Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 08:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.5 Final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 21 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Next
Author Message
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1112

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 18:29    Post subject:  

Thanks! Smile

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 615
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 18:56    Post subject: Slacko-5.4.0.5-4G  

Slacko-5.4.0.5-4G

Haven't messed with Slacko much since before 5.4.0.3 (didn't like the opera browser - some video sites refused to run on it) Had a time downloading 5.4.0.5, three different days before I got a good download where Slacko would run, or I should say even load at all! But we finally got a good one.

Looks really good overall... in fact the only problem I encountered was installing hplip-3.13 from the PPM. It appeared to go through all the motions of a good download? I tried to set up my printer and it was a no go? Went back into PPM to delete the hplip and do a new reinstall... it wasn't there to delete? I finally had to use a few hplip-3.11 .pet packages I had to get the printer going. Where that hplip-3.13 download went (if in fact it downloaded at all) I can't find it?

See you fixed up puptelly... nice!

One really minor thing, playing a mp4 video in player, the default graphic-color settings are out of sync... have to manually adjust for each play which is sort of a pain.

WiFi took TWO (2) trys to setup with the SNS I notice this in quiet a few new puppy's? But... once setup it runs like a mule... reconnects after shutdowns and restarts, and no drops all day. (Linksys AE1000 usb - verizon router/modem combo - rt2800usb module)

>>>---Indian------>
desktop-1.png
 Description   
 Filesize   238.15 KB
 Viewed   806 Time(s)

desktop-1.png


_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 19:52    Post subject:  

Hi Indian,

No idea what your video issue could be, but different options to mplayer may help.

Billtoo, I have tempicon running on my son's i5. Slacko flies on this thing .. just wish I had the time (and the time on this machine}, to figure out the graphics switching... there is a nice radeon card hidden in there!

--

yad-19.1 is up, so too gparted 14.1 and some other goodies, You can update PPM to see.

EDIT.. looks like we shoot for slacko-5.5 now that BK has released wary/racy-5.5
tempiconsvg-0.18-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  tempiconsvg-0.18-i486.pet 
Filesize  10.72 KB 
Downloaded  98 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 884
Location: lincoln

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 20:07    Post subject:  

hey micko

my sons acer 8935g has switchable graphics - is that what you mean from the comments above?

the switchable graphics (ATI Mobility Radeon HD 4670) caused overheating and had to be disabled in bios

if I'm on the right track and can help let me know but will need nooby instruction......!

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 20:13    Post subject:  

ally.. I can't make the time to figure it out, but apparently pemasu has done it anyway. I think the proprietary driver is needed. I'll have to wait for a few months to get that one working. I run out of time completely this coming week. Sad
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 20:35    Post subject:  

01micko wrote:

Billtoo, I have tempicon running on my son's i5. Slacko flies on this thing .. just wish I had the time (and the time on this machine}, to figure out the graphics switching... there is a nice radeon card hidden in there!


I installed it on the i7 and it seems to be working, bit of difference with it and the sensors in hardinfo though.

Thanks.
image-3.png
 Description   
 Filesize   104.36 KB
 Viewed   740 Time(s)

image-3.png

image-4.png
 Description   
 Filesize   5.06 KB
 Viewed   727 Time(s)

image-4.png

Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9366
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 02 Mar 2013, 21:00    Post subject: Re: Slacko-5.4.0.5-4G  

sszindian wrote:
I tried to set up my printer and it was a no go? Went back into PPM to delete the hplip and do a new reinstall... it wasn't there to delete? I finally had to use a few hplip-3.11 .pet packages I had to get the printer going. Where that hplip-3.13 download went (if in fact it downloaded at all) I can't find it?

As usual, your source for HP printer drivers is here, not a repo.
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1895

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 01:15    Post subject: Re: udev-175  

01micko wrote:
mavrothal wrote:


In case anyone needs the full udev-175 with extras for Slacko 14, find them here (md5sum: 0424dbad23f07f9278397d43c3cd3a7f)
The tarball has the udev-175-i486 exe, dev and doc pets.


I gather that is committed to pox-git?


No. That's all there is.
I do not keep binaries in Pox_git or pet build scripts since is distro indepndent.

Too bad the forum minimized attachment size to 250KB.

