Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 17:26
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.7.1
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 25 [366 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 18:30    Post subject:  Precise Puppy 5.7.1
Subject description: Released August 3, 2013
 

Precise Puppy 5.7.1
Blog announcement:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00346

Discussion starts on page 8 of this thread:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=716688#716688

See my announcement:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00340

Release notes:
http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.7/release-Precise-5.7.htm

Download:
http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.7.1/

Feedback welcome!

_________________
http://bkhome.org/news/

Last edited by BarryK on Fri 02 Aug 2013, 19:13; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8931
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 19:03    Post subject:  

The problem with USB optical drives here is present in Precise 5.7 and retro-Precise.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2057
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 21:02    Post subject: Precise Puppy 5.7  

Manual frugal install of Precise 5.7 PAE to an 8gb flash drive which
is running on a Gateway desktop pc.
video-info-glx 1.5.3 Sun 28 Jul 2013 on Precise Puppy 5.7 Linux 3.9.11 i686
0.0 VGA compatible controller:NVIDIA Corporation GF108[GeForceGT 430](rev a1)
oem: NVIDIA
product: GF108 Board - 1071v1p1 Chip Rev
X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.11.3
dimensions: 3360x1080 pixels (959x315 millimeters)
depth of root window: 24 planes
direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce GT 430/PCIe/SSE2/3DNOW!
OpenGL version string: 4.3.0 NVIDIA 319.32
sh-4.1# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
306 frames in 5.0 seconds = 61.167 FPS
304 frames in 5.0 seconds = 60.735 FPS
304 frames in 5.0 seconds = 60.735 FPS
sh-4.1#
AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor
Core 0: @800 1: @800 2: @800 3: @800 MHz
Memory 8311MB (115MB used)
Marvell Technology Group Ltd. 88E8071 PCI-E Gigabit Ethernet Controller(rev 16)

I have Seamonkey,Firefox,Clementine,Vlc,Pmusic,Pidgin,and Xchat
running as Spot.
I like the new icon set but prefer Openbox + Lxpanel to Jwm.
It's working great so far, thanks.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   34.52 KB
 Viewed   10051 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
6502coder

Joined: 23 Mar 2009
Posts: 74
Location: Western United States

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 22:33    Post subject: Precise 5.7 Retro LiveCD test  

HP/Compaq Presario 2200. Dual-boot with WinXP.
1.3Ghz Celeron M (non-PAE) 1G ram
Broadcom BCM4306 wireless

Everything worked OOTB. No problem setting up wireless. Both SeaMonkey and Opera were snappy and rendered videos and Flash games well. Gnome MPlayer and Pmusic also worked OOTB on a variety of video and music files.

VIDEO REPORT: Precise Puppy, version 5.7

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: synaptics dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri dri2 extmod fb glx kbd mouse record synaptics

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 24 planes

====
One bug: on shutting down the LiveCD session, without save, Puppy shutdown but did not poweroff. I have this same problem with Precise 5.6.1. On the other hand, this problem does not occur with Precise 5.4.93.

Last edited by 6502coder on Sun 28 Jul 2013, 23:14; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 23:11    Post subject:  

Fresh manual frugal install of Precise 5.7 Retro on the old Athlon XP box.Everything working on initial boot.Looking good so far.

# report-video
VIDEO REPORT: Precise Puppy, version 5.7

Chip description:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1440x900
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
2002 frames in 5.0 seconds = 400.253 FPS
2034 frames in 5.0 seconds = 406.777 FPS
1918 frames in 5.0 seconds = 383.580 FPS
2115 frames in 5.0 seconds = 422.876 FPS
2029 frames in 5.0 seconds = 405.782 FPS
2043 frames in 5.0 seconds = 408.570 FPS

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (213MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Precise Puppy - 5.7
User Name : root (root)
Date/Time : Sun 28 Jul 2013 10:18:51 PM CDT
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235


Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       1034080       892488       141592            0        80476
-/+ buffers:             812012       222068
Swap:      1228936            0      1228936
#
Precise 5.7 Retro.jpg
 Description   
 Filesize   39.12 KB
 Viewed   10150 Time(s)

Precise 5.7 Retro.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 23:27    Post subject:  

Another manual frugal install,this time on an old P3.Sound and display working on initial boot..... used SNS for internet connection.

