Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 05:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Bacon Recorder - simple audio recorder
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 9 [122 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 28 Nov 2011, 16:38    Post subject: new version of Bacon Recorder 2.3.5  

new version of Bacon Recorder 2.3.5

-adds more information to log when a button
is clicked to set a recording time.

__________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Tue 31 Jan 2012, 20:34    Post subject:  

I've discovered two bugs in bacon Recorder while
working on an upgrade

1) Clicking on the Play button while a recording is
underway will result in a crash with some audio players.

2) If a delay value is entered and then click on
'Record Now' will result in a recording being delayed
rather than immediate. ( This confused me quite a
bit to track down the cause Embarassed )

Good news is I have tracked down the causes and
will have a fix in an upgrade soon.

A new feature will be allowing /mnt/home/ to be entered
as an acceptable path to record.

______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Wed 01 Feb 2012, 02:56    Post subject:  

Quote:
A new feature will be allowing /mnt/home/
to be entered as an acceptable path to record.


Yes that is the one that I longed for. Smile

May I ask a thing. The VU meter does it take resources?
To leave it active does that impair the recording? In what way?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Thu 02 Feb 2012, 20:19    Post subject:  

TO nooby:
I noticed that I had a bug in the VU meter as well.

If it was left out on the desktop and the QUIT button was clicked ,
Bacon recorder would act strange. I think all
I need to add is a & character after the command to fix that
behaviour.

____________________________

The VU meter takes nothing to power!!
Just type 'top' in the console and you can see the
processes that are soaking up your computer.

____________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 15:32    Post subject: bacon recorder version 2.5  

Bacon recorder version 2.5

I finally have a version of Bacon recorder that I'm
satisfied with after spending the last couple of weeks
testing. Laughing

New features:

1) new folder selector should aid inexperienced users

2) Now supports /mnt/home/ as a destination folder,
however in some situation this only links you to the top of
file structure /. In other situations it will
link you to the partition where you have puppy installed.
It is easy to tell which is which by simply opening
/mnt/home/ and looking.

3) Both Retrovol and the VU meter can can left on the desktop safely.

4) There is now a warning message if you click 'Play' button
while a recording file is being created

5) Help button to suggest some possible destination paths.

6) The destination folder path must always end with a slash /

7) The destination folder path can have an empty
character space

8 ) The user can change the name of the recording by
clicking on the default button, then setting the name.
__________________________________________________________

Some notes and pics:

Here's a picture to help understand the new features





To better understand how Puppy Linux mounts a partition
and then names a partition, go to the console and type 'df'.
This will let you see if a label name is being used for
the partition. Note that labels are rarely used in Puppy Linux.





Certain Puppies can be difficult, such as Fluppy 012.
There is one rare situation in Fluppy 012 where finding a suitable folder
path can be difficult. Namely, booting with boot line
'puppy pfix=ram'.

Note that I find this rare and only occurs with a few oddball Puppy variants.

It still is possible to record on the partition where puppy is installed
by opening through /mnt/home/ as the picture below shows.
The folder selector icon can be useful in understanding this path.
Fortunately this is rare. Lucid puppy and Racy puppy don't have
this problem.


Last edited by don570 on Thu 09 Feb 2012, 14:00; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 16:14    Post subject:  

Even latest Lucid puppy 528-004 seems problematic???

sh-4.1# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
rootfs 516040 204176 311864 40% /
/dev/sda3 231506208 205753708 25752500 89% /initrd/mnt/dev_save
...
sh-4.1#

It is not easy to remember this one without noting it down
somewhere Smile
/dev/sda3 /initrd/mnt/dev_save
Usually one want something easy like /mnt/home/ and
not that suprise.

I must have done something unusual setting it up?
I prefer Lupu 528-004 so I need to find out to set it
straight so it has /mnt/home/ instead
Any idea what could have happen for it to give that result?

But that will be tomorrow.

Thanks for all the effort you put into this app.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 16:32    Post subject:  

Note to Nooby:

Quote:
/dev/sda3 231506208 205753708 25752500 89% /initrd/mnt/dev_save


Note that this line means that this is where your pupsave
file is stored and that it's currently in
use by puppy. One of the nice things about Lucid puppy and
many of the other recent Puppy variants is you can use
a simple path name now for that partition.

