Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 01 Nov 2014, 01:59
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Slacko 5.4 - FINAL 2 Dec 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 47, 48, 49 Next
Author Message
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 794
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Sun 02 Sep 2012, 12:57    Post subject: Slacko Great --SFSes not so much  

Hi 01micko & all;

my main computer:
Processor: 4x AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
Memory: 3375MB
ATI Radeon 3100 Graphics supporting 1600x900 pixels
RaLink RT2561/RT61 802.11g PCI
SB [HDA ATI SB], device 0: VT1708B Analog
SB {HDA ATI SB], device 1: VT1708B Digital

Slacko beta works well, without a hitch except perhaps 1:

Loaded LibreOffice 3,6. All of its applications can be started from the desktop files in /usr/share/applications/ from a terminal and from fbpanel I installed. None can be started from the Menu, except for the overview app "LibreOffice" (menu>Document>LibreOffice 3.6) from which other apps can be started. I had previously loaded your LibreOffice into OV-Precise from which it ran without the above problem.

As I run/test various Puppies, I prefer SFSes. I have run into a problem with all recent VLC SFSes. They run, but complain about not being able to decode video files. This occurs in Slacko, precise, ov-precise, maybe Exprimo (I don't recall). If I load VLC-1.2.sfs, it is able to play media files.
I don't know enough to know what's changed. Are all the vlc-2x.sfs dependent on Qt? I haven't installed it.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2472
Location: near here

PostPosted: Sun 02 Sep 2012, 14:04    Post subject:  

01micko wrote:
... ...

Hmmm.... try alsawizard, and with >1 card use the multiple soundcard wizard, in alsawizard.

SoundBlasters should work ok. The only ones I have are ancient ISA ones, no mobo to test atm.


This is what happens if I run the glmark.sh script
Quote:
# glmark.sh
Let the test run or press ESC to abort.
It will take a couple of minutes
width 400 height 400 depth 16 0
===================================================
GLMark 08
===================================================
Enter screen width: Enter screen height: Enter screen bpp: Enter '1' for fullscreen '0' for windowed: ===================================================
OpenGL Information
GL_VENDOR: Tungsten Graphics, Inc
GL_RENDERER: Mesa DRI Intel(R) 915G x86/MMX/SSE2
GL_VERSION: 1.4 Mesa 8.0.4
===================================================
/usr/sbin/glmark.sh: line 35: 4702 Done echo "$W $H $D $param"
4703 Segmentation fault | ./glmark


multiple sound card wizard doesn't find any cards, this is what I get from alsaconf...
Quote:

# alsaconf
Getting started...
Building card database, please wait...
/usr/sbin/alsaconf: line 479: /lib/modules/3.2.28-4g/modules.pcimap: No such file or directory
/usr/sbin/alsaconf: line 479: /lib/modules/3.2.28-4g/modules.isapnpmap: No such file or directory
...no device found
Probing legacy cards.. This may take a few minutes..
Probing: opl3sa2/cs4236/cs4232/cs4231/es18xx/es1688/sb16/sb8/usr/sbin/alsaconf: line 1195: ac_try_card_opl3sa2/cs4236/cs4232/cs4231/es18xx/es1688/sb16/sb8: No such file or directory

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sun 02 Sep 2012, 16:59    Post subject:  

hmmmm....

alsaconf is severely broken.

It is broken in ALL distros.. (using kmod)

The new kmod (replaces module-init-tools) does not generate /lib/modules/`uname -r`/modules.pcimap or modules.isamap..

On the hunt for a fix..

This will affect dpup built from wheezy too...

Mad

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2139
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 02 Sep 2012, 17:10    Post subject: Slacko - next cycle -beta
Subject description: sound is working now
 

I couldn't get the soundblaster audigy value card working so I took it out and replaced it with a Multimedia audio controller C-Media Electronics Inc CM8738 card.
Also using different speakers, a pair by logitech.
I have a soundblaster se in my hp desktop and it works great with this new beta.
Anyhow, I have sound Smile

I couldn't get the soundblaster audigy value to work in about 4 puppy versions that I tried, old and new.
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1730
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Sun 02 Sep 2012, 18:00    Post subject:  

Jasper wrote:
Hi tlchost,

If you have a frugal installation of Slacko you might like to take a backup of your save file and try seaside's load all sfs files in a directory at once
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=346479679&t=74471


Must be my faulty reading skills....but do any of the things you mentioned allow for more than 6 sfs files to be loaded at the same time? I used the SFS-TCZ_Linker in Choice_pup, but it's no longer on the forum as a download.

