Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 15:33
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 33 [488 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 10:29    Post subject:  Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Subject description: next slacko, late kernel, cutting edge features
 

Slacko .. goes on..

(discontinued .. see http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76279)

Latest RC ... k3.1.10.. 2 versions, 4g and pae, same k version
---------------------------------------------------------------------------------------
Latest

RC2 5.3.2.4 Is Here .. both the normal slacko-5.3.2.4 and the PAE slacko-5.3.2.40 [and checksums]

Same deal with devx, please rename old one.

Changes
Quote:
rox filer patched (see Barry's blog.. I don't think it works!)
fixed ntfs-3g booting
upgraded ti firstrun-1.8.4-4 with fixes from 1.9.6 (UTF-8 in main screen)
UTF-8 on by default REVERSED
pmusic-2.4.4 -zigbert
(jwm_menu_create) move call from ~/.xinitrc to /etc/rc.d/rc.update -bugfix rox no start REVERSED




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
older
slacko-5.3.2.3-SCSI.iso 113M, RC status
checksum<-- 87ade41895d389f1f55f2d3281ae09f6 slacko-5.3.2.3-SCSI.iso
Use older devx renamed for now.

No pressing need for flashplayer on youtube Cool


Changes from beta
Quote:
samba in PPM updated, 3.6.3, bugfix hostname -shinobar
recompile mtpaint against slacko libjpeg -mikeslr
add aqualung svn to PPM -tubeguy
update jwm_menu_create YAD gui -L18L
update jwm_menu_create Fr trans -musher0
-move call from ~/.xinitrc to /etc/rc.d/rc.update -bugfix rox no start
added some b43 fw blobs -mavrothal
-sslpn4bsinitvals22.fw
-sslpn4initvals22.fw
-ucode22_sslpn.fw
UTF-8 on by default -zigbert, shinobar, terryphi
slickpet-1.8.0 -added compiz to sfs,-compiz_helper-0.2 to PPM, bugfix video detection -James C
pmusic-2.4.3 -zigbert
urxvt-bug -gyro
update seamonkey-2.7.2
update aufs-utils
more firmware b43
weird boot from CD/save to usb bug (macs only - not resolved)



Have fun!


---------------------------------------------------------------------------------------
Older
MAIN Version <-- slacko-5.3.2.1-SCSI.iso 113M md5 checksum

devx <-- devx_slacko_5.3.2.1.sfs 105M checksum

kernel source <-- kernel_sources-3.1.10-patched_slacko.sfs 96M checksum

---------------------------------------------------------------------------------------

PAE Version
<-- slacko-5.3.2.10-SCSI.iso 113M checksum

kernel source <-- kernel_sources-3.1.10-patched_slacko_pae.sfs 96M checksum

Needed if you have >4G RAM


Use the MAIN version devx, add 0 before .sfs suffix.

---------------------------------------------------------------------------------------

Here we are testing.

_______________________________________________________

Please test wireless conectivity

Nvidia and AMD (formerly ATI) are added to the drivers tab in slickpet, please test. There is a gui to unload nouveau and also works from console. May reboot back to desktop, will not be using nouveau, maybe vesa, nv or nvidia. Check with report-video. If not nvidia run xorgwizard with the "choose" option and pick Nvidia [makes sure it has nvidia next to it too Wink ]

_______________________________________________________

The SIGNIFICANT thing is k3.1.10 (NEW with NO BFS patch).. one 4G_HIGHMEM and one PAE HIGHMEM.

Updates:
Quote:

update ff-convert-1.2
update slickpet -1.7.3
modify xorgwizard and create unload_nouveau
try again for carl9170 firmware
b43 firmware rolled back for slightly older kernel k3.1.10 (no BFS)
added p7zip
new pinstall.sh uses unload_nouveau script for nvidias
/usr/sbin/unload_nouveau is standalone so you can use nv or vesa after using the script. It's also i18n'd by L18L method.
nvidia 290, 173, 96, amd 12.1 for k3.1.10-slacko-4g3x
nvidia 290, 173, amd 12.1 for k3.1.10-slacko-pae
ndiswrapper is added to both
sysprof is omitted, no 3x kernel support

