Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 13:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 85 of 110 [1639 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 83, 84, 85, 86, 87, ..., 108, 109, 110 Next
Author Message
_MegadetH_

Joined: 28 Sep 2008
Posts: 219
Location: Italy

PostPosted: Tue 11 Feb 2014, 07:21    Post subject:  

Sage wrote:
Frisbee is a pain in the rear - for my extensive range of HW and my ISP with PoA it has never ever functioned correctly and reliably, although it does for some folks. Get rid of it. The old ones are the best: try SNS first, then Dougal's if that isn't OK.

Carolite is still unable to connect by any means via SiS190 although Carolina finds it OK.


I tried SNS that and Dougal's they connect but suddendly I lose connection and I lose internet settings. I can't understand what is the problem, my connection with windows vista works flawless.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4833
Location: GB

PostPosted: Tue 11 Feb 2014, 11:52    Post subject:  

Don't know about settings loss, but
Quote:
I lose connection
this used to happen frequently at one time. If a guru doesn't help, it might be worth Search-ing back a few years. There were some timing issues. Verify your router settings? Try another HD that DOES NOT contain a W partition? Also check your ISP isn't playing silly tricks?
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1104
Location: Vienna Austria

PostPosted: Tue 11 Feb 2014, 15:51    Post subject:  

deleted -wrong place
_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
blast beat

Joined: 13 Feb 2014
Posts: 1
Location: Serbia

PostPosted: Thu 13 Feb 2014, 09:27    Post subject: subtitle encoding problem  

Hi. I new in this world of Puppy Linux, and Carolite impressed me the moment I tried it. Everything is great, except one little thing. Video players (GNOME Mplayer, SMplayer, VLC) don't use encoding I select (CP1250), so some letters are now shown right (šđčćž). Tried with changing font, but it didn't help. Installed also dejavu, liberation and mscore fonts, still the same. I'm long time Linux user (mostly Arch Linux) and never had this kind of problem, so don't know is it Puppy related or specifically Carolite related. Does anyone know what can I do to "fix" this?

EDIT: I wanted to use find & replace option and replace all those letters. but text editors like leafpad also don't show these letters.
Back to top
View user's profile Send private message 
dawg

Joined: 09 Aug 2009
Posts: 113
Location: still here

PostPosted: Tue 25 Feb 2014, 06:44    Post subject: Re: subtitle encoding problem  

Welcome, blast beat Smile

I guess you're trying to use subtitle text files?
Your system may be using other encoding than CP1250, perhaps UTF/Unicode, or whatever you chose on your initial QuickSetup as your country settings, and so the media player apps (and the rest) probably orient themselves by & enforce the chosen system encoding.
So, you could try switching/adapting your country settings (QuickSetup in the Control Panel).

For translating different encodings of text, there's probably a tool somewhere on the internet that you can find and use to convert, for example, from CP1250 to UTF8.

Let us know how it goes for you.

_________________
I used to only like Puppy as a friend, but now I think our relationship is starting to develop into something more... Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
ICQ Number 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Fri 14 Mar 2014, 06:40    Post subject:  

Updated repo with the latest Hotshots 2.1.0, Nomacs 1.6.4, QuiteRSS 0.15.2
_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
mini-jaguar

Joined: 13 Nov 2008
Posts: 462

PostPosted: Fri 14 Mar 2014, 12:25    Post subject: Re: subtitle encoding problem  

blast beat wrote:
Hi. I new in this world of Puppy Linux, and Carolite impressed me the moment I tried it. Everything is great, except one little thing. Video players (GNOME Mplayer, SMplayer, VLC) don't use encoding I select (CP1250), so some letters are now shown right (šđčćž). Tried with changing font, but it didn't help. Installed also dejavu, liberation and mscore fonts, still the same. I'm long time Linux user (mostly Arch Linux) and never had this kind of problem, so don't know is it Puppy related or specifically Carolite related. Does anyone know what can I do to "fix" this?

