Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 23:41
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 112 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 110, 111, 112, 113, 114, ..., 188, 189, 190 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 16:18    Post_subject:  

LupuPlus 5.2.8.005 & LupuPlus Libre 5.2.8.005

This is a complement to Lucid 5.2.8, not a replacement. It will exist alongside Lucid 5.2.8. It is called Lucid Plus because 1) it has 41 extra drivers (thanks to tempestuous); 2) it has extra provisions for HP printers and scanners (thanks to lluamco); 3) it has the 2 series of Pmusic plus the necessary updated multimedia components (ffmpeg). Thanks mainly to rerwin for Lucid Plus because he had the ideas for 1) and 2) and provided numerous tweaks to the infrastructure.

LupuPlus Libre has Libre Office 3.5.2 built-in and integrated with the desktop--it also includes Java which Libre Office likes to have. Because Libre Office is built-in it copies into ram with the rest of the Puppy OS and consequently runs with alacrity.

Should you use it? 1) If you have had any driver problems with Lucid 5.2.8.005; 2) if you have an HP printer or scanner and have had trouble configuring it; 3) if you want Lucid with the new ffmpeg and Pmusic 2.x. Most people will tell no difference except for the additions. For some Lucid Plus will work better than Lucid 5.2.8.005, but for others Lucid Plus might not work as well. Use LupuPlus Libre if you would like to have Libre Office built-in along with Java.

LupuPlus 5.2.8.005 is in basically the same state of update as Lucid 5.2.8.005 with further updates in bold. ffconvert 1.2.1 - shinobar; sfs-load 1.3 - shinobar; PupControl 2.0 - radky; Sylpheed 3.1.3 - playdayz; mtpaint 3.44.3 - don570; PupApps 1.8 - radky; PupSnap 1.6.3 - radky; pprocess 2.2.4 - zigbert; Pburn 3.5.2 - zigbert; firewallstate 2.1 - tasmod; grub4dos 1.7.2 - shinobar; isomaster 1.3.9 - BarryK; pbackup 3.1.9 - zigbert; pfilesearch 1.28 - zigbert; pfind 4.25 - zigbert; PupClockset 1.9 - radky; PupSysinfo 2.1.4 - radky; Bacon Recorder 2.7 - don570; dillo 3.0.2 - playdayz; geany 0.21 - playdayz; Pmusic 2.5.3 - zigbert; HomeBank 4.4 - playdayz; Psip32 - Lobster; Inkscapelite - playdayz

New Programs -> PupMenu 2.0 - radky; getflash 0.9 - shinobar; hpliplite - lluamco
Improved -> Help working in Abiword, Homebank, and web links in many programs Help -> About
Fixed -> guvcview 1.4.1-1 (the previous version would often crash if changing video size and capturing)

LupuPlus 5.2.8.005-1 -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/lupuplus-528.005-1.iso
c105252ebc5f926eb3f5f749215c9b2b

[Outdated old version of Libre Office] LupuPlusLibre 5.2.8.005-2 -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/lupupluslibre-528.005-2.iso
4f581325d497077be811f88800aeff3a

The extra drivers:

acx-mac80211-20110602-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=443985#443985
ath5k-patched-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=444659#444659
tg3-3.110-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=447938#447938
broadcom_sta-5.6.48.36-i486.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=421596#421596 referenced from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=448464#448464 needs preference: "ssb:b43"
Puppy5.1-WPA-hotfix.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=448997#448997 #lost since 5.1.1
rfkill-upgrade-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=452093#452093
xhci-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=453853#453853 already in lupu002-patch-6
r8192se_pci-k2.6.33.2.pet and 3 others from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=462469#462469 needs
preference: "r8192_pci:r8192se_pci"
sn9c102-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=469698#469698 and...
libv4l-0.6.1.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=469701#469701
rt5370sta-v2.5.0.1-k2.6.33.2.pet and 2 others from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=481085#481085
rt3090sta-v2.4.0.4-k2.6.33.2.pet and 2 others from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=494618#494618
orinoco_usb-git20101211-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=495672#495672
iwlagn-firmware-update-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=497421#497421
hid-logitech-k2.6.33.2.pet and perhaps joystick-utils.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=500184#500184
w35und-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=500722#500722
rt3070sta-v2.3.0.1-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=513360#513360 should be made available as an alternative to the latest version, but not included in the ISO.
ar5523-svn-r29060-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=513414#513414
snd-emu10k1-firmware.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=515568#515568
dvb-usb-rtl2832u_k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=522199#522199
hostap-upgrade-k2.6.33.2.pet and prism-NV-firmware-1.8.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=525677#525677
qcaux-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=526920#526920
jmb38x_xd-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=564015#564015
dialup_modem_drivers-agere-lucent-k2.6.33.2-20110913.pet and 2 others from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=564112#564112
dialup_modem_drivers-intel-537-2010_07_19-k2.6.33.2.pet and 3 others from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=564113#564113 Could be left as optional packages.
cdc-acm-update-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=578318#578318
dvb-usb-af903x-k2.6.33.2.pet and 1 other from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=584751#584751
meye-k2.6.33.2.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=592101#592101 This might require a "rules" file to get the driver loaded.