Thanks
Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 05:42    Post subject:  

01micko wrote:
hmmmm....

alsaconf is severely broken.

It is broken in ALL distros.. (using kmod)

The new kmod (replaces module-init-tools) does not generate /lib/modules/`uname -r`/modules.pcimap or modules.isamap..

On the hunt for a fix..

This will affect dpup built from wheezy too...

Mad


@darkcity

It seems alsaconf is broken in Slackware-current too, I am going to make a bug report to them before they go final, I'll check Pat's changelogs first. [done!]

There is a post by rokytnji in this forum that may work.

Also, knowing your sound hardware wouldn't go astray, lspci -nn | grep -i audio should do it, or from hardinfo.

-

@Billtoo

I reckon retrovol is the problem with your fancy sound-blaster. It seems it can't handle all the entrys. alsamixer should be able to, just press TAB when you run out of options in one window and more stuff should become available.

-

@ETP

If I compile tempicon in this release fonts are ok for me. I'll put it in PPM, I had the wrong pet for the network tray, easy fix.

-

@mikeslr

I'll get to vlc at some stage before release Wink

-

@tlchost

Shinobar's sfs_load does allow more than 6 sfs in a session at least. I'm not going to change it at this point. There are sfs combiners around that are useful for smaller sfs files. I'll look into including one in PPM.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1730
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 09:36    Post subject:  

Quote:


@tlchost

Shinobar's sfs_load does allow more than 6 sfs in a session at least. I'm not going to change it at this point. There are sfs combiners around that are useful for smaller sfs files. I'll look into including one in PPM.


Thanks very much
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1730
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 11:47    Post subject:  

Jasper wrote:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=346479679&t=74471


I can't seem to find the apps that give you control over which sfs files one wants loaded...or the "exec" one you mentioned.

Could be me...my dog stepped on my eye...so right now I'm monocular til it heals....hard to read.

Seems to me it would be so much simpler increasing the max number of sfs files one can load.

I found an sfs combiner from Fluppy that works....but the files it creates then needs to be coverted to a version that Slacko can use....I used the sfs converter inclused in Slacko...If I knew what I was doing, I'd change the code. Perhaps there is a combiner that works for Slacko?

I made sfs files of the latest opera and firefox and combined them. For some reason the icon does not show up in the menu, but does show in the opera.desktop file.

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 13:43    Post subject: blackscreen  

01micko wrote:
If you have video blackscreen at boot try:

pfix=ram i915.modeset=0
pfix=ram radeon.modeset=0
pfix=ram nouveau.modeset=0


depending on your card of course.

Another way is pfix=ram,nox for all cards. You need to type 'xorgwizard' and choose 'vesa'.

A problem is that some keyboard are hard to type special characters, or even alphabet if the keyboard is other than US.
@distributors, I propose the graphical boot menu with nox or safe mode options.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=61132

But still it is hard to type 'xorgwizard' for QUERZ keyboads. we are better to give a dialog offering xorgwizard, what the Japanese versions do.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2139
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 17:13    Post subject:  

01micko wrote:
01micko wrote:
hmmmm....

alsaconf is severely broken.

It is broken in ALL distros.. (using kmod)

The new kmod (replaces module-init-tools) does not generate /lib/modules/`uname -r`/modules.pcimap or modules.isamap..

On the hunt for a fix..

This will affect dpup built from wheezy too...

Mad

-

@Billtoo

I reckon retrovol is the problem with your fancy sound-blaster. It seems it can't handle all the entrys. alsamixer should be able to, just press TAB when you run out of options in one window and more stuff should become available.

-


I always use alsamixer and then exit and do alsactl store to set up
sound.
It seems that the Soundblaster Audigy 2 value (inexpensive) won't work
with any puppy.It works with slackware 14 though, same kernel too,
could it be that I need to load a module or something?

