Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 00:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko 5.3.3, final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 30 of 42 [626 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 28, 29, 30, 31, 32, ..., 40, 41, 42 Next
Author Message
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 10 May 2012, 15:00    Post subject:  

cthisbear wrote:
DaveS:

Try with Frisbee >> delete your profiles

Restart

>> Connect

Frisbee starts...

Select >> Wireless Diagnostics

Select Ap_scan

Change the >> Ap_scan Parameter

from 1 to >> 2
for a better connection to a hidden network

Exit Frisbee

Hit Connect >> Frisbee starts...>> Wireless Network refresh

A few moments later...networks reappear

Fill in your details...and Frisbee connects.

Chris.


Seems to have fixed it thanks Chris....

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3432
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 10 May 2012, 17:55    Post subject:  

" A linux novice here,
unsuccessfully trying to get slacko533 online via pppoe."

Why use that?????

Why not Frisbee.....for wireless.????

Or Network wizard for ethernet.

This is 4 wireless but basically the same technique...from Catdude.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=65346

Just select Ethernet >>> for cable.

Select >> Test

Select >>> Auto DHCP


"""""""""

DaveS

" Seems to have fixed it thanks Chris...."

Good for you mate.

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 508

PostPosted: Thu 10 May 2012, 18:41    Post subject:  

yordanj94 wrote:
anikin wrote:

Quote:
A linux novice here, unsuccessfully trying to get slacko533 online via pppoe. Done a reasonable research digging through this forum, seem to vaguely understand the underlying problem, but whatever tip I apply (provide my own DNS numbers, let it resolve them on its own, leave it as it is, remove the symlinks), nothing works - this is what inevitably comes out:

.....TIMED OUT
/usr/sbin/pppoe-start: line 193: 18024 Treminated $CONNECT "$@" > /dev/null 2>&1
and
pppoe-status: Link is down (can't read pppoe PID file /var/run/pppoe.conf-pppoe.pid.pppoe)

Your help is desperately needed - thank you in advance.
Quote:


Hi.
I use pppoe conection most of the time.
Shinobar helped me a lot long time ago.
Since then i have never had any problem
Just go at that page:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=547336#547336

download the file do your settings and hope it will work for you too.


Thank you very much, yordanj94!

Going through your link I came across another solution posted by wuwei here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=483239#483239
miraculasly, it worked! At last, the little bitch (figuratively speaking) has learnt how to go online. Feels good. This dog will hunt. Later on, I will also try shinobar's method, but will do that on Lucid and Racy..

Thank you again.

PS
since I reposted my cry for help here:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=78213
should I ask mods to delete it?
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 402

PostPosted: Fri 11 May 2012, 02:45    Post subject: cutecom
Subject description: it works
 

01micko,

Your Cutecom pet works on FatSlacko.... thanks.

Volhout
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Fri 11 May 2012, 16:33    Post subject:  

Hello

Has any had the problem of not being able to record in 5.3.3

I have use both mhwavedit and audacity. and can't record in either.

Not sure what info one may need. Any help would be great Thanks

=== ALSA Information ===

Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller
VENDOR: 8086 DEVICE: 27d8
KERNEL MODULE: snd_hda_intel

!!################################
!!ALSA Information Script v 0.4.60
!!################################

!!Script ran on: Fri May 11 08:34:49 UTC 2012


!!Linux Distribution
!!------------------

Slacko Puppy Linux Linux 3.1.10-slacko_4gA [i686 arch]


!!DMI Information
!!---------------

Manufacturer: LENOVO
Product Name: 1702WCW
Product Version: ThinkPad X60s


!!Kernel Information
!!------------------

Kernel release: 3.1.10-slacko_4gA
Operating System: GNU/Linux
Architecture: i686
Processor: unknown
SMP Enabled: Yes


!!ALSA Version
!!------------

Driver version: 1.0.24
Library version:
Utilities version: 1.0.24.2


!!Loaded ALSA modules
!!-------------------

snd_hda_intel
thinkpad_acpi


!!Sound Servers on this system
!!----------------------------

ESound Daemon:
Installed - Yes (/usr/bin/esd)
Running - No


!!Soundcards recognised by ALSA
!!-----------------------------

0 [Intel ]: HDA-Intel - HDA Intel
HDA Intel at 0xee240000 irq 44
29 [ThinkPadEC ]: ThinkPad EC - ThinkPad Console Audio Control
ThinkPad Console Audio Control at EC reg 0x30, fw 7BHT37WW-1.10

oldyeller

Last edited by oldyeller on Thu 17 May 2012, 13:10; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Fri 11 May 2012, 17:47    Post subject:  

Hi oldyeller,

Just do a check that your mic is enabled in Retrovol by right clicking the speaker icon in the tray. There should be 2 choices, front and rear, also make sure the capture is checked and increase the slider accordingly.