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5237
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 16:30    Post_subject:  

prehistoric wrote:
The machine giving me trouble has an ASUS A7S8X-MX motherboard with an Athlon-XP 2500+

From the listed system requirements for Chrome, Athlon-XP does not meet requirement for processor.
http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95411
However, that does not usually keep a browser from working. Just causes sluggish operation.
From earlier in Lucid Puppy post. Chrome worked if using earlier version.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=593672#593672
Also read some bug reports on Chromium browser that stated it needs SSE2 support to work, which Athlon-XP does not have.
Not sure if Googles Chrome browser needs this also. Not sure what Google did to Chromium to make Chrome.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1301

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 17:05    Post_subject:  

I can confirm that the Google_Chrome-18-Lucid.pet does work. I have it running on the other desktop of this machine. So far, it does not seem sluggish.

I have an uncertain memory of having installed Chrome or Chromium on a recent build with 5.28.005 using a Celeron on an Intel board, D201GLY. If the problem related to the change from 32-bit to 64-bit I wouldn't expect this to work. At this point I'm leaning toward the multiprocessing explanation.

Both socket 370 and socket A boards with multiple processors were available, but everyone I knew who messed with them later twitched when people mentioned multiprocessing. Both companies got their multiprocessor act together at a later date, when big orders for massive multiprocessors depended on it, and a consumer market for multi-core machines began to develop.

I'm no authority, and I'll be happy to hear from someone who really knows what's behind this.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5237
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 17:24    Post_subject:  

prehistoric,

Quote:
The machine giving me trouble has an ASUS A7S8X-MX motherboard with an Athlon-XP 2500+, and 2GB of RAM.
I can confirm that the Google_Chrome-18-Lucid.pet does work. I have it running on the other desktop of this machine. So far, it does not seem sluggish.

I am confused.
I thought your problem was Chrome would not run on this computer.
From earilier post you wrote:
Quote:
chrome - On this one machine I can't seem to run any derivative of chromium, Google-chrome or Iron. In the case of the oldest version this is explained by an attempt to "exec chrome-linux" which does not exist.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5866
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 17:36    Post_subject:  

From my experiences with the Chrome/Chromium/Iron pets on an Athlon XP box, the Chrome 18 pet linked to above is the only one that has worked.All other Chrome/Chromium/Iron pets have failed to operate....generally with the "illegal instruction" message.
Just tried a couple of Chromium pets last night.....no go.Been discussed through both Lucid and Slacko development but the underlying reason is still undetermined.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1301

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 21:29    Post_subject:  

Bigpup, I missed seeing your previous post until after I had written mine above. When I did see your post I was late for dinner. Sorry, if I confused you. I felt like I had tried every version of Chromium/Chrome/Iron and seen them all fail, but I had not tried the Google_Chrome-18-Lucid linked above.

Your observation about SSE2 seems like the right explanation. I went back to the machine with the Intel D201GLY board and checked. It runs Chromium 18. The processor soldered to that board is a Celeron 215. Hardware info tells me it does have SSE2. In fact it also has the extensions to SSE called either SSE3 or PNI (Prescott New Instructions).

At the time AMD produced the Athlon XP Intel was going through another episode when it tried to stamp out all competition. This meant it would not license the new instructions. This was the same period when Intel made disastrous mistakes of its own. One aspect resulted in the early Pentium 4s. (How many people out there are running socket 423 machines with RDRAM?) Another error concerned the IA-64, Itanium, with patented instructions. (Not just the implementation, but the instructions themselves.) The marketplace soundly rejected all three things. A smaller company would have collapsed.

