Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 21:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Puppy Arcade 10
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 11 of 12 [177 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12 Next
Author Message
rfxcasey

Joined: 14 Jan 2010
Posts: 16

PostPosted: Sun 21 Jul 2013, 09:50    Post subject:  

Hey thanks for the reply, yes I've got it sorted now and yes I did find the pupdoom script and it is indeed text format. If you read back through my last post I've been having a bit of trouble of a different kind as well and wonder if you might take the time to see if you can help me out.

Here's a link to the thread http://www.linuxforums.org/forum/other-linux-distributions/197389-ssh-server-pup.html

Last edited by rfxcasey on Mon 22 Jul 2013, 07:00; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
ampersand

Joined: 24 Jun 2013
Posts: 22

PostPosted: Mon 22 Jul 2013, 05:30    Post subject:  

This hasn't been working to well for me. I copied the contents of the ISO to a folder in my C:\ drive and ran Grub4Dos which means I can boot into PuppyArcade fine but once I'm in hardly any programmes want to run apart form the emulators. I also never got a setup screen Confused
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 18:00    Post subject:  

ampersand wrote:
This hasn't been working to well for me. I copied the contents of the ISO to a folder in my C:\ drive and ran Grub4Dos which means I can boot into PuppyArcade fine but once I'm in hardly any programmes want to run apart form the emulators. I also never got a setup screen Confused

just a guess, but do you have any save files for other puppies around on that drive, or even others?
have you tried re-installing puppy arcade by booting a live CD and running the frugal installer? .. you could try booting with pfix=ram to make sure no save files are being loaded..

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 18:02    Post subject:  

rfxcasey wrote:
Hey thanks for the reply, yes I've got it sorted now and yes I did find the pupdoom script and it is indeed text format. If you read back through my last post I've been having a bit of trouble of a different kind as well and wonder if you might take the time to see if you can help me out.

Here's a link to the thread http://www.linuxforums.org/forum/other-linux-distributions/197389-ssh-server-pup.html

i'm having a look at something similar at the moment (whenever i get time!), but i am no expert at all.. looks like you would know more about ssh stuff than me... but after i have finished with some stuff i will have a look and see if i can help..

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
rfxcasey

Joined: 14 Jan 2010
Posts: 16

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 23:29    Post subject:  

Quote:
i'm having a look at something similar at the moment (whenever i get time!), but i am no expert at all.. looks like you would know more about ssh stuff than me... but after i have finished with some stuff i will have a look and see if i can help..


I've pretty much gotten it sorted out now. For anyone interested or seeking info here is the thread.
http://www.linuxforums.org/forum/other-linux-distributions/197389-ssh-server-pup.html
Back to top
View user's profile Send private message 
ampersand

Joined: 24 Jun 2013
Posts: 22

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 12:44    Post subject:  

sc0ttman wrote:
ampersand wrote:
This hasn't been working to well for me. I copied the contents of the ISO to a folder in my C:\ drive and ran Grub4Dos which means I can boot into PuppyArcade fine but once I'm in hardly any programmes want to run apart form the emulators. I also never got a setup screen Confused

just a guess, but do you have any save files for other puppies around on that drive, or even others?
have you tried re-installing puppy arcade by booting a live CD and running the frugal installer? .. you could try booting with pfix=ram to make sure no save files are being loaded..


Yes as a matter of fact; I have my Slacko 5.3 sfs on here. I've not got a CD drive but I'll have a go with a USB stick.
Back to top
View user's profile Send private message 
ampersand

Joined: 24 Jun 2013
Posts: 22

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 06:12    Post subject:  

Ok I had a go with the USB and not loading a save file but my problems persist. I suspect it's a compability issue with this Amilo 1645 laptop, I've run into a few of them already on Slacko Confused
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3809
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 01 Aug 2013, 09:35    Post subject:  

Scott- compatible binaries from which version distro.. Slackware*, Ubuntu*?
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Fri 02 Aug 2013, 05:57    Post subject:  

Semme wrote:
Scott- compatible binaries from which version distro.. Slackware*, Ubuntu*?

debian lenny, puppy arcade is based on puppy 4.2...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3809
Location: World_Hub

PostPosted: Fri 02 Aug 2013, 08:53    Post subject:  

Thanks Scott- that'll work.
Back to top
View user's profile Send private message 
eric.perdue1

Joined: 12 Oct 2013
Posts: 1

PostPosted: Sun 13 Oct 2013, 00:03    Post subject:  

hello everyone
my name is eric and im a first time poster and very new linux user i actually found arcade puppy looking for a os i could run off a usb drive since i was given i desktop pc w/o a hard drive on which i intended to use strictly for emulating so puppy arcade is perfect and absolutely brilliant thank you so much scott however i can not get the play station or nintendo 64 emulators to work im sure im not doing something right im just not sure what it is here is my computer and what i have done so far

computer:
nascar pc by cisnet
processor-amd athlon 64 bit 2.0ghz 3200+
chipset-radeon xpress 200
graphics-ati radeon x300

steps taken:

after installation i expanded the storage file to 2 gb ( b/c previously i had recieved a message about the ati catalyst not having enough space to be uncompressed and thought this was my problem)

installed firedog browser

then in order to get xorg working i downloaded the xf86-video-ati-6.12.4-i486.pet xorg driver

wasn't sure if i should get xorg_xorg_dri mentioned in the earlier pages of the forum so i downloaded that for good measure

