Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 19 Apr 2014, 13:46
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.3.4.12 with 3.4.2 kernel.
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 21 of 89 [1330 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, ..., 87, 88, 89 Next
Author Message
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Tue 17 Apr 2012, 19:42    Post subject:  

pemasu wrote:
Jim1911. That message reports to remove it. Do you get it again when you restart X ?
Yes, comes up on every reboot. It was still in the /root/startup, removing it prevents the error message, however there is no temp sensor.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 00:40    Post subject:  

Got it. Still wrong file name. My mistake in haste. Fixed now for next woof.
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 937
Location: South of Belgium

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 11:45    Post subject:
Subject description: Ted : tiny wordprocessor
 

Hi,
I was missing a wordprocessor on Exprimo ... so I googled around ...and wanted a tiny and simple wordprocessor ... not longer Abiword; not LibreOffice (too big too elaborate) so back to Ted !
Here tested ted-2.22-i386.deb (basic US locale) + specific french locale ted_fr_FR-2.22.all.deb
download and explanations here
http://www.nllgg.nl/Ted/
other locale are available on that website + conversion scripts (rtf to ps , pdf, html) as translated help files.
I could get the localized desktop for fr_BE doing a symlink called /usr/lib/X11/fr_BR.UTF-8 pointing to the existing /usr/lib/X11/fr_FR
Seems sufficient for daily use and also working nice!
Cheers, Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8557
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 12:20    Post subject:  

Quote:
Seems sufficient for daily use and also working nice!

I've always thought that Ted was a better basic word processor than Abiword. Unfortunately, it won't open an MS Word .doc file and that's a deal-breaker for many people.
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Thu 19 Apr 2012, 01:09    Post subject:
Subject description: Exprimo with the new 3.X kernel fails to boot to Xwin
 

I have tried the new version and the last one. It boots OK but when it comes to xorg, the screen turned black and the computer will not respond to any key or mouse operation. I did a reboot with nox and do a manual xorgwizard. Both probe and choose (an intel driver) give the same black dead screen. Xvea runs OK. Also, older version of Exprimo and other puppy derivatives like lupu528 and icepuppy014 work OK right out of the box. Could it be some driver missing?

My PC is an Asus Zenbook UX31E. A lspci give the following.


00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Device [8086:0104] (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller [0030]: Intel Corporation Device [8086:0116] (rev 09)
00:16.0 Communication controller [0780]: Intel Corporation Cougar Point HECI Controller #1 [8086:1c3a] (rev 04)
00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Cougar Point High Definition Audio Controller [8086:1c20] (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 1 [8086:1c10] (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 2 [8086:1c12] (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Cougar Point PCI Express Root Port 4 [8086:1c16] (rev b5)
00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Cougar Point USB Enhanced Host Controller #1 [8086:1c26] (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Device [8086:1c4d] (rev 05)
00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Cougar Point SATA AHCI Controller [8086:1c03] (rev 05)
00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Cougar Point SMBus Controller [8086:1c22] (rev 05)
02:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communication Inc. Device [168c:0032] (rev ff)
03:00.0 USB controller [0c03]: Device [1b73:1009] (rev 02)
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Thu 19 Apr 2012, 01:17    Post subject:  

Have you checked the md5sum of download. That is the first thing when X does not boot.
Back to top
View user's profile Send private message 
csshin

Joined: 14 Oct 2007
Posts: 25

PostPosted: Thu 19 Apr 2012, 02:19    Post subject:
Subject description: Exprimo with the new 3.X kernel fails to boot to Xwin
 

Yes, the md5sum is correct. And this happened to both 5.X.3.2.11 and 5.X.3.2.14.2.
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 937
Location: South of Belgium

PostPosted: Fri 20 Apr 2012, 05:39    Post subject:
Subject description: Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property
 

Hi,
whenever opening a Gtk dialog box to open a file, here get the following message:
Code:
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkTreeView::odd-row-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x80d1090)" of type `GString'

this seems happening using whatever applications: planner; viwnior; Ted; etc..
Does this cause eventual unexpected mysfunction?
Any idea to fix it?
Charlie
ps: last edited: this also happens on a fresh dpup-exprimo session
gtk.png
Description 
png

 Download 
Filename  gtk.png 
Filesize  73.98 KB 
Downloaded  144 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Fri 20 Apr 2012, 11:25    Post subject:  

Sorry. I have been sidetracked with Upup Precise build. I will be back soon.
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 937
Location: South of Belgium

PostPosted: Sat 21 Apr 2012, 02:10    Post subject:
Subject description: evince slows opening big pdf files - got installed epdfview 1.8.0
 

Hi,
here happened to open a 2MB (might be an A0 size) architectural drawing ... using evince ... and it got frozen. Very slow at the beginning using the default "fit to screen size" setting.
Increasing the zoom size (to about 175%) got evince to slow and at then like frozen ... or being damn awfully slow..!

