Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 15:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 52 of 94 [1407 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 50, 51, 52, 53, 54, ..., 92, 93, 94 Next
Author Message
irishrm


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 210

PostPosted: Sat 25 May 2013, 14:38    Post subject:  

rg66:

Thanks for your help.

I failed to get the wl driver working in the pae iso.

So I ended up downloading and installing the non-pae iso and thanks to your explanation I got the wl driver installed and working.

Posting from it now and looking forward to exploring.

irishrm.
Back to top
View user's profile Send private message 
trhmusician

Joined: 25 May 2013
Posts: 2

PostPosted: Sat 25 May 2013, 17:58    Post subject: Grub4dos installation problem...
Subject description: Error code...
 

I've been using this version of Puppy Linux and I absolutely love it. I've been telling my friends and family about it. My stepmom wanted to start using it, so I sent her Lina 007rc2 in the mail.

Everything installed right, until she got to Grub4dos, where she got an error message that read: somewhat error occurred. Then it tells her there is a problem with the grub4dosconfig.log file.

I'm pretty new to Linux, and am not sure what this means, except that she can't install her bootloader to start Linux.

Does anyone know what this might mean, and how to fix it, so she can start using this version? Thank you so much, and keep up the excellent work!

TRHMUSICIAN
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Sat 25 May 2013, 22:30    Post subject:  

irishrm wrote:
I failed to get the wl driver working in the pae iso.


You didn't say if it was indeed the wrong driver that was the problem at first, installing both may have corrupted something. I don't have a Broadcom wireless card to test on, can you try pae again on a fresh savefile and see if it works using the correct files?

yr1945 wrote:
Grub4Dos is not in the menu under System, but can be accessed in Control Panel... maybe that was by design.


Yes, some rarely used entries have been moved to Control Panel to clean up the System menu.

trmusician wrote:
Everything installed right, until she got to Grub4dos, where she got an error message that read: somewhat error occurred. Then it tells her there is a problem with the grub4dosconfig.log file.


I reinstalled grub4dos and everything worked as it should. I could not find a grub4dosconfig.log file anywhere on my system. Can you find out exactly what the error message was?

I've had some problems with puppy universal installer before. Now I make a folder on sda1 named carolina as an example, and copy the iso/cd contents there. Then, I run grub4dos and it seems to find everything ok.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Sun 26 May 2013, 03:54    Post subject:  

Geoffrey and I are trying to sort out this Broadcom wifi issue. The problem is, we don't have a card to test with. We are looking for people with Broadcom wifi cards that don't work in Carolina to test a few pets to see if it will work.

Please read this post carefully and install the pets in the proper order.

To install the Broadcom WL driver onto Carolina:

1. install rerwin_woof_fixes-delta-3f.pet

2. install the delta file

3. install the multi-kernel pet

4. reboot

For number 2.
Carolina uses the broadcom_wl_delta-k3.2.13-ski.pet
Carolina non-pae uses the broadcom_wl_delta-k3.2.13-c.pet

You must have or create a savefile for this.

Thanks to everyone who helps test this.

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4782
Location: GB

PostPosted: Sun 26 May 2013, 06:43    Post subject:  

Very, very nice, guys, but...
- usual silly nonsense with Adobe Flash. Couldn't get any recent version to work, but 10.3.183.18 , for which a .pet already exists, worked just fine; overwrote the existing, no need to unload it. Haven't run Opera yet, but that usually works with series 10 Flash.
Seem to remember being promised HTML5 by last November!

Later: Opera - yes, works with series 10 Flash.
Back to top
View user's profile Send private message 
irishrm


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 210

PostPosted: Sun 26 May 2013, 07:49    Post subject:  

rg66 :

Sorry I should have given more detail.
I used the wrong package and corrupted the savefile in the process.

So I re installed the pae iso as you suggested and created a new savefile.
Re-installed the correct pet packages and rebooted.
Right clicked frisbee/setup networking and was connected straight away.

I now have both pae and non-pae up and running on usb installs.
The problem arose from my not understand which package went with which iso.