EDIT: I wanted to use find & replace option and replace all those letters. but text editors like leafpad also don't show these letters.
It is Carolina specific, some Puppies should see those letters, in particular newer ones like FatDog64 6.2.1 or 6.3.0, and some others (I think maybe some of the Precise if I remember correctly).

edit: can see on Precise, Exprimo, Slacko 5.6, etc. Only on older Puppies won't work.

Although sometimes it also doesn't work on newer Puppies...
Back to top
View user's profile Send private message 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 73
Location: Belgium

PostPosted: Sat 22 Mar 2014, 19:55    Post subject: Xfce mail notifier  

How can I get the Xfce mail-notier in the taskbar?
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Sun 23 Mar 2014, 01:16    Post subject: Re: Xfce mail notifier  

bruno wrote:
How can I get the Xfce mail-notier in the taskbar?


I've compiled xfce4-mailwatch-plugin, try this and let me know if that works for you, I tried it with my isp mail account and it's working for me. xfce4-mailwatch-plugin-1.1.0.pet

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1497
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 22:06    Post subject:  

Embarassed

I manged to break inxi in Carolina 1.2 by updating it with

Code:
inxi -U


Just to make sure this was a Carolina problem vs a inxi problem. I will show on my other Computer running AntiX, Then will edit this post to show Carolina. I deleted the /usr/local/bin/inxi file just in case I got a corrupted upgrade or something. Just to be sure. So in my edit. I will also be downloading and installing inxi from the site.

This is the 1st time I have had a problem like this in any of my Puppy installs. Full or frugal and am quite stumped to be honest. Just plan weird.

AntiX 64bit readout after update.

Code:
harry@biker:~
$ sux
Password:
bash: cannot set terminal process group (-1): Inappropriate ioctl for device
bash: no job control in this shell
root@biker:/home/harry# inxi -U
Starting inxi self updater.
Currently running inxi version number: 1.9.19
Current version patch number: 00
Updating inxi in /usr/local/bin using svn server as download source...
Successfully updated to svn server version: 2.1.12
New svn server version patch number: 00
To run the new version, just start inxi again.
----------------------------------------
Starting download of man page file now.
Checking Man page download URL...
Man file download URL verified: http://inxi.googlecode.com/svn/trunk/inxi.1.gz
Downloading Man page file now.
Download/install of man page successful. Check to make sure it works: man inxi
root@biker:/home/harry# man inxi
root@biker:/home/harry# inxi -Fxz
System:    Host: biker Kernel: 3.13.3-antix.1-amd64-smp x86_64 (64 bit gcc: 4.8.2)
           Desktop: IceWM 1.3.7
           Distro: antiX-13.2_x64-full Luddite 4 November 2013
Machine:   System: Acer product: Aspire T180 v: R01-B3
           Mobo: Acer model: EM61SM/EM61PM
           Bios: Phoenix v: R01-B3 date: 02/07/2007
CPU:       Single core AMD Athlon 64 3800+ (-UP-) cache: 512 KB clocked at 1000 MHz
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 svm) bmips: 2008
Graphics:  Card: NVIDIA C61 [GeForce 6100 nForce 405] bus-ID: 00:0d.0
           Display Server: X.org 1.15.0 driver: nvidia
           tty size: 80x28 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card NVIDIA MCP61 High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:05.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.13.3-antix.1-amd64-smp
Network:   Card: Marvell 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
           driver: sky2 v: 1.30 port: ac00 bus-ID: 03:00.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 2160.4GB (0.9% used)
           1: id: /dev/sda model: ST3160812AS size: 160.0GB
           2: id: /dev/sdb model: ST2000DM001 size: 2000.4GB
Partition: ID: / size: 48G used: 18G (40%) fs: ext4
           ID: swap-1 size: 6.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: N/A gpu: 0.0:
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 104 Uptime: 1 min Memory: 179.7/2761.8MB
           Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: 4.8.2
           Client: Shell (bash 4.3.01) inxi: 2.1.12


Now to post and move over to my IBM dual core M57 Carolina 1.2.

