Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 18:47
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Macpup 550
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 8 [110 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Author Message
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1643
Location: BigD Texas

PostPosted: Tue 03 Sep 2013, 16:34    Post subject:  

You're not stuck with the default Macpup layout, e17 can do almost anything. Look over the e17 guide first.

I can't include everything in a pre-installed note because there are thing we don't find until after its released. What I can do is start a thread on our forum and include a link to it in the "help" page so a new user would have direct access to the latest info about the release.That's the idea at this point......
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 2930
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Thu 05 Sep 2013, 18:32    Post subject: we shall look the E17 guide  

But hum... my english is not too bad,
le jargon informatique me dépasse (software jargon in english is not 'my cup of tea')
However, i shall try. After all, perhaps things are not so hard as i think.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Krishnamurti Naskar


Joined: 20 Apr 2012
Posts: 85
Location: Calcutta

PostPosted: Sun 22 Sep 2013, 10:49    Post subject:    

macpup 550 is great in looks.
But i don't know why HTOP shows me that the CPU usage is >70% with no big app running.CPU is heated heavily.
even when i just logged in and i know that there is hardly any heavy process
running.
My chip's gonna fry.
I run the live-usb version.
Am afraid of installing full in to my box.
My cpu is Intel core2duo T6650 1.83 gigz.
is there any problem with this cpu and macpup kernel.
Why is that?

_________________
--------------------
| Crying or Very sad || Embarassed |
--------------------
Kill Bill..(Gates,of course and his Windows)

Code:
So I dual-booted Puppy+PCBSD.

Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1643
Location: BigD Texas

PostPosted: Sun 22 Sep 2013, 14:22    Post subject:  

The only time I have ever seen usage that high was because of an extra module being loaded. But just stock it shouldn't. Do a md5sum on your .iso to be sure. Try using the cpu scaling tool.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Krishnamurti Naskar


Joined: 20 Apr 2012
Posts: 85
Location: Calcutta

PostPosted: Sun 22 Sep 2013, 21:10    Post subject:    

runtt21 wrote:
The only time I have ever seen usage that high was because of an extra module being loaded. But just stock it shouldn't. Do a md5sum on your .iso to be sure. Try using the cpu scaling tool.

No No!I got it fixed.
Macpup's an absolute fine stuff.
Zigbert's Pmusic was eating my cpu everytime.
i killed it.
everything was fine.
i don't know why Pmusic never runs well.
I can't drag any playin' song to the last position.then it behaves erratic.
zigberts must show us some light.
sorry,runtt21! Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1290
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Sun 22 Sep 2013, 21:40    Post subject:  

I run xmms in mine.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=654495#654495

I like it better than pmusic. Personal preference is all it is though. Cool
xmms.jpg
 Description   
 Filesize   24.25 KB
 Viewed   1146 Time(s)

xmms.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Krishnamurti Naskar


Joined: 20 Apr 2012
Posts: 85
Location: Calcutta

PostPosted: Mon 23 Sep 2013, 00:24    Post subject:  

With macpup550, i can't put my Acer laptop to sleep.
even if i have acpitool-0.5.1-i686.pet
i did ''acpitool -s''

it shows write protection error.

any other way around?
Back to top
View user's profile Send private message 
Krishnamurti Naskar


Joined: 20 Apr 2012
Posts: 85
Location: Calcutta

PostPosted: Mon 23 Sep 2013, 01:13    Post subject:  

Yeah! got it.
Karl did that.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=727064#727064
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3956
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Mon 23 Sep 2013, 15:29    Post subject:  

Have added some hints how to alter plogout* scripts to add
acpitool -s
to that racy acpitool thread of mine .

Basically it needs a wrapper script that then issues acpitool -s .
First test on my Dell desktop from year 2007 succeeded .

_________________
«Give me GUI or Death» -- I give you [[Xx]term[inal]] [[Cc]on[s][ole]] .
Macpup user since 2010 on full installations.
People who want problems with Puppy boot frugal Razz
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1290
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Tue 01 Oct 2013, 08:48    Post subject: Asus EEEPC 701SD
Subject description: Full Install off of Kingston 4gig external SD flash card.
 

After fighting a few Linux installs on my eeepc 701sd. Confused

I just said screw it and did a Full Install off of a 4 gig sd card made with unetbootin. Used Pmount to mount the SD card and left it mounted on the desktop so Full install could find the files instead of on CD. 8gig internal Phison SSD is flagged as boot, Ext2 file system (non journaled because old ssd drve). No /swap partition ether.

If fubared for improper shutdown. I know how to fix with Live usb with gparted.

Installed grub4dos as bootloader . I had to hand edit it and change (general info edit, not detailed), root=/dev/sdb1 to root=/dev/sda1.

Sound, Tap, Wifi all work. Firefox updated to version 24. Specs below. Like I said. This is a Full Install. Not a Frugal.

