Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Jul 2014, 19:14
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
How to connect Slacko 5.6 to wlan?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
stefan21

Joined: 12 Apr 2013
Posts: 9

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 05:34    Post_subject:  How to connect Slacko 5.6 to wlan?
Sub_title: Thinkpad T61 with an iwl4965 card/interface
 

I'm not sure whether my problem depends on hardware or software.

It's a thinkpad T61 with an iwl4965 card/interface. As long as I do not force the card in an ad-hoc mode, the reconnection works fine. When the card was in ad-hoc mode, the managed connect does not work in puppy slacko 5.6. Booting the laptop in ubuntu there's no problem to connect to the wlan. Even after turning the laptop off and rebooting the router, the managed connection in puppy does not work. Not with SNS, Frisbee or Drougal. I have no idea.

Here's the sns_wireless_log:

Information about this interface:
Interface: wlan0 Driver: iwl4965 Bus: x MacAddress: 00:1F:3B:82:7A:D1
Description: x

STEP1a: ifconfig wlan0 up
STEP1b: iwlist wlan0 scan
Cell 04 - Address: 00:1B:11:8F:5D:E6
Channel:6
Frequency:2.437 GHz (Channel 6)
Quality=70/70 Signal level=-39 dBm
Encryption key:on
ESSID:"h_office"
Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s
Bit Rates:6 Mb/s; 9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s
36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
Mode:Master
Extra:tsf=00000000e95ca170
Extra: Last beacon: 2070ms ago
IE: Unknown: 0008685F6F6666696365
IE: Unknown: 010482848B96
IE: Unknown: 030106
IE: Unknown: 2A0100
IE: Unknown: 32088C129824B048606C
IE: WPA Version 1
Group Cipher : TKIP
Pairwise Ciphers (1) : TKIP
Authentication Suites (1) : PSK

STEP3: iwconfig wlan0 channel 6
Error for wireless request "Set Frequency" (8B04) :
SET failed on device wlan0 ; Network is down.
STEP4: iwconfig wlan0 essid "h_office"
STEP5a: ifconfig wlan0 up
STEP5b: wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -c"/etc/simple_network_setup/wpa_supplicant.conf-h_office-00:1F:3B:82:7A:D1"
daemon: No such device
Running: wpa_cli -i wlan0 status
Failed to connect to wpa_supplicant - wpa_ctrl_open: No such file or directory

ERROR, TIMEOUT. Have not got an Access Point.
Result of 'iwconfig wlan0':
wlan0 IEEE 802.11abgn ESSID:"h_office"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: Not-Associated
Tx-Power=15 dBm
Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off

Any help or hints are welcome. Thanks in advance,
stefan
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3387
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 20:55    Post_subject:  

Are you using Frisbee to connect wireless.
If not try that.

Changed the wireless channel???

Chris
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stefan21

Joined: 12 Apr 2013
Posts: 9

PostPosted: Sat 21 Sep 2013, 08:36    Post_subject:  

I tried it with frisbee, didn't work. I also changed the channel, also no luck. Meanwhile I installed Pwireless2. Guess what - connecting with that tool works. Do I have to understand this?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Wireless
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0435s ][ Queries: 12 (0.0046s) ][ GZIP on ]