older
jwm-578-patched update[done]
jwm_menu_create > fix menu igucal (Jasper), ru trans (rodin.s)[done]
carl9170 firmware (smokey01) [done]
fw b43 [done]
3builddistro patch [to test]
slickpet > goggles sfs(Billtoo) nvidia? (James C) [todo, kernel src, nvidia, radeon]
wallpapers > PPM [done]
getflash > in delayedrun, added flag so wont re-run (rodin.s), longer sleep for old HW [done]
PupControl1.8.8 (radky) [done]
fossil >devx [done]
fix glade icon (devx) [done]
fix osmo [done]
latest woof
TODO .. homebank (can't get src ATM), seamonkey-2.7 (still beta)

older...
K3.2.1 same config, added some staging stuff
reverted full udev (sorry mav)
fixed video reporting wrong on firstrun (playdayz)
removed tempicon (no fancy pink errors or roo juice indian Wink )
(bugger, forgot to remove lm_sensors)
woof update to fix b43 (please test)
2 known bugs, calendar (Jasper, onto it Wink )[STATUS update: fixed for next]
xorgwizard gui just restarts X (woof bug, onto it Wink )[STATUS update: fixed for next, also same in "firstrun", will report to Barry]
possible fix for hacked kernel names in woof (patch soon Barry, was a nightmare!)[STATUS update: patch will be submitted soon]
mtpaintsnapshot (James C)


older..
jwm-576 patched for bigger window decorations
k3.1.10 with same config but BFS patch added, I think it's faster!
patched fixmenus for jwm_menu_create (more todo)
new wall thanks to pacer106
tempicon added (needs a dash of work, if you get the error message disable it in /root/Startup)
PupControl added (linked to setup icon)
defaults-chooser added
retrovol updated to 0.11 and new speaker icons
gmtk bugfix for gnome-mplayer-1.0.5
numlock X added back
pupRadio is back
streamripper is added (for Pmusic)
Pequaliser has a minor update
sfs_load updated to 1.3 (jwm patched)
mtpaint updated to 3.4
seamonkey update > 2.6.1 (final will ship with 2.7x)
TODAY's woof

older.
pmusic-2.3.0
pburn-3.4.3
reintro of nouveau
boot 2 desktop
gnome-mplayer-1.0.5
getflash-0.8, shinobar's improvement of my app, it's cool
grub4dos-1.7.2 (yeah grub is still there Laughing .. it was NEVER put to a vote!)
jwm_tools by technosaurus, and full petget patched to take advantage
(install a pet and see how fast the menu refreshes!)
jwm-svn-576 .. supports screen res change, screen rotation, menu refresh w/o flicker
cosmetic changes, taller taskbar, simplified menu button, icons instead of full description in pager, completely changed themes, no extra wallpapers
k3.1.9 patched and drivers added, b43 is probably NOT fixed, wifey's macbook is brcmsmac, still broadcom but it loaded fine.

latest woof2 as of TODAY


_____________

Here's a little eye candy treat ..

More eyecandy from futwerk 15M d09e37f9bc72dce6b075f6d22544e4e4

_____________


Please offer mainly feedback about your connection experience, drivers for your HW, that type of thing, app updates are basic arithmetic, not concerning us right now, so this is ALPHA testing, very smartly moving to BETA, then RC and RELEASE.

Perhaps warranting some concern is JWM, it is updated to svn-578, and is carrying technosaurus' jwm_tools, PPM (aka petget) is patched to gain the advantage Smile .



xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Have fun!