Code:
/mnt/sda3/


Note that it must now end with a slash!!
You can now check this out to see if it's true by
using the folder selector, because Lucid Puppy
( and many other variants) have made links named /mnt/sda3,
/mnt/sda1 etc. in this situation. You can also open the folder /mnt
to see how puppy mounts the various partitions.
The practice varies from Puppy to Puppy. Lucid puppy
is the easiest to use but Racy Puppy and Slacko is nice as well.

_________________________________________________________

___________________________________________________

__________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
RSH


Joined: 05 Sep 2011
Posts: 2420
Location: Germany

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 16:47    Post subject: Downloaded
Subject description: Added to the LazY Puppy Update List
 

Downloaded and added to the LazY Puppy Update List - well, i have to try it first; but i am sure it is well done.
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 18:13    Post subject:  

Note to RSH -

Glad to see you're still working on Lazy.
I think it's the best of the best Laughing

__________________________________

Note to Nooby:

In situations where you want to record to
the partition where your pupsave file resides
try
Code:
/mnt/home/


It should now work in most Puppies.

To check if you can use this path click the folder selector icon
and see if there is anything located there i.e. /mnt/home/


...or use Rox filer to open /mnt/
and see if there is a /mnt/home in use. Some puppies
use a colored dot on the icon to show that it is in use by
operating system.

____________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 07 Feb 2012, 04:28    Post subject:  

Don can you pardon my naive question.

I want to keep the old bacon recorder
is it okay if one rename it to deacon recorder or something
or will the pet process delete something needed and
only the newest one will work? Will PPM create havoc
if one don't delete the old one?

I want the stereo mp3 to be first choice and not wav.

I've forgotten how to set it up like that.

Why is it important for you to have wav as first choice?
I fail to remember to change it every time and end up
with a too big recording with wrong name wav named mp3.

The Bacon Recorder would be more newbie friendly if it
had mp3 stereo as default choice and wav as last choice.

Edit Okay I test it now within 60 minutes

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 07 Feb 2012, 05:02    Post subject:  

Installed version 2.5 and and set it to mp3 and started recording.

But one need to do it manually /mnt/home/ it only show /mnt/ when one chose /mnt/home/ and if one record with /mnt/ then it does not end up on /mnt/home/ but on /mnt/ obviously.

I doubt a newbie would get such things Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Thu 09 Feb 2012, 15:07    Post subject:  

Nooby wrote:
But one need to do it manually /mnt/home/ it only show /mnt/ when one chose /mnt/home/ and if one record with /mnt/ then it does not end up on /mnt/home/ but on /mnt/ obviously.


I think you don't know the correct way to select a folder.
I am using an old-fashioned way of selecting a folder (Xdialog)
because it is simple and it opens up /mnt as the default first folder.

To select a folder you must ENTER the folder.
Then click OK button. An experienced
computer user will recognize this method.

_________________________________________________

More than one version on a computer just isn't practical.
By the way when the pet package is first installed
the old configuration is wiped out.

___________________________________


I record most of the time in the WAVE format which
explains why "Wave" is first. Laughing
That's one of the privileges of a developer.
It's a lot easier to edit a wave file.


By the way if you're editing a mp3 file,
the best way is Audacious ( to play the mp3)
and mp3splt to do the actual cutting.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=595370#595370

You can edit the order of the list if you wish.
You already know the trick.
______________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Thu 09 Feb 2012, 15:17    Post subject: New version Bacon Recorder 2.6  

New version Bacon Recorder 2.6

A minor bug was fixed --> white space
in the output path used in a message
when STOP button clicked

Two new warning messages created

1) if a length of zero is entered

2) if no length is given


________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 09 Feb 2012, 15:46    Post subject:  

Sorry to be dense and thick in head whatever the word for it is.
Quote:
You can edit the order of the list if you wish.
You already know the trick.


I barely knew it then I experimented until I got it right by accident
and then forgot all about it. I have no idea how one does it or
where to find that info sorry. I am not well organized in head. Okay?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Thu 09 Feb 2012, 16:05    Post subject:  

In the script the variable is called COMBOBOX.
There is three possible settings in this order
Wave,
Mp3 stereo
Mp3 mono

(I think I call them LOC901,LOC902,LOC903)

Change the order to whatever you want.

Code:
<hbox>
    <text>
      <label>'$LOC900'</label>
    </text>
    <combobox>
      <variable>COMBOBOX</variable>
      <item>'$LOC901'</item>
      <item>'$LOC902'</item>
      <item>'$LOC903'</item>
    </combobox>
</hbox>


_____________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 9 [122 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0947s ][ Queries: 13 (0.0055s) ][ GZIP on ]