Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Sep 2014, 20:13
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.8.7 with non-PAE 3.8.7 kernel, created using
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 11 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 11:50    Post_subject: savage video-card doesn't work  

Savage video-driver doesn't work for me anymore. It worked in latest Upup Precise. I have some distorted picture. Managed to switch to vesa by editing xorg.conf. Posting from it now. Maybe my card is too old for this kernel.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 13:57    Post_subject:  

rodin.s. I would need /var/log/Xorg.0.log after failed xwin X start using savage_drv.so
dmesg output would also be useful.

I would like to see if there is something about savage.ko kernel module or savage_drv.so failure in those logs.

I have both of them included in the build...so they should be in use...when you boot without xorg.conf modification. Something clearly is not ok for you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 17:13    Post_subject: savage video-card doesn't work  

I have made a screenshot. But it's much worse than it is on screenshot and pdiag might have all needed information.
Xorg.0.log.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Xorg.0.log.gz 
Filesize  7.7 KB 
Downloaded  62 Time(s) 
screen.png
 Description   
 Filesize   101.18 KB
 Viewed   954 Time(s)

screen.png

pdiag-20130410.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pdiag-20130410.tar.gz 
Filesize  122.52 KB 
Downloaded  74 Time(s) 

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 17:44    Post_subject:  

rodin.s
Pdiag does not collect Xorg.0.log. It possibly contains most useful information, maybe you could post it.

I noticed that you dont have drm or savage kernel modules loaded.
Do you have them loaded in Puppies where your savage card works ok.

Also....libgl1-mesa-dri does not provide savage_dri.so anymore so no 3D acceleration from that part also. Mesa-9.0.3 does not seem to include it anymore.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darry1966

Joined: 26 Feb 2012
Posts: 425
Location: New Zealand

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 20:17    Post_subject: Tested  

Machine AMD Sempron 3000+

Ram 1G

boots nicely and has correct screen setting.

Only thing wrong is with my p/s2 mouse which shows weird mouse pointer on screen. sound works.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 03:53    Post_subject: savage card  

I have uploaded Xorg log to my previous post and I have savage and drm modules loaded for example in Precise-5.4.2
Code:
# lsmod | grep savage
savage                 20554  1
drm                   121458  2 savage
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 09:40    Post_subject:  

rodin.s. What happens if you logout to the console state and load manually drm and savage.
modprobe drm
modprobe savage
and then start X again.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 10:24    Post_subject: savage card  

Almost same thing.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 17:23    Post_subject: Raring 3.8.4.2  

Raring-3.8.4.2

Everything tested appears to work well. Graphics are very nice, could be the best of any puppy so far? Fonts are good and acceptable but I had to use the 108 global font size to make them that way on a 1400x900 screen.

One issue (and this is not just for Rearing but also latest Precise, Racy and Slacko) Occasional WiFi 'drops'. Wheezy is the only puppy that I never ever had a drop with (so far).

While this only affects WiFi users, it is an issue as once you get a drop, you're finished with Internet... it just won't re-config... and you can't shut puppy down without a cold- push and hold in the button (and that's for all the above mentioned puppy's.)

It would be nice if WiFi could restart itself after a drop, (some other distro's do have that feature.)

Just my 2-cents...

>>>---Indian------>
desktop-2.png
 Description   
 Filesize   249.69 KB
 Viewed   692 Time(s)

desktop-2.png


_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send_private_message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 477

PostPosted: Fri 12 Apr 2013, 08:53    Post_subject:
Sub_title: make version 3.82
 

Further to make 3.82 version, I did some research but Google didn't have a clear and simple answer for me. All I could find was that this latest version carried 83 bug fixes, which let me cautiously presume, that I'd be good to go with the upgrade. I compiled the new version from source and put it into devx. But since it was compiled with the "old" make, I recompiled it once again with the new one and put finally into devx. And declared the case solved and closed. I was reading this article: http://users.wowway.com/~zlinuxman/Kernel.htm and quite unexpectedly an answer popped up:
Quote:
Step 6: Install kernel-package

