Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 18:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 10 of 102 [1529 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 100, 101, 102 Next
Author Message
yerc1

Joined: 09 Jan 2009
Posts: 73

PostPosted: Wed 10 Oct 2012, 14:45    Post subject: Re: Font size adjustment  

@Geoffrey and pemasu

You were both right about adjusting fonts in Qt apps. Thanks guys.
On my netbook, Clementine, UMPlayer and Photo are now in line with the overall Carolina look, after the font adjustments. However, a few minor issues surfaced:

1 - In Clementine, the tiny fonts were retained for the sidebar. Can those be changed as well? (1st screenshot from bottom)
2 - For UMPlayer, the top menu follow the font size set in the config file so long as no skin is selected. On applying any of the skins (all are cool, i think), the top menu font size turn tiny. I used pfind to search for individual skin files (thought they might also have an entry i could edit to control the menu font size) but none found. Now i'm greedy coz I want both the skin and the bigger menu font Smile. Any idea how? (2nd, 3rd screenshots)
3 - Qt Configuration appears to have a fixed window size that's too big for my netbook screen. Is it possible to allow for a scroll bar? (screenshot4)

@elroy
I confirm that Trash panel applet is now working well for me.

Carolina is getting better and better.
And at a speed I'm very happy with....
Thanks for all your hard work!
Qt configuration fixed window size.png
Description 
png

 Download 
Filename  Qt configuration fixed window size.png 
Filesize  77.11 KB 
Downloaded  420 Time(s) 
UMPlayer on Mac skin.png
 Description   
 Filesize   36.02 KB
 Viewed   1157 Time(s)

UMPlayer on Mac skin.png

UMPlayer no skin.png
 Description   
 Filesize   18.73 KB
 Viewed   1156 Time(s)

UMPlayer no skin.png

Clementine sidebar font.png
Description 
png

 Download 
Filename  Clementine sidebar font.png 
Filesize  146.87 KB 
Downloaded  421 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
linux

Joined: 09 Oct 2012
Posts: 23

PostPosted: Wed 10 Oct 2012, 15:01    Post subject:  

elroy wrote:
linux wrote:
Please can anyone tell me what settings I would need to change to run a write protected USB stick with Carolina.


Boot up from another computer (you mentioned in another post you have carolina running on your laptop and desktop). Then plug the USB in and mount it (you can do that from inside the thunar filemanager). Open a terminal window and enter "mount" (without the quotes). press enter. Post the output here on the forum.

If you have your USB stick formatted to UDF, it will be read only. It would need to be reformatted to ext4, fat, or some other format with gparted.

I tried to duplicate what you experienced with the information you gave, but I couldn't. I made the savefile read only, but it worked just fine.


I think I may have found part of the problem, my save file is 620,072KB and the memory stick is 981MB! Formatted to FAT. I did not notice how large the file had become adding extra software. Here is the full screen view of the boot problem on my USB stick with the read only button on.

Thanks again for your help
DSC01662.jpg
 Description   
 Filesize   209.06 KB
 Viewed   1107 Time(s)

DSC01662.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Wed 10 Oct 2012, 15:45    Post subject: mumble  

wsamh wrote:
Is there anyway you can add mumble to the repos?

If you would be so kind to test this out and let me know if it works for you, I'd appreciate it - mumble-1.2.4.pet
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1470
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Wed 10 Oct 2012, 22:34    Post subject: Re: Font size adjustment  

yerc1 wrote:

1 - In Clementine, the tiny fonts were retained for the sidebar. Can those be changed as well? (1st screenshot from bottom)
2 - For UMPlayer, the top menu follow the font size set in the config file so long as no skin is selected. On applying any of the skins (all are cool, i think), the top menu font size turn tiny. I used pfind to search for individual skin files (thought they might also have an entry i could edit to control the menu font size) but none found. Now i'm greedy coz I want both the skin and the bigger menu font!


Clementine has no theme changer, maybe the next stable release will have this feature.

UMPlayer, I have found a way to increase the font size in the top panel, I tried all combinations of settings and settled on these.

If the font is larger than 11pt no font will show, I think it looks ok at this comparing the images below.

For example in /usr/share/umplayer/themes/Mac/ edit the main.css file adding this code
Code:
    font-family: DejaVu Sans;
    font-size: 11pt;

Do the same to the other themes main.css files

If this works out ok from testing, we could add this change to the package, let us know how it works and if any problems arise.
edit_main.css.png
 Description   
 Filesize   13.11 KB
 Viewed   1019 Time(s)

edit_main.css.png

umplayer_font_change.png
 Description   
 Filesize   31.87 KB
 Viewed   1044 Time(s)

umplayer_font_change.png


_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 00:23    Post subject: carolina-updater-1.1.pet  

A new version of the carolina-updater-1.1.pet is now available.

Thanks to marvs suggestion, it now check to make sure you have a connection, the server isn't down, and that the patch file exists before attempting to download and install a patch.

If you install this pet and have the earlier version installed, please uninstall the earlier version first.
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1470
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 09:38    Post subject:  

Added the latest Sayonara version 0.3 audio player to the repo, update the package list.

LucioCarreras wrote:
Hey!

I managed to decrease the memory consumption to about 45 MB and increase performance. Smile

Additionally audio tracks and metadata now can be loaded via command line. You can give sayonara a single or multiple files as command line arguments. But be aware of spaces in the filenames. You can use quotation marks around each argument.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 11:15    Post subject:  

Hope I am not coming through as too lazy. I should restart
and boot up Carolina but just now I am in Lupu528-005
and I have Grandr installed and that allow me to set
one screen to 1024x600 and the external to 1024 x 768
while Carolina as it is can only set both to 1024x600

Is grandr included in menu or do I have to find if in PPM
or on your server?

