Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 29 Aug 2014, 18:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Slacko boot ends with empty screen "No signal input" message
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Author Message
comcoco

Joined: 02 Feb 2012
Posts: 31

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 07:27    Post subject:  Slacko boot ends with empty screen "No signal input" message  

4/17/13

Slacko problem

Slacko gives the message “No signal input” when booting is nearly complete. Booting from a live CD seems normal to start, until the first desktop should appear. Then the monitor turns to an empty screen with this message. It seems to respond to nothing from the keyboard or mouse, and I have to turn off the power.

I successfully use other Puppy versions regularly on all my computers. All of them have no moving parts or hard drives but have 4 GM of RAM. I run the other Puppy versions from USB memory sticks. I use an external CD read/write attached via a USB port to make live Puppy boot CDs. These work fine with other versions of Puppy, but not Slacko. I want to use Slacko now because I need to install GIMP 2.8 which apparently requires Slacko. GIMP 2.6 runs on my other Puppy versions. Of particular interest to me me would be PhatSlacko Puppy 5.5.02 or later which may already contain GIMP 2.8. I have seen some information about FatPupLX based on LXPup 13.01 and is supposed to contain. GIMP (unknown version?) and LibreOffice plus some other preinstalled programs I use. I can not find where to download FatPupLX based on LXPUP 13.01 so I have not been able to try it.

I am responsible for 5 computers operating on Puppy and am familiar with it. I think it is the best operating system to be found. I like everything about it. Can anyone help me get GIMP 2.8 to run on a Puppy I can boot?

Peter email: peter.diachun@gmail.com
Back to top
View user's profile Send private message 
Jejy69


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 707
Location: Perpignan

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 07:37    Post subject:  

Hello comcoco,

http://378e7e9c.ultrafiles.net/
I think you're talking about full edition ?
You can download it from the link above.

• Mate was updated to version 1.4.2;
• LibreOffice was updated to version 3.6.5;
• Totem 3.4.2 is the default video player;
• Pidgin 2.10.6 has been implemented;
• All multimedia codecs have been installed;
• Music, Pictures, and Videos thumbnails have been implemented.
• Vlc
• Lxde

Or you can download 01Micko's PHATslacko which offers more updated applications than lxpup.
And moreover it's lighter.
Here: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84913

Have a nice day.

_________________
I'm Commander Shepard and this is my favorite Linux distrbution on the Citadel.
Back to top
View user's profile Send private message 
comcoco

Joined: 02 Feb 2012
Posts: 31

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 08:56    Post subject: Slacko Problem
Subject description: No signal input message
 

Thank you, jejy69!

I have downloaded Phatslacko Puppy. This is what I want to try. I lose the monitor when it is finished booting from the live CD. I have this problem with all Slacko Puppies I have tried. Other Puppy versions do not give me this problem.

comcoco
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9060
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 09:13    Post subject: Re: Slacko Problem
Subject description: No signal input message
 

comcoco wrote:
I lose the monitor when it is finished booting from the live CD.

What video card do you have? There are some options to try here.
Quote:
If you boot to blackscreen:

* for intel cards:
i915.modeset=0
* ATI/AMD radeon cards:
radeon.modeset=0
* nvidia cards:
nouveau.modeset=0
Back to top
View user's profile Send private message 
comcoco

Joined: 02 Feb 2012
Posts: 31

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 10:14    Post subject: Slkacko Problem
Subject description: No signal input message
 

rcrsn51

Thanks for the information. I do not know what video card I have. How can I find this out? I have installed none. The only video is part of the board. This works well with other Puppies. However if I go to:

Menu>setup>setup puppy>wizard wizard>setting tab>system info>devices>monitor

I get a crash.

Can you help, please.

comcoco
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9060
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 10:36    Post subject:  

Run the command: lspci

Look for the entry Display Controller.
Back to top
View user's profile Send private message 
comcoco

Joined: 02 Feb 2012
Posts: 31

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 11:37    Post subject: Slkacko Problem
Subject description: No signal input message
 

rcrsn51,

Thanks!

lspci got this on graphics:

VGA compatible controller: Intel Corp Cedarview Integrated Graphics Controller (rev 09)

and the following which is probably not graphics:

Host Bridge: Intel Corp Cedarview DRAM Controller (rev 03)

I will try to add:

puppy pfix=rami915.modeset=0

after stopping the boot of Slacko with an f2

I will let you know if this does any good.

comcoco
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 12:08    Post subject:  

About Cedarview problems:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=772991229&t=83636

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
comcoco

Joined: 02 Feb 2012
Posts: 31

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 15:40    Post subject: Slkacko Problem
Subject description: No signal input message
 

I tried stopping the Slacko boot with F2 and inserting:

puppy pfix=rami915.modeset=0

This still did not all me to boot to completion.

It is definitely the Cedarview board problem. I was able to boot Slacko 5.3.3, but it was not able to run FIMP 2.8.

Any other suggest to be able to get my Cedarview computers to run a Puppy version under which GIMP 2.8 will run?
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3964
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Wed 17 Apr 2013, 18:03    Post subject:  

I don't want to be over correct, but make sure that there is a space .
Code:
puppy pfix=ram i915.modeset=0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0643s ][ Queries: 12 (0.0050s) ][ GZIP on ]