You can also do the same thing with alsamixer, the Mixer -generic in the multimedia menu will start alsamixer.

HTH.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Fri 11 May 2012, 18:17    Post subject:  

Hi Mick

Thanks for the Help it works now



oldyeller

Last edited by oldyeller on Thu 17 May 2012, 13:08; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
cowboy


Joined: 03 Feb 2011
Posts: 247
Location: North America; the Western Hemisphere; Yonder

PostPosted: Sat 12 May 2012, 09:10    Post subject: slacko and rt2500usb wlan0
Subject description: linksys usb dongle fix
 

Slacko 5.3.3 has been stable on my Intel Brookdale chip. However, needed to make a small fix to get my Linksys Wusb54 dongle working. Newer versions of the kernel use a defaulted power management mode that will not allow these older Linksys to get a valid IP address from your router. You can see the connection in Puppy's various connection methods - you'll see wlan0 "rtusb2500" module in either the Simple Network Setup, or in the Classic Network Setup. However, the connection simply will not complete, especially if using WPA2 encryption. The fix:

1. To see the issue type "iwconfig" in a terminal. Note that power management is listed as "on".
2. To turn it off, type in "iwconfig wlan0 power off". You should then be able to make a connection. To survive reboot, you need to:
3. Open the file at /etc/rc.d/rc.local with a text editor. Create a new line at the bottom that says "iwconfig wlan0 power off" Save the file.
4. On reboot, your connection should still hold. To test it, type "iwconfig" into the terminal, and power management should be listed as off.

Hope this helps someone else. My situation may be unique - perhaps a combination of older kit, WPA2 encryption on the router, and the fact that I run "AES" encryption on the router (a WRT54G) solely.

_________________
"Everywhere is within walking distance, if you have the time." - Steven Wright
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 402

PostPosted: Mon 14 May 2012, 05:13    Post subject: Re: webcam in eeepc
Subject description: bump up
 

01micko,

any idea how I can proceed ? For attachment, see my earlier post (1 page back)

Volhout


Volhout wrote:
Inside my eeepc there is a webcam. It is not a USB device (not found in HW info under USB), but probably a video input device.

It is however not listed under /dev/video (symlink to /dev/video0).
I found some info under input devices (see attached).

Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Thu 17 May 2012, 13:05    Post subject:  

Hi Mick,

I downloaded woof and doing a build on slaoko 5.3.3

I am missing a pet called glade3_DEV-3.6.7-1-w5c.pet also psync 2.8 went on the internet and still can;t seem to find them.

Any ideas?

Thanks
oldyeller
Back to top
View user's profile Send private message 
Tman


Joined: 22 Jan 2011
Posts: 814
Location: Toronto

PostPosted: Thu 17 May 2012, 13:14    Post subject:  

Oldyeller,

From the Wary repository: http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-wary5/

I've found a slightly different version-name here -> http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-wary5/glade3_DEV-3.6.7-w5c.pet
Back to top
View user's profile Send private message 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Thu 17 May 2012, 14:32    Post subject:  

Hi Tman

I found the same one yesterday I guess I will have to change the specs on this to use it. I have found psync 2.6 in slacko at ibiblio. I also found psync 2.7 ui.pet not sure if I can use this or not.

Thanks
oldyeller
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 449
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Thu 17 May 2012, 16:11    Post subject:  

Been using Slacko533 since the day of release and it's just magnificent!Crystal clear graphics,low resources and everything functions to perfection on my hardware.
.
Thanks again Mick
Slacko533.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  Slacko533.jpg 
Filesize  99.12 KB 
Downloaded  269 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3341
Location: Ontario

PostPosted: Thu 17 May 2012, 17:58    Post subject:  

If you're looking for a very small note taking program
(4k uncompressed) try YAD-note.
Just click an orange dot in the tray and the note pops up

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=78272

_________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 607
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Thu 17 May 2012, 20:32    Post subject: Slacko-5.3.3  

5-3.3

Runs like a dream! haven't found any faults with weeks of testing.

Awhile back in this thread I mentioned that 'slideshow-0.1' did NOT work with Slacko... only Puppy version that it hasn't so far... I asked if there was a 'fix' or an alternative? (Never received an answer to that question?)

Anyway...Since then, I found xscreensaver-15 in the official slacko repo but, that says it doesn't support the GL ??? Is there a work-around for this or is there something else one might try? This is about the only feature Slacko lacks (at least for me!)

'Thanks'

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 30 of 42 [626 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 28, 29, 30, 31, 32, ..., 40, 41, 42 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1110s ][ Queries: 13 (0.0205s) ][ GZIP on ]