Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 31 Jul 2014, 21:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Precise Puppy RC2, October 20, 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 25 of 59 [875 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 57, 58, 59 Next
Author Message
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4131
Location: Earth

PostPosted: Tue 28 Aug 2012, 17:00    Post subject: Hardinfo and system variables used by it  

Opening HARDINFO, several fields are not set as they are reporting unknown.
They are Hardinfo>Summary and Hardinfo>Operating System.

Question
  • Does Hardinfo get these values from some standard system fields?
  • Does Woof set these fields?
Here to help

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 28 Aug 2012, 19:55    Post subject: Re: Re: black screen  

L18L wrote:
shinobar wrote:
L18L wrote:
It is the first time I have got a "black screen" after rebooting.

@L18L and Barry
How about more delay in the /sbin/pup_event_frontend_d?
For example, sleep 2 --> sleep 3
at line 54- wrote:
sleep 2 #let the dust settle after X has started.
#w471 slow cpus need more delay (well, rox does)...
DELAYFACTOR=0
CPUMHZ=`grep -m 1 -i '^cpu MHz' /proc/cpuinfo | tr -d ' ' | cut -f 2 -d ':' | cut -f 1 -d '.'`
[ $CPUMHZ ] && [ $CPUMHZ -gt 100 ] && DELAYFACTOR=`expr 1100 \/ $CPUMHZ`
[ $DELAYFACTOR -gt 0 ] && sleep $DELAYFACTOR

my CPUMHZ is 1544 -> DELAYFACTOR=0
But this time I had no black screen so I am not sure if sleep is ok.
Maybe I had been playing too much with backgrounds?
___________________________________________
edit 2012-05-26
had black screen again so I will add 1 second:

Code:
#[ $CPUMHZ ] && [ $CPUMHZ -gt 100 ] && DELAYFACTOR=`expr 1100 \/ $CPUMHZ`
[ $CPUMHZ ] && [ $CPUMHZ -gt 100 ] && DELAYFACTOR=$((1600 / $CPUMHZ)) # 1 sec for my 1514 MHZ CPU


___________________________________________

----
I will put translation of
/root/Choices/ROX-Filer/README.txt
into my langpack-template Cool


Ok, done.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 28 Aug 2012, 20:04    Post subject: Re: functions4puppy4 fix still incomplete  

rerwin wrote:
Barry,
I checked the woof-commit and found that a line that should be deleted is still there.
Code:
Changes to woof-code/rootfs-skeleton/etc/rc.d/functions4puppy4

    @@ -3,17 +3,19 @@
     #w468 not using set_mixers() anymore, it's done in /etc/init.d/alsa.
     #w468 choosemousefunc() simplified.
     #101120 new firmware_tarball_func, as /sbin/pup_event_backend_modprobe rewritten.
     #110722 usb drive, LED light briefly flashes after unmounted, so wait a bit. 110828 remove.
     #120209 slight changes so that SSS mechanism can substitute translations. (see /usr/share/sss/script_strings)
    +#120828 rerwin: record firmware installed in /etc/modules/firmware.dep.inst.${KERNVER}
    +#120828 grep needs -E option, as expression is extended regular expression.
     