Code:
# inxi -MFxz
System:    Host: puppypc10450 Kernel: 3.2.29 i686 (32 bit, gcc: 4.6.3)
           Desktop: Enlightenment 0.17.0 Distro: macpup Linux Linux 3.2.29 [ arch]
Machine:   System: ASUSTeK (portable) product: 701SD version: 0303
           Mobo: ASUSTeK model: 701SD version: x.xx Bios: American Megatrends version: 0303 date: 07/23/2008
CPU:       Single core Intel Celeron M (-UP-) cache: 512 KB flags: (nx pae sse sse2) bmips: 1796.14 clocked at 897.669 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           X.org: 1.11.3 driver: intel tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card: Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24
Network:   Card-1: Realtek RTL8187SE Wireless LAN Controller driver: r8180 port: d800 bus-ID: 01:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet driver: ATL1E port: ec00 bus-ID: 03:00.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: (8.1GB,9.1% used) () 1: id: /dev/sda model: ASUS size: 8.1GB
Partition: ID: / size: 7.4G used: 698M (10%) fs: ext2
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 62 Uptime: 39 min Memory: 222.0/512 MB Runlevel: 5 Gcc sys: N/A
           Client: Shell (bash 3.00.16) inxi: 1.9.14
#


Since a fresh install this morning. I have not had time yet to do my custom tweaks and installs yet. Looks like this netbook is a MacPup 550 machine
for now. Now to see if this baby will play movies on my 60 inch big screen TV via pendrive and Mplayer Wink
STID.jpg
 Description   
 Filesize   56.13 KB
 Viewed   934 Time(s)

STID.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Krishnamurti Naskar


Joined: 20 Apr 2012
Posts: 85
Location: Calcutta

PostPosted: Sat 05 Oct 2013, 00:26    Post subject:  

@runtt21--
Macpup 550 has by default ROX-filer enabled(i.e. when i mount a device in Pmount, it opens up through ROX, i want eFM instead!).
IT also has eFM,which is cool and awesome too.
i plan 2 use eFM as default.(coz i've used rox for so long and need some cool refreshment through eFM)
is any way there to make eFM default file mgr.?
The thumbnails in eFM sometimes slows opening folders.
can it be disabled?

Any suggestions,folks?
Back to top
View user's profile Send private message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1643
Location: BigD Texas

PostPosted: Sat 05 Oct 2013, 16:39    Post subject:  

EFM can't completely be the default. It cant mount or unmount drives it need HAL for that and puppy doesn't have or really need it. You still have to use pmount but just close rox open efm and go to /mnt to access your drive. You can put efm back on the desktop by moving the home.desktop , root.desktop & temp/desktop file out of /root/my-applications into /root/desktop. You can also add efm to the ibar. To change settings right click in efm then options and then file manager settings.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
firak

Joined: 14 Apr 2008
Posts: 174

PostPosted: Sun 27 Oct 2013, 15:08    Post subject: I can not save the 1st pup save  

I can not save the 1st pup save.
Is not a big problem for me, I stick on macpup 528 at the moment but,
I report this strange bug.
It appends in Macpup 529 and 550. only in one of my computer.
At shutdown. at The dialog of yes/no create save file.
The keybord is stack . No way to use <CR> and arrows. I had top ush the on/of button of the machine.
This did never append to me in other puppyes.
My guess is that x org localization bug that you are already talking about, that make the keyboard stack .
Still is very strange. I try with and without localization settings. same problem.
the problematic computer is a Eee_PC_1215P IT Keybord.
Is not a big problem for me, I stick on macpup 528 at the moment but,
I only report this strange bug.
Back to top
View user's profile Send private message 
Barburo


Joined: 14 Jun 2007
Posts: 283

PostPosted: Sat 09 Nov 2013, 13:26    Post subject: Screen frozen for first save  

firak wrote:
Quote:
I can not save the 1st pup save.
Is not a big problem for me, I stick on macpup 528 at the moment but,
I report this strange bug.
It appends in Macpup 529 and 550. only in one of my computer.
At shutdown. at The dialog of yes/no create save file.
The keybord is stack . No way to use <CR> and arrows. I had top ush the on/of button of the machine.
This did never append to me in other puppyes.

I get the same thing that firak gets - I can boot 550 OK but as soon as I exit to create a save file the screen freezes - hence cannot use 550.
My laptop runs precise puppy 5.5, Mint 14, and Macpup 5.29 all with no problems - which hints to me that the problem may be in Macpup 550
I run a frugal install and yes I checked the MD5sum for the .iso download.
Any hints how to resolve this?
My specs:
Quote:
-Computer-
Processor : 2x Genuine Intel(R) CPU U4100 @ 1.30GHz
Memory : 3980MB (1611MB used)

-Display-
Resolution : 1366x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Mobile Intel® GM45 Express Chipset
X11 Vendor : The X.Org Foundation

-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel

_________________
Laptop: Acer Aspire 5810TZ
Back to top
View user's profile Send private message 
firak

Joined: 14 Apr 2008
Posts: 174

PostPosted: Sat 09 Nov 2013, 16:07    Post subject:  

@Barburo
Quote:
I can boot 550 OK but as soon as I exit to create a save file the screen freezes

I think that a workaround solution for this can be
creating an empty save file.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=43553&start=15

You can try this I you willing to use550. I think, after you run this, you have to rename the save file in a way that mappup find it. egg. macpupsave-myname.3fs .

A less clean method can be :
Run macpup550 on an other computer, create a save file, on the usbstic,
put the usb stick on your 1st laptop, boot, you will have xorg failure, but meybe you can set up screen resolution for you laptop and start from this and set up screen, keybrd, mouse & locale .
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 8 [110 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0984s ][ Queries: 13 (0.0088s) ][ GZIP on ]