Congratulations to Geoffrey and yourself on a great project.
Its a bit like ubuntu but in my mind much better.

irishrm.
Back to top
View user's profile Send private message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 338
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sun 26 May 2013, 11:03    Post subject: rc3 to rc4 update  

Hi rg,

non-PAE update on both the Pentium M class laptop with ipw2200 wireless and the core 2 duo with iwlwifi wireless went without a hitch. Might want to move x-con into the main sfs for the 'core' users. I modify the compression parameters in the 'convert to sfs' line and pick up roughly 10% size reduction in most sfs I've done (thanks simargl and alphaOS). The line I use for rightclick is just
Code:
mksquashfs %f  %f.sfs  -comp xz -b 524288 -Xbcj   x86

and alternately line 32 in dir2sfs (also used in x-con) would become
Code:
[ $? = 0 ] && COMP="-comp xz -b 524288 -Xbcj   x86"


I haven't run dir2sfs with the mod but have been using the unmodded dir2sfs and the modded 'convert to sfs' side by side for some time now and haven't found any problems uncompressing on any machines I have access to.

_________________
tweaked 412 based boxpup, well honed 'lina-lite-005, alphaOS 321 Wink , X-slacko 2.1, Lxpup 14.07, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.15 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send private message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 504
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Sun 26 May 2013, 13:13    Post subject: Re: rc3 to rc4 update  

Hey Marv,

Marv wrote:
Might want to move x-con into the main sfs for the 'core' users.


It is in main, well it's supposted to be anyway. I'll check it out.

Marv wrote:
I modify the compression parameters in the 'convert to sfs' line and pick up roughly 10% size reduction in most sfs I've done (thanks simargl and alphaOS). The line I use for rightclick is just
Code:
mksquashfs %f  %f.sfs  -comp xz -b 524288 -Xbcj   x86

and alternately line 32 in dir2sfs (also used in x-con) would become
Code:
[ $? = 0 ] && COMP="-comp xz -b 524288 -Xbcj   x86"


I haven't run dir2sfs with the mod but have been using the unmodded dir2sfs and the modded 'convert to sfs' side by side for some time now and haven't found any problems uncompressing on any machines I have access to.


I'm glad you understood the script, it does my head in every time I look at it. I'll try it out with your mods tomorrow. Good to see you back in the lina thread!

_________________
Carolite-1.2 / Carolina-1.2 / X-precise-2.4 / X-slacko-2.1
Carolina
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send private message 
ezmuny3

Joined: 25 May 2013
Posts: 1

PostPosted: Mon 27 May 2013, 03:27    Post subject: Installation from CD
Subject description: Work-arounds for four installation problems on my desktop rig.
 

Hello developers,
Carolina 007 (and all releases in its history and all those of Saluki) would not boot from CD on my desktop rig.
Configuration:
* mobo: Gigabyte P55-UD3L
* proc: i5
* vid: Radeon 5770
* A/V: HDMI

The following explains my struggle to achieve a working system with this hardware. See the report below for system configuration details.

Problem 1: Booting from a CD faulted with Carolina not being able to read its own *.sfs files from the CD. Pete22 had a similar (?) issue on p44 earlier in this thread, but it was first reported by superchook in this thread: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84381. It does not yet appear to be completely resolved. -- something to do with a HD access race condition or such. Taking that hint, I created a folder and extracted Carolina's *.sfs files to it. Rebooting from the CD was then completed through a frugal install.

Request: If there is some timing feature in the boot process that can be changed, please fix it so other noobs like me can ejoy the glorious experience of Carolina. I will be happy to test and report.

Problem 2: Video was ridiculously slow even though this rig has medium spec's. After updating the repositories I found no valid AMD-Catalyst (fglrx) driver for my Radeon Evergreen/Juniper/5770 video card. Trying all of the fglrx drivers I could find in ibiblio or nluug did not work either. Serendipidously, I found a driver that works from "Akita" Puppy blogs, but see Problem 3.

Request: Please place a vetted set of AMD drivers in the repository. "jpup" on p37 of this thread also had to find his own Catlyst driver work around.

Problem 3: No HDMI audio. -- no surprise here. The Akita driver lacked the prompt to drop to the CLI and reboot after entering "aticonfig --initial" (no quotes) but I knew this was needed from installing other puppies and derivatives. There is some fussiness with configuring Alsa and Retrovol and rebooting once or twice to get "PCM" selected in Retrovol so that volume control will behave.

Note: It may be important, for those with desktop rigs that are similarly equiped, to do a fresh install in the same order as the problems/solutions listed herein to avoid such nuisances as hyper-fast YouTube video and lost sound.

Problem 4: Full screen display is not persistent with HDMI. In the Catalyst window, "underscan" setting is ignored. The solution, also from puppy blogs, is to enter the following code in a terminal and then restart X from the session control menu: amdconfig --set-pcs-val=MCIL,DigitalHDTVDefaultUnderscan,0

Carolina is indeed worthy of all the praise that has been heaped upon it!
Developers: Please keep making this pup more and more excellent. No pressure, but with the departure of Saluki, You've got the ball!