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 580
Location: UK

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 03:53    Post subject: Tempicon  

Billtoo wrote:
01micko wrote:

Billtoo, I have tempicon running on my son's i5. Slacko flies on this thing .. just wish I had the time (and the time on this machine}, to figure out the graphics switching... there is a nice radeon card hidden in there!


I installed it on the i7 and it seems to be working, bit of difference with it and the sensors in hardinfo though.

Thanks.

The difference is due to the fact that it is displaying the GPU temperature rather than your CPU temperature. Could be the possibility of a new selectable feature here. Laughing

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 09:03    Post subject:  

I want to test this one now instantly and
I want to use it without save file and I want to
build a zdrive.sfs for to load automatically
at boot so I get the set the personal settings.

Now I need to do 22 clicks to get all the personal settings right.

The problem is that I fail to make a zdrive that really works.
this is Slacko -RC-5.4.0.5 so the name of the zdrive should be
zs540233.sfs or should it be zs405233.sfs for to work or are the
numbers for the human and the computer do not care about number?

I will reboot now into this latest version and read you comments

Edit I am now rebooted and will check Flash on browser
worked good and it seems I am in firefox and not seamonkey
that is a surprise to me Smile Thanks for that one.

Oops have I failed to read again.

Quote:
DELTAS only, are released for 5.4.0.6


You mean the iso is the same as the one I already have?
Sorry I have no idea what a Delta is. I just know the Slacko
I already have works best and this one seems as good so maybe
it is the same then?

Last edited by nooby on Sun 03 Mar 2013, 09:26; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 09:20    Post subject:  

***********************************

DELTAS only, are released for 5.4.0.6



See main post



***********************************

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 09:45    Post subject:  

Do I need to start a new thread about what to name the zdrive?
I will use it in this latest slacko so hope it is okay to ask here?

Does slacko load a zdrive even if the numbers are wrong?
How does one know what number for this one?

Now I use zs540233.sfs is that right?

I have to run now and get back within 3 hours.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 10:02    Post subject:  

Not much time but....... quick manual frugal install of 5.4.0.6 (no problem with delta) on the Athlon XP box. As expected, everything appears good.

VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.4.0.6

Chip description:
VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1440x900
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
1772 frames in 5.0 seconds = 354.318 FPS
1894 frames in 5.0 seconds = 378.646 FPS
1845 frames in 5.0 seconds = 368.942 FPS

More later when I make some free time....
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 10:09    Post subject:  

Quote:
I can't make the time to figure it out, but apparently pemasu has done it anyway. I think the proprietary driver is needed. I'll have to wait for a few months to get that one working. I run out of time completely this coming week.


There are several things. How I use dual graphics. If I use intel, in BIOS I choose switchable and after that intel will be chosen. If I choose in BIOS discrete, ati graphics will be used. It works quite well with Precise Puppy and Dpup Wheezy. Dpup Wheezy radeon drivers have been best. I get even HDMI video-audio through it. But LCD TV resolution is not quite right. Usable though.

If I want to take all out from ATI HD 5650, I compile or install ATI proprietary driver and then I can use HDMI video and audio. Audio needs some tricks, usually. Resolution in my LCD TV will be right also.

Also....when I use intel...I power off ati graphics, because it consumes power even when it is not used. I compile acpi_call.ko module and then I use script to power off ati. That way I have longer battery life and laptop also is cooler.

There is possibility to use vgaswitcheroo to switch between intel and ati when opensource modules and drivers have been used. It needs right configured kernel and that you get /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo visible. For me....my ati hd 5650 has been problematic. I have ended to kernel crash when I have used it. I havent tried it at least in year now....so probably progress has been made.

But...vgaswitcheroo is the keyword for on the fly switching. Gentoo pages has good explanation for kernel and how to use vgaswitcheroo.
http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Vga_switcheroo
As you see...you need kernel with radeon and intel KMS enabled as default and with all consequences due to that.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 03 Mar 2013, 10:25    Post subject:  

Now I'm really out of time....... Laughing
Slacko-5.4.0.6.jpg
 Description   
 Filesize   49.78 KB
 Viewed   527 Time(s)

Slacko-5.4.0.6.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 21 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1074s ][ Queries: 13 (0.0122s) ][ GZIP on ]