Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 09:29
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.4.3
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 19 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 Next
Author Message
slenkar

Joined: 10 Jul 2009
Posts: 214

PostPosted: Tue 15 Jan 2013, 12:27    Post_subject:  

has anyone installed eclipse?

It installs but then wont startup
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Tue 15 Jan 2013, 13:20    Post_subject:  

Precise Puppy 5.4.3

Can you include vdpauinfo to see video problems
For example :
# vdpauinfo
display: :0 screen: 0
Failed to open VDPAU backend libvdpau_r600.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Error creating VDPAU device: 1
Back to top
View user's profile Send_private_message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3345
Location: Ontario

PostPosted: Tue 15 Jan 2013, 21:40    Post_subject:  

I've rewritten report-video (version 1.2) so that it is compatible with
Tazoc's sys-info.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83696

It will now pop up a Xdialog window only if launched from start menu.

When it is used at terminal it acts like a CLI application.
It's also French now Laughing



_______________________________________________
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Sun 20 Jan 2013, 10:15    Post_subject:  

Precise Puppy 5.4.3
- run pupx
set mouse acceleration to 1.0
set mouse threshold to 1
click ok
run pupx again, nothing has changed.
error message :
Code:
dc: syntax error at '1.0'
xset:  unknown option /10
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Sun 20 Jan 2013, 13:54    Post_subject:  

I have a RTL8111/8168B network card, r8169 is loaded, it works.

1/ I read in the internet that r8168 should be loaded instead and r8169 should be blacklisted. (seems to be fixed in recent kernels?).

2/ I see 6 related files in /lib/firmware
rtl8105e-1.fw rtl8168e-1.fw
rtl8168d-1.fw rtl8168e-2.fw
rtl8168d-2.fw rtl8168e-3.fw
But it seems none of them is loaded, or needs to be ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Thu 24 Jan 2013, 13:35    Post_subject:  

Precise Puppy 5.4.3

For security, this line can be added to /etc/host.conf
nospoof on

/etc/modules.conf is obsolete

nscd is not installed, so /etc/nscd.conf not needed

/etc/profile.d/seamonkey what is it for ?
It contains export MOZILLA_FIVE_HOME=/usr/lib/seamonkey

/etc/protocols-OLD is not needed
/etc/protocols can be simplified, no need for many protocols.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Thu 24 Jan 2013, 22:39    Post_subject:  

Precise Puppy 5.4.3

There is /root/.mprc, weird, it's owner/group is "ftp".

I searched what files belong to which group :
many files belong to guest ?
haldaemon : no files
netdev : no files
ppp : no files
sshd : no files
tape : no files
uucp : no files
nobody : /etc/cups/snmp.conf ?

Many unused groups . Same goes for users, but didn't have time to check all .
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3227
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Fri 25 Jan 2013, 02:59    Post_subject: Gnumeric
Sub_title: First time Gnumeric imcomplete
 

Incredible ! impossible to load Gnumeric
RacyGnum.jpg
 Description   Old Puppies, where are you. Everething was running.
 Filesize   25.35 KB
 Viewed   843 Time(s)

RacyGnum.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Sat 26 Jan 2013, 23:14    Post_subject:  

Directory /home is needed to create a new user. For example :
Code:
# adduser nonono
adduser: /home/nonono: No such file or directory
Changing password for nonono
New password:
# mkdir /home
# adduser lololo
Changing password for lololo
New password:
# ls /home
lololo
Back to top
View user's profile Send_private_message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 771

PostPosted: Sun 27 Jan 2013, 23:37    Post_subject:  

In groups, there is twice tty.
Users like fido should have home at /home/fido.
/etc/profile can be simplified down to PATH, PS1, umask
Back to top
View user's profile Send_private_message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1776
Location: wales

PostPosted: Mon 28 Jan 2013, 15:07    Post_subject: Re: Gnumeric
Sub_title: First time Gnumeric imcomplete
 

Pelo wrote:
Incredible ! impossible to load Gnumeric


gnumeric loads fine, maybe you broke it?

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=93998
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send_private_message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1776
Location: wales

PostPosted: Mon 28 Jan 2013, 15:10    Post_subject: Re: Gnumeric
Sub_title: First time Gnumeric imcomplete
 

Pelo wrote:
Incredible ! impossible to load Gnumeric


maybe you broke it ....what happens when you run gnumeric in a in a terminal?

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=93998
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ASRI éducation


Joined: 09 May 2009
Posts: 2548
Location: France

PostPosted: Mon 28 Jan 2013, 15:28    Post_subject: Re: Gnumeric
Sub_title: First time Gnumeric imcomplete
 

Pelo wrote:
Incredible ! impossible to load Gnumeric

Pourquoi essayer d'installer un paquet Gnumeric 1.10.16 destiné à Wary5, lorsque Puppy Precise 5.4.3 possède déjà une version 1.10.17 fonctionnelle ?
Pourquoi faire simple, quand on peut faire compliqué...
Wink
precise-5.4.3-gnumeric1.10.17.png
 Description   gnumeric1.10.17 OK with precise-5.4.3
 Filesize   168.33 KB
 Viewed   672 Time(s)

precise-5.4.3-gnumeric1.10.17.png

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
slenkar

Joined: 10 Jul 2009
Posts: 214

PostPosted: Mon 28 Jan 2013, 18:26    Post_subject:  

when I use GIMP in precise the image window disappears
(JWM and Openbox)
only the toolbox window is available from the toolbar and visible onscreen

but in archpup I see all the gimp windows on the toolbar
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 28 Jan 2013, 19:20    Post_subject: Re: Gnumeric
Sub_title: First time Gnumeric imcomplete
 

Pelo wrote:
Incredible ! impossible to load Gnumeric


Precise Puppy already has Gnumeric, which runs fine.

You have installed a PET from a different Puppy (Wary), so library mismatches may happen.

There is nothing wrong except for your knowledge and attitude.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 19 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1109s ][ Queries: 13 (0.0155s) ][ GZIP on ]