Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 18:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.5 Final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 25, 26, 27 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Fri 08 Feb 2013, 09:42    Post subject: Re: updates_mgr gettext, opera 50%CPU  

rodin.s wrote:
There is an error in line 214 of /usr/bin/updates_mgr. Variable shouldn't be a parameter to gettext. It works but it's not detected by xgettext. I have changed it like this and have also added gettext to line 216:

Code:
<text><label>'$(gettext "Your last update was on")' '$LASTUPDATE'</label></text>
    <tree>
      <label>'$(gettext 'Package|Version|Description')'</label>
I have rebuilt updates manager but I see the error of my way and have adjusted accordingly, thanks.

rodin.s wrote:
Something in Opera consumes 50%CPU with only two tabs opened.
Code:
Mem: 479436K used, 25016K free, 0K shrd, 70940K buff, 286836K cached
CPU:  65% usr  20% sys   0% nic  14% idle   0% io   0% irq   0% sirq
Load average: 3.01 2.01 2.23 2/77 3320
  PID  PPID USER     STAT   VSZ %VSZ CPU %CPU COMMAND
 7112  6626 root     R    57392  11%   0  47% {opera:libflashp} /usr/lib/opera/pluginwrapper/operapluginwrapper
 3779  3778 root     S <   154m  31%   0   8% X :0 -br -nolisten tcp
 6626  5229 root     S     128m  26%   0   4% /usr/lib/opera/opera
 5306     1 root     S    21504   4%   0   1% /root/Startup/parcellite
 5390     1 root     S    19392   4%   0   1% /usr/local/firewallstate/firewallstate
opera-12.14 was released the same time I released this beta, so it's likely there was a major bug in 12.13 (Feb 1) so maybe it's cured? I posted about this earlier, there is a new opera pet at ibiblio and mirrors.
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1419
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Fri 08 Feb 2013, 14:07    Post subject:  

01micko wrote:
Chromium is uploaded.

chromium-24.0.1312.56-i486-s14.pet 43 M (should be at nluug and other mirrors soon)

Hi Mick

I am interested to understand why you didn't compile
chromium-25.0.1323
as this is the one in the slacky.eu repository....
it's been available since November and apparently works fine - I use it all the time.

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Fri 08 Feb 2013, 17:33    Post subject:  

peebee wrote:

Hi Mick

I am interested to understand why you didn't compile
chromium-25.0.1323
as this is the one in the slacky.eu repository....
it's been available since November and apparently works fine - I use it all the time.

Cheers
peebee
Simply because I could not find the slackbuild! I expect they may have just repackaged the deb version.

While I had the source I searched for a way to disable the "run as root" message, but it was a bit out of sight for me.

EDIT: it seems the latest stable version is chromium-24.0.1312.69, anything from 25 series is beta and 26 dev (at this point in time).

see http://www.chromium.org/developers/calendar

EDIT: just compiled 24.0.1312.69, 3h12m59s on an AMD Athlon X2, 2GB RAM, 2GB Swap, slackware-14.0, NO X running. (Slackbuilds compile in RAM so hdd speed is of little importance).

EDIT: 24.0.1312.69 now up at ibiblio, mirrors will follow within 24hrs

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Sat 09 Feb 2013, 08:46; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5757
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 04:10    Post subject:  

Just wanted to report that things are still operating smoothly with the frugal install of 5.4.0.2 on the Athlon XP box.....
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4784
Location: GB

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 06:45    Post subject:  

Had the chance to wind up my old K7N420Pro (MSI) board yesterday. That's the one with the nV chipset, just before nV was acquired. A real beast. It failed to run stably with either Slacko or Precise using the onboard nV graphics with any driver. The trick is to write out the nV graphics in BIOS and install an ATI card! Works OK then, even with o'c-ing.

Noticed that both Slacko and Precise still contain the disappearing sr0 bug, despite much earlier discussion. Remember: a quick r.h. click on the sr0 icon causes it to disappear rather than offer the options menu. Can't remember what was the outcome of previous reports?
Back to top
View user's profile Send private message 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 445
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 15:00    Post subject:  

Latest Flash Player from GetFlash (11.2.202.262) working fine with Opera 12.13 on this Pentium D machine on Slacko 5.4.0.2.
_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 18:51    Post subject: Slacko 5.4.1 Beta
Subject description: LibreOffice 4.0
 

Just d/l Libreoffice4.0
Created Pet and Installed.

Very fast - no problems to report on this version.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 21:43    Post subject:  

Samba -4.0 is uploaded.

Boy they have shrunk it, only 12M, was around 40M in 3 series IIRC

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko14/samba-4.0.0-i486.pet .. mirrors will catch up soon.