This is an unofficial patch: it is not provided by or endorsed by the upstream author or the Debian package maintainer. Also please note that kernel-package version 12.036+nmu1 and earlier releases are not compatible with "make" version 3.82; so don't install "make" version 3.82 or later. These problems are fixed in version 12.036+nmu2. However, if your kernel source code is version 3.3.x or later, even kernel-package version 12.036+nmu2 will need a patch, particularly if CONFIG_LGUEST is set. The patch is available in the problem log for Debian Bug Report 663474 http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=663474. Version 12.036+nmu3 fixes this problem: no patch is required.

Evidently, ubuntu raring has an old version of make for backward compatibility, which leads me to think: compatibility at the price of 83 bug fixes?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 876
Location: London, England

PostPosted: Sat 13 Apr 2013, 10:38    Post_subject:  

Upup Raring 3.8.4.2

Menu > Shutdown > Exit to prompt gives some acpid messages and a blinking _ but not a prompt.

On my nvidia GeForce FX 5200 machine Nouveau loads with no missing graphics but glxgears shows only 75 FPS

If I boot with nouveau.noaccel=1 the FPS is higher at aound 235 FPS which seems strange.

If I want to use the nvidia proprietary driver on this machine I can not use a Puppy with such a recent kernel I guess. Driver 173.14.36 will not install as it did not install with the 3.7.2 kernel.

SlimBoat browser works OK, but really you need to update JWM to latest snapshot. I think this may be quite important as it may have been a bug relating to Qt apps.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 13 Apr 2013, 11:08    Post_subject:  

OscarTalks. I think it is question of need to use glxgears with this command before:
export vblank_mode=0

then glxgears command....

About compiling....I think you need to hunt nvidia patches for recent kernels. I had to do that for ati-amd fglrx modern driver also. I had to patch 3 source files before I was able to compile it for Upup Raring.

Now....I have Upup Raring with preinstalled amd_fglrx_catalyst-13.1-k3.8.4-upup. I unsquashed the main sfs, copied ati inside with already configured xorg.conf file and now I have ready build to use it.

I need it for my hdmi connection to the LCD TV, I get video and audio transferred that way with that proprietary driver.

I will check the menu exit to the prompt. I use always CTRL+ALT+BACKSPACE so I havent noticed anything weird.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 876
Location: London, England

PostPosted: Sat 13 Apr 2013, 13:26    Post_subject:  

Pemasu,
CTRL+ALT+BACKSPACE gave the same result on that machine with that save-file.

If I boot pfix=ram the exit to prompt works OK, but something is not quite right.

On 2 different machines I booted pfix=ram, exit to prompt, typed xorgwizard, probe, selected 1024x768x24, typed xwin, got a desktop at that resolution, BUT then if try to exit to prompt again I get a blinking _ with nothing from the keyboard. Only the power button shuts down with a message. Edit, same on a 3rd machine, after running xorgwizard the exit to prompt no longer works.

The export vblank_mode=0 and glxgears does give a higher FPS at around 470, but I tried Google Earth version 7 and it does not display if Nouveau loads in the normal way, but if I boot with nouveau.noaccel=1 it displays although it is slow and jerky compared to when I run the nvidia driver in other Puppies.

Chromium 28 runs as normal and seems OK.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 13 Apr 2013, 14:19    Post_subject:  

OscarTalks. I try to narrow the problem. Are all your tested comps using Nvidia graphics ?
And so...using nouveau driver.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 876
Location: London, England

PostPosted: Sat 13 Apr 2013, 14:29    Post_subject:  

Pemasu,
No, the other two are using the intel driver. I only have one computer with an nvidia card.

Later:- Decided to try it on my old slow Pentium 4 machine which uses the SiS driver, but the boot sequence gets to a white cursor in the centre of a black background and it just freezes like that.

Will keep testing.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 11 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 9, 10, 11, 12, 13, ..., 23, 24, 25 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1068s ][ Queries: 13 (0.0207s) ][ GZIP on ]