Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 22 Jul 2014, 03:35
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.6.1-final, May 29, 2013
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 11 of 19 [274 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 210
Location: UK

PostPosted: Mon 27 May 2013, 21:10    Post subject:  

Sage,

In pp5.6 I used http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-quirky/sylpheed-3.1.0-q1.pet to receive email over IMAP4
There are newer and older version in http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-wary5/
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 817
Location: London, England

PostPosted: Mon 27 May 2013, 22:06    Post subject:  

I made a .PET of the nVidia legacy 173.14.37 driver with kernel 3.2.44 for Precise Puppy 5.6 here:-

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=86424

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1500
Location: Maine, USA

PostPosted: Mon 27 May 2013, 22:22    Post subject: Agere modem driver firmware package upgraded  

peebee, and other testers,
I think I found why peebee had such trouble with the new driver. I corrected the cause in the firmware package, as well as making other bug fixes there. Please replace the previous version with the corrected version at the original place:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=705629#705629

I go into more detail, there.
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
Crash


Joined: 09 Dec 2005
Posts: 430
Location: Garland, TX

PostPosted: Tue 28 May 2013, 01:13    Post subject:  

Booting 5.6 results in a blank screen with the monitor complaining "Input Not Supported". Adding "pfix=nox" to boot menu doesn't help. All recent versions, including 5.5, work OK.

Video card: Nvidia GeForce GT 520
Processor: Intel Dual-Core E6500

MENU.LST excerpt (Grub4DOS):

title Precise Puppy Linux 56 frugal install at sda1/p56
find --set-root /menu.lst
kernel /p56/vmlinuz psubdir=p56 pmedia=atahd pfix=nox
initrd /p56/initrd.gz

/// Edited a few minutes later:

P.S.: It works fine on my laptop, which is an MSI A4000, using an Intel T4300 CPU, GeForce 8200M Video.

Last edited by Crash on Tue 28 May 2013, 02:15; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Tue 28 May 2013, 02:03    Post subject:  

zygo: many thanks for your comments. With Sky, they cloak their verbiage so that it becomes incomprehensible - I cannot even ascertain whether my friend is defaulted to IMAPI or POP. Their 'instructions' point to non-existent menus and options. Vince Cable got it right - this devil is in league with the Devil as well as the devil. No chance the proletariat will stop pouring their shekels into his coffers and avoid using his systems. Sadly, not all good things emanate from the antipodes...
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1362
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 28 May 2013, 04:14    Post subject: Re: Agere modem driver firmware package upgraded  

rerwin wrote:
peebee, and other testers,
I think I found why peebee had such trouble with the new driver. I corrected the cause in the firmware package, as well as making other bug fixes there. Please replace the previous version with the corrected version at the original place:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=705629#705629

I go into more detail, there.
Richard


Hi Richard

Same testing - pristine frugal install of Precise 5.6 k3.2.44 - install your 2 pets: new firmware + agere hda 11c1:1040 driver - reboot

lsmod shows both agrmodem and agrserial loaded Smile

dmesg shows ttyAGS3 has been created Smile

connect wizard shows ttyAGS3 available Smile

HOWEVER

modem-stats -c ATI3 /dev/ttyAGS3

and

clicking the Test button in PupDial

both kill Precise stone dead - power off button needed to recover. Mad

Would taking a camera shot of the screen after the crash help?

Cheers
PeeBee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Tue 28 May 2013, 08:17; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
zygo

Joined: 08 Apr 2006
Posts: 210
Location: UK

PostPosted: Tue 28 May 2013, 05:38    Post subject:  

Sage, Surely you don't mean MAPI http://en.wikipedia.org/wiki/IMAPI in relation to mail. You haven't been using some other OS have you? Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2500
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Tue 28 May 2013, 05:57    Post subject: gexec bug
Subject description: and use ?
 

See screenshot

Note,
I did not really want to "run as root"

Unticked "run as root" I did not see any output of that command.

Ticking "run in terminal" makes no difference.

If I am running in terminal I do not need gexec at all.

So I am voting for "remove gexec from puppy" unless someone enlightened me how to use gexec Cool
gexec.png
 Description   
 Filesize   7.13 KB
 Viewed   2836 Time(s)

gexec.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Tue 28 May 2013, 06:19    Post subject:  

Quote:
haven't been

Oh no! Just trying to stop others from veering onto the dark side...
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1500
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 28 May 2013, 19:00    Post subject: Regarding the Agere modem driver testing effort  

As you can see above, peebee reports that the HDA variant (agrsm-11c11040) of the driver crashes puppy. From the screen shot he sent me, I suspect the problem lies with the interface to the ALSA HDA driver or codec. I have not gone much beyond that, as I have not found clues, yet, on google.

The screen line of interest contains "findHDACodec+0x10/0x38 [agrmodem]"; 5 lines above it is "do_page_fault...". (I can use any help, at all, with this.)

But that probably affects only the HDA agrmodem driver. The two PCI variants should not have that problem, so need to be tested by someone who has one of the PCI Agere modems that use the drivers agrsm06pci or agrsm048pci.

Remember: they all require the new firmware_linux_module_agrmodem package.
Richard

Last edited by rerwin on Tue 28 May 2013, 22:53; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 28 May 2013, 20:30    Post subject: Re: gexec bug
Subject description: and use ?
 

L18L wrote:
See screenshot

Note,
I did not really want to "run as root"

Unticked "run as root" I did not see any output of that command.

Ticking "run in terminal" makes no difference.

If I am running in terminal I do not need gexec at all.

So I am voting for "remove gexec from puppy" unless someone enlightened me how to use gexec Cool


Ok, removed from Precise.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3399
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 29 May 2013, 04:02    Post subject:  

1. Booting Precise-5.6 from CD-RW, with precisesave.3fs.
All looking good, and working well so far. Very Happy
Looks like I'll be switching from Slacko to this as my number-1 Puppy.

2. Tweaks made so far:
a. Changes made so as to be able to choose if/when to save session changes back to the precisesave file.
b. Installed "Firefox-16.0.1-i686-up.
c. Installed PupsaveHotbackup-1.3.
d. Installed wine-1.4.
e. Updated PPM.
f. Installed thunderbird_17.0.6+build1.
g. Installed FoxitReader-1.1.0.
h. CUPS used to install "HP Desjet 840c".
i. Installed PupClockset-1.6.
j. /root/.jwmrc-tray edit to change xload display.
k. Installed pupsnap-2.1_scrot-0.8_32bit.
l. Installed smm-1.0.pup.
m. Thunderbird_17.0.6+build1 set up to use common profile held in /mnt/home/Mail.
n. Fixed Xfe "Open with..." problem [workaround].
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 29 May 2013, 05:04    Post subject:  

Precise Puppy 5.6.1 has been released, see announcement:

http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00275

Have fun!

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2335
Location: France

PostPosted: Wed 29 May 2013, 05:11    Post subject:  

BarryK wrote:
Precise Puppy 5.6.1 has been released, see announcement:

http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00275

Have fun!

Merci Barry.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3385
Location: Sydney Australia

PostPosted: Wed 29 May 2013, 07:20    Post subject:  

" Have fun! "

Working nicely on the >>> dreaded Dell Studio XPS

Sound..Video...Wireless

Can't beat that Frisbee

""""""

Thanks BK and all of the helpful Lurkalots here.

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 11 of 19 [274 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0907s ][ Queries: 13 (0.0092s) ][ GZIP on ]