Something about single click and double click annoyed me too?
Not sure.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 11:53    Post subject:  

nooby wrote:
Is grandr included in menu or do I have to find if in PPM
or on your server?

Hi nooby. Grandr is located in the Control Panel, in the Hardware category.
You can drag it from there to either the desktop or the task bar to create a shortcut by holding down the left click mouse button.
Back to top
View user's profile Send private message 
linux

Joined: 09 Oct 2012
Posts: 23

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 12:04    Post subject:  

Booted up Carolina on my brothers old Macbook Pro today. He was most impressed. The on board wireless worked straight away.

We did have a problem with the touch-pad playing around I assume it needs a specific driver. He also has a new Realtek rtl8187 N USB adapter, which was recognised but not working, it has Linux drivers supplied but I am not sure how to add these to Carolina.If anyone can advise me an easy way to do this I would be most grateful.

Once again thanks to everyone for the great work that is being put into this project
Back to top
View user's profile Send private message 
wsamh

Joined: 16 Apr 2010
Posts: 79

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 13:50    Post subject:  

Every time I try to install my nvidia driver, I use the xorgwiard to choose the nvidia driver. But after choosing, It can't seem to boot to xfce. Do I have to remove nouveau like in Saluki before choosing the nvidia driver?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 14:05    Post subject:  

elroy wrote:
nooby wrote:
Is grandr included in menu or do I have to find if in PPM
or on your server?

Hi nooby. Grandr is located in the Control Panel, in the Hardware category.
You can drag it from there to either the desktop or the task bar to create a shortcut by holding down the left click mouse button.


Thanks cool then I give it a new chance.
Much appreciated you cared.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
yerc1

Joined: 09 Jan 2009
Posts: 73

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 17:48    Post subject: Re: Font size adjustment  

Geoffrey wrote:
UMPlayer,
If the font is larger than 11pt no font will show

I think you meant the menu does not show where it's usually located.
On my netbook, the menu is not visible where it was, but at the right side of that same space there's a double- headed arrow that i can click to bring up the menu.

Quote:
If this works out ok from testing, we could add this change to the package, let us know how it works and if any problems arise.

There's no difference on my netbook when font size is set at 11 and when that change is not applied. So atm, i will either go without applying a skin (if i want the menu fonts to be the same size as in other apps) or live with the tiny menu fonts (if i want the cool skinned look).

What i found interesting was that changing
Code:
 background-image: url(bg-menu.png);

to
Code:
 background-image: url(bg-mediabar.png);

allows setting a bigger font size without resulting in a 'hidden' menu, but the bigger font size does not actually make the menu fonts bigger. Note that bg-mediabar.png is taller than bg-menu.png which is why i decided to experiment with that change. I think the takeaway here is that there may be other factors that affect the menu font size.

Thanks for Carolina.
Looking forward to the next release update.
Back to top
View user's profile Send private message 
yerc1

Joined: 09 Jan 2009
Posts: 73

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 18:03    Post subject: Carolina screenshots  

pretty.
fast.
easy to use.

i have all three and more on Carolina!

a couple of screenies to show . . . Very Happy
Carolina screenie_netbook3.png
Description 
png

 Download 
Filename  Carolina screenie_netbook3.png 
Filesize  93.8 KB 
Downloaded  451 Time(s) 
Carolina screenie_netbook2.png
Description 
png

 Download 
Filename  Carolina screenie_netbook2.png 
Filesize  142.47 KB 
Downloaded  441 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1470
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 19:29    Post subject:  

wsamh wrote:
Every time I try to install my nvidia driver, I use the xorgwiard to choose the nvidia driver. But after choosing, It can't seem to boot to xfce. Do I have to remove nouveau like in Saluki before choosing the nvidia driver?


If that was the way you did it in Saluki to get it working, then it would be the same for Carolina.
There is a nvidia-glx-304.51-k3.2.13-ski.pet or nvidia-glx-304.51-k3.2.13-ski.sfs in the repo that I made using shinobar's getnvidia-0.7.pet http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=649602#649602
I have a GeForce 8600 GT card, this card runs with that driver, though it won't run the game Legends, as it don't appear to like GLX.
For my card I manually install an older driver NVIDIA-Linux-x86-290.10, this is the only one that I found to be stable with the GeForce 8600 GT, the Legends game runs fine with it, all the newer drivers I've tried produced lockups.

If you would like to try the older driver, get it here http://smokey01.com/carolina/Extras/NVIDIA-Linux-x86-290.10.run

To install this driver you will need both the devx_lina_001.sfs and kernel_sources-3.2.13-ski.sfs loaded.
The easiest way I found was to copy the NVIDIA-Linux-x86-290.10.run to /root and rename it to something shorter, I use nv, then exit to a prompt and type
Code:
./nv
press enter, the installer starts, accept the agreement and continue, answer yes or ok to all messages, when finished at the prompt type xorgwizard, from the menu select Choose,
scroll down and select nvidia Nvidia then from the list select your monitors resolution and the test button, a window should appears with the card information,
press enter select finished, at the prompt type xwin, if all went well you should be at the Desktop, that's it, your can test the drivers frame rate by typing glxgears in the terminal.

If you have never installed a driver this way before, it may be better to try it with a new save file first, to be sure it works for you.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
Pete22


Joined: 08 May 2009
Posts: 241
Location: Utah, USA

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 22:49    Post subject:  Different laptop now has internet  

The new Carolina updater and a new install solved my network problems.

Just wondering. I don't see those nifty Xfce tweaks that we got as a pet in
saluki a short time ago. Are they here some where? Or are they coming
before the final release?

Keep up the good work.


Pete
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 102 [1529 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 100, 101, 102 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1243s ][ Queries: 13 (0.0208s) ][ GZIP on ]