Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 07:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Toshiba l30 - Atheros wifi problem
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
fobq

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 98
Location: Hungary

PostPosted: Thu 23 Jan 2014, 08:29    Post subject:  Toshiba l30 - Atheros wifi problem  

hi,
I have a Toshiba Satellite l30m100 notebook and Puppy Precise 5.7.1 (frugal)
There was always a problem with wifi connection: it worked just disconnected at least once in every hour. But now, I can not connect either. What could have happened?

the Network Setup senses the interface and driver (ath5k)

Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg] (rev 01)

The wired connection is good.
Back to top
View user's profile Send private message 
ardvark


Joined: 01 Jul 2013
Posts: 1009
Location: USA

PostPosted: Thu 23 Jan 2014, 20:06    Post subject:  

Hi...

What error message(s) are you getting (if any) and are you able to see your network? Does restarting (unplugging the power source for about 20-30 seconds) your modem/router help the issue at all?

Regards...

_________________
Our Lord and Savior Jesus Christ loves and cares about you most of all!

PLEASE READ! You don't have to end up here!
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3431
Location: Sydney Australia

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 03:10    Post subject:  

Satellite l30m100

No such model....

Or do you mean >>> Toshiba L30

http://www.ehow.com/list_7421309_toshiba-l30-specifications.html


Closest >>> SATELLITE L30-113

http://www.toshiba.eu/discontinued-products/satellite-l30-113/

::::::::::::::

Wireless Connection and Frisbee problems.

Possible issues and fixes.

About post 13 by me.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=89270&start=120

Chris
Back to top
View user's profile Send private message 
fobq

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 98
Location: Hungary

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 04:37    Post subject:  

Yes, Toshiba L30M100, however I don't find this model either, only L30-113.
Quote:
What error message(s) are you getting (if any) and are you able to see your network?
I am getting no error message. Today I could connect by wifi again. During the nigth I always turn the charger off. Probably, it solved the problem, but I think, it will occour again. During writing this post wifi dropped again.

Code:
Wireless Connection and Frisbee problems
- Which one of them would you recommend me? Changing wifi channel number? I use wlan0
Back to top
View user's profile Send private message 
ardvark


Joined: 01 Jul 2013
Posts: 1009
Location: USA

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 08:52    Post subject:  

fobq wrote:
During the nigth I always turn the charger off.


Charger? The typical router or modem I usually deal with is connected to a steady supply of power,..you don't turn them off. What are you connecting to precisely?

Regards...
Back to top
View user's profile Send private message 
fobq

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 98
Location: Hungary

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 12:03    Post subject:  

I mean, the charger of the laptop. the router and the modem are always on.
Back to top
View user's profile Send private message 
ardvark


Joined: 01 Jul 2013
Posts: 1009
Location: USA

PostPosted: Fri 24 Jan 2014, 19:32    Post subject:  

Hi...

Do the solutions offered by cthisbear, including this one, help any? The program listed on that page, inSSIDer, only works for Windows. however, you can try a Linux substitute here. Smile

Regards...
Back to top
View user's profile Send private message 
fobq

Joined: 19 Aug 2013
Posts: 98
Location: Hungary

PostPosted: Sat 25 Jan 2014, 08:20    Post subject:  

I downloaded the linssd_2.1.tar.gz file, but after extracting what to do? There is no executable file and ./configure make and make install do not work. I am very confused of archive files.
I left a post here as well: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=746057#746057
Back to top
View user's profile Send private message 
ardvark


Joined: 01 Jul 2013
Posts: 1009
Location: USA

PostPosted: Sat 25 Jan 2014, 13:15    Post subject:  

fobq wrote:
I downloaded the linssd_2.1.tar.gz file, but after extracting what to do? There is no executable file and ./configure make and make install do not work. I am very confused of archive files.


Hi...

There's a couple hints over at their forum, although it would probably be more helpful if you asked wseverin directly for help. Smile

Regards...
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0657s ][ Queries: 12 (0.0146s) ][ GZIP on ]