Has the "Samba Simple Management" gui, useful for simple setups. For more complex setups SWAT is usually used but seems broken. Oh.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9119
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 22:58    Post subject:  

I notice in the release notes that "share modes" has been removed. I suspect that this refers to the "security=share" option often used in Puppy Samba packages for simple, unauthenticated filesharing.

In the recent Samba 3 releases, this feature was being flagged as deprecated.

Have you tested this?
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 02:01    Post subject:  

Yes, doesn't work.

I might remove the swat stuff and reupload, broken in this build anyway, and swat is a pain. The simple gui should be enough for most home users.

Also, with the new "categories.dat" PPM totally changes the menu entry! I don't know why it would do that for something packaged for puppy Confused . I think I might have to fool it using a different name, one not in categories .dat or at least one that falls under Network.

For some reason "Samba" is pigeon-holed under "BuildingBlock"

On a side note, many compiled packages with desktop files might need rebuilding :EDIT: no, easier to edit categories.dat if needed

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4276
Location: Earth

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 03:13    Post subject:  

Don't know how many others have notice, but SLACKO 5.4.02 has a much improved version of HARDINFO. The first 2 pages is a great view of your system if no-one has noticed. Just GREAT.

One issue that still plagues PUPs is the FirstRUN. If does NOT give opportunity to tailor the Network section when a LAN cable is not physically plugged in. The network section really should appear in all cases as many laptop users when setting up Slacko would need it just as much as desktop. WiFi is still a LAN technology, same as wired.

I am very-very impressed overall.

Here to help
hardinfo5718.png
 Description   
 Filesize   125 KB
 Viewed   495 Time(s)

hardinfo5718.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4276
Location: Earth

PostPosted: Mon 11 Feb 2013, 13:09    Post subject: JAVA PPM messages  

I know that you are aware of this missing libs issue with JAVA version 7 when using the Puppy Slacko Repo. I noticed today with a REPO update to PPM, that on this pristine boot, Puppy Slacko REPO is returning JAVA version 6 for selection.

Just wanted to bring attention that the PPM is giving the same message on version 6 as it did for version 7. Again, I am sure you are already aware.

Here to help
capture27123.png
 Description   PPM messages
 Filesize   40.43 KB
 Viewed   361 Time(s)

capture27123.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile

Last edited by gcmartin on Mon 11 Feb 2013, 13:31; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1068

PostPosted: Mon 11 Feb 2013, 13:13    Post subject:  

Hey Mick, just FYI:
Returning to the BUG for a while...
http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.5alpha1/5.4.91-k3.8rc7-nopae/
Many trials - no hangs.
Alpha1 with k3.2.29 still has it though.

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4276
Location: Earth

PostPosted: Mon 11 Feb 2013, 15:26    Post subject: SAMBA4  

Tested SAMBA4.OOTB is works perfectly. That is, after install, the setup screen pops, Fills in appropriate for local needs, and am able to log in from a remote LAN PC without ANY issues.

There are 2 items that I believe others have also shared. After installation,
  1. Menu entry is missing.
  2. SAMBA4 is NOT showing up in the PPM
This system's uses was very smooth
  • Booted CD
  • Ran FirstRUN
  • Configured PPM
  • Installed JAVA, FLash, Chromium from PPM
  • Downloaded SAMBA4 PET from Ibiblio (mirrors do not have it, yet)
  • Installed, configured and tested SAMBA4
  • Complete Tailoring desktop
I know that the FirstRUN is BarryK's tool for development, but someone offered what I think is a good idea as it has wide "ease of use" for us. If the mouse configuration could be added to FirstRUN this would make so much easier for those users who have limited navigation/knowledge skills, while delivering the great opening experience that its already designed for. Just an idea.

Here to help

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3289
Location: Ontario

PostPosted: Mon 11 Feb 2013, 18:04    Post subject:  

I tried Wheezy and the newest Slacko with an old nvidia video card
nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400]
and it boots perfectly with nouveau driver Cool

unlike Exprimo and Fluppy Crying or Very sad
which sometimes would boot to black screen
if I tried to use nouveau.

Code:
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.4.0.2

Chip description:
oem: NVidia
product: NV10 Reference Board Chip Rev A1

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
  Resolution (widthxheight, in pixels): 1440x900
  Depth (bits, or planes):              24
  Modules requested to be loaded:       dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
  Driver loaded (and currently in use): nouveau
  Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
  Resolution:  1440x900 pixels (380x238 millimeters)
  Depth:       24 planes


01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV11 [GeForce2 MX/MX 400] (rev b2) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: nVidia Corporation Device 0052
   Capabilities: [44] AGP version 2.0
   Kernel driver in use: nouveau
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 25, 26, 27 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1054s ][ Queries: 13 (0.0081s) ][ GZIP on ]