Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Aug 2014, 05:32
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
How to Install Your Printer/Scanner in Puppy
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 13 of 16 [227 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Author Message
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 29 Dec 2012, 15:26    Post subject:  

LeithR1 wrote:
but what you say doesn't address the question of why the combination of what I have isn't working. Are there problems with hplip-slacko-5.3.3.pet?

I don't know. The package's author would need to answer that question.
Back to top
View user's profile Send private message 
LeithR1

Joined: 16 Dec 2012
Posts: 16

PostPosted: Sat 29 Dec 2012, 15:37    Post subject:  

Great!! many thanks rcrsn51. loaded hplip_print 3.12.10a.pet - reset everything and its working.

Many thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 29 Dec 2012, 15:53    Post subject:  

Glad to help.

I did a quick test of hplip-slacko-5.3.3.pet and it worked for me.
Back to top
View user's profile Send private message 
LeithR1

Joined: 16 Dec 2012
Posts: 16

PostPosted: Sun 30 Dec 2012, 10:35    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
Glad to help.

I did a quick test of hplip-slacko-5.3.3.pet and it worked for me.


Glad o hear it, I'll stick with what I've got for the time being. Again, many thanks for your help.
Back to top
View user's profile Send private message 
LeithR

Joined: 24 Jan 2011
Posts: 109
Location: Kemnay, Aberdeenshire/Scotland

PostPosted: Tue 15 Jan 2013, 12:37    Post subject:  

As requested I've moved this conversation into this thread.
Hi there rcrsn51,
Downloaded hplip_scan-3.12.10a.pet this morning - then had to go out in support of my elderly father. Have now had a chance to test it, my printer still prints but the hp icon which was showing on the right in the tool bar which was how I was managing the printer has now moved into Menu>Utility> as HP Device Manager. When I click on it to test the scanner a screen comes up for a split second then disappears before I can either read it or do anything with it. Haven't been able to test the scanner yet.

rcrsn51,
Further to my last - I have further investigated and found Graphics>Xsane Image Scanner. This works and have now been able to scan an image.
I dont think we need pursue this any further, altho it would be nice to have the HP Device Manager icon available in the tool bar so that selecting scan is made easier. Is this possible

You know what they say - if in doubt shoot for the stars!! This would be the icecream on top.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 15 Jan 2013, 12:44    Post subject:  

Glad to hear that you got it working.

You have two competing systems on your computer - the full hplip-slacko package and the basic hplip-print/scan packages. So it's hard to know what's going on.
Back to top
View user's profile Send private message 
LeithR1

Joined: 16 Dec 2012
Posts: 16

PostPosted: Wed 16 Jan 2013, 12:12    Post subject:  

hi there rcrsn51,
Is there a way to remove the hplip-slacko-5.3.3.pet package so that only hplip_print and hplip_scan packages are operating on my machine?
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 16 Jan 2013, 12:17    Post subject:  

LeithR1 wrote:
Is there a way to remove the hplip-slacko-5.3.3.pet package so that only hplip_print and hplip_scan packages are operating on my machine?

You could try removing it through the Puppy Package Manager. But with a package that large, there might be side effects.

It would be safer to start a fresh Puppy setup and just install the hplip_print/scan packages.
Back to top
View user's profile Send private message 
LeithR1

Joined: 16 Dec 2012
Posts: 16

PostPosted: Thu 17 Jan 2013, 05:05    Post subject:  

Thanks rcrsn51, For the time being I'm going to leave well alone. Its working don't fix it.
Back to top
View user's profile Send private message 
marshman

Joined: 23 Aug 2011
Posts: 4
Location: Ashford, Kent UK

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 18:49    Post subject: Reverse image when doing double-sided printing  

@rcrsn51

I have a HP Envy D410 printer.

I have used previous versions of the 'hplip packages' under Lucid Puppy 5.2.5 and PolarPup 003, which uses CUPS 1.4.3, and printing worked OK.

Unfortunately the usb stick appears to be corrupted, so I have installed Precise Puppy 5.4.2, which uses CUPS 1.4.8, on a new usb stick. I installed hplip 3.12.10a and printing one page is fine.

