Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 07:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Dpup Wheezy. Woof-CE built debian wheezy 7.2 packages used
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 28 of 49 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30, ..., 47, 48, 49 Next
Author Message
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Mon 15 Jul 2013, 18:11    Post_subject:  

rcrsn51 wrote:
edoc wrote:
It's mostly a matter of personal preference which I choose?

Or which one is compatible with your hardware.


Right you are ... time to test! Cool

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Tue 16 Jul 2013, 17:58    Post_subject: md5sum incorrect?  

I have just downloaded devx_raring-3.9.9.sfs twice and both times an identical md5sum result - which does not match the one on the download site.

??

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Tue 16 Jul 2013, 18:42    Post_subject:  

Both work fine on the Samsung NB30 I tested network connection and default browsers, and sound.

upup Raring 3.9.9 has a more finished/sophisticated look to it than dpup Wheezy.

Neither auto-adjusts to the external monitor, I'm not sure if they are expected to since there's a single video card driving both the internal and external monitors.

What this means is that every time the netbook-external monitor combo is powered-up one has to stop and toggle-off the internal monitor & then adjust the window size on the external monitor.

Any chance there is a script somewhere to automate all of those steps through Laptop Setup, etc?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 00:48    Post_subject: Re: md5sum incorrect?  

Oups! Posted in the wrong thread! Sorry folks... Embarassed

Eyes-Only

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send_private_message 
p3m4la5

Joined: 15 Apr 2011
Posts: 16

PostPosted: Thu 18 Jul 2013, 18:16    Post_subject:  

Test on Asus 43SJ

Both 3.5.2.6 & 3.5.2.7 have problem on Pgprs connect here. Both versions are failed "send breck to modem ( CTRL+C )" so I can,t close my connection.

CTRL+C just create : ^C in pgprs console

I don't know what the problem but it's work in slacko 5.5.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3345
Location: Ontario

PostPosted: Tue 23 Jul 2013, 14:29    Post_subject: geany.config  

I replaced the geany.config file in /root/.config/Geany/
to make the font easier to read. I got the idea from Scottman's Akita.



________________________________________________
geany.conf.gz
Description  remove fake .gz extension
gz

 Download 
Filename  geany.conf.gz 
Filesize  5.16 KB 
Downloaded  200 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1015
Location: South of Belgium

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 08:31    Post_subject: failed to build Nvidia driver on wheezy-3.5.2.X  

Hi,
i tried to build driver NVIDIA-Linux-x86-100.14.11-pkg1.run on wheezy-3.5.2.5 downloaded on the nvidia website.
This using the latest getnvidia-0.9.8.1.pet + devx_wheezy-3.5.2.5.sfs + kernel_sources-3.5.2-dpup.sfs.

A few minutes before that, i just got successfully driver-nvidia-304.88 on the very same machine+puppy session.

But this time i got the error «failed to build ...etc...».
Here is the getnvidia.log

Quote:
ERROR: Unable to determine the version of the kernel sources located in
'/lib/modules/3.5.2-dpup/source'. Please make sure you have
installed the kernel source files for your kernel and that they are
properly configured; on Red Hat Linux systems, for example, be sure
you have the 'kernel-source' or 'kernel-devel' RPM installed. If
you know the correct kernel source files are installed, you may
specify the kernel source path with the '--kernel-source-path'
command line option.


ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find
suggestions on fixing installation problems in the README available
on the Linux driver download page at www.nvidia.com.

See also 'nvidia-installer.log'


What might cuse that error? Any idea?
Charlie
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 08:39    Post_subject:  

Charlie6. I believe it is missing symlink problem. What does nvidia-installer.log tells. A little more spesific error report would be helpful. Something which would tell if there is some header file missing. Usually the error message has been that version.h is missing, actually it has needed symlink to point to the right location.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1015
Location: South of Belgium

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 23:33    Post_subject:  

Hi Pemasu,
...ooops ! im sorry ! here is 'nvidia-installer.log':
Quote:
nvidia-installer log file '/var/log/nvidia-installer.log'
creation time: Thu Jul 25 22:25:07 2013

option status:
license pre-accepted : true
update : false
force update : false
expert : false
uninstall : false
driver info : false
precompiled interfaces : false
no ncurses color : false
query latest version : false
OpenGL header files : true
no questions : true
silent : true
no recursion : false
no backup : false
kernel module only : false
sanity : false
add this kernel : false
no runlevel check : false
no network : false
no ABI note : false
no RPMs : false
no kernel module : false
force SELinux : default
no X server check : false
force tls : (not specified)
X install prefix : (not specified)
X library install path : (not specified)
X module install path : (not specified)
OpenGL install prefix : (not specified)
OpenGL install libdir : (not specified)
utility install prefix : (not specified)
utility install libdir : (not specified)
doc install prefix : (not specified)
kernel name : 3.5.2-dpup
kernel include path : (not specified)
kernel source path : (not specified)
kernel output path : (not specified)
kernel install path : /lib/modules/3.5.2-dpup/kernel/drivers/video/
proc mount point : /proc
ui : none
tmpdir : /var/tmp
ftp mirror : ftp://download.nvidia.com
RPM file list : (not specified)

Using built-in stream user interface
-> License accepted by command line option.
-> Not probing for precompiled kernel interfaces.
-> Performing CC sanity check with CC="cc".
ERROR: Unable to determine the version of the kernel sources located in
'/lib/modules/3.5.2-dpup/source'. Please make sure you have installed
the kernel source files for your kernel and that they are properly
configured; on Red Hat Linux systems, for example, be sure you have the
'kernel-source' or 'kernel-devel' RPM installed. If you know the
correct kernel source files are installed, you may specify the kernel
source path with the '--kernel-source-path' command line option.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com.