ABBREVIATED "LIGHTHOUSE" REPORT:
=== sys-info 0.6 === Sat 25 May 2013 on Linux 3.2.13-ski ===

=== report-video ===

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
ATI Technologies Inc Juniper [Radeon HD 5700 Series]
oem: ATI ATOMBIOS
product: JUNIPER 01.00

X.Org version: 1.11.0
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes

Release Date: 2011-08-26

=== /etc/rc.d/PUPSTATE ===

PUPMODE=12
PDEV1=''
DEV1FS=''
PUPSFS='sda3,ext4,/Carolina_007/puppy_lina_007.sfs'
PUPSAVE='sda3,ext4,/Carolina_007/linasave.2fs'
PMEDIA='cd'
#ATADRIVES is all internal ide/pata/sata drives, excluding optical, excluding usb...
ATADRIVES='sda '
#ATAOPTICALDRIVES is list of non-usb optical drives...
ATAOPTICALDRIVES=''
#these directories are unionfs/aufs layers in /initrd...
SAVE_LAYER='/pup_rw'
PUP_LAYER='/pup_ro2'
#The partition that has the linasave file is mounted here...
PUP_HOME='/mnt/dev_save'
#(in /initrd) ...note, /mnt/home is a link to it.
#this file has extra kernel drivers and firmware...
ZDRV='sda3,ext4,/Carolina_007/zdrv_lina_007.sfs'
ADRV='sda3,ext4,/Carolina_007/adrv_lina_007.sfs'
#complete set of modules in the initrd (moved to main f.s.)...
ZDRVINIT='no'
#Partition no. override on boot drive to which session is (or will be) saved...
PSAVEMARK=''

=== probepart ===

/dev/sda1|ntfs|519639040
/dev/sda2|ext4|104052734
/dev/sda3|ext4|37482496

=== df -h ===

Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda3 18G 12G 5.5G 68% /initrd/mnt/dev_save
/dev/loop1 1008M 217M 792M 22% /initrd/pup_rw
/dev/loop0 70M 70M 0 100% /initrd/pup_ro2
/dev/loop3 25M 25M 0 100% /initrd/pup_z
/dev/loop2 246M 246M 0 100% /initrd/pup_a
unionfs 1008M 217M 792M 22% /
tmpfs 1013M 248K 1013M 1% /tmp
shmfs 1006M 0 1006M 0% /dev/shm
/dev/sda2 50G 18G 30G 37% /mnt/sda2

=== dmesg ===

[ 0.000000] Linux version 3.2.13-ski (root@puppypc23695) (gcc version 4.3.4 (GCC) ) #1 SMP PREEMPT Tue Mar 27 22:26:10 EEST 2012
[ 0.000000] DMI 2.4 present.
[ 0.000000] DMI: Gigabyte Technology Co., Ltd. P55-UD3L/P55-UD3L, BIOS F4b 01/18/2010
[ 0.000000] Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
[ 0.000000] SMP: Allowing 8 CPUs, 4 hotplug CPUs
[ 0.000000] Kernel command line: video=640x480 initrd=initrd.gz pmedia=cd vga=0x311 BOOT_IMAGE=vmlinuz
[ 0.000000] PID hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[ 0.000000] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode...Ok.
[ 0.006666] Detected 2660.364 MHz processor.
[ 0.547284] Total of 4 processors activated (21287.52 BogoMIPS).
[ 0.549776] devtmpfs: initialized
[ 2.095873] sda: sda1 sda2 sda3
[ 2.374324] Fusion MPT base driver 3.04.20
[ 12.147328] r8169 Gigabit Ethernet driver 2.3LK-NAPI loaded
[ 12.182697] HDMI status: Codec=0 Pin=3 Presence_Detect=0 ELD_Valid=0
[ 12.182763] input: HD-Audio Generic HDMI/DP,pcm=3 as /devices/pci0000:00/0000:00:03.0/0000:01:00.1/sound/card0/input4
[ 12.492872] input: PC Speaker as /devices/platform/pcspkr/input/input5
[ 15.625751] HDMI hot plug event: Codec=0 Pin=3 Presence_Detect=1 ELD_Valid=0
[ 15.625766] HDMI status: Codec=0 Pin=3 Presence_Detect=1 ELD_Valid=1
[ 15.626193] HDMI hot plug event: Codec=0 Pin=3 Presence_Detect=0 ELD_Valid=1
[ 22.739316] hda-intel: IRQ timing workaround is activated for card #0. Suggest a bigger bdl_pos_adj.
[ 22.922854] vattery-acpitoo[3656]: segfault at 0 ip b6daa41c sp bfd7753c error 4 in libc-2.10.1.so[b6d7c000+13a000]
[ 27.330972] r8169 0000:03:00.0: eth0: link up


=== User Installed Pkgs (PPM) ===
Package Description
ati_fglrx-12.10-k2.6.25.16-akita Allows the configuration of the AMD graphics hardware settings.