However when I want to print two pages, page 1 is OK but page 2 is upside down and in reverse. I have attached the test print.

My printer defaults are job-sheets=none, none media=om_a4-duplex_210.05x293.75mm sides=two-sided-long-edge.

Thanks for the work that you have done to make these packages available and easy to install.

Michael
printer_test-page2.png
 Description   Printer Test Page - long-edge - Page 2
 Filesize   211.07 KB
 Viewed   659 Time(s)

printer_test-page2.png

printer_test-page1.png
 Description   Printer Test Page - long-edge - Page 1
 Filesize   222.32 KB
 Viewed   652 Time(s)

printer_test-page1.png

Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 04 Apr 2013, 21:07    Post subject:  

What an interesting effect! Usually, when duplexing is wrong, it's because one side is inverted. But in your case, it also appears to be the mirror image.

I have one suggestion. Precise is still using a very old version of Ghostscript, which does the rendering. I would try Slacko instead.

[Edit] I looked at this some more, and I think that I understand the problem.

My HP Deskjet F4280 does NOT do auto-duplexing. But I went into CUPS and turned on the duplexing features as you did, using Long Edge Standard.

In Abiword, I can print a two-page document two ways.
a. With the usual single pass.
b. With two passes - odd pages first, then even pages. In between, I spin the paper horizontally so the top edge is going back into the printer.

Slacko 5.5 has the new Ghostscript. With method (a), I get two sheets of paper, printed correctly. With method (b) I get one sheet, also correct.

But Precise 5.5 still has the old Ghostscript. With method (a), I get the weird mirror image effect on the second page. Method (b) prints correctly.

So I updated Precise to the new Ghostscript. Now both methods print correctly.

So I suspect that your solution with real auto-duplexing is to update Ghostscript in Precise. Please report back.
Back to top
View user's profile Send private message 
Arefacti

Joined: 10 Oct 2012
Posts: 165

PostPosted: Mon 08 Apr 2013, 02:11    Post subject: AlphaOS  

Hello !

what about your proposition for AlphaOS ?

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84870&start=135

I want to print with a lexmark S305 wifi, and the lexmark_inkjet_legacy-1.0.1.pet was working perfectly.

Cheers
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9041
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 08 Apr 2013, 08:35    Post subject: Re: AlphaOS  

Arefacti wrote:
what about your proposition for AlphaOS ?

I have replied here.
Back to top
View user's profile Send private message 
Arefacti

Joined: 10 Oct 2012
Posts: 165

PostPosted: Mon 08 Apr 2013, 11:09    Post subject: Re: AlphaOS  

rcrsn51 wrote:
Arefacti wrote:
what about your proposition for AlphaOS ?

I have replied here.


thanks rcrsn51
Back to top
View user's profile Send private message 
marshman

Joined: 23 Aug 2011
Posts: 4
Location: Ashford, Kent UK

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 06:34    Post subject: Duplex Printing  

@rcrsn51

I apologise for not replying earlier.

First of all, I tried printing using the two-sided-short-edge option and that works fine. (Flip the printed page over on the short edge and the result is what one expects.)

Secondly, I carried out your suggestion of using the Slacko 5.5 Ghostscript package, bearing in mind that I am using Precise 5.4.2.

I started with a fresh copy of Precise (booted with puppy pfix=ram). The version of ghostscript installed is 8.15.4. I downloaded package ghostscript-9.05-s14.pet and it failed to install.

(There is a package ghostscript-8.64-s.pet, but I presumed that version may be earlier than the original - thinking that it was 8.6.4. I get a bit confused sometimes with the different version numbering!!)

I did a bit of investigating, and found in the /tmp directory a file petget_missing_dbentries-Packages-alien. The contents: ghostscript-9.05-s14|ghostscript|9.05-s14|||||ghostscript-9.05-s14.pet|||.

Am I correct in understanding that I cannot install a 'slackware' built .pet package in Precise?

Michael
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 13 of 16 [227 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 11, 12, 13, 14, 15, 16 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1766s ][ Queries: 13 (0.0305s) ][ GZIP on ]