Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 05:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Tried several Puppies in an old computer: no sound
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Author Message
imago

Joined: 08 Apr 2013
Posts: 10
Location: ukraine

PostPosted: Sun 14 Apr 2013, 07:39    Post subject:  Tried several Puppies in an old computer: no sound  

i have no sound in old computer, i try precise puppy, puppy 4.3.1. puppy 2.x, sound card is nvidia, sorry for my english, i speake russion, pleas help
Back to top
View user's profile Send private message 
tallboy


Joined: 21 Sep 2010
Posts: 444
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Mon 15 Apr 2013, 12:15    Post subject:  

Check your bios when starting the PC, maybe sound is turned off.

If everything is OK in bios, run the command alsaconf in a terminal window, and see if you have a working sound system at all.

tallboy

_________________
True freedom is a live Puppy on a multisession CD/DVD.
Back to top
View user's profile Send private message 
imago

Joined: 08 Apr 2013
Posts: 10
Location: ukraine

PostPosted: Tue 16 Apr 2013, 09:32    Post subject:  

thank you, i can't. check it now but i thing that bios settings is ok, becouse widows boot with sound, i will try alsaconf second time
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2462
Location: near here

PostPosted: Tue 11 Jun 2013, 05:26    Post subject:  

You to find out which module your soundcard needs and whether its being loaded or not.

Try to find the exact model of your card using

PuppyMenu > System > HardInfo

Check the sound modules loaded using the terminal command-

lsmod | grep snd

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
imago

Joined: 08 Apr 2013
Posts: 10
Location: ukraine

PostPosted: Sat 27 Jul 2013, 08:55    Post subject:  

its compled, i have a sound, i tryed to set my sond card with alsaconf, its not work, its had some errors, cant load some mofuls, i tryed choos my sound card with alsa wizard, its work!
Back to top
View user's profile Send private message 
imago

Joined: 08 Apr 2013
Posts: 10
Location: ukraine

PostPosted: Sun 28 Jul 2013, 04:53    Post subject:  

imago wrote:
its compled, i have a sound, i tryed to set my sond card with alsaconf, its not work, its had some errors, cant load some mofuls, i tryed choos my sound card with alsa wizard, its work!

o, i am forgot, it was other computer, not old, notebook hp pavilion g6
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2462
Location: near here

PostPosted: Mon 29 Jul 2013, 10:24    Post subject:  

On the hp pavilion g6 is the sound working?

---

What does HardInfo show regarding sound cards, for example under PCI?

PuppyMenu > System > HardInfo

---

What sound modules loaded, what does the terminal command return-
Code:

lsmod | grep snd

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
imago

Joined: 08 Apr 2013
Posts: 10
Location: ukraine

PostPosted: Fri 30 Aug 2013, 00:04    Post subject:  

no, in the first run sound not work in many puppys i was tryed, but i can set sound in dpup wheezy, it have two ways
1. alsa wizard
2. i use ubuntu way, in alsa-baise.conf must add in the end
snd-hda-intel model=generic
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0581s ][ Queries: 12 (0.0124s) ][ GZIP on ]