Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 11:11
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slacko-5.4 feedback and bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 19 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 17:36    Post_subject:  

Thanks James,

Trying again.. Rolling Eyes

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3393
Location: Oregon

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 18:06    Post_subject:  

I had installed Seamonkey and when on a web site, the mouse became unresponsive as well as the keyboard on occasion like I was experiencing a temporary lockup.
I do not know if it was my web connection or an internal PC problem or a Puppy or Seamonkey problem also.
I got that same extended hesitation when using Opera also.
So who knows?
And BTW, I had comp-fusion installed and working at the time.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 855
Location: SE

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 19:35    Post_subject:  

ibiblio ...... finally up there ..... Bingo! Smile

Cheers Smile/ MHHP
check.jpg
 Description   
 Filesize   82.61 KB
 Viewed   1784 Time(s)

check.jpg


_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5934
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 19:45    Post_subject:  

Beat me to it...... Laughing
good.JPG
 Description   
 Filesize   55.49 KB
 Viewed   1841 Time(s)

good.JPG

Back to top
View user's profile Send_private_message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 862
Location: lincoln

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 21:40    Post_subject:  

I was having trouble with long delays opening mounts (2 partitions on 2 different drives)

I had been using chrome22 from the 5.3.3 build but had small annoying problems with chrome not writing correctly or the window scroll bar losing colour or disappearing altogether and layout problems when writing in forums

no one big thing but lots of niggles, so I have ditched chrome and am using the built in firefox

since doing that no drive mounting hangs

I did try the chromium build from ppm but got a 'cannot run as root' error

slacko is definitely my favourite puppy build and thanks again to BK, micko and other contributors

cheers

Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1738
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Mon 03 Dec 2012, 22:27    Post_subject: LibreOffice-Continuation of problems  

get_libreoffice-0.18-3 creates a script,pinstall.sh, that changes the run action associated with the write, calc, paint and draw desktop icons to use LiobreOffice instead of the deafult values. The script works with slacko5337, but not with 5.4

This occurs with a USB installed Slacko 5.4

The following menu options do not work with either 5.4 or 5.337 installed as a bootable USB

document > compose > new document
business > sheets > new database
business > sheets > new spread sheet
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tater


Joined: 29 May 2010
Posts: 32
Location: Michigan, USA

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 00:44    Post_subject:  

Testing Slacko54, manual frugal install.

I like the speed this puppy runs on this old p4 box.

I tried installing the factory nvidia 96.43.23 and that is a no go.
on this kit.

The default nouveau with mesa works good.

I couldn't get a connection to my sms server using YASSM, but downloaded shinobar's pnethood,, and now am connected to my network.

I like this puppy,, I think I'll play with this one for a while.

Thanks all for keeping the puppy alive!

Peace
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 02:33    Post_subject: Slacko-5.4 feedback and bug reports
Sub_title: remaster
 

I did a remaster of the slacko-54 pae install that I did on the usb
hard drive, then did a frugal install of the iso that was created (1.4 gb)
to an 8gb flash drive.
Report Video 1.4 - Tue 4 Dec 2012 on Slacko Puppy 5.4 - Linux 3.4.17-PAE i686
Chip description:
2.0 VGA compatible controller:
Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 1Cool
oem: Intel(R)Ironlake Desktop Graphics Chipset Accelerated VGA BIOS
product: Intel(R)Ironlake Desktop Graphics Controller Hardware Version 0.0
X Server: Xorg Driver used: intel
X.Org version: 1.12.3
dimensions: 1280x1024 pixels (338x270 millimeters)
depth of root window: 24 planes
All the applications that I added including libre office work fine but
the hardinfo report shows:
OpenGL
Vendor Unknown
Renderer Unknown
Version Unknown
Direct Rendering No
If I run the video upgrade wizard it shows nvidia although I didn't
use the customize option in the remaster script.
Apart from no direct rendering it's working great.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   89.97 KB
 Viewed   1693 Time(s)

screenshot.jpg

vugwizard.jpg
 Description   
 Filesize   16.43 KB
 Viewed   1751 Time(s)

vugwizard.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 575
Location: UK

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 04:23    Post_subject: Slacko-5.4 feedback and bug reports (slacko-opera-4g)
Sub_title: Manual frugal install to USB2 stick. (All files on stick)
 

01micko,

Having installed a number of pets I noted that one was missing a JWM menu entry so dropped to the prompt to run "fixmenus" with following result.

Code:
error: could not open display.


A further try with a new savefile and no pets installed gave the same error.

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 05:00    Post_subject:  

Hi ETP

Someone else reported similar.

As a work around do this:


Code:
# mkdir -p /usr/share/applications/kde4
# fixmenus
Generating /root/.icewm/menu...
Generating /root/.jwmrc...
# jwm -reload


There is a work around built in if you download kde stuffs which reverts to the old menu system. I think these problems occurred because Barry did a big revamp of the xdg menu system.

