Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 02 Aug 2014, 04:53
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.7.1
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 22 of 25 [368 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, 25 Next
Author Message
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3221
Location: Ontario

PostPosted: Sat 11 Jan 2014, 16:59    Post subject:  

Why don't you use grub4dos by shinobar? It's in most versions of puppy.

_______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 749

PostPosted: Sat 11 Jan 2014, 17:05    Post subject:  

don570 wrote:
Why don't you use grub4dos by shinobar? It's in most versions of puppy.

I use grub4dos ! But that's not the question.
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 775
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Mon 20 Jan 2014, 13:07    Post subject:  

Hello Everyone,

When I use peasyscan and set it for pdf. After the scan is done and I check the pdf it is small even after zooming in all the way. It does not do this in precise 5.5. Any ideas way it scans so small?

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
mariojrmatos


Joined: 03 Jan 2014
Posts: 7
Location: OFC: PT and NL | DMA: Worldwide

PostPosted: Tue 21 Jan 2014, 13:10    Post subject:  Unable to load SFS files
Subject description: ERROR! SFS-Load: fatal: fail to add '/initrd/pup_ro6
 

I recently had a flash drive failure and now I'm having some trouble with Precise Puppy 5.7.1 (it's the same installation, I didn't change a thing since the failure) and it gives me the following message when I try to use an app or program: “SFS-Load: fatal: fail to add '/initrd/pup_ro6' to unionfs”

Further more, it deleted some of the apps and software I had running as sfs files: LibreOffice and Poedit, Glade, Sysprof Profile and Valide. Now I cannot reinstall them because it gives me the described error. Strangely enough, Skype and Qt, also loaded as sfs files, run without problems (maybe they are linked to one of the other pup_ro folders) and for Poedit I just mounted the sfs (“view contents”) and copied the files to each respective folder inside my system.

I used to translate the Portuguese language package the “old way” by mounting the devx file and edit on Poedit and Geany using the MoManager installed by default on Precise Puppy 5.7.1. After the error I had to make the above-mentioned changes to Poedit to get it to work and I also had to install i-18n-tools by Bert (formerly MM Standalone) and the new MoManager (20140104) to continue the language adaptation.

Does anyone know how to solve the “SFS-Load: fatal: fail to add '/initrd/pup_ro6' to unionfs” error?


__________________
Puppy Linux em português de Portugal (pt_PT) | Puppy Linux em português do Brasil (pt_BR: brevemente)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1089

PostPosted: Tue 21 Jan 2014, 14:10    Post subject:  

If I remember well, Precise 571 doesn't have the latest sfs-load, maybe trying it solves the problem:

http://shino.pos.to/linux/puppy/sfs_load-1.9.9.pet

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 261

PostPosted: Wed 22 Jan 2014, 16:49    Post subject:  

a couple of backgrounds.
precisems23.jpg
 Description   https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013
 Filesize   29 KB
 Viewed   950 Time(s)

precisems23.jpg

precisems23,1.jpg
 Description   https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013
 Filesize   43.03 KB
 Viewed   950 Time(s)

precisems23,1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2354
Location: France

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 15:56    Post subject:  

vicmz wrote:
If I remember well, Precise 571 doesn't have the latest sfs-load, maybe trying it solves the problem:

http://shino.pos.to/linux/puppy/sfs_load-1.9.9.pet

Latest version is sfs_load-2.0-2.pet (2014-01-22) http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64354
Cordialement,

_________________
Projet ASRI éducation => Association | Forum | Dépôt | Espace kids
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2354
Location: France

PostPosted: Sat 25 Jan 2014, 08:19    Post subject:  

futwerk wrote:
a couple of backgrounds.

Thank you for https://www.mediafire.com/folder/x4v77bi1p58ox/puppy2013

Licence is GPL ?

