Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 14:49
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lighthouse 64 602 Beta2 with GIMP-2.8.4 (6-29-2013)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 14 of 39 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14, 15, 16, ..., 37, 38, 39 Next
Author Message
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 20:33    Post_subject:  

gcmartin wrote:

I want to ask if you could burn and boot the Mariner ISO. Test it on your PC and see if you have similar issues with sound. Thus far, I have not been able to create this on a non-UEFI laptop. And since my only attempt at booting a UEFI laptop, FATDOG nor LH64 would not -allow desktop display, no matter which driver was loaded.


DVD burned with LH64-Mariner 6660

Same problems with audio.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1067

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 20:36    Post_subject:  

gcmartin wrote:
Hi @Edoc

Looks like you are running Basic Lighthouse602 versus the Mariner edition (both work, just trying to note which you are using. I have never used Basic thus far.). Is that correct?

Others who use multimedia and the web are better able to answer those questions. I have not been able to recreate the sound problem you are having.

I want to ask if you could burn and boot the Mariner ISO. Test it on your PC and see if you have similar issues with sound. Thus far, I have not been able to create this on a non-UEFI laptop. And since my only attempt at booting a UEFI laptop, FATDOG nor LH64 would not -allow desktop display, no matter which driver was loaded.


Regarding the sound issue only. There are NO difference between the sound sub-systems between the Basic and Mariner additions. Mariner only includes more SFS packages in the DVD.
So everything else is exactly the same.
lhpup.org wrote:
Lighthouse 64 Mariner ISO 6.02 B2
This ISO includes everything in the base ISO plus Flashplayer-plugin, Google-Chrome, OpenJavaRE, LibreOffice, NLS_base, Thunderbird, Transmission, VLC, Wine, Xfce, Gvfs and Udisks SFS. These SFS files and more are also available for the base ISO at the SFS download link above.

_________________



Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1067

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 20:36    Post_subject:  

edoc wrote:
gcmartin wrote:

I want to ask if you could burn and boot the Mariner ISO. Test it on your PC and see if you have similar issues with sound. Thus far, I have not been able to create this on a non-UEFI laptop. And since my only attempt at booting a UEFI laptop, FATDOG nor LH64 would not -allow desktop display, no matter which driver was loaded.


DVD burned with LH64-Mariner 6660

Same problems with audio.


I see you commented the same time I did. So see my prior post.
Going from Basic to Mariner will sadly NOT do anything for your sound issue.

_________________



Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 20:41    Post_subject:  

I'm guessing that I may need to use a different player.

xine does work ... sometimes.

Someone mentioned Clementine?

Also, I'm still running in Vesa mode, bypassing Radeon, is there a potential fix for that, please?

I am also still booting from a USB stick, haven't had time to revisit the UEFI thing - I'd prefer to fix the sound and video first.

I have another challenge with certain USB devices being completely ignored, e.g. a SIIG video conversion dongle, Terratec SDR-RTL FM receiver dongle, Hauppauge video conversion dongle.

They don't even show up in Hardware info. Very odd.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1067

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 20:59    Post_subject:  

edoc wrote:
I'm guessing that I may need to use a different player.

xine does work ... sometimes.

Someone mentioned Clementine?


Depending on the player, it may have the ability to select an audio device. that's what I had to do with my old rig when I had sound issues with VLC. it'll over ride the default settings and use whatever device you choose.
Heres an example in VLC: http://i.imgur.com/mbisKLq.png
Keep in mind my system only has 1 audio device at this point, but you can see how many options it has for that one device.

Other players might have similar settings somewhere in them.

However if your default is not selected properly, no browser audio will work.

_________________



Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 21:20    Post_subject:  

Would you recommend that I install VLC & make it the default for sound?

And reason not to go that way?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1067

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 21:25    Post_subject:  

edoc wrote:
Would you recommend that I install VLC & make it the default for sound?

And reason not to go that way?


Not that I can think of. it wont solve your browser audio issue, but it should at least play media for you without issue. Might take a bit of trial and error to figure out which setting you need.

_________________



Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Wed 24 Jul 2013, 22:01    Post_subject:  

OK, will experiment as time permits.

Thanks!

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4296
Location: Earth

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 01:32    Post_subject:  

Thanks @Edoc. So the problem you experience is consistent across each LH64 602 version. This provides info so that.

Q5sys has stepped forth and supplied some experiences he decides to share.

Below is a tool in LH64 that might help Q5 diagnose with his experience.

Post your results to the forum, maybe something can be spotted here in the thread on that sound problem.
System Report.png
 Description   Upload this report
 Filesize   201.07 KB
 Viewed   391 Time(s)

System Report.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 09:24    Post_subject:  

Here it is ...
sys-info-130725.gz
Description  /tmp/root/sys-info-130725.gz
gz

 Download 
Filename  sys-info-130725.gz 
Filesize  24.73 KB 
Downloaded  127 Time(s) 

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 10:43    Post_subject:  

Q5sys wrote:
edoc wrote:
Would you recommend that I install VLC & make it the default for sound?

And reason not to go that way?


Not that I can think of. it wont solve your browser audio issue, but it should at least play media for you without issue. Might take a bit of trial and error to figure out which setting you need.


A Beta is always an adventure. Smile

Perhaps the SystemReport I just posted contains some helpful data?

Thanks!

David

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4296
Location: Earth

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 12:58    Post_subject: The Update destktop utility  

@TaZoC, when starting the system today, I noticed a new POPUP. It was Update desktop utility announcing the availability of subsystem updates.

WORKS Brilliantly!

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1067

PostPosted: Fri 26 Jul 2013, 05:54    Post_subject: Re: The Update destktop utility  

gcmartin wrote:
@TaZoC, when starting the system today, I noticed a new POPUP. It was Update desktop utility announcing the availability of subsystem updates.

WORKS Brilliantly!


That feature has been around for a while in LHP. Did you never get that before? I'm pretty sure that its been in the entire 6x series.

_________________



Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4377
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Sat 27 Jul 2013, 09:43    Post_subject: Adobe behaving badly?  

An Adobe window keeps popping up on this site when using LH64 & Firefox:

http://www.thetrainingstationinc.com/GymCams.html

Any idea why, please?[/url]

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4296
Location: Earth

PostPosted: Sat 27 Jul 2013, 18:48    Post_subject:  

@Edoc
I did find on a 32bit thread, that Alsa Wizard had a positive impact on motherboard sound where alsaconf did not. Can I assume you tried both of these?

@Q5Sys
Thanks Q5 for your comments about something that I wrote. In fact, I shared the Update ability in LH64 in something I wrote about in the forum, several LightHouse years ago. I think you may have missed the intent of the post,... again.

Before you took it upon yourself to quote and twist what I had shared, had you given any additional though to @Edoc's sound issue? You did indicate you had experience with this.

Here to help.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 14 of 39 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14, 15, 16, ..., 37, 38, 39 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0880s ][ Queries: 13 (0.0105s) ][ GZIP on ]