Carolina 1.2

Code:
#    cd /usr/local/bin && wget -Nc smxi.org/inxi && chmod +x inxi
--2014-03-28 21:25:35--  http://smxi.org/inxi
Resolving smxi.org (smxi.org)... 209.197.72.47
Connecting to smxi.org (smxi.org)|209.197.72.47|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 302 Found
Location: http://inxi.googlecode.com/svn/trunk/inxi [following]
--2014-03-28 21:25:35--  http://inxi.googlecode.com/svn/trunk/inxi
Resolving inxi.googlecode.com (inxi.googlecode.com)... 173.194.77.82, 2607:f8b0:4003:c01::52
Connecting to inxi.googlecode.com (inxi.googlecode.com)|173.194.77.82|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 403834 (394K) [text/plain]
Saving to: `inxi'

100%[======================================>] 403,834      356K/s   in 1.1s   

2014-03-28 21:25:37 (356 KB/s) - `inxi' saved [403834/403834]



OK that covers the install
Now to run it in Carolina. It ran OK till I updatyed then all went to hell.

Code:
# inxi -U
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error in conditional expression: unexpected token `('
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error near `^(['
/usr/local/bin/inxi: line 1190: `      if [[ "$user_selection" =~ ^([0-9]+)$ && $user_selection -lt $i ]];then'
# inxi -Fxz
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error in conditional expression: unexpected token `('
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error near `^(['
/usr/local/bin/inxi: line 1190: `      if [[ "$user_selection" =~ ^([0-9]+)$ && $user_selection -lt $i ]];then'
# inxi -Fxx
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error in conditional expression: unexpected token `('
/usr/local/bin/inxi: line 1190: syntax error near `^(['
/usr/local/bin/inxi: line 1190: `      if [[ "$user_selection" =~ ^([0-9]+)$ && $user_selection -lt $i ]];then'


I am not freaking over this. I figured I'd let ya know so no one makes the same mistake I did in Carolina.

If you have the original bash inxi script. How about PMing or posting one in this thread. I think it was version inxi 1.9.17
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1497
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 22:22    Post subject:  

Just to show how bad I screwed up.

Code:
# cd /usr/man/man1
# ls
scons.1  sconsign.1  scons-time.1
# cd ~
# cd /usr/local/bin
# ls
basichtmlview          defaultpdf            pfilesearch
defaultaudiomixer      defaultpresentation   pfind
defaultaudioplayer     defaultsearch         ppm
defaultbarehtmlviewer  defaultspreadsheet    pschedule
defaultbrowser         defaulttexteditor     pupzip
defaultcalendar        defaulttextviewer     quick-uninstall
defaultchat            defaultwordprocessor  rox
defaultchmviewer       disable-frisbee       rpcclient
defaultconnect         drive_all             rtf2pdf.sh
defaultcontact         enable-frisbee.sh     rtf2ps.sh
defaultdraw            fmradioshell          samba-adduser
defaultemail           Frisbee               samba-start
defaulthandler         frisbee_tray          samba-stop
defaulthtmleditor      gifdiff               sensors
defaulthtmlviewer      gifsicle              sensors-conf-convert
defaultimageeditor     gifview               tmount
defaultimageviewer     gnewpet               wavplay
defaultmediaplayer     gnewpet-wrapper       wavrec
defaultmusicplayer     ipinfo
defaultpaint           newpet
# cd ~
# cd /usr/bin
# ls
<snip>
h2ph                         uniq
h2xs                         uniq-BB-NOTUSED
half_mt                      unix2dos
hardinfo                     unlzma
hd                           unlzma-BB-NOTUSED
head                         unlzop
head-BB-NOTUSED              unmunch
hexdump                      unprocessed_raw
hmac256                      unrar
hostid                       unwrapdiff
hotshots                     unxz
hpftodit                     unxz-BB-NOTUSED
hunspell                     unzip
hunzip                       unzip-BB-NOTUSED
hzip                         unzipsfx
i486-t2-linux-gnu-gcc        update-mime-database
icc2ps                       uptime
icclink                      urxvt
icctrans                     usb-devices
iceauth                      usbhid-dump
icedax                       uudecode
icewm-xdgmenu                uuencode
iconv                        uz
id                           vala
id3convert                   vala-0.14
id3cp                        valac
id3info                      valac-0.14
id3tag                       vala-gen-introspect
idn                          vala-gen-introspect-0.14
iecset                       vamps
ifnames                      vapicheck
ifplugd-BB-NOTUSED           vapicheck-0.14
imgcmp                       vapigen
imginfo                      vapigen-0.14
imlib2_bumpmap               vattery-acpitool
imlib2_colorspace            vcdimager
imlib2_conv                  verve-focus
imlib2_grab                  vlock
imlib2_poly                  vobcopy
imlib2_show                  voldown
imlib2_test                  volmute
imlib2_view                  volname
indxbib                      volname-BB-NOTUSED
info                         volup
infokey                      vorbiscomment
inotifywait                  vsyasm
inotifywatch                 vte
install                      wacdump
install-info                 wc
installwatch                 wc-BB-NOTUSED
instmodsh                    webpng
interdiff                    wget
intltool-extract             wget-BB-NOTUSED
intltoolize                  whatis
intltool-merge               which
intltool-prepare             whoami
intltool-update              wmexit
iptables-xml                 wmpoweroff
isodebug                     wmreboot
isodump                      wm-xdgmenu
isohybrid                    wnckprop
isohybrid.pl                 wnck-urgency-monitor
isoinfo                      wodim
iso-info                     wordforms
isomaster                    wordlist2hunspell
iso-read                     wrjpgcom
isovfy                       wtpt
ispellaff2myspell            wvAbw
jasper                       wvCleanLatex
java-base                    wvConvert
javaws                       wvdial
<snip>


