Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 10:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
pWidgets 2.5.6
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 205 of 207 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 203, 204, 205, 206, 207 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 29 Jan 2013, 09:26    Post_subject:  

666philb wrote:
there seems to be a symlink missing ..... symlink /bin/busybox to /usr/bin and rename the link cal


Yes, the 'cal' symlink is missing. Thanks for finding that.

I have fixed it:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=680894#680894

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
der-schutzhund

Joined: 26 Nov 2007
Posts: 781
Location: Blomberg / Germany

PostPosted: Fri 22 Feb 2013, 10:43    Post_subject:  

I'm using 2.3.8 under Lazy and have the problem that the drives are not displayed correctly. It is not recognized if a drive is mounted or unmounted. And the free memory is not shown. I try around a bit and found the following effect:
If I mount all the drives, then pwidgets start, click it once to the right button below and update it then everything works normally.
Can I automate this?

Grettings

Wolfgang
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Argolance


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 1847
Location: PORT-BRILLET (Mayenne - France)

PostPosted: Sat 09 Mar 2013, 05:09    Post_subject:  

Hello,
zigbert wrote:
If you have looked into Pwidgets poor theming, please note that it is possible to make individual themes for each widget. See /root/.pwidgets/themes/DeepThought/. Here you see 'main' and 'Ram'. Main theme is used when no individual theme exist. All widgets with DeepThought theme are goldish, but the Ram widget are blue.
(This directory doesn't exist: /root/.pwidgets/themes/DeepThought/...) Where could I find more explanations about this?
I would like to load widgets themes matching with the current jwm/gtk theme when changed. So, is it possible to set a pwidget theme using simple command line?

Thank you.

Cordialement.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 09 Mar 2013, 16:58    Post_subject:  

Argolance
DeepThought is old. Please check out /usr/local/pwidgets/widgets/themes/Startdust-orange. There you will see the 'main' theme which is global while the others is bound to a unique widget with the same naming.

By redefining the THEME variable in $HOME/.pwidgets/pwidgetsrc you can choose the theme of your liking.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Argolance


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 1847
Location: PORT-BRILLET (Mayenne - France)

PostPosted: Sat 09 Mar 2013, 17:23    Post_subject:  

Hello zigbert,
Thanks.
And what about the complete "gettextization" of Pwidgets? Many (French and others) users are often asking for. I wanted to try to make it, but, with the improvements of gtkdialog, I wondered if you were not working on a new version? So it would be then useless...

Cordialement.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 09 Mar 2013, 17:44    Post_subject:  

Argolance
I have left pWidgets in the dark...
There might be more widgets in the future, but not as in pWidgets....


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Moat

Joined: 16 Jul 2013
Posts: 204

PostPosted: Tue 06 May 2014, 10:32    Post_subject:  

Discovered an extremely minor bug in the WeatherStation script, which prevents a wind direction of 50 degrees from displaying the pcompass font arrow... line 89 is missing a space between the '=' sign and the number '50'

Smile

Bob
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 24 Aug 2014, 13:46    Post_subject:  

Version 2.5.0
See main post

This release is a heavy cleanup.
- only conky 1.6.1 and xonclock widgets are supported.
- The gauge-fonts and compass-font didn't work, so they (and relevant widgets) are removed.
- Looked through many widgets to make them work and give them a unified look. But some are still troublesome - please take a look!!!!
- Removed sidebar to avoid conflict with wallpaper setter. You better make a decent wallpaper instead.
- Increased width of widgets from 140 to 180 pixels
- Fixed installation process
- Use only Monofonto and DejaVu as fonts for text. Removed ionic because not monospace.
- 64-bit package
- tested in Slacko 5.7.0 and Slacko_64 5.9.1

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 29 Aug 2014, 13:49    Post_subject:  

Version 2.5.1
More refinements

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 655
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Fri 29 Aug 2014, 21:32    Post_subject: black backgrounds?
Sub_title: combine RAM & CPU bars
 

G'day zigbert,

Thanks for updating the very popular Pwidgets.

I see in TahrPup & Slacko Fulls, the black background (from conky?) persists in the Processes widget while the other widgets I use are transparent. Can I remove or edit this widget config to have a transparent background?

A suggested widget option - space, RAM & CPUs in one multi-bar widget? A combined RAM & CPU bar widget saves vertical space on my wide 16:9 monitor. For even more compaction, I add the "text" lines from the RAM & CPU widget configs to the end of the Space_Puppy_filesystem widget config so there are four bars together (partition space, RAM use, and dual CPU usage) in the modified Puppy Space widget.

The text section of my combined widget config file reads:

Quote:
TEXT
${color2}${font pdingobats2:bold:size=20}:${font DejaVu:bold:size=12}${color0} Puppy Space
${color2}${font DejaVu:bold:size=8}${offset 35}${fs_size /}${if_empty ${execi 4 /usr/local/pwidgets/widgets/scripts/Space_Puppy_filesystem}}${color6}${else}${color5}${endif}$alignr ${fs_free /}
${color1}${offset 30}${fs_bar 6 /}
${color0}RAM${color2}${alignr}${membar 10,130}
${color0}CPU 1 ${color3}${cpubar cpu1 10,132}
${color0}CPU 2 ${color6}${cpubar cpu2 10,132}


I set different colours for the bars for easier seeing what is happening.

David S.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5388
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 00:45    Post_subject:  

Pwidgets Version 2.5.1

Full install of Slacko 5.7

This version fixed all the problems I was having with Pwidgets.
It is working fine for me.

Thanks for the update!!!

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 15:13    Post_subject: Re: black backgrounds?
Sub_title: combine RAM & CPU bars
 

davids45 wrote:
A suggested widget option - space, RAM & CPUs in one multi-bar widget? A combined RAM & CPU bar widget saves vertical space on my wide 16:9 monitor. For even more compaction, I add the "text" lines from the RAM & CPU widget configs to the end of the Space_Puppy_filesystem widget config so there are four bars together (partition space, RAM use, and dual CPU usage) in the modified Puppy Space widget.
There is 'no' limits for possible widgets, and it is all up to the kennel to put together new widgets. As a basic, pWidgets tries to be flexible, and that is why the widgets are separated. It is nothing wrong with setting up a unique conky configuration file.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5788
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 17:33    Post_subject: Re: black backgrounds?
Sub_title: combine RAM & CPU bars
 

davids45 wrote:
I see in TahrPup & Slacko Fulls, the black background (from conky?) persists in the Processes widget while the other widgets I use are transparent. Can I remove or edit this widget config to have a transparent background?
Yes you can.
It is controlled by the options

own_window_transparent no
own_window_colour black

in /usr/local/pwidgets/widgets/configs/Processes


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 655
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Sat 30 Aug 2014, 19:48    Post_subject:  

G'day zigbert,
Thanks for your answers.
David S.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3343
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Sun 31 Aug 2014, 07:01    Post_subject: Dude on supersulu  

Dude on supersulu. J'aime le desktop Dude, ses icons, son Wallpaper, sa wbar, see the show by clicking here.
I will continue installaing this DUde desktop environment in 2014, yes, I will ! Very Happy

_________________
Puppy, il ne lui manque que la parole !
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 205 of 207 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 203, 204, 205, 206, 207 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Desktop
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1334s ][ Queries: 13 (0.0562s) ][ GZIP on ]