Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 29 Jul 2014, 11:04
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:57    Post subject:  

0 for 4. Laughing

Code:
Driver: e100  Intel Pro/100 Network driver


Hardinfo shows as Intel Corporation 82865EZ 10/100 Ethernet Controller (rev 02)
Back to top
View user's profile Send private message 
pacer106

Joined: 11 Jan 2011
Posts: 365

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:19    Post subject:  

Thanks micko Smile i know this is out for major testin & i for one am very happy. sns worked like a charm on my wireless which has been a real pain with most puplets released recently.

Some would get online but would take like 10 minutes to get an IP. This was almost instantly online so thanks Smile so glad to figure out it wasnt my wireless setup & more to do with the kernel which is what i really hoped it was. my wireless info if needed is below.

rt73usb ralink rt73 usb wireless lan driver Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:30    Post subject:  

Booted from live cd using default options-

Went straight to desktop using 1366x768

No network interface detected.

I have two controllers on this HP Pentium 4, 2.8 ghz pc
1. Ethernet Controller-ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)

2. Ethernet Controller - Intel Corporation 82562EZ 10/100 Ethernet Controller (rev02)

First time in two years of using puppies that "No interface detected":.
Sometimes I have to select one or the other and then it works, but no cigar this time
Back to top
View user's profile Send private message 
pacer106

Joined: 11 Jan 2011
Posts: 365

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:34    Post subject:  

Like others ive read so far my ethernet card is not detected. not a major issue with me i never use it for the most part. not sure whats in this machine for an ethernet card so will find out from another puplet & post the info when i can.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:36    Post subject:  

majorfoo wrote:

1. Ethernet Controller-ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)


Just for informational purposes, that nic uses the
Code:
tulip      : Digital 21*4* Tulip ethernet driver

that I posted about earlier.
Back to top
View user's profile Send private message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:37    Post subject:  

I found driver for my intel card as well as several others at

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=6647&lang=eng

How do I compile so it will work in this puppy?

majorfoo
Back to top
View user's profile Send private message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:38    Post subject:  

James C wrote:
majorfoo wrote:

1. Ethernet Controller-ADMtek NC100 Network Everywhere Fast Ethernet 10/100 (rev 11)


Just for informational purposes, that nic uses the
Code:
tulip      : Digital 21*4* Tulip ethernet driver

that I posted about earlier.


Ok - will give that a try and report back.

majorfoo
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:43    Post subject:  

That's the driver it uses, missing in action though in this release. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:48    Post subject:  

James C wrote:
That's the driver it uses, missing in action though in this release. Smile


Just determined that - I found the Intel driver stated above but it is .tz file and needs to be compiled. Can you do that and post the driver?
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 17:56    Post subject:  

Broadcom wifi driver not loaded so wlan unaccessible. Loaded module via network wizard and it then worked and survived boot.
b43 pcmcia module

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 18:14    Post subject:  

Interesting thing is...3.1.8 in wuxiandianzi Lucid 5.2.8 based puplet and b43 autoloads. So...it really can be more of the recent woof problem than exactly kernel spesific. Although b43 autoloads with 2.6.39.4 and recent woof. Could there be some script which still needs patching for 3.X kernels. And why it seems to affect b43 only.

You will need patched acpitool source. Check Jemimah`s source folder in smokey01 repo.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 18:58    Post subject:  

For me SNS didnt launch. Xerrs.log reported this:
/usr/sbin/net-setup.sh: line 1683: scanpci: command not found

I grabbed the scanpci from the kitchen and then the SNS started. Ath9k and atl1e found. Wireless with WPA works ok.

DOTconfig seems to miss whole tulip. No matches when I used search.
Annihilation of whole tulip family.

You seem to use aufs, like me with 3.1 kernel. Somebody could check if usb installation, booting and then pet installation using PPM and saving the pets is succesful. I mean are they still saved and usable after reboot. That has been the problem with aufs and 3.X kernels. Or maybe 01micko has already cured it.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 19:15    Post subject:  

New report for me:
# gnome-mplayer
GLib-GIO-Message: Using the 'memory' GSettings backend. Your settings will not be saved or shared with other applications.

I get these to the xerrs.log also. Just thought to report even if this release is mainly for net connections reporting. Shame me....
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7784
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 20:30    Post subject:  

yeah, I already compiled gmome-mplayer 1.0.5 but didn't put it in, the problem is that "dconf" package isn't there, and I refuse to compile against the gconf bloat!
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7784
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 21:26    Post subject:  

Actually, usb2 is not broken, In Jim's report there is "ERROR: modinfo: could not find module ehci_hcd"... that's because it's compiled into the vmlinuz (the kernel).

Ok, I've caught all the ethernet modules *I think* (realtek, tulip, broadcom and others), also iwlagn, wireless,

I'll take a look in STA see if there is new stuff.

@nooby.. the command is jwm -restart (with a space)
Anyway, I put a feature request in with Joe Wing to do an automatic restart of jwm and he has done it in jwm-svn-576 so I'm hoping this finally fixes that problem you have.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0784s ][ Queries: 13 (0.0084s) ][ GZIP on ]