As I could open that same file on Slacko and read it without difficulty, I installed epdfview-1.8.0-w5 from wary-5 repo. As also the requested dependencies:
libssl.1.0.0 symlink to libssl.0.9.8 these coming fromhttp://packages.ubuntu.com/fi/precise/libssl1.0.0 (thanX Pemasu !)
libcrypto.so.1.0.0 symlink to already present libcrypto.0.9.8
libpoppler.so.13 symlink to already present libpoppler.so.5.0.0

Cheers, Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Sat 21 Apr 2012, 06:24    Post subject:  

Coud you post or pm me the offending pdf file. I would like to experiment with it.
Back to top
View user's profile Send private message 
musher0


Joined: 04 Jan 2009
Posts: 3798
Location: Gatineau (Qc), Canada

PostPosted: Sat 21 Apr 2012, 09:47    Post subject:
Subject description: Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property
 

charlie6 wrote:
Hi,
whenever opening a Gtk dialog box to open a file, here get the following message:
Code:
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkTreeView::odd-row-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x80d1090)" of type `GString'

this seems happening using whatever applications: planner; viwnior; Ted; etc..
Does this cause eventual unexpected mysfunction?
Any idea to fix it?
Charlie
ps: last edited: this also happens on a fresh dpup-exprimo session


Hello, Charlie6.

This is not an exprimo, a slacko or a wary problem. It may happen in any Puppy.

This happens because the artists who design the gtk themes are not necessarily fluent in GTK commands / procedures. Also, various versions of GTK-2 are used on different Puppies, so this type of error is frequent.

But it is nothing dangerous or to worry about. The worst thing that can happen is that the GTK theme you chose will not display properly on your screen; it will display probably in grey shades, like the "default" theme, or a little icon will be missing in the window manager frame.

Best regards.

_________________
"Logical entities must not be multiplied needlessly." / "Il ne faut pas multiplier les êtres logiques inutilement." (Ockham)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Iguleder


Joined: 11 Aug 2009
Posts: 1775
Location: Israel, somewhere in the beautiful desert

PostPosted: Sat 21 Apr 2012, 12:44    Post subject:  

pemasu, I just wrote a simple suspend tool called "frost" (here). I heard AcpiTool has some compatibility issues with Linux 3.x, so I decided to write a tool that suspends the system, since that's the only reason I like it.

Should be pretty useful with the combination of XBindKeys (e.g ALT + Fn + F1 suspends the system) - I remember I discovered AcpiTool thanks to you, so here's my way to thank you Smile

_________________
My homepage
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
ICQ Number 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Sat 21 Apr 2012, 14:21    Post subject:  

Thanks Iguleder. I will definitively test it.
Yeah. Acpitool needs to be patched until it works with 3.X kernels. I use Jemimah`s patched source.

http://www.smokey01.com/jemimah/saluki/source/acpitool-0.5.1-patched.tar.gz

But another suspending tool is always welcome...some ppl have problems with waking up...so...testing new tool is great.

Thanks. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 937
Location: South of Belgium

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 23:39    Post subject:
Subject description: rox: drag and drop a file / no dashed border highlighting of the destination dir
 

Hi Pemasu,
This seems general for all dpup-Exprimo tested till now:
opening rox and doing a drag and drop of a file , there is no dashed border highlighting of the destination dir (as it is the case on other Puppies) before selecting the action (i.e. copy / move / link / ..).

So I am not sure to direct the file to the desired directory, a confusion may occur. I have then to check in the desired directory if the file is well in.

Cheers, Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 21 of 89 [1330 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 19, 20, 21, 22, 23, ..., 87, 88, 89 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0974s ][ Queries: 13 (0.0168s) ][ GZIP on ]