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kernel Build Kit

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=599755#599755

Will suit 3.2.x kernels.. more soon

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |

Last edited by 01micko on Sat 25 Feb 2012, 08:58; edited 34 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 10:37    Post subject:  

here be cane toads .. Rolling Eyes
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 11:30    Post subject:  

frugal install 5.3x to ext4 pfix=ram on dual p6100 hp laptop.
installed frisbee from menu and auto detected my former troublesome brcmsmac broadcom driver making connection without issue.

autodetected hdmi connected monitor geting correct 1920x1080 display.

sm connected and downloaded flash without issue.

no cane toads yet. will keep testing next few days. thanks mick
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2057
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 12:04    Post subject: Slacko 5.3x<onwards> ..testing  

I did a manual frugal install of 5.3.1.1 to my emachines D620 laptop.
When I went to setup the network connection no interfaces were
showing, I loaded the broadcom module.
I used Dougal's network wizard to set up the wireless connection,
frisbee can't see any interfaces.
The network wizard needs to be rerun every bootup.
I found out that the mesa pet doesn't work so removed it.
I ran xorgwizard and chose probe and got the radeon driver.
I installed a seamonkey 2.6.1 pet that I have and Umplayer, both work
fine.
I got a strange result when I ran the CPU frequency scaling tool (no
options available) so exited out of that.

Sun 15 Jan 2012 Operating System:
Slacko Puppy-5.3.1.1 Linux 3.1.9-slacko_4g
5.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS690M [RadeonX1200Series]
oem: ATI ATOMBIOS product: RS690 01.00

X Server: Xorg Driver: radeon
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1280x800 pixels (338x211 millimeters)
depth of root window: 24 planes

AMD Athlon(tm) Processor 2650e
Core 0: 1595 MHz
Memory 1812MB (108MB used)
Ethernet controller Marvell Technology Group Ltd. 88E8040 PCI-E Fast Ethernet Controller
Network controller Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY
spupscrn.jpg
 Description   
 Filesize   87.73 KB
 Viewed   10875 Time(s)

spupscrn.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 14:33    Post subject:  

Downloaded and actually burned a cd. Quick test live pfix=ram on my main Athlon XP box.... really quick test. Laughing No nic driver.
8139too. RealTek RTL-8139.
Otherwise,sound and display were working and correct.

For now, I'll just try on another box a little later.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 14:52    Post subject:  

That was quick.... I'm zero for two on nic drivers. Smile

Code:
tulip      : Digital 21*4* Tulip ethernet driver


Pemasu was missing this in Exprimo k-3.10 also.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=596123#596123

We'll give it a third try after lunch.......
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 14:57    Post subject:  

I booted on my most used computer.
Acer D250 which is a 10" Netbook.
Intel Atom N270 CPU and Intel graphics
and as typical it trusted that I wanted
1024 x 600 instead of 1024 x 768 because
the internal screen has that format 16:9
while the external screen which I use for my poor old eyes
have 4:3 format and there 1024 x 600 leave a black border
and 1024 x 768 looks just right so that is the preferred one.

So now the only way to get 1024 x 768 would be to delete the
set up that was made automatically by editing it out if the xorg.conf

I write from a booted Slacko5311 now and it find my LAN instantly.

It did give some boot up comment that was too fast for me to read.
Maybe it is in the log? I take a look. and get back if I find it.

Hope that report helps.

Ooops don't take this personally. I do trust I know why it has
DeaMonkey instead of Firefox but I do prefer FF.

so can one not have Seamonkey as one option among many
browsers in quickpet and have some small very small browser
that tells how one do such a choice? Now this SM will be with me
forever even if it is hidden?

is this important?

xerrs.log says:
Quote:

/usr/bin/jwm
JWM: warning: /root/.jwmrc[321]: invalid tag in Active: Corner
JWM: warning: /root/.jwmrc[327]: invalid tag in Inactive: Corner
JWM: warning: empty color tag
JWM: warning: /root/.jwmrc[424]: could not open included file /root/.jwm/jwmrc-tmp
JWM: warning: /root/.jwmrc[425]: could not open included file /root/.jwm/jwmrc-install
EXIT="Exit on mouse-over"
JWM: warning: /root/.jwmrc[424]: could not open included file /root/.jwm/jwmrc-tmp
JWM: warning: /root/.jwmrc[425]: could not open included file /root/.jwm/jwmrc-install

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though

Last edited by nooby on Sun 15 Jan 2012, 15:23; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 15:14    Post subject:  

Really ready for lunch now. Zero for three.Tried on the faithful quad-core, No go.Onboard Nvidia ethernet.
Code:
Nvidia MCP61 ethernet (rev a2)  forcedeth driver


