Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 01:02
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Macpup 550
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 7 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Sat 09 Nov 2013, 19:16    Post_subject:  

Since you can run precise 5.5.0 . make a new savefile with it and rename the save file.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Schpankme


Joined: 09 Nov 2013
Posts: 51

PostPosted: Tue 12 Nov 2013, 15:05    Post_subject: Video Freezes during boot from USB - Radeon HD 6450  

runtt21 wrote:
Since you can run precise 5.5.0 . make a new savefile with it and rename the save file.


I'm having similar issues trying to install Macpup 550 - Video Freezes during boot from USB.
Note: This is not a problem for Macpup 528.

Mother Board - Asus P5Q SE/R
Video Card - AMD Radeon HD 6450

Any suggestion on getting this to load would be greatly appreciated.

Thank you
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Tue 12 Nov 2013, 19:49    Post_subject:  

Just to give a link with a person that had troubles with that GCARD upgrading from Ubuntu Lucid to Precise :
http://linuxnorth.wordpress.com/2013/06/11/troubles-with-ubuntu-12-04-and-radeon-hd6450/

Macpup-550 includes XORG_HIGH (Mesa/OpenGL) by default - not sure about 528 .
Kernel modesetting might be different and the newer libdrm might handle that different, too .

I have no ATI/AMD machine, so cannot say much else about it .
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Schpankme


Joined: 09 Nov 2013
Posts: 51

PostPosted: Thu 14 Nov 2013, 23:59    Post_subject:  

Karl Godt wrote:

... Macpup-550 includes XORG_HIGH (Mesa/OpenGL) by default
... Kernel modesetting might be different


I used PPM to install 'ATI Drivers' on Macpup 5.28 and the system froze.
Is there away to use standard VGA at boot-up --> until I can install the correct graphics driver?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 15 Nov 2013, 00:36    Post_subject:  

What we need is mainly log files .

The Bootup has two/three different stages :

1) Initrd.gz 's /init , that loads a few drivers in frugal installations .
2) The /etc/rc.d/rc.sysinit that loads the most drivers .
3) The xwin script that starts Xorg .

If your screen is usable until xwin starts , then the way would be to boot frugal with the pfix=nox option
and examine the files in /initrd/tmp and /tmp .

After that xorgwizard might need to run to choose the vesa driver for example .

If things hang, the log files likely are still present in the save-file and are possible to be viewed booting another Puppy that works and clicking the save-file .
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Schpankme


Joined: 09 Nov 2013
Posts: 51

PostPosted: Fri 15 Nov 2013, 02:29    Post_subject:  

Karl Godt wrote:

... If your screen is usable until xwin starts
... boot frugal with the pfix=nox option
... examine the files in /initrd/tmp and /tmp .
... xorgwizard might need to run to choose the vesa driver for example .
... If things hang .. the save-file and are possible to be viewed
... boot another Puppy and clicking the save-file .


Radeon 6450 graphics card; system hangs on XWIN start:

Boot from USB
add -- pfix=nox
Ram posts
Drives
Hostname
Kernal
Frozen**

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Schpankme


Joined: 09 Nov 2013
Posts: 51

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 05:57    Post_subject:  

Schpankme wrote:

... If your screen is usable until xwin starts

Boot from USB
Frozen**



Solution: add radeon.mode=0

default vmlinuz initrd=initrd.gz radeon.mode=0 pmedia=usbflash
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sky Aisling


Joined: 27 Jun 2009
Posts: 908
Location: Port Townsend, WA. USA

PostPosted: Sat 07 Dec 2013, 02:35    Post_subject: Macpup 550
Sub_title: Where to find latest Macpup .iso download?
 

Hello,

Where do I find the latest Macpup .iso download?

Thanks for your timely reply.

Sky
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5799
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 07 Dec 2013, 02:56    Post_subject: Re: Macpup 550
Sub_title: Where to find latest Macpup .iso download?
 

Sky Aisling wrote:
Hello,

Where do I find the latest Macpup .iso download?

Thanks for your timely reply.

Sky


http://macpup.org/macpup550.php
Back to top
View user's profile Send_private_message 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 79

PostPosted: Sat 21 Dec 2013, 06:46    Post_subject:  

Hello,I am looking a way to have a language indicator on my panel.I have no problems with keyboard settings.I am using English,Greek and Russian and I would like to have a flag indicator also if this is possible.How can I do this?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Sat 21 Dec 2013, 17:07    Post_subject:  

Right now you can't. Sorry but e's language module was removed from 550's build in the effort to fix then localization issues.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 79

PostPosted: Sun 05 Jan 2014, 20:09    Post_subject:  

Is there any pet for a screenshot tool?.I know there is a Takeshot option but I want to be able to take a screenshot on a specific area on my screen.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1649
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 06 Jan 2014, 17:15    Post_subject:  

MP550 comes with three screenshot apps. The e17 screenshot app is in the main menu as "take screenshot" this will give you a full screenshot that you can edit with mt paint. If you right click on the top window border you have the "take shot" option that will give you a screenshot of just that window. This option can also upload your shots to :

http://www.enlightenment.org/ss/

My fav is mtpaint-screenshot screen capture under graphics in the menu . This will also give you a full screenshot but it opens in mtpaint so you can instantly crop or resize it .

Also included is screeny capture windows app but I have never used it.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 79

PostPosted: Tue 07 Jan 2014, 05:10    Post_subject:  

runtt21 wrote:
MP550 comes with three screenshot apps. The e17 screenshot app is in the main menu as "take screenshot" this will give you a full screenshot that you can edit with mt paint. If you right click on the top window border you have the "take shot" option that will give you a screenshot of just that window. This option can also upload your shots to :

http://www.enlightenment.org/ss/

My fav is mtpaint-screenshot screen capture under graphics in the menu . This will also give you a full screenshot but it opens in mtpaint so you can instantly crop or resize it .

Also included is screeny capture windows app but I have never used it.


Thank you very much.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 79

PostPosted: Tue 07 Jan 2014, 10:42    Post_subject:  

Sorry for bothering again but I am trying to figure out how can I select a small region screenshot with mtpaint-screenshot screen capture.I used before Carolina Linux and the screenshot option was way more easy to use.I dont want the whole window but just a small region to be able to upload it on prntscr.com.I dont know how to do this.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 7 of 9 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0819s ][ Queries: 13 (0.0104s) ][ GZIP on ]