Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 07:09
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
LxPup : a Puppy with LXDE as its desktop environment
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 14 of 31 [460 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14, 15, 16, ..., 29, 30, 31 Next
Author Message
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1545
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Mon 03 Mar 2014, 11:17    Post subject: Re: LxPup14.03 etc.  

Marv wrote:
Quick summary of other 14.02-14.03 changes?


Hi Marv

Nothing much really - your pupsave should update OK I think - main change is the inclusion of Conky as an option and this needed Wbar to be altered to be compatible and the common libImlib2 to be moved out of both pets into the iso/sfs.

The main iso/sfs hasn't changed from the 230214 version of 14.02 other than the bump up to 14.03

Cheers
Peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 398
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Tue 04 Mar 2014, 12:59    Post subject: Re: LxPup14.03 etc.  

peebee wrote:
Marv wrote:
Quick summary of other 14.02-14.03 changes?


Hi Marv

Nothing much really - your pupsave should update OK I think - main change is the inclusion of Conky as an option and this needed Wbar to be altered to be compatible and the common libImlib2 to be moved out of both pets into the iso/sfs.

The main iso/sfs hasn't changed from the 230214 version of 14.02 other than the bump up to 14.03

Cheers
Peebee


Savefile update went just fine. I'm not really carrying much other than personal customization in it. Panel config and startup, theme and icon (I've gone to all elementary) settings, print setup, ipw2200 firmware update (to 3.1.5), gvolwheel, vattery (my personal prefs) and the .desktops for external browsers. I use LibreOffice as an SFS when needed. Not much to report other than it runs efficiently and reliably on the target Pentium M lappies. Using a dropwait time of 5 seconds and the ipw2200 wireless connection is perfectly workable.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 418

PostPosted: Wed 05 Mar 2014, 04:01    Post subject: 14.03  

Hi PeeBee,

This is the first time I test a Precise based LxPup (Always used Slacko based) but it looks good... Or is this the new CE version of Slacko ?.

Looking at your screenshot I wonder what I have to do to get Concky working. Is it in the iso, or do I need to get it from the repo ? Do I need the devx for it ?

I do like the sea wallpaper.

I noticed that when changing wallpaper, the transparency of the bar behind the status icons (network connectivity, volume control etc...) lags, and in some instances never adapts to the actual background color.

Another good Lx puppy ....
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1545
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Wed 05 Mar 2014, 04:55    Post subject: Re: 14.03  

Volhout wrote:
Hi PeeBee,

This is the first time I test a Precise based LxPup (Always used Slacko based) but it looks good... Or is this the new CE version of Slacko ?.

Looking at your screenshot I wonder what I have to do to get Concky working. Is it in the iso, or do I need to get it from the repo ? Do I need the devx for it ?

I do like the sea wallpaper.

I noticed that when changing wallpaper, the transparency of the bar behind the status icons (network connectivity, volume control etc...) lags, and in some instances never adapts to the actual background color.

Another good Lx puppy ....


Hi Volhout

If you are trying 14.03 then that is Slacko5.6.5.6 derivative - i.e woof-ce based

Conky is in iso - /opt/lxpup-xtras - or Desktop - Change appearance - Options - Show all. No devx needed just load the pet.

Do a Windows restart (Session Control - WM Restart) after changing the wallpaper - or a reboot.

Thank Jejy69 for the wallpaper....although I added the LxPup bit Wink

The Precise 14.02-sp1 versions should be equivalent in behaviour.

Cheers & thanks for testing
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 418

PostPosted: Wed 05 Mar 2014, 07:37    Post subject: ext2 fouten  

Dear PeeBee,

I am investigating the problem, but I noticed that on a frugal install (on USB stick) I get "EXT2-LOOKUP" problems , ending in a kernel panic, when restarting after I make a save file with everything set to default (512Mbyte, administratior, ext2).

After I made a 256Mbyte EXT3 save file all seems sound. So I will continue my investigation, and report back later.
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 94
Location: Pickering, ON Canada

PostPosted: Thu 06 Mar 2014, 22:00    Post subject: Intel 4965AGN Wifi card not working on LXPup 14.03  

Just trying LXPup 14.03 on my Laptop with Intel 4965 AGN Card. My wifi card was not working, It was working correctly on LXPup 13.11.

I have fixed it on my frugal instal, by following a fix which was posted for this wifi card in pemasu's DPup Wheezy thread.

I created a folder 'iwlegacy' within the lib/firmware folder. I then copied the firmware file 'iwlwifi-4965-2.ucode' from a LXPup 13.11 instal. Rebooted LXPup 14.03 and then placed it in the folder I created. Rebooted again LXPup 14.03. Wifi is now working.

All looks good so far.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1545
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Fri 07 Mar 2014, 03:01    Post subject: Re: Intel 4965AGN Wifi card not working on LXPup 14.03  

Terry H wrote:
Just trying LXPup 14.03 on my Laptop with Intel 4965 AGN Card. My wifi card was not working, It was working correctly on LXPup 13.11.