(xorg worked and the nes and snes emulators are functioning properly now)

then i thought i might need the ati-catalyst-9.3-K2.6.29.6-puppy4.3beta1.pet to get opengl working to allow me to play the playstation and nintendo 64 emulators (but when i tried to open them it said that there was not enough storage space to uncompress it but that i could use something in the menu to correct this however i could not figure out how to do that and i decided to start over from scratch and take the first step above)

now i have no clue what to do to get the emulators working now and thats why im on here looking for help im not sure if i have everything i need and im not using everything correctly, if there is something im missing, or something i am doing incorrectly any help would be greatly appreciated (also upon downloading larger playstation roms i received a storage space error not sure if correcting one thing will correct the other but any insight on this also would be wonderful)
Back to top
View user's profile Send private message 
Deacon


Joined: 19 Mar 2013
Posts: 65

PostPosted: Sun 13 Oct 2013, 00:19    Post subject:  

eric.perdue1 wrote:
hello everyone
my name is eric and im a first time poster and very new linux user i actually found arcade puppy looking for a os i could run off a usb drive since i was given i desktop pc w/o a hard drive on which i intended to use strictly for emulating so puppy arcade is perfect and absolutely brilliant thank you so much scott however i can not get the play station or nintendo 64 emulators to work im sure im not doing something right im just not sure what it is here is my computer and what i have done so far

computer:
nascar pc by cisnet
processor-amd athlon 64 bit 2.0ghz 3200+
chipset-radeon xpress 200
graphics-ati radeon x300

steps taken:

after installation i expanded the storage file to 2 gb ( b/c previously i had recieved a message about the ati catalyst not having enough space to be uncompressed and thought this was my problem)

installed firedog browser

then in order to get xorg working i downloaded the xf86-video-ati-6.12.4-i486.pet xorg driver

wasn't sure if i should get xorg_xorg_dri mentioned in the earlier pages of the forum so i downloaded that for good measure

(xorg worked and the nes and snes emulators are functioning properly now)

then i thought i might need the ati-catalyst-9.3-K2.6.29.6-puppy4.3beta1.pet to get opengl working to allow me to play the playstation and nintendo 64 emulators (but when i tried to open them it said that there was not enough storage space to uncompress it but that i could use something in the menu to correct this however i could not figure out how to do that and i decided to start over from scratch and take the first step above)

now i have no clue what to do to get the emulators working now and thats why im on here looking for help im not sure if i have everything i need and im not using everything correctly, if there is something im missing, or something i am doing incorrectly any help would be greatly appreciated (also upon downloading larger playstation roms i received a storage space error not sure if correcting one thing will correct the other but any insight on this also would be wonderful)


Welcome to Puppy!

My guess is that in fact you need more space on the drive if it's asking for it.

How big is your card? If it's fairly large, all you have to do is look in the System menu for the "resize personal storage file" option. It's not the fastest way, but the easiest.

Puppy resizes a personal storage file once per boot. So if you can select more than 2GB in the first try, do it. If you want to select something substantially higher, this is a two pass process.

1) move the roms and downloaded items to another drive so they aren't lost. Puppy places all your items-- including ROMs-- in the save storage file. What this means is that what you select for your save storage file is the size of your "hard drive". If you download 1.5GB of ROMs on a 2GB install... well, that might be the problem. The good news is that you can move the ROMs to another HD or another flash drive with drag-and-drop ease.

2) If you haven't downloaded many, or don't care about downloading a couple again, or have moved them and want more space anyway-- the easiest way to fix this is to delete the save file you've created altogether. (Note: you should not do this within your Puppy instance because this would be like deleting the Operating System on your hard drive while you're running it-- in theory it can be done, but a lot of the time you end up saving a corrupted file and crashing the system.) From another instance of Puppy or whatever you are using, look at your flash drive and find the save file (it has the extension you gave a name to the first time.) Delete the file. Restart Puppy and -- voila!-- your system remembers nothing, and you can make a new giant save file. (I prefer 4GB to start).

I don't use Arcade Pup (I'd like to try it one day) but all Puppies have strong similarities in their design, so these steps are fairly general. Hopefully it's happy gaming!
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Mon 14 Oct 2013, 05:49    Post subject:  

eric.perdue1 wrote:
hello everyone

Hi... Here's what you need to get OpenGL/DRI (3d acceleration) working for ATI cards in puppy arcade:

http://akita.scottjarvis.com/Ati-Catalyst-8.12-xorg7.3-k2.6.25.16.pet

You shouldn't need any other xorg or ati related packages...

You should start with a 'fresh' install.. I recommend booting without a save file: you can choose "Puppy Arcade in RAM" (or something) in the boot menu...

There is also another, much newer ATI Catalyst package at akita.scottjarvis.com, but I don't think it'll work in Puppy Arcade... (this one: http://akita.scottjarvis.com/ati_fglrx-12.10-k2.6.25.16-akita.pet)..

Hope that helps...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Farris

Joined: 23 Oct 2013
Posts: 1

PostPosted: Wed 23 Oct 2013, 15:59    Post subject:  

Hi.

Having a problem. The system tells me that there are no more space left on my harddrive. Its a 80Gb disk and i used gparted to make a new ext3 volume for a clean puppy10 install. As you can see from my attached image there are no place to even write a romlist. Why is it that rest of the available disk is in directory /initrd/mnt/dev_save ?

Hope anyone has a solution to this.

Farris
frustrating.png
Description  No space left to install rom files etc.
png

 Download 
Filename  frustrating.png 
Filesize  179.77 KB 
Downloaded  186 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2845
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Wed 23 Oct 2013, 16:57    Post subject:  

Probably that's your browser cache eating everything up. Tell your browser to empty that cache (data, not cookies) and that should clear things up quite nicely. IIRC most browsers support setting a maximum size for that cache -- that would help as well.
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 11 of 12 [177 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1014s ][ Queries: 13 (0.0070s) ][ GZIP on ]