Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 13:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 55 of 188 [2820 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 53, 54, 55, 56, 57, ..., 186, 187, 188 Next
Author Message
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2