I have fixed it on my frugal instal, by following a fix which was posted for this wifi card in pemasu's DPup Wheezy thread.

I created a folder 'iwlegacy' within the lib/firmware folder. I then copied the firmware file 'iwlwifi-4965-2.ucode' from a LXPup 13.11 instal. Rebooted LXPup 14.03 and then placed it in the folder I created. Rebooted again LXPup 14.03. Wifi is now working.

All looks good so far.


Hi Terry - thanks for testing

Could you check if you have the same problem with plain Slacko5.7Beta (Slacko5.6.5.6) and if you do report it over on
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=739797#739797?

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 398
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 07 Mar 2014, 08:28    Post subject: Re: Intel 4965AGN Wifi card not working on LXPup 14.03  

peebee wrote:
Terry H wrote:
Just trying LXPup 14.03 on my Laptop with Intel 4965 AGN Card. My wifi card was not working, It was working correctly on LXPup 13.11.

I have fixed it on my frugal instal, by following a fix which was posted for this wifi card in pemasu's DPup Wheezy thread.

I created a folder 'iwlegacy' within the lib/firmware folder. I then copied the firmware file 'iwlwifi-4965-2.ucode' from a LXPup 13.11 instal. Rebooted LXPup 14.03 and then placed it in the folder I created. Rebooted again LXPup 14.03. Wifi is now working.

All looks good so far.


Hi Terry - thanks for testing

Could you check if you have the same problem with plain Slacko5.7Beta (Slacko5.6.5.6) and if you do report it over on
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=739797#739797?

Cheers
peebee


I haven't yet run 14.03 on my iwlwifi laptop. I will. Oops. The firmware for that iwlwifi card seems to be in the all-firmware bucket but it isn't being recognized and unpacked to firmware on boot. It should be fixed and doesn't show up on my ipw2200 like http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=747949&search_id=467370832#747949 but just on a flyer, try pulling the ucode in /lib/firmware, blacklisting wl and rebooting? Again, I'll fire up my iwlwifi lappie (5300 chip) and see.

Edit: Disregard the wl stuff above. That fix is fine. Basically the iwlwifi is working fine on the i5300 laptop...with one caveat.
@Terry H,
Were you running as a pristine boot or as a savefile update? I was able to get an iwlwifi fail when updating from a savefile IF it was previously run on an iwlwifi machine AND the ucode is not in /lib/firmware on the savefile. It occurs because the file /etc/modules/firmware.dep.inst.3.4.78 is not deleted or cleared on shutdown and if iwlwifi is in there, frontend will not move the code from all-firmware to firmware at boot. Either deleting this file at shutdown or clearing the iwlwifi line prior to shutdown cleared the error. The file is created correctly at boot if it does not exist.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
Terry H

Joined: 29 Mar 2009
Posts: 94
Location: Pickering, ON Canada

PostPosted: Fri 07 Mar 2014, 15:44    Post subject:  

@Marv - It was a clean initial instal run with no save file.

@peebee - I probably should have done a test against slacko directly. I only thought of it after I had logged out and gone to bed last night. I assume the issue is upstream.

I saw that there is a new RC release of slack out now, so I downloaded slacko-5.6.8.0 and tested against that. The same issue occurs. I have run pdiag on the clean instal and will post in the slacko thread.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 398
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 07 Mar 2014, 22:08    Post subject:  

Terry H wrote:
@Marv - It was a clean initial instal run with no save file.

@peebee - I probably should have done a test against slacko directly. I only thought of it after I had logged out and gone to bed last night. I assume the issue is upstream.

I saw that there is a new RC release of slack out now, so I downloaded slacko-5.6.8.0 and tested against that. The same issue occurs. I have run pdiag on the clean instal and will post in the slacko thread.


@Terry H-My current best guess is here http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=763434#763434 I can't test it as I have an i5300 chip.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1545
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 08 Mar 2014, 13:17    Post subject:  

01micko has announced Slacko5.7(RC) ( aka Slacko5.6.8 ) with k3.4.82 for its non-pae 4g version

LxPup14.03 has been updated to the new base:
LxPup-14.03-s57-4g-080314.iso

No other significant changes.

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 398
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 09 Mar 2014, 21:42    Post subject:  

peebee wrote:
01micko has announced Slacko5.7(RC) ( aka Slacko5.6.8 ) with k3.4.82 for its non-pae 4g version

LxPup14.03 has been updated to the new base:
LxPup-14.03-s57-4g-080314.iso

No other significant changes.

Cheers
peebee


Downloaded and run in CF card based Grub4Dos frugal install on 1.6GHz Pentium M ipw2200 laptop. Existing savefile used with no issues or changes at all noted. Wireless connection on the ipw2200 using Frisbee and a 5 sec dropwait continues to be solid.