# report-video
VIDEO REPORT: Precise Puppy, version 5.7

Chip description:
Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub (rev 03)
VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe ddc dri dri2 extmod fb glx int10 kbd mouse ramdac record vbe vgahw xaa

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (321x241 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
29 frames in 5.0 seconds = 5.756 FPS
35 frames in 5.0 seconds = 6.959 FPS
30 frames in 5.1 seconds = 5.901 FPS
34 frames in 5.1 seconds = 6.687 FPS
33 frames in 5.1 seconds = 6.533 FPS

-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 253MB (144MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Precise Puppy - 5.7
User Name : root (root)
Date/Time : Sun 28 Jul 2013 10:34:23 PM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on softpipe
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH
Precise Retro.jpg
 Description   
 Filesize   41.91 KB
 Viewed   9836 Time(s)

Precise Retro.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
nilsonmorales


Joined: 15 Apr 2011
Posts: 466
Location: El salvador

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 00:43    Post subject:  

HP intel Pentium R Dual CPU E2140 @ 1.60GHZ
Frugal install


# report-video
VIDEO REPORT: Precise Puppy, version 5.7

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri dri2 extmod fb glx kbd mouse record

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1280x1024 pixels (338x270 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video

# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
376 frames in 5.0 seconds = 75.041 FPS
373 frames in 5.0 seconds = 74.485 FPS
373 frames in 5.0 seconds = 74.492 FPS
373 frames in 5.0 seconds = 74.491 FPS

-Computer-
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 @ 1.60GHz
Memory : 2065MB (207MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Precise Puppy - 5.7
User Name : root (root)
Date/Time : dom 28 jul 2013 22:36:54 CST
-Display-
Resolution : 1280x1024 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) 945G x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA Intel
-Input Devices-
AT Translated Set 2 keyboard
ImPS/2 Generic Wheel Mouse
Power Button
Power Button
HDA Digital PCBeep
HDA Intel Line
HDA Intel Front Mic
HDA Intel Rear Mic
HDA Intel Front Headphone
HDA Intel Line Out
PC Speaker
PWC snapshot button
-Printers (CUPS)-
CUPS-PDF : <i>Default</i>
-SCSI Disks-
ATA FUJITSU MJA2160B

# free
total used free shared buffers
Mem: 2065580 904052 1161528 0 74036
-/+ buffers: 830016 1235564
Swap: 0 0 0
#

All works ok till now.

_________________
My blog


Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
partsman

Joined: 06 Jun 2012
Posts: 245
Location: OHIO,USA

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 01:13    Post subject:  

Did a fresh frugal install 5.7 retro to usb drive installed devx sfs everything looking good accept Glade still will not run see screenshot had same problem in 5.6.11
capture15129.png
Description 
png

 Download 
Filename  capture15129.png 
Filesize  9.31 KB 
Downloaded  630 Time(s) 

_________________
"PUPPY" POWERED BY PEOPLE
AKITA LINUX kernel 2.6.32.28
Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 760
Location: UK

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 05:48    Post subject:  

WOW - really is the mut's nuts. Fantastic looker too. Many thanks BK. Absolutely flies on the E732 laptop.
_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 824
Location: London, England

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 08:30    Post subject:  

Is anyone else having any issues with the keyboard layout?
I set it to UK and /etc/keymap says "uk" but my @ and my " are wrong way round and slashes and # are wrong so seems like the keyboard layout is USA or something.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 835
Location: lincoln

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 08:38    Post subject:  

hey oscar

I have a frugal install on an old T21 laptop and can confirm my UK keyboard settings work correctly

I use slacko as my daily but really like the new precise so will give it a run for a few days

BK - very impressed and thanks

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 508

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 09:36    Post subject:  

OscarTalks wrote:
Is anyone else having any issues with the keyboard layout?
I set it to UK and /etc/keymap says "uk" but my @ and my " are wrong way round and slashes and # are wrong so seems like the keyboard layout is USA or something.


I had this same problem with italian keyboard. But I am not sure if it's a bug. Running keyboard setup and choosing pc102 keys I solved the problem. I use a laptop with external usb keyboard because some keys of the laptop do not work.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 10:06    Post subject:  

Fixes for optical media!

As rcrsn51 reported, external usb optical media not detected.
Gnome-mplayer will not play DVD videos!

Get it from here:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00341

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 10:34    Post subject:  

No problems with either version of 5.7 - everything ootb. Best yet and fast. Thanks an A$m - have a VB on me.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2057
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 10:38    Post subject:  

BarryK wrote:
Fixes for optical media!

As rcrsn51 reported, external usb optical media not detected.
Gnome-mplayer will not play DVD videos!

Get it from here:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00341


Ogle loads but crashes immediately when I choose the open disk command.
I installed xine-ui with ppm and it works fine, vlc from ppm does too.
screenshot2.jpg
 Description   
 Filesize   34.69 KB
 Viewed   9320 Time(s)

screenshot2.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 25 [366 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1064s ][ Queries: 13 (0.0079s) ][ GZIP on ]