Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 08:26
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Utilities
Photorec & Testdisk - wishing update pet.
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Thu 26 Jul 2012, 09:06    Post subject:  Photorec & Testdisk - wishing update pet.  

Re:http://puppylinux.org/wikka/TestDisk

would anyone be so kind enough to deliver version 6.14

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_6.14_Release
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3261
Location: Ontario

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 11:15    Post subject:  

Version 6.14 is available as a static compiled package.
It should work on most Puppies. I found it worked well. Laughing

http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.14-WIP.linux26.tar.bz2

Just make sure there are links placed in an executable path
like /usr/bin/

_______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
canbyte


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 266
Location: Hamilton, Canada

PostPosted: Tue 30 Oct 2012, 13:03    Post subject:  

Not working on Slacko 533. Not sure what Don570 meant by his last sentence (links?) but I downloaded the file to root then extracted to usr/bin hoping that is what he meant. When I click on any of the gear shaped icons, it just flickers and nothing happens. The readme files and online wiki have no suggestions so hopefully someone here knows what I should be doing. Thanks in advance.
_________________
1. Dell Dimension E521, AMD Athln 64, 2 GHz 1.93GB ram,
Puppy 533 on CD, accesses flash drive only,
FFox Nightly12.0
2. Compaq P3 733Hz 375RAM
Printer: Oki C3400 > LAN


Last edited by canbyte on Tue 30 Oct 2012, 13:25; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Tue 30 Oct 2012, 13:25    Post subject:  

Canbyte,

These apps have to be run from terminal.

Aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
canbyte


Joined: 10 Jan 2009
Posts: 266
Location: Hamilton, Canada

PostPosted: Tue 30 Oct 2012, 21:57    Post subject:  

Hi Aragon. I tried calling the testdisk_static file from urxvt. The screen changed to black, at the bottom of which was: '[create]'. I tried erasing the testdisk directory and re-extracting to ~/testdisk.. Tried calling again, this time the screen bottom said '[quit]'

The suggestion from next link is that there are missing dependencies.
http://puppylinux.org/wikka/TestDisk
I see now it gives a .pet file so I'll give that a try. There's also another app being suggested here
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=661508#661508

Edit after installing .pet and rebooting. Testdisk is now in utility menu. Opens a window similar to above with >[Create]. Anyway, I tried clicking on the deffective drive which mounted properly this time (whew). A new folder called FOUND.000 is listed but nothing it it. Windows might have done that.

I'm still looking at this black screen and try highlighting it-- lo and behold, the screen has a lot to say so I try restarting with following results:

one uses arrows/enter to select.
select create log file
select sdd1
select partition table type (from choices: EfI, Hume\ax, Mac, None, Sun, xBox),
select 'none' despite note advising not to since it's a flash drive.
select 'analyze'
Results partition start end size in sectors
P fat32 0 0 33 1017 42 12 7821280 no name


select 'Deeper search' - press enter
it's doing something but very difficult to follow on black screen. After many minutes:

Following partitions can't be recovered
ext2 887 104 23 1024 28 54 1048576
ext2 887 104 25 1024 25 56 1048576

Fat32 4004mb/3818mib
I select 'quit' after it seemed finished.

Found a log file in root. Mostly lists of numbers but at end says:

Quote:
Write isn't available because the partition table type "None" has been selected.
New options :
Dump : No
Cylinder boundary : Yes
Allow partial last cylinder : No
Expert mode : No
TestDisk exited normally.


Maybe I have to retry setting dump = yes??

No difference except more detailed info appended to log file, can't find any dump file. Last line reads

Partition table type (auto): Intel
TestDisk exited normally.

I'll try again this time selecting Intel as the type. But it seems the resulting dialog was nonsensical so I gave up and didn't allow any writing since it really seems to think the drive is a hard drive not a flash. Arrrg.

Maybe testdrive is no good for flash drives?

_________________
1. Dell Dimension E521, AMD Athln 64, 2 GHz 1.93GB ram,
Puppy 533 on CD, accesses flash drive only,
FFox Nightly12.0
2. Compaq P3 733Hz 375RAM
Printer: Oki C3400 > LAN

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Utilities
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0548s ][ Queries: 12 (0.0028s) ][ GZIP on ]