One question. Is there an easy way to restart just the lxpanelx? I'm puzzling over the panel background sometimes not being transparent but being the blue of the default wallpaper when using custom wallpapers on the slower laptops. I think Volhaut saw this also. It always is ok on the core 2 duo laptop. I've fiddled timing here and there but haven't hit on any sure-fire solution yet. As an aside, if I hide the default Lxpup wallpaper in /usr/share/backgrounds this doesn't occur and on shutdown if this is not done I see the default wallpaper flash on the way to shutdown.

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1545
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Mon 10 Mar 2014, 03:14    Post subject:  

Marv wrote:
peebee wrote:
01micko has announced Slacko5.7(RC) ( aka Slacko5.6.8 ) with k3.4.82 for its non-pae 4g version

LxPup14.03 has been updated to the new base:
LxPup-14.03-s57-4g-080314.iso

No other significant changes.

Cheers
peebee


Downloaded and run in CF card based Grub4Dos frugal install on 1.6GHz Pentium M ipw2200 laptop. Existing savefile used with no issues or changes at all noted. Wireless connection on the ipw2200 using Frisbee and a 5 sec dropwait continues to be solid.

One question. Is there an easy way to restart just the lxpanelx? I'm puzzling over the panel background sometimes not being transparent but being the blue of the default wallpaper when using custom wallpapers on the slower laptops. I think Volhaut saw this also. It always is ok on the core 2 duo laptop. I've fiddled timing here and there but haven't hit on any sure-fire solution yet. As an aside, if I hide the default Lxpup wallpaper in /usr/share/backgrounds this doesn't occur and on shutdown if this is not done I see the default wallpaper flash on the way to shutdown.


Hi Marv

Does this happen with a clean boot with a pristine savefile??

There were some changes to pinboard and background handling when PcManFM1.2 appeared.

Otherwise - lxpanelctl restart - should restart the panel.

Cheers
peebee

p.s. Slacko 5.7 has been released - just uploaded the 14.03 releases.

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 398
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Mon 10 Mar 2014, 13:08    Post subject:  

peebee wrote:
Marv wrote:
peebee wrote:
01micko has announced Slacko5.7(RC) ( aka Slacko5.6.8 ) with k3.4.82 for its non-pae 4g version

LxPup14.03 has been updated to the new base:
LxPup-14.03-s57-4g-080314.iso

No other significant changes.

Cheers
peebee


Downloaded and run in CF card based Grub4Dos frugal install on 1.6GHz Pentium M ipw2200 laptop. Existing savefile used with no issues or changes at all noted. Wireless connection on the ipw2200 using Frisbee and a 5 sec dropwait continues to be solid.

One question. Is there an easy way to restart just the lxpanelx? I'm puzzling over the panel background sometimes not being transparent but being the blue of the default wallpaper when using custom wallpapers on the slower laptops. I think Volhaut saw this also. It always is ok on the core 2 duo laptop. I've fiddled timing here and there but haven't hit on any sure-fire solution yet. As an aside, if I hide the default Lxpup wallpaper in /usr/share/backgrounds this doesn't occur and on shutdown if this is not done I see the default wallpaper flash on the way to shutdown.


Hi Marv

Does this happen with a clean boot with a pristine savefile??

There were some changes to pinboard and background handling when PcManFM1.2 appeared.

Otherwise - lxpanelctl restart - should restart the panel.

Cheers
peebee

p.s. Slacko 5.7 has been released - just uploaded the 14.03 releases.


Checked with LxPup-14.03-s57-4g-080314 and pristine savefile on the Pentium M laptop. Initial boot, change wallpaper, reboot no problem. Using standard GUIs, delete a couple of items from the systray. No Problem. Connect to internet and fill panel launcher with 8 items as shown in screenshot. "Blue panel" appears on wmrestart and Lxpup wallpaper flashes on shutdown. See first screenshot.Hide Lxpup wallpaper (Vladstudio...) in /usr/share/backgrounds. NO OTHER CHANGES. Wmrestart. Problem gone, see next screenshot. Totally reproducible behavior, same as with my savefile, and as I said never seen on the faster laptop. I've hidden the Vlad wallpaper and am running LxPup-14.03-s57-4g-080314.iso perfectly. After the 'hiding', I also pulled the 5 second sleep in z-lxde-startup.sh. Panel still loads perfectly on the Pentium M.
bluepanel_2014-03-10_165943.png
 Description   
 Filesize   216.25 KB
 Viewed   374 Time(s)

bluepanel_2014-03-10_165943.png

vladstudio_WP_hidden_2014-03-10_170313.png
 Description   
 Filesize   216.69 KB
 Viewed   386 Time(s)

vladstudio_WP_hidden_2014-03-10_170313.png


_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
as77

Joined: 25 Feb 2014
Posts: 35

PostPosted: Tue 11 Mar 2014, 04:57    Post subject: Mobile broadband works nicely  

Thus far the easiest 3G modem setup in all the live-cd Puppies I tried, thanks!

(And thanks also for including year and month in the filename)
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 14 of 31 [460 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14, 15, 16, ..., 29, 30, 31 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1163s ][ Queries: 13 (0.0107s) ][ GZIP on ]