I really don't like the old system as it is very slow, but I suppose if it's less buggy then I might drop jwm_menu_create at some point down the track.

Maybe Barry can rewrite it in BaCon? Did the trick for DEB based pups.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 575
Location: UK

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 05:15    Post_subject: Slacko-5.4 feedback and bug reports (slacko-opera-4g)  

Hi 01micko,

That did the trick. Many thanks.

EDIT - LATER

Also in the following did you intend two entries for defaultbrowser or one for the browser & one for defaultemail?

<Key keycode="178">exec:defaultbrowser</Key>
<Key keycode="236">exec:defaultbrowser</Key>
<Key keycode="111">exec:screeny</Key>

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 862
Location: lincoln

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 11:24    Post_subject:  

browsing the pup-control in setup

the entry samba in net does not work, mouseover shows 'pnethood'

Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3393
Location: Oregon

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 14:31    Post_subject:  

I am running Slacko 5.4 with Firefox and went to use the PDF printer that is part of CUPS. It crashed without producing a PDF file.
And I did not see any Puppy PDF printer offering to install.
So am I missing something?
There are lots of times when I want to be able to save a document to a PDF file so I can print it later.
Also, that hesitation in the browser I was talking about earlier just reappeared as keyboard response just stopped while typing this post and after a short wait, reappeared.
If I keep typing, the text in the keyboard buffer does appear.
But the display is not keeping up with the input.
This is also happening when playing videos from the web or locally too.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 15:01    Post_subject: Slacko-5.4 feedback and bug reports
Sub_title: remaster part 2
 

I took another stab at remastering my usbhd install of slacko-54 pae.
This time I didn't put any extra sfs files in the puppylivecdbuild
directory,in the first remaster I put the devx,kernel source,and libre
office sfs files in there.
The custom-puppy.iso is 1157mb in size where the first one was
1488mb,the devx,kernel source and libre office are included in the
newest iso so it wasn't necessary to put them in the puppylivecdbuild
directory since they were already loaded.
I did a manual frugal install of the new iso to an 8gb flash drive and
installed grub4dos.
I plugged the flashdrive into another pc with nvidia graphics.
I used the advanced grub4dos directory on first boot and booted
pfix=ram,it booted to the prompt, I ran xorgwizard and chose the
nvidia driver.
Then did the usual setup and rebooted creating my savefile.

Computer
Processor 4x Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Memory 8233MB (171MB used)Display
Resolution 2880x900 pixels
OpenGL Renderer GeForce 8600 GT/PCIe/SSE2
X11 Vendor The X.Org FoundationOpenGL
Vendor NVIDIA Corporation
Renderer GeForce 8600 GT/PCIe/SSE2
Version 3.3.0 NVIDIA 310.19
Direct Rendering Yes
Operating System
Version
Kernel Linux 3.4.17-PAE (i686)
Compiled #1 SMP Fri Nov 2 19:12:33 EST 2012
C Library GNU C Library version 2.15 (stable)
Default C Compiler GNU C Compiler version 4.7.1 (GCC)

It runs well on my pc with intel graphics too but no direct rendering.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   45.63 KB
 Viewed   1513 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
mawebb88

Joined: 13 Jul 2008
Posts: 245
Location: France nr Lyon

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 16:07    Post_subject: LANDisk Samba shares
Sub_title: Can't connect or get massive crash
 

Hi

I thought I would try the latest Slacko. But one essential requirement is that I must be able to connect to my LANDisk. Until today I had both Puppy 4.3.1 and Slacko-5.3.1 as frugal installations on my Acer laptop HD. But I have just upgraded the Windows on the same HD to Windows 8(sad isn't it!) and from what I have read Grub4DOS won't work so I decide to move the frugal files to a USB stick with Grub as the boot-loader. All this went fine. But then I decided to upgrade to a fugal Slacko 5.4 and also frugal install Precise Puppy 5.4.1. Unfortunately I have had to roll both back to my prior working installations as they both have the same problem. For starters YASSM finds my LANDossk shares but does not connect. So I installed on Slacko-5.4 Pnethood 0.65 but I think its missing the
Code:
/proc/fs/cifs/LinuxExtensionsEnabled
bit I told Barry K ages about. If I execute this before running pNethood (like I used to do before BK added to his version of pNethood in 4.3.1 and which works just fine) and then "show" a share I get a massive crash with a screen full of CIF errors and a halt only recoverable by a power switch turn off. The same thing happens on Precise Puppy 5.4.1 which seems to already have the
Code:
/proc/fs/cifs/LinuxExtensionsEnabled
built-in.

No idea what the problem is so any suggestions greatly appreciated otherwise I am stuck with the legacy versions
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 19 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 17, 18, 19 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1005s ][ Queries: 13 (0.0102s) ][ GZIP on ]