Also: there is a /root/nvidia.files created which is empty; no nvidia-installed-files.log.

charlie6 wrote:
A few minutes before that, i just got successfully driver-nvidia-304.88 on the very same machine+puppy session.

I indeed got a nvidia-304.88-k3.5.2-wheezy.pet + .sfs file compiled , but there is no nvidia driver in xorgwizards drivers choice list ... so...no use !

Charlie
Back to top
View user's profile Send_private_message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 4257
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Fri 26 Jul 2013, 10:49    Post_subject: Re: geany.config  

don570 wrote:
I replaced the geany.config file in /root/.config/Geany/
to make the font easier to read. I got the idea from Scottman's Akita.

(image reference removed)

________________________________________________


Hi, don.

I like my geany configuration as it is, thanks! If I want my editor to look like teagtk, I'll download and use teagtk! (Smile

Incidentally, what is a message specifically dealing with geany doing in a Dpup thread? Aren't text editors an important and general enough subject to have their own thread?

Best regards.

musher0

_________________
"Logical entities must not be multiplied needlessly." / "Il ne faut pas multiplier les êtres logiques inutilement." (Ockham)
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Fri 26 Jul 2013, 18:04    Post_subject:  

Can anyone translate this cryptic code, please?

GKrellKam is spitting up lots of them.

I could turn off the error code pop-ups but that would leave the errors to happen without being fixed.

Quote:

GKrellKam warning:
Error" wget gave bad code or script died, code 1024

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Wognath

Joined: 19 Apr 2009
Posts: 183

PostPosted: Fri 26 Jul 2013, 18:41    Post_subject: Menus  

Hello Pemasu,
I'm enjoying Wheezy, my "long-term support" version, with no significant issues. While your menus are much less cluttered than other versions, I tend to get lost in long menus, so I like to personalize them. However, the menus in Wheezy are not cooperating. For example, in Precise, changing /etc/xdg/menus/puppy-personal.menu as below (followed by fixmenus and jwm -restart) produced a menu with X-Personal items on the top level and a submenu called Personal-other. But in Wheezy, Personal persists in being a submenu. Can you give me a hint on this? Thanks.

Code:
  <Layout>
    <Menuname inline="true" inline_limit="99">Personal</Menuname>
    <Separator/>
    <Menuname inline="false">Personal-other</Menuname>
    <Separator/>
  </Layout>
 
  <Menu>
    <Name>Personal</Name>
<!--    <Directory>Puppy-Personal-Sub.directory</Directory>  -->
    <Include>
      <Category>X-Personal</Category>
    </Include>
  </Menu>
  <Menu>
    <Name>Personal-other</Name>
    etc.




Wheezy 3.5.2.7 Lenovo S12 netbook, via processor[img][/img]
menu.png
 Description   
 Filesize   13.26 KB
 Viewed   627 Time(s)

menu.png


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4379
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Fri 26 Jul 2013, 18:57    Post_subject: Adobe behaving badly?  

Wrong thread ... Embarassed
_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 27 Jul 2013, 05:04    Post_subject:  

Wognath. I dont have definitive answer. I would need to create dpup wheezy with latest woof to test how it would generate jwm menus and submenus now. I dont have Barry`s intended separators in jwm menu. But...that is not intentional. I think that 2createpackages has not behaved as expected when the packages and DOTdesktop files have been modified and....as result there are no separator tags in /root/.jwmrc.

I dont know the actual reason. One thing is that dpup wheezy has not official support in woof. But Barry has included support for wheezy to the 2createpackages after my latest dpup wheezy build. So I have had to use squeeze stuff and I have modified with patch files woof so that it has obeyed wheezy building. But I am not Barry K and I understand woof enough to use it and fix small things for my need.

packages.dat, woof 2createpackages processing for submenu separators in jwm , /etc/xdg/menus files and so on are Barry`s design. I understand quite little how it works.

Anyway...strange behavior for you has something to do that that xdg menus has not been created as woof intends. That much I know at this stage.

It could be that next build behaves more normally regarding menus - submenus - separators since 2createpackages script has now wheezy support included in offficial woof.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Wognath

Joined: 19 Apr 2009
Posts: 183

PostPosted: Sat 27 Jul 2013, 20:04    Post_subject: Menus  

Thanks, Pemasu. I'll wait for the next version and try again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 28 of 49 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30, ..., 47, 48, 49 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1139s ][ Queries: 13 (0.0145s) ][ GZIP on ]