Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 30 Sep 2014, 02:46
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Firefox 9 -- next version, same game as FF 8
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 5 [67 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Wed 04 Jan 2012, 12:10    Post subject: Firefox 9.0.1 Pet for Lucid  

Firefox 9.0.1 Pet for Lucid

Still working on this. Or, rather, working on it again. Thanks.

Last edited by playdayz on Thu 05 Jan 2012, 19:54; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 449
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 12:53    Post subject: Re: Firefox 9.0.1 Pet for Lucid  

playdayz wrote:
Firefox 9.0.1 Pet for Lucid

I checked and Firefox 9.0.1 played a youtbube video with the latest flashplayer. Please let me know if there are other problems with flashplayer

I have implemented a variation of 01micko's suggestion--which makes perfect sense, since I could not understand why Firefox would not use its own libraries by preference.

Fast -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/Firefox-9.0.1-Lucid.pet

Unbelievably slow -> ftp://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet-packages-lucid/Firefox-9.0.1-Lucid.pet

This pet does not symlink any of the Firefox libraries. Rather it uses the following command in /usr/bin/firefox. (This is what should have been done anyway.)

Code:
/usr/lib/firefox/firefox


I think this should allow FF to update itself normally.


Hi playdayz

Still no go here after installing Firefox9.0.1 Lucid .pet
As soon as its fired up it completely freezes on me and I have to kill it.
Rolled back to FF8 again for now.
Back to top
View user's profile Send private message 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 14:32    Post subject:  

Cannot use lupu 528 as it breaks my alsa sound, so keep to 525 lupu.

Both firefox 8 and firefox 9 destroy my flashplayer; 9 moreover slackens down my internet, opening any site costs more than a minute.

Stepping back to firefox 4 is of no use, damage done, flashplayer hurt beyond repair and "install flashplayer" as dead as a doornail.

It looks as though I must make a new, clean install lupu 525 and keep old firefox 4 in place, without upgrading.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Zhao


Joined: 05 Jan 2012
Posts: 2
Location: Azores

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 16:28    Post subject:  

I start firefox with this this line "su -c firefox YourNickHere" (root complex I guess xD), and that caused problems in lupu 528 so I've also stuck with lupu 525. Firefox 8 was the first to cause flash problems, but the libnss3.so replacement trick worked fine. However I can't make Firefox 9 work with flash. It's no problem, I'll just keep using Firefox 8, while an easy solution to this problem shows up Razz, because it works just fine.

PS: I've found many solutions to some problems I encountered while using Lucid Puppy in this forum, so thanks for all your work here.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 19:53    Post subject:  

Yes. Yes. The Firefox 9.0.1 pet still locks up. Sorry. I thought it was working for a while. Back to the drawing board.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 22:55    Post subject:  

Let's Call This Testing for Now! At least it's on the fast server Wink

This is a new version from the previous 9.0.1 pet. This is 9.0.1-2. The code below is implemented in this new pet.

Firefox 9.0.1 seems very sensitive to how it is started. One way it starts but it locks up. Another way it doesn't lock up but flashplayer doesn't work. This way seems to work.

Code:
/usr/lib/firefox/run-mozilla.sh /usr/lib/firefox/firefox


Firefox 9.0.1-2 -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/Firefox-9.0.1-2-Lucid.pet

You should uninstall any other Firefox pets before installing 9.0.1-2. And it should be OK to update--for a while at least Wink

Last edited by playdayz on Fri 06 Jan 2012, 13:36; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Thu 05 Jan 2012, 23:22    Post subject:  

Thanks playdayz-
your 9.0.1 was still 'shuddering'/functional blackouting for me for normal browsing, so I opted to also install Opera from the Quickpet menu - from which I'm writing now. Did that rather than try and correct using the scripting suggestions from seaside/micko01 et al (which was confusing a trog like me),
Cheers!

PS HungarianXP-528, frugal install on intel celeron 2.4Ghz, 2GB ram, in JWM

UPDATE: While sending the previous, I just cut'n'pasted your code straight into the terminal I opened on the desktop, pressed 'return' and up it came, with negligible hiccups in the 30mins I've been browsing with it (and posting now). Even given my patchy internet service, I think that your updated code has solved it! Thanks Smile

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Zhao


Joined: 05 Jan 2012
Posts: 2
Location: Azores

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 15:53    Post subject:  

playdayz wrote:
Let's Call This Testing for Now! At least it's on the fast server Wink

This is a new version from the previous 9.0.1 pet. This is 9.0.1-2. The code below is implemented in this new pet.

