Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 22:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Slacko 5.4 - FINAL 2 Dec 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 17 of 49 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 47, 48, 49 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 07:11    Post_subject:  

ETP wrote:
Pleased and surprised to see tempiconsvg pick up my new video card temperature but the icon shows as blue with very small text.
Is there a quick fix for this? ........... Mind you MS would describe it as a "feature" rather than a bug. Laughing

ETP, thanks for reports.

I really don't know why the font is small for you in tempicon. On all my machines it is ok. The only thing I can think of is the font wizard you have installed. It uses 'helvetica' but I'll change it to dejavu-sans, see if that fixes it, I'll add an attachment to this post shortly.

EDIT: ok, recompiled, same font size for me. See how you go.
tempiconsvg-0.14-i486.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  tempiconsvg-0.14-i486.pet 
Filesize  11.39 KB 
Downloaded  442 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ICPUG

Joined: 24 Jul 2005
Posts: 1290
Location: UK

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 07:36    Post_subject:  

Just to say thanks to those that responded to my notes regarding finding puppy sfs on a frugal install.

I don't come here every day at the moment so my delayed reply is not a slight to those helpful responders!

I was particularly intrigued by:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=655960#655960

Case 1 with PMEDIA, PDEV1 and psubdir was what I tried and didn't work without removing PMEDIA.

Case 3 that worked when I felt it shouldn't repeated my experience. I like rcrsn51's possible explanation of why it works. If I ever decipher Barry's routines I will look out for this. It is certainly different logic to Puppy 4.

I was surprised the USB flash problem was happening on a hard drive too. I must try the idea in:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=655965#655965
to see if that solves it.

I HAVE a working Puppy so it is not a critical problem but I WOULD like to understand the new logic to be able to help others with problems! Of course, if I had multiple puppies leaving PMEDIA out might be a problem if that causes psubdir to be ignored.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9207
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 07:50    Post_subject:  

ICPUG wrote:
It is certainly different logic to Puppy 4.

IIRC, the complaint with Puppy 4 was that even if you gave it a full set of arguments, it would still do a bunch of searching. When done, it would then give you the location that you asked for.

Maybe that's why you never saw the problem with this particular machine.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 08:00    Post_subject:  

Be aware too that since 533 I have been compiling USB into the kernel image in the hope that the devices settle faster. So far I can't tell the difference!
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
ICPUG

Joined: 24 Jul 2005
Posts: 1290
Location: UK

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 08:15    Post_subject:  

rcrsn51 wrote:
ICPUG wrote:
It is certainly different logic to Puppy 4.

IIRC, the complaint with Puppy 4 was that even if you gave it a full set of arguments, it would still do a bunch of searching. When done, it would then give you the location that you asked for.

Maybe that's why you never saw the problem with this particular machine.


Yes - Puppy 4 used to search then filter the results, rather than narrow the search according to the criteria. Subsequently, it searched more than was necessary. It also did not search lower than 1 folder deep which this latest routine is supposed to do.

I have not put a Puppy 4 on the new machine. Perhaps I should and see if PMEDIA will work. Nevertheless, I need Fatslacko or similar to make full use of the new machines capabilities.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9207
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 08:28    Post_subject:  

Other distros, like TinyCore or Fatdog, have a "wait" boot argument to handle this problem with USB devices.

If the same situation is occurring with your hard drive, it would be useful to know if my "sleep 5" suggestion makes any difference.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 11:28    Post_subject:    

Fresh frugal installation is running great. Only extras so far are get nvidia 0.7 which worked fine to install the latest nvidia driver, hplip_print-3.12.4.pet and hplip_scan-3.12.4.pet to install my HP Photosmart printer which also works fine. It also prints pdf files fine from Opera.

It really looks solid, Very Happy

Equipment: Custom built with BFG NVIDIA Geforce 8400 GS 512MB, Asus P6T Motherboard, Intel core i7-920 (8MB Cache, 2.66 GHz), DDR3 3GB 1333MHz ram, Pioneer DVR-2910 DVD+-RW Dual Layer Burner, Realtek ALC1200 Audio, HP Photosmart C5280 All-in-One
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 793
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 11:32    Post_subject: Problems Menu & VLC codec  

Hi 01micko & all,

Nice work again 01micko.Just a couple of hopefully minor glitches.
As I use/test various Puppies, when possible I use SFSes or apps run form mnt/home. To eliminate possible duplication, I'll try to use the latest SFS in every Puppy regardless of which Puppy it was built for. This usually works. So wasn't surprised that Gimp built for Precise did. On the other hand, LibreOffice 3.6 --I think from Lupu-- has a problem.
All of its applications can be run if started from a terminal, from fbpanel --which I install rather than wbar-- and if desktop file in /opt.../libreOffice is clicked, or even by clicking the symlink to the latter at /usr/share/applications. Although Menu entries are created, clicking them does not start the applications except the wizard for selecting the various applications, from which other applications can be started.
Thinking the problem might have something to do with the Menu listing being the result of a symlink, I deleted the symlinks, copied the desktop files from /opt...libreOffice to /usr/share/applications and rebooted. Same results: applications could be run, but not from the Menu.