I am still shocked to discover such a common application program depends on such obscure details of the instruction set when the OS does not. I hope the working version we have means that in the future Google software will check before attempting to use vendor specific instructions.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5237
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 00:17    Post_subject:  

prehistoric wrote:

I am still shocked to discover such a common application program depends on such obscure details of the instruction set when the OS does not. I hope the working version we have means that in the future Google software will check before attempting to use vendor specific instructions.

SSE2 requirement for Chromium/Chrome.
During my research, I came across several statements that the requirement for SSE2 in Chromium, was known, but because the processors that did not support it, where old and not used much, nothing would be done. Then I saw references in bug reports that the decision was made to change the code to detect if support for SSE2 was there. If not detected, the program would downgrade to the point functions could be supported. Hard to find a specific statement on when this was implemented and again, Chrome is made by Google, taking Chromium and changing code, to what they want it to do.
If the Chrome 18 pet is working for you now. Hope that means Chrome at least now has the referred to fix.

I can understand having code that uses SSE2 in a program. Should make it run faster, due to less complicated code processing.
SSE1, SSE2 ,SSE3 and what ever else they come up with, is suppose to be processor short hand.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4797
Location: GB

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 06:52    Post_subject:  

Quote:
Intel was going through another episode when it tried to stamp out all competition

Broken records aside, haven't I been warning about the DWIntel cartel for eons?! And still the lemmings buy that cr*p by the lorry load. IBM made three gigantic mistakes:
CEO publicly states no future for computers outside academia
Chooses 8088/8086 instead of 68000 & co.
Chooses the devil's OS.
They've come to regret all of this.
Intel would've died on technical merit; they've cost their shareholders $bn's. The paradox of capitalism is that by leverage, a byword for corruption, and heavy marketing, loadsa dosh can be acquired.
The 8-bit guys got it right 30yrs ago. Kids used to write their own code in assembler. Three decades on world+dog recognises RPi and ARM is the future. Let's hope against hope that we can make 8 a still-birth. It's the wrong way. BK and developers around here have got it right. Back to the future all over again...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4797
Location: GB

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 06:55    Post_subject:  

Lupuplus-005 & Sulu: awe sum.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ICPUG

Joined: 24 Jul 2005
Posts: 1290
Location: UK

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 08:08    Post_subject:  

bigpup wrote:
Did not Windows, fight a law suit in Europe, over only having "Internet Explorer" in Windows?
My understanding is, they lost, and now Windows in Europe, is required to come with no pre-installed browser. They have to offer a choice of browser to install and use.


Just to correct an error of understanding.

Microsoft lost - Yes
They have to provide a choice of browser - Yes
Windows is required to come with no preinstalled browser - Sadly No

When Windows 7 is shipped in Europe it comes with Internet Explorer as default browser although, unlike previous Windows versions, it can be turned off.

I understand that when such a computer is first connected to the internet the user automagically gets a choice of browser option. Not being brave enough to connect a Windows 7 computer to the Internet I cannot verify that.

Of course, the average user will say, 'why do I want another browser?' and carry on with what they have!

Microsoft loses but still they win!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
prehistoric


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 1301

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 11:56    Post_subject:  

bigpup wrote:
...I can understand having code that uses SSE2 in a program. Should make it run faster, due to less complicated code processing.
SSE1, SSE2 ,SSE3 and what ever else they come up with, is suppose to be processor short hand.
I've attached the processor report from the least powerful machine on which I've succeeded in running Chromium 18. This gives you some idea of the complexity of these designs which is visible to software designers. I can't immediately give you the corresponding document for the machine I'm running at the moment. You won't find things getting simpler. Trust me.

Sage, I was expecting you to turn up, and I am familiar with your opinions. I even agree about many things. I have to keep reminding myself that most people do not realize that capitalism is not a system of government. It is a phenomenon possible under some governments, and impossible, or at least criminal, under others. The real difference is pluralism.

Here's a quote from someone I knew who emigrated from the Soviet Union:
Quote:
Under capitalism one man exploits another. Under communism it's the other way around.
People have a distressing tendency to act like people under any system. The worst system I have observed from close range was North Korea, currently ruled by an hereditary god king said to espouse communism, socialism and Juche. He is actually nothing more than the current acting administrator of the DPRK, since the dead Kim Il Sung was long ago declared Eternal President. This goes beyond any Communist/Socialist gerontocracy I know. Innovation is not a priority there.