=== xdriinfo ===

X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 138 (ATIFGLEXTENSION)
Minor opcode of failed request: 66 ()
Serial number of failed request: 10
Current serial number in output stream: 10

=== report-video ===

# This loads dri module (if present). 7.4 loads it by default, have to disable... change "Disable" to "Load" if reqd...
Load "dbe" # Double buffer extension
SubSection "extmod"
Option "omit xfree86-dga" # don't initialise the DGA extension
EndSubSection
Load "glx" #LOADGLX
Load "dri" #LOADDRI
EndSection

=== /var/log/Xorg.0.log ===
[ 14.213]
X.Org X Server 1.11.0
Release Date: 2011-08-26
sys-info 0.6 - LHP System Information by TazOC
lhpup.org or lighthouselinux.com License: GPL version 3 or any later version.
Lighthouse sys-info and report-video are based on the original report-video
by Barry Kauler - bkhome.org
=== End of Report === sys-info 0.6 Sat 25 May 2013 ===
Back to top
View user's profile Send private message 
inoxidabile


Joined: 13 Sep 2008
Posts: 148

PostPosted: Mon 27 May 2013, 06:47    Post subject:  

Hi ezmuny3,
I can say something only about your first answer.
As far as I know... there is nothing to do Sad
It happens with some hardware and some Puppy release "wait more" looking for sfs.
I asked for the same problem here in Puppy Forum, I did several tests and it doesn't depend on kernel version, but (maybe...) there would be necessary of some action more hard to do than add a boot parameter.
(too hard for me, I'm not skilled enough Embarassed )
Now, when it happens, I go on with a manually install, more or less as You did.
Back to top
View user's profile Send private message 
lvds


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 315
Location: Near the window

PostPosted: Mon 27 May 2013, 08:17    Post subject:  

Hi,

Testing RC4, I've tried to setup a game pc for kids with zsnes emulator. Poweroff pc, plug in the gamepad, power on pc, start Carolina and I have my savefile all good, install zsnes pet, the SDL lib is already in place. Launch zsnes and test setting gamepad but the gamepad is not seen. Gamepad works fine under ubuntu so I know it's ok.

Arrow Please correct this before the final release because it is a show stopper for kids ! Cool

Best regards

_________________
This is China today
Asus 1225C eeePC Atom Cedar Trail 2G Ram - DELL Optiplex 780 core2 duo 4G Ram, Intel4 chipset Video, ICH10 chipset Audio, Intel 82567LM-3 Network
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1362
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Tue 28 May 2013, 00:38    Post subject:  

lvds wrote:
Launch zsnes and test setting gamepad but the gamepad is not seen. Gamepad works fine under ubuntu so I know it's ok.


I've tested this and my gamepad/joy works fine with it
zsnes.png
 Description   
 Filesize   129.4 KB
 Viewed   464 Time(s)

zsnes.png


_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1400
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 28 May 2013, 04:31    Post subject: Simplicity Linux  

Seems to be a Carolina derivative although they don't acknowledge your efforts:

http://sourceforge.net/projects/simplicitylinux/

Quote:
Simplicity Linux uses Puppy Linux and derivatives as a base, uses the XFCE window manager, and comes in 3 editions: Netbook, Desktop and Media.
capture23128.png
 Description   
 Filesize   53.79 KB
 Viewed   432 Time(s)

capture23128.png


_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 28 May 2013, 07:22    Post subject:  

Thanks PeeBee could the Dev of Carolina maybe share
what the differences is to latest Carolina?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1362
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Tue 28 May 2013, 10:36    Post subject:  

nooby wrote:
Thanks PeeBee could the Dev of Carolina maybe share
what the differences is to latest Carolina?


It appears to be Carolina 004, there isn't much feedback only one post, I wouldn't bother with it as we have made a lot of changes since 004, looks to be a remaster with extra apps from the repo.

Could be someones attempt to try and make money from donations.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 52 of 94 [1407 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 50, 51, 52, 53, 54, ..., 92, 93, 94 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1335s ][ Queries: 13 (0.0214s) ][ GZIP on ]