Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 31 Oct 2014, 06:05
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Icons gone, background gone, nothing but terminal will run
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Nexus

Joined: 08 Jun 2012
Posts: 14

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 02:00    Post_subject:  Icons gone, background gone, nothing but terminal will run
Sub_title: <<NEVER MIND>>- given up, reinstalled.
 

Okay, so I followed the directions in this thread and now, after rebooting, I find that there are no icons or background in the desktop and nothing will run except urxvt. I followed the instructions on the first page of that thread to the letter, except for having to SFconvert the devx_301.sfs to version 4.

How can I fix this?

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1833
Location: South Australia

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 02:52    Post_subject: Re: Icons gone, background gone, nothing but terminal will run  

Nexus have you tried typing xorgwizard at the prompt?

Nexus wrote:
Okay, so I followed the directions in this thread and now, after rebooting, I find that there are no icons or background in the desktop and nothing will run except urxvt. I followed the instructions on the first page of that thread to the letter, except for having to SFconvert the devx_301.sfs to version 4.

How can I fix this?

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Nexus

Joined: 08 Jun 2012
Posts: 14

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 03:02    Post_subject:  

Yes, I have. It won't run from urxvt, so I tried it from shutdown->exit to prompt. It ran there, but it has not fixed the problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1833
Location: South Australia

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 03:09    Post_subject:  

Have you tried running the propriety driver for your card?

You will probably need the devx installed to compile it though.

Another thing you could try is "e2fsck savefile"

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Nexus

Joined: 08 Jun 2012
Posts: 14

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 03:22    Post_subject:  

I don't think the problem is the driver. It worked just fine for weeks before I installed gcc today.

I tried "e2fsck savefile", but I got the error
Code:
 e2fsck: No such file or directory while trying to open savefile
Possibly non-existent device

I assume I'm supposed to replace "savefile" with the name of my actual save file, but I don't know where that is stored.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7840
Location: qld

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 03:25    Post_subject:  

So, going by that other thread you have a FULL install right?

Often problems can be fixed in full installs by reinstalling but DO NOT wipe!

And doing an fsck on the partition before you do that is a good idea.

Good Luck

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Nexus

Joined: 08 Jun 2012
Posts: 14

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 03:31    Post_subject:  

Yeah, it's a full install.

If it helps any, I tried to figure out why things aren't running by calling them from the terminal. These are the kinds of errors I get:

Code:

#geany
geany: /usr/lib/libgcc_s.so.1: version `GCC_4.2.0' not found (required by /usr/lib/libstdc++.so.6
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0520s ][ Queries: 12 (0.0050s) ][ GZIP on ]