I put slackware 14.0rc3 on my Acer Revo nettop pc and then upgraded it
to slackware 14.0rc4, it's working great on this not so powerfull
computer.
screenshot3.jpg
 Description   
 Filesize   30.37 KB
 Viewed   897 Time(s)

screenshot3.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
MinHundHettePerro


Joined: 05 Feb 2009
Posts: 853
Location: SE

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 18:07    Post subject:  

Hiya Smile!

The version of Slacko I'm running (slacko-5.2.97-SCSI-PAE-HIGHMEM) has been my workhorse-puppy since its release in Oct -11. No complaints Smile, I just never really saw any reason to upgrade to the final release(s), since it was working so well and a lot of customisation had gone into my installation of this (pre-)release. Yes, I tried the official releases (and quite a few development rels, as well), and they worked as they should, just never bothered to upgrade Cool.

Anyway, I am about to upgrade, mainly because I see the need for a "cleaner" save-file after almost eleven months of (ab)use.
Said, and done, I d'lded 5353 and gave it a first whirl and it seems to work on this machine, didn't try everything out, though. Now, given the reports of sound card-errors, I'm happy to relay that, fed a nice tune, my integrated intel snd blasted my ears away ... Smile Smile.

Cheers Smile/ MHHP

_________________
Celeron 2.8 GHz, 1 GB, i82845, many ptns, modes 12, 13
Dual Xeon 3.2 GHz, 1 GB, nvidia quadro nvs 285

Slackos & 214X, ... and Q6xx
Nämen, vaf.... ln -s /dev/null MHHP
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2139
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 19:03    Post subject: Slacko - next cycle -beta  

Manual frugal install to a 4gb flash drive plugged into an Acer Revo
nettop pc.

Slacko Puppy, version 5.3.5.3 on Mon 3 Sep 2012

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation ION VGA (rev b1)
oem: NVIDIA
product: MCP79 Board - hornet-0 Chip Rev

X Server: Xorg
Driver used: nouveau

X.Org version: 1.12.3
dimensions: 1920x1080 pixels (507x285 millimeters)
depth of root window: 24 planes
Computer
Processor 4x Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
Memory 1813MB (137MB used)
OpenGL
Vendor nouveau
Renderer Gallium 0.4 on NVAC
Version 2.1 Mesa 8.0.4
Direct Rendering Yes
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
3631 frames in 5.0 seconds = 726.034 FPS
3542 frames in 5.0 seconds = 708.284 FPS
3540 frames in 5.0 seconds = 707.973 FPS

Network controller Ralink corp. RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe

The new beta is working well on this computer too Smile
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   19.65 KB
 Viewed   914 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 19:27    Post subject:  

Billtoo wrote:

It seems that the Soundblaster Audigy 2 value (inexpensive) won't work...


Are these the ones around USD$40.00?

If so I could (should) probably get one... my internal card is broken on my main box so I use a cheapy Behringer usb card which always works when I use the multiple sound card wizard and adjust retrovol.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2139
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 19:42    Post subject:  

01micko wrote:
Billtoo wrote:

It seems that the Soundblaster Audigy 2 value (inexpensive) won't work...


Are these the ones around USD$40.00?

If so I could (should) probably get one... my internal card is broken on my main box so I use a cheapy Behringer usb card which always works when I use the multiple sound card wizard and adjust retrovol.


I've had that card for a few years so I'm not sure if it's even available now, probably plenty on ebay.
I bought an soundblaster audigy se last week for less than $40.00 at staples, it works great with slacko on my old hp a810n desktop.
Back to top
View user's profile Send private message 
sunilrathaur

Joined: 04 Jan 2011
Posts: 7

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 22:01    Post subject: slacko next cycle
Subject description: display hangs
 

tried slacko 5.3.5.3 on my Lenovo G570 laptop screen hangs immediately ,mouse not working after booting up tried tweaking xorgwizard not successful. slacko 5.3.3.2 working fine
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 47, 48, 49 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1164s ][ Queries: 13 (0.0142s) ][ GZIP on ]