As for what standards our own government would have chosen, had it been in the business of tightly controlling information technology, I can shudder at some chosen in the past. I went through some of the battles necessary to get them to accept the 8080 as a computer. At the time their reliability requirements for integrated circuits could be traced back to those implemented during development of the Polaris system. We had reliability data showing that an 8080 chip was about as reliable as the quad input NAND/NOR gates they were still buying as separate circuits. At that time, the price of those which passed their horrendous tests was about $100 per 16-pin chip.

The process of technological development and innovation resembles organic evolution far more than any rational procedure. For those who believe socialist countries have demonstrated deeper insight into evolution than the decadent West, I recommend study of the career of Trofim Lysenko. While he is widely considered to have been thoroughly discredited long before he died, he remained a member of several academies, with his own chauffeur, and continued to direct a research institute of some size. Support for official dogma can carry substantial and lasting rewards in any society. The effect of his ideas on Soviet agriculture goes some distance toward explaining how a country with enormous land resources could be chronically short of some foods.

As for what to do about the Wintel cartel, I don't know, but I am confident it will eventually fail. Somebody is bound to actually read a EULA, and deduce that they don't promise you anything. They would be within their rights under those licenses to ship nothing but bugs. So why should you pay them?
ProcessorReport.txt.gz
Description  Hardware information on a Celeron 215 running Lupu 5.28
gz

 Download 
Filename  ProcessorReport.txt.gz 
Filesize  960 Bytes 
Downloaded  395 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 11:57    Post_subject:  

Please note the LupuPlus Libre has been added to the Lupu Plus 5.2.8.005 announcement above. http://www.murga-linux.com/puppy/posting.php?p=622054&mode=topicreview&postorder=DESC#622054

In keeping with the Plus designation, LupuPlus Libre also has Java included, which Libre Office likes to have. For one thing specifically, Java is necessary for fully functioning Help capability in Libre Office--the Find function in Help does not work without it. The iso is gigantic by Puppy standards, but on my 4GB machine it loads into ram and runs nicely. In fact, it should load into ram on any machine with 768MB or more of ram, which is surely a high percentage of all extant machines.

I have been interested in building in Libre Office for 2 main reasons: 1) some people need an industrial strength Office suite and want it built-in and fully integrated with the desktop; 2) because it loads into ram it runs better in Puppy than in any other Linux distro--to me this shows that the basic Puppy can be a very fine foundation for specialized and customized distros (as the recent release of Studio 13.37 based on Slacko also shows).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4368
Location: Earth

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 13:04    Post_subject:  

PlayDayz wrote:
... have been interested in building in Libre Office for 2 main reasons: 1) some people need an industrial strength Office suite and want it built-in and fully integrated with the desktop; 2) because it loads into ram it runs better in Puppy than in any other Linux distro ...
There another 2 reasons
    :
  • Abiword has a history of incompatibilities with formats, doc rendering, bugs, etc.
  • The support team for Libre + OpenOffice addresses problems, features and issues in what appears to be a better manner in delivering a useful product.
I do understand why Abiword, Gnu... has been included; primarily, a download size issue. But, for many of us, stability and conformity for information presentation is much more important than download size.

Thanks Playdayz

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3224
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 13:37    Post_subject: Lucid 5.2.8
Sub_title: I shall see if this one works fine
 

I tried each lucid and i was always deceived with bugs : no Shutdown in 511, 525 quite good, 528 no sound.
But i try this one.
The very best is Slacko. Racy works well.
Sorry to be désagréable. I come back and tell if 005 has solved all these boring bugs

good evening.

Tout fonctionne ! Miracle
Everything works well, wonderfull. ( at the first glance...)

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4797
Location: GB

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 14:48    Post_subject:  

Quote:
People have a distressing tendency to act like people under any system.

The 'human condition' always screws things up.
No-one or no body has yet managed to get communism working in an entire nation. JC was, of course, a modern day communist, having all possessions shared in common, etc. The nearest to succeed nationally is/was our dear leader Fidel, against the odds and massive bullying from a mafia that wants its molls back. He produced a 99% literacy rate and the best 'free' (paid from general taxation) health service the world has ever known.

PD: sorry, can't offer anything but admiration for your work, today.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 112 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 110, 111, 112, 113, 114, ..., 188, 189, 190 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1653s ][ Queries: 13 (0.0424s) ][ GZIP on ]