This shows I removed everything related to inxi in thunar.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 22:42    Post subject:  

Edit: be aware the inxi pet installs to /usr/bin not /usr/local/bin

rokytnji wrote:
Embarassed

I manged to break inxi in Carolina 1.2 by updating it with

Code:
inxi -U



If you have the original bash inxi script. How about PMing or posting one in this thread. I think it was version inxi 1.9.17


It's in the repo http://smokey01.com/carolina/pet_packages-carolina/inxi-1.9.17.pet

I tried that pet in Xprecise 2.3 and it works ok, it even updated ok to version 2.1.12

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE

Last edited by Geoffrey on Thu 27 Mar 2014, 23:38; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 27 Mar 2014, 23:26    Post subject:  

I compiled the latest bash, this fixes the inxi, the updated inxi now runs.

if you want to update the bash, it might pay to backup the current version in /bin/bash as I haven't fully test the new one, but at a guess I think it should be a goer.

http://smokey01.com/carolina/pet_packages-carolina/bash-4.3.pet

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 73
Location: Belgium

PostPosted: Fri 28 Mar 2014, 20:03    Post subject: Xfce mail watcher  

Thanks, Geoffrey!
The pet installed, and the mail watcher seems to be working, but when I try to make it check my Gmail, it cannot connect, and the log says: could not find host "mail.google.com" servname not supported for ai_socktype
It should be working for gmail, because I use it with gmail with Xfce on Xubuntu, Fedora and Debian.
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Fri 28 Mar 2014, 21:39    Post subject: Re: Xfce mail watcher  

bruno wrote:
Thanks, Geoffrey!
The pet installed, and the mail watcher seems to be working, but when I try to make it check my Gmail, it cannot connect, and the log says: could not find host "mail.google.com" servname not supported for ai_socktype
It should be working for gmail, because I use it with gmail with Xfce on Xubuntu, Fedora and Debian.


I had the same problem at first using the " Remote GMail Mailbox " so I set it up as in the image using

Remote POP3 Mailbox

Mail Server: pop.gmail.com

Use SSL/TLS on alternate port

Use non-standard POP3 port 995


that's working for me, though it did take a couple attempts to get it to work.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 85 of 110 [1639 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 83, 84, 85, 86, 87, ..., 108, 109, 110 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1543s ][ Queries: 13 (0.0277s) ][ GZIP on ]