Edit: I assumed the above might just be an oddity, until I installed VLC together with Qt-Everywhere. VLC runs, but does not create a menu entry. Examined /usr/share/applications/VLC.desktop and changed category from Utility (where it hadn't appeared) to "Audio;Video;AudioVideo;Multimedia" and rebooted. Menu listing still doesn't appear anywhere. I started VLC by clicking the desktop file. However, trying to open an AVI and a WMV file generated sound but no video, and produced reports that there was no suitable decoder module.

For what it's worth, after the above VLC problem, I uninstalled VLC & Qt-everywhere, and loaded vlc-1,2,sfs --not sure where I got it, and whether I may have dropped a part of its name-- which is the last VLC fully functional on my computers. A menu listing was created and media files produced both sound and video.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 552
Location: UK

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 14:57    Post_subject: Tempiconsvg-0.13
Sub_title: Blue colour & small text size.
 

01micko wrote:

Quote:
I really don't know why the font is small for you in tempicon. On all my machines it is ok. The only thing I can think of is the font wizard you have installed. It uses 'helvetica' but I'll change it to dejavu-sans, see if that fixes it, I'll add an attachment to this post shortly.


I uninstalled 0.13, rebooted and then installed 0.14. This cured the text size problem but not the colour. Rather than mess about further I elected to do two clean installs just installing 0.13 into the first and 0.14 into the second. No other changes or additions were made. In both cases the text size was normal but the icon was blue. At least that eliminates the other pets. The issue may be with the build or some interaction between my hardware and the nouveau driver. (When testing I normally install the proper Nvidia driver before other pets)

Perhaps someone could test tempiconsvg with this Pup on their hardware in order to eliminate a possibly unique problem with mine.
screenshot.20.jpg
 Description   
 Filesize   157.24 KB
 Viewed   866 Time(s)

screenshot.20.jpg


_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2131
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 15:17    Post_subject: Re: Tempiconsvg-0.13
Sub_title: Blue colour & small text size.
 

ETP wrote:


Perhaps someone could test tempiconsvg with this Pup on their hardware in order to eliminate a possibly unique problem with mine.


Mine is blue, I have intel graphics.
tempicon.jpg
 Description   
 Filesize   3.65 KB
 Viewed   869 Time(s)

tempicon.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1145
Location: England

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 15:44    Post_subject:  

Hi Billtoo.

If you click on your Tray Date Icon do you get a pop-up calendar for the month and if not may I ask if that was your decision?

My regards
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 16:31    Post_subject:  

@ ETP and Billtoo

The blue is normal, read the tempicon changelog Wink

@mikeslr. I guess different sfs, compiled for different pups, will behave differently. There is a gimp-2.8.2 sfs posted in this thread early on. (or see my repo at smokey01.com). I'll do up a new libre sfs soon, which should be compatible with all pups. As for VLC and qt, I have recompiled them for this series but haven't packaged the sfs as yet.

@Jasper, I believe Billtoo is running Tint2 for a panel Wink

cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2131
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 17:52    Post_subject:  

Jasper wrote:
Hi Billtoo.

If you click on your Tray Date Icon do you get a pop-up calendar for the month and if not may I ask if that was your decision?

My regards


I get a pop-up calendar for the month now that I've added osmo Smile
calendar.jpg
 Description   
 Filesize   14.78 KB
 Viewed   770 Time(s)

calendar.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 20:21    Post_subject: Slacko - beta [5.4]  

booted live cd PAE version
sound ok
auto connected to internet

Did full install to ext4 partition on sda2
booted to desktop - sound ok
could not connect to internet - my intel ethernet card not recognized
dropped to command line, ran depmod as you suggested, then rebooted. Auto connected to internet - ok

Removed Opera
Added Seamonkey-2.13-beta5
Added
Wbar
Evince
Audacious
Xscreensaver
Roxterm
Pupclockset
Shermans Aquarium
PuppyBrowser
Flash player
Bibletime

Missing libraries libgnutls.s0.26 and libtasn1.so.3 - located these and so far everything working. No problems to report
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Fri 05 Oct 2012, 20:37    Post_subject: Re: Slacko - beta [5.4]  

majorfoo wrote:
Did full install to ext4 partition on sda2
booted to desktop - sound ok
could not connect to internet - my intel ethernet card not recognized
dropped to command line, ran depmod as you suggested, then rebooted. Auto connected to internet - ok
<br\>
Missing libraries libgnutls.s0.26 and libtasn1.so.3 - located these and so far everything working. No problems to report


Thanks for report. I have also received a report that full installs fail similarly in Racy/Wary, so this will be fixed upstream soon.

We are also experiencing dependency troubles with PPM, so I'm not surprised by the missing deps. I'm looking into sovling this.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 17 of 49 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 47, 48, 49 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1126s ][ Queries: 13 (0.0209s) ][ GZIP on ]