     #101119 called from rc.sysinit...
     #global $MODULE is name of module, global $KERNVER.
     firmware_tarball_func() {
      MODULEx="`echo -n "$MODULE" | tr '_' '-'`"
      iPATTERN='^'"${MODULE}"'$|^'"${MODULEx}"'$'
    - if [ "`grep "$iPATTERN" /etc/modules/firmware.dep.inst.${KERNVER}`" = "" ];then
    + if [ "`grep -E "${iPATTERN}" /etc/modules/firmware.dep.inst.${KERNVER}`" = "" ];then #120828 extended-reg-expr
       fPATTERN='[:,]'"${MODULE}"'\.ko|[:,]'"${MODULEx}"'\.ko'
       FIRMPKG="`cat /etc/modules/firmware.dep.${KERNVER}  | grep -v '^#' | grep ':' | grep -E "$fPATTERN" | cut -f 1 -d ':' | head -n 1`"
       if [ "$FIRMPKG" != "" ];then
        if [ -f /lib/modules/all-firmware/${FIRMPKG}.tar.gz ];then
         tar -z -x --strip=1 --directory=/ -f /lib/modules/all-firmware/${FIRMPKG}.tar.gz > /dev/null 2>&1
    @@ -30,10 +32,11 @@
          echo "$MODULE" >> /etc/modules/firmware.dep.inst.${KERNVER}       <========= please remove ======
          cd /
          /pinstall.${FIRMPKG}.sh >/dev/null 2>&1
          rm -f /pinstall.${FIRMPKG}.sh >/dev/null 2>&1
         fi
    +    echo "$FIRMPKG" >> /etc/modules/firmware.dep.inst.${KERNVER} #120828
        fi
       fi
      fi
     }
The module name should never be entered into the firmware.dep.inst file. Only the "tarball"/firmpkg name.
Richard


Sorry about that oversight. Fixed.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 28 Aug 2012, 20:10    Post subject: Re: FirstRUN is not your current version. Probably WOOF2 error.  

gcmartin wrote:
Seems that during the build process, the OLD FirstRUN utility has been cobbled into the distro.

For sertting system fields and variables, the newer FirstRUN you built couple months back is much more advanced than the one that is currently in the Beta3.

Below is an example of the current one that is in Precise 5269 and the prior one which is your updated version.

Here to help


Those two pictures look the same.

Beta3 has the latest QuickSetup.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 04:15    Post subject:  

The first of two "beta4" builds:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02974

Please don't use an earlier save-file from beta3, it will be incompatible due to the same kernel version number 3.2.28.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 08:07    Post subject:  

Testing non-pae beta 4 on my old thinkpad r51 (circa 2005), ATI RV200 Radeon Mobility 7500, glxgears gives poor reading, ~40fps, uses radeon_drv but with swrast.

Tried to install other drivers from PPM but each time results in a lockup at the PPM search. Hard poweroff was needed.

I think KMS is actually needed. It's supposed to support cards up to 10 yo. As I said, it works quite well on the same kit with an experimental Slacko build, about 10 times the performance from glxgears.

-

Other than that, connection with wireless was easy and painless to a wpa2 protected router, intel pro/wireless 2200BG, used SNS.

After quicksetup setting en_AU and timezone to AEST and X restart I expected the bacon screen, it was a no show, no barks either. If I accept the defaults (no X restart) and then I do get 2 barks and the bacon screen.

Thanks

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2604
Location: Japan

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 08:32    Post subject: zoneinfo at beta4  

Still i cannot find 'Asia/Tokyo' in timezone selection, but found 'Japan'.

For a fix, the 'find' command need '-L' option:
/usr/sbin/quicksetup line 417 is to be
Code:
  ZONEINFO="`find -L /usr/share/zoneinfo -type f | grep -v '\.tab$' | grep -v -E 'Greenwich|UCT|Universal|Zulu|posix|right' | sed -e 's%/usr/share/zoneinfo/%%' | sed -e 's%Etc/%%' | tr ' ' '_' | sort | tr '\n' ' '`"

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 08:55    Post subject:  

Quote:
The first of two "beta4" builds:


In first build, difference between beta 3 and 4 is . . .
Beta 4 went straight to desktop am using it now.
For me that is quite a radical upgrade Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2505
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 09:33    Post subject: Precise Puppy beta4 (no-pae), August 29, 2012
Subject description: useless .mo files
 

BarryK wrote:
Ok, done.

Thanks Smile
Want to trim some useless fat?
/usr/share/locale is containing diffutils.mo util-linux-ng.mo and xsane.mo for 43 languages -> 6184k
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2059
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 10:02    Post subject: Precise Puppy beta4 (no-pae), August 29, 2012  

I did a manual frugal install to the hard drive.

