely spot on! Now, because I am running Fluxbox as a live CD, it will not save my login information and default istart options in Chromium. I understand the risks but do you or does anyone here happen to have a workaround?
Slavvo67


My frugal install had all the programs etc. installed that I wanted so
I ran Setup>Remaster Puppy live-CD from the menu (right click on the
desktop to see menu)
I had it create an iso instead of burning the new custom puppy iso to
a DVD right away.
I had added quite a few programs so the iso that was created is 547 MB
in size.
I then burned the new iso to a DVD+RW, then booted it with
"puppy pfix=ram" without quotes.
All the programs that I had added were there
(chromium,kdegames,firefox,dillo,etc.) but I needed to download the iStart
extension again and add my bookmarks to it.
When everything was setup the way I wanted I rebooted and was given to
option to save or not save to the CD (DVD in this case) and I chose
to save to the CD.
On next boot I just booted from the DVD normally at the prompt instead of "puppy
pfix=ram" and it got to the desktop with all my new settings.

This is one method that doesn't involve a savefile on the hard drive
or flash drive and it is working well.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   37.87 KB
 Viewed   558 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 803
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Mon 24 Mar 2014, 12:05    Post subject:  

Hello Everyone,

I just got done with the program for FluxPup called SFS-Builder-Downloader
So one can build an adrv, zdrv or sfs.

I am doing a new build today and uploading tomorrow or Wednesday along with the devx. Until than

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 387
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Mon 24 Mar 2014, 20:19    Post subject:  

Old Yeller,

This is very nice work. Can I ask what the little circle on the top left is for when I open a "window"? It seems to fill in with gray but I don't see any actions associated with it.

Billtoo: I've always been afraid to re-burn to a CD. I'll give it a shot.

Best regards,

Slavvo67
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 803
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Tue 25 Mar 2014, 14:46    Post subject:  

slavvo67 wrote:
Old Yeller,

This is very nice work. Can I ask what the little circle on the top left is for when I open a "window"? It seems to fill in with gray but I don't see any actions associated with it.

Billtoo: I've always been afraid to re-burn to a CD. I'll give it a shot.

Best regards,

Slavvo67


I know what you are talking about when clicked on I think a menu is to show, but instead it shows when you right click on the window.

I will be uploading FluxPup 1.5beta on Friday using it right now, but I need to do another build and than test it before uploading.

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 387
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Wed 26 Mar 2014, 16:59    Post subject:  

Billtoo:

Your save to CD worked and I now have the Google i-start default. Strangely, when I used the utility to create a bootable USB, it defaulted back to regular Google splash pages even using though I used the new iso. Not the end of the world but I was wondering if you had seen this before and if maybe there's a workaround.

Best,

Slavvo67
[/url]
Back to top
View user's profile Send private message 
slavvo67

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 387
Location: The other Mr. 305

PostPosted: Wed 26 Mar 2014, 17:02    Post subject:  

Yeller:

Not sure but you want to set a default PDF Viewer. It might be a good idea, though most can set their own.

Again, nice work. I'm surprised you don't have more views.

Best,

Slavvo67
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 803
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 04:42    Post subject:  

Hello Everyone,

I have just upoaded FluxPup 1.5 Beta at 150mb.

Enjoy testing

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2102
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 06:53    Post subject: FluxPup-1.5 Beta  

Manual frugal install to the hard drive.

video-info-glx 1.5.3 Thu 27 Mar 2014 on FluxPup 1.5 Linux 3.9.11 i686
2.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Xeon E3-1200 v2/3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
oem: Intel(R) Sandybridge/Ivybridge Graphics Chipset Accelerated VGA BIOS
product: Intel(R) Sandybridge/Ivybridge Graphics Controller Hardware Version 0.0
X Server: Xorg Driver: intel
X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Desktop x86/MMX/SSE2
OpenGL version string: 3.0 Mesa 8.0.4
Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
Core 0: @1600 1: @1600 2: @1600 3: @1600 MHz
Network controller: Ralink corp. RT5390 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe

After updating PPM I added my favourite applications.
Resize savefile now works.
No problems at all so far, I think FluxPup will be my daily driver Smile
image-1.jpg
 Description   
 Filesize   38.09 KB
 Viewed   348 Time(s)

image-1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2102
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 12:02    Post subject:  

slavvo67 wrote:
Billtoo:
Your save to CD worked and I now have the Google i-start default. Strangely, when I used the utility to create a bootable USB, it defaulted back to regular Google splash pages even using though I used the new iso. Not the end of the world but I was wondering if you had seen this before and if maybe there's a workaround.
Best,
Slavvo67
[/url]


I never did an install to a flashdrive with FluxPup alpha so didn't see that problem but I just did an install of 1.5 to flashdrive and I do have the problem now, changes aren't saved after a reboot.
I installed some applications and after rebooting they weren't there.

Manual frugal to hard drive works fine but not to flashdrive.
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 803
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 13:31    Post subject:  

Billtoo wrote:
slavvo67 wrote:
Billtoo:
Your save to CD worked and I now have the Google i-start default. Strangely, when I used the utility to create a bootable USB, it defaulted back to regular Google splash pages even using though I used the new iso. Not the end of the world but I was wondering if you had seen this before and if maybe there's a workaround.
Best,
Slavvo67
[/url]


I never did an install to a flashdrive with FluxPup alpha so didn't see that problem but I just did an install of 1.5 to flashdrive and I do have the problem now, changes aren't saved after a reboot.
I installed some applications and after rebooting they weren't there.

Manual frugal to hard drive works fine but not to flashdrive.


This problem with Google i-start or with FluxPup ? I have it on a flashdrive and am able keep changes done to it. So it must Google i-start I hope.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 7 [91 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0995s ][ Queries: 13 (0.0075s) ][ GZIP on ]