Firefox 9.0.1 seems very sensitive to how it is started. One way it starts but it locks up. Another way it doesn't lock up but flashplayer doesn't work. This way seems to work.

Code:
/usr/lib/firefox/run-mozilla.sh /usr/lib/firefox/firefox


Firefox 9.0.1-2 -> http://diddywahdiddy.net/Puppy500/Firefox-9.0.1-2-Lucid.pet

You should uninstall any other Firefox pets before installing 9.0.1-2. And it should be OK to update--for a while at least Wink


I have installed this new pet (Firefox-9.0.1-2-Lucid.pet) and it works great. Firefox 9.0.1 and flash are now working in my lupu 525 with no problems. Thanks playdayz for your work Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 16:31    Post subject:  

I took the risk .... on my clean re-installed puppy 525. Yes, everything seems o.k now.

Edit: Now all of a sudden "Lucid Puppy News" is out of reach in my Quickpet, browser opens but page does not show. Coincidence?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 22:21    Post subject:  

Quote:
Edit: Now all of a sudden "Lucid Puppy News" is out of reach in my Quickpet, browser opens but page does not show. Coincidence?

willem1940NLD, Which browser? Possibly not coincidence.

Add: But I just checked and it opens for me in both Chromium 18 and Firefox 9.0.1-2.

I see, you are using the Firefox 9.0.1-2 pet in Lucid 5.2.5. Am i right? I didn't test that. Does it put http://diddywahdiddy.net/LupuNews/ in the address bar when you click Lucid Puppy News in Quickpet?

Add: I just t4ested in a pristine boot (pfix=ram) of 5.2.5 and Quickpet Lucid News worked with the Firefox 9.0.1-2 pet.
Back to top
View user's profile Send private message 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 23:26    Post subject:  

No, http://diddywahdiddy.net/LupuNews/ does no more appear in browser, just only the browser homepage.

Have now added this address to my bookmarks in browser, which will do for the winter if necessary.

Might of any use be, boot, F2, puppy pfix=clean or puppy pfix=purge?
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sat 07 Jan 2012, 12:46    Post subject:  

willem1940NLD wrote:
No, http://diddywahdiddy.net/LupuNews/ does no more appear in browser, just only the browser homepage.

Have now added this address to my bookmarks in browser, which will do for the winter if necessary.

Might of any use be, boot, F2, puppy pfix=clean or puppy pfix=purge?


Does the file /usr/local/bin/defaultbrowser contain
Code:
#!/bin/sh
exec /usr/lib/firefox/run-mozilla.sh /usr/lib/firefox/firefox "$@"

Right-click the file and choose Open as Text to view the contents.
Back to top
View user's profile Send private message 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Sat 07 Jan 2012, 12:59    Post subject:  

No,
Quote:
#!/bin/sh
exec /usr/lib/firefox/run-mozilla.sh /usr/lib/firefox/firefox "$@"
is not there .... seems logical to me as I had to make choice after firefox installed, which browser must be "default" and then it calls itself just "firefox" in automation ... (!?).

Nevertheless, this works flawlessly .... for now.

Less pleasant: link "Puppy News" in petget still inactive, even after I have used "purge" startup; firefox opens with nothing but my home page.

Edit: thinking further, if it were not the charm of reference that caused the stabilisation, maybe "uninstall old Firefox first" may have done the trick. So, 2 reasons for me to wipe 525 for another fresh reinstall. Will be back thereafter.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Sat 07 Jan 2012, 19:52    Post subject:  

Done.

Formatted, cleanly installed 525, downloaded and tried the new Firefox, working alright.

Installed & rebooted: Firefox dead.

Checked "default browser" and it showed the long new string as name, also under desktop icon taskbar bottom left, as an extra browser listed.

Switched to plain "Firefox" .... still dead.

Rebooted: Firefox working, string nowhere present.

Note well: this is the first Firefox I installed this time, no memories present to any earlier version.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
willem1940NLD

Joined: 06 Jul 2010
Posts: 205
Location: Sittard, Limburg, The Netherlands

PostPosted: Sat 07 Jan 2012, 21:12    Post subject:  

F*

Again, link to "News" disappeared from petget.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 5 [67 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0901s ][ Queries: 12 (0.0051s) ][ GZIP on ]