Cordialement,

_________________
Projet ASRI éducation => Association | Forum | Dépôt | Espace kids
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Graf_Koks

Joined: 21 Jan 2014
Posts: 20

PostPosted: Mon 27 Jan 2014, 04:17    Post subject: root password restricted to 8 characters
Subject description: root password restricted to 8 characters
 

Hello,

maybe someone already reported this bug. However, I will do it again:

If one installs precise puppy 5.7.1 and decides to run it as fido when shuting off the system the first time, one has to insert a password for the user root. The field for inserting the password accepts strings of arbitrary length.

Nevertheless, I recognized afterwards, that not the whole inserted password is needed when running sudo. Instead it suffices to type in the 8 character prefix of the original password.

Changing the password using "sudo passwd root" and inserting a new one with length greater than 8 does not work, still the 8 character prefix is the new root password.

I would feel more secure if passwords can be chosen bigger in size.

Regards,
Graf Koks
Back to top
View user's profile Send private message 
Graf_Koks

Joined: 21 Jan 2014
Posts: 20

PostPosted: Tue 28 Jan 2014, 05:08    Post subject: root password restricted to 8 characters
Subject description: root password restricted to 8 characters
 

So what I found out is the following:

sudo passwd -a md5 root

works using the terminal. That is, now, using the terminal, only the correct password of correct size is needed.

However, the GUI-authentication, i.e. if one wants to install a package still accepts the old 8 character password. Is this a bug or feature?
Back to top
View user's profile Send private message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 261

PostPosted: Tue 28 Jan 2014, 18:59    Post subject:  

asri education, try this link:https://www.mediafire.com/folder/y9ah6fpo48hdr2i,8fm24uwxf4yho21/shared
Back to top
View user's profile Send private message 
Graf_Koks

Joined: 21 Jan 2014
Posts: 20

PostPosted: Wed 29 Jan 2014, 04:39    Post subject: Re: root password restricted to 8 characters
Subject description: root password restricted to 8 characters
 

Graf_Koks wrote:
So what I found out is the following:

sudo passwd -a md5 root

works using the terminal. That is, now, using the terminal, only the correct password of correct size is needed.

However, the GUI-authentication, i.e. if one wants to install a package still accepts the old 8 character password. Is this a bug or feature?


So the solution is as follows: the unchanged 8 character password belongs to user fido. That is, one has to change it via passwd as described above.

However, the installation dialog during the first reboot is missleading, since, if one selects fido and not root as normal user, it asks for the root password which seems to be the password for fido.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1371
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sat 01 Feb 2014, 10:43    Post subject: Hardinfo crashed pc  

Hardinfo crashes Precise 5.7.1 with kernel 3.9.11pae on my desktop pc with nvidia display if the default driver chosen by xorgwizard is used - nouveau.

Hardinfo also crashes Slacko 5.6.5.2 with kernel 3.10.21

Slacko 5.6 with kernel 3.4.52 does not crash

If the modesetting driver is chosen it doesn't crash

Quote:
Vendor : NVIDIA Corporation
Renderer : GeForce 7025 / nForce 630a/integrated/SSE2/3DNOW

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
Packetteer


Joined: 12 May 2012
Posts: 23
Location: Long Island Ny

PostPosted: Sun 02 Feb 2014, 08:10    Post subject:  

Hi All
There is a problem with the devx sfs files for
Precise 5.5 5.6 5.7.1

When I click on the glade menu item in all of the above
versions nothing happens.

When I type glade in the terminal in all the above versions I get the following error.

Code:

# glade
glade: error while loading shared libraries: libgtk-3.so.0: cannot open
shared object file: No such file or directory.


Precise 5.5 5.6 5.7.1 comes with gtk2 installed the devx installs a glade version
that needs gtk3.

Thank you for your time in reading this post
Best Regards
John
Back to top
View user's profile Send private message 
HoerMirAuf


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 87
Location: Würzburg

PostPosted: Mon 03 Feb 2014, 10:21    Post subject:  

Hi ...

resume form suspend on my acer aspire doesnt work. Instead the unit poweroff after resume ... Also the suspend button is without functions.
Backlight, wlan, volume keys works well.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 22 of 25 [368 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0969s ][ Queries: 13 (0.0118s) ][ GZIP on ]