Booted to a black screen, used three-finger-salute to get to xorgwizard and desired 1368x768 resolution with nv driver.Sound worked.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:21    Post subject:  

Frugal installation to an ext4 partition on Dell Inspiron Laptop. Initial boot was flawless and went directly to the desktop. Very Happy

Problems so far: Sad

1. Numlock selection is no longer available.

2. Wifi connections are not recognized by any of the network tools.

Cheers,
Jim
sys-info-120115.gz
Description  Remove fake .gz to read.
gz

 Download 
Filename  sys-info-120115.gz 
Filesize  31.13 KB 
Downloaded  293 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:28    Post subject:  

Thanks for reports.

Nooby, when you boot (@pfix=ram) I want you to try something, in a terminal type "jwm -restart", tell me if that fixes your 1024x758 screen. Oh, those messages are very minor. Thanks.

James, 0 for 3 eh? Laughing I'm 3 for 3 with ethernet, oh well, looks like a kernel shortcoming. Probably more intriguing is the black screen. Maybe I should re-introduce nouveau and enable modesetting. I'll do some experiments on my nvidia kit.

Jim, which wifi driver? And, do you mean interfaces versus connections?

Before I recompile the kernel I want to hear from some Broadcom users.

EDIT: Jim, I think I found a possible cause for your problem. Are you using a usb dongle? If so, then usb2 is broken. Strange since I specifically checked that in the kernel config and checked usb3. Oh well, that's why we test!

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5680
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:40    Post subject:  

01micko wrote:

James, 0 for 3 eh? Laughing I'm 3 for 3 with ethernet, oh well, looks like a kernel shortcoming..


Pemasu and the "tulip" driver on k-3.10...
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=596101#596101

Keep it to yourself (it's a secret) , but I've been running (see screenie) on all 3 boxes.No driver problems.
k-3.18.png
 Description   
 Filesize   44.48 KB
 Viewed   10663 Time(s)

k-3.18.png

Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1369
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:44    Post subject:  

Hi Mick

Pristine manual frugal install to my HP550 laptop.

The Broadcom B43 module was not loaded - this has been a common fault on all k3 pups I've tried so far although interestingly I also tried wuxiandianzi's k3.1.8 version of lupu528 today and that was the first that did load b43 correctly for me.

I hoped that meant the problem had been fixed from k3.1.8 onwards but now you have shattered my world with the problem still there in k3.1.9 slacko Sad

Wonder what wuxiandianzi has done differently??

My quick fix is to put modprobe b43 into
/etc/rc.d/rc.local

Otherwise everything else - sound, touchpad, savefile creation, frisbee, pnethood samba shares - seem OK so far. Posting from 5.3.1.1 Seamonkey.


Cheers
Peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Sun 15 Jan 2012, 18:31; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:49    Post subject:  

Hi Mick,

01micko wrote:


Jim, which wifi driver? And, do you mean interfaces versus connections?

Before I recompile the kernel I want to hear from some Broadcom users.
Are you using a usb dongle? No, this Laptop uses an installed:
Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1030
KERNEL MODULE: iwlagn
Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
KERNEL MODULE: r8169

Incidently, my boot code is on a USB flash drive which is working fine so I don't believe that there is any USB problem.

Regards,
Jim

Last edited by Jim1911 on Sun 15 Jan 2012, 16:58; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:56    Post subject:  

Yes I will test that jwm-restart and tell result withing ten minutes

oops that did not work at all. I\m in Slacko now.
its says

# jwm-restart
bash: jwm-restart: command not found
#

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though

Last edited by nooby on Sun 15 Jan 2012, 17:02; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7785
Location: qld

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 16:57    Post subject:  

peebee,

This kernel seems a bit of a lemon Laughing , so don't despair, I reckon there may be some dependency that is needed, or else there is a bug in newer versions of woof preventing auto loading of the broadcom driver. Lupu is built on a very old woof.

What I'll do is check wuxi's kernel config, see if there is anything broadcom related then try things out on the wife's macbook, it's the only broadcom I have access to, worked fine with 2.6.39.4.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 33 [488 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1198s ][ Queries: 13 (0.0086s) ][ GZIP on ]