Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 16 Sep 2014, 01:11
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No Sound even with ASLA Wizard - PackardBell EasyNoteTK
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Author Message
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 04:44    Post subject:  No Sound even with ASLA Wizard - PackardBell EasyNoteTK  

On a Packard Bell EasynoteTK 11, no sound in Lupu528 or Precise 5.72

Extract of lspci -vv:

Code:
00:01.1 Audio device: ATI Technologies Inc Wrestler HDMI Audio [Radeon HD 6250/6310]
   Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device 0520
   Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx+
   Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-


With Alsa sound wizard; I selected "hda-intel" among the choices with "legacy", "USB-audio" and "aoa".
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2452
Location: near here

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 14:51    Post subject:  

are you using the latest version 5.28-005 ?
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70855

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 14:57    Post subject:  

Yes.
LupuLibre 528.005-2 with LibO 3.5.2 -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/lupulibre-528.005-2.iso
610448a6f7e45733a6ae0589fbb203a8

As well as http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02965
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2452
Location: near here

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 15:12    Post subject:  

what does the following command return?

Code:
aplay -l


---

seems like the audio device is integrated in the Video Chip [Radeon HD 6250/6310]

ATI Technologies Inc Wrestler HDMI Audio [Radeon HD 6250/6310]

according to this thread HDMI audio may be set as default.
http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/hardware/471476-opensuse-12-1-no-sound-whatsoever.html

What happens when you run 'Multiple Sound card Wizard' ?

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 04:27    Post subject:  

Quote:
What happens when you run 'Multiple Sound card Wizard' ?

Well it worked with it !
ASLA wizard and Multiple Sound card, ought to be re-grouped in a Sound Management Wizard.

Code:
according to this thread HDMI audio may be set as default.
http://forums.opensuse.org/english/get-technical-help-here/hardware/471476-opensuse-12-1-no-sound-whatsoever.html

Well, I haven't tested it, but plugin HDMI ought be a plug & play, such as with Linux Mint.

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2452
Location: near here

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 06:27    Post subject:  

Quote:
...ALSA wizard and Multiple Sound card, ought to be re-grouped in a Sound Management Wizard.


that's not a bad idea. also maybe should be called multiple sound 'device' wizard, this covers your case as well as people with more than one card.

Cool

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 08:19    Post subject:  

Thanks.

I have not the knowledge to do it, if you can...

I also made another suggestion regarding PPM
I suggest that the confirmation buttons, such as for trim are placed at the top of the screen and not down.
Indeed when there is a long list, the buttons are out of screen, and it's only by KNOWING how many tabs and then hitting enter, that it works.
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2452
Location: near here

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 10:04    Post subject:  

i might be able to do, not sure who currently (if anyone) maintains those scripts. I've reported it in the development thread for the next community release (slacko 5.3.5).
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=650566#650566

It might be worth reporting the PPM problems there, too. There's a big thread on package management on Puppy in general here-
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=75383

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Wed 12 Sep 2012, 09:38    Post subject:  

Strangely fails to work with Precise beta 6
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [9 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0660s ][ Queries: 12 (0.0147s) ][ GZIP on ]