Precise Puppy, version 5.2.71 on Wed 29 Aug 2012

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
Silicon Integrated Systems [SiS] 65x/M650/740 PCI/AGP VGA Display Adapter
oem: SiS
product: 6325 1.05.00

X Server: Xorg
Driver used: sis

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1440x900 pixels (411x263 millimeters)
depth of root window: 16 planes

Computer
Processor mobile AMD Duron(tm)
Memory 709MB (117MB used)
Operating System Unknown distribution
User Name root (root)
Date/Time Wed 29 Aug 2012 09:53:41 AM EDT

OpenGL
Vendor VMware, Inc.
Renderer Gallium 0.4 on softpipe
Version 3.0 Mesa 8.0.3
Direct Rendering Yes

# glxgears
71 frames in 5.0 seconds = 14.193 FPS
73 frames in 5.1 seconds = 14.416 FPS
71 frames in 5.0 seconds = 14.121 FPS

Processor
Name mobile AMD Duron(tm)
Family, model, stepping 6, 7, 0 (AMD Duron (Morgan))
Vendor AuthenticAMD
Configuration
Cache Size 64kb
Frequency 850.13MHz
BogoMIPS 1700.10
Byte Order Little Endian

It's working well on this pc, videos play well in umplayer etc.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   54.64 KB
 Viewed   848 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2059
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 10:42    Post subject: Precise Puppy beta4 (no-pae), August 29, 2012  

Manual frugal install to a 4gb flash drive.

Precise Puppy, version 5.2.71 on Wed 29 Aug 2012

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV530 [Radeon X1600]
oem: ATI ATOMBIOS
product: RV530 01.00

X Server: Xorg
Driver used: radeon

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
depth of root window: 16 planes

Computer
Processor AMD Athlon(tm) 64 Processor 3300+
Memory 1554MB (138MB used)
Operating System Unknown distribution
User Name root (root)
Date/Time Wed 29 Aug 2012 10:10:48 AM EDT
Display
Resolution 1440x900 pixels
OpenGL Renderer Gallium 0.4 on softpipe
X11 Vendor The X.Org Foundation
# glxgears
216 frames in 5.0 seconds = 43.026 FPS
206 frames in 5.0 seconds = 41.054 FPS
214 frames in 5.0 seconds = 42.645 FPS

Google Earth will run on this pc but isn't usable.
I also have slackware 14.0 rc3 installed on this pc and it can run all
the games etc that require hardware acceleration, much higher fps with
glxgears.
The graphics card is an ati 1600 pro, which is a very good card but in
the legacy category.
EHCI Host Controller
Compact Wireless-G USB Adapter,my linksys rt73 usb wireless adapter connected
with sns and works fine.

That's it so far.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   67.84 KB
 Viewed   855 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 10:57    Post subject: precise5271-nopae black screen  

precise5271-nopae frugal
ibm thinkpad x30

boot to desktop with no precisesave file

black screen, no desktop when boot with precisesave

Bill
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 11:01    Post subject:  

Quote:
It's supposed to support cards up to 10 yo
It does.
Didn't find that problem.. Report in BK blog. Absolutely no issues with anything.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5684
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 11:53    Post subject:  

Fresh manual frugal install (non-pae) .......zero problems so far. All basics working and correct on initial boot.

# report-video
Precise Puppy, version 5.2.71 on Wed 29 Aug 2012

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
NVIDIA Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

X Server: Xorg
Driver used: nouveau

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
depth of root window: 16 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz
#

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (190MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Wed 29 Aug 2012 10:49:28 AM CDT
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235

-Version-
Kernel : Linux 3.2.28 (i686)
Compiled : #1 SMP Sun Aug 26 22:29:28 GMT-8 2012
C Library : GNU C Library version 2.15 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Distribution : Unknown distribution

Does boot quicker on older hardware with the gz compression. Looks solid here. Smile

Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       1034148       530260       503888            0        66384
-/+ buffers:             463876       570272
Swap:      1228936            0      1228936
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 774
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Wed 29 Aug 2012, 13:32    Post subject:  

All basic working on my IBM X60 as well,

Checked puppy-precise repo can't download the gimp-2.8.2 the only option is from local folder.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 25 of 59 [875 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27, ..., 57, 58, 59 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1173s ][ Queries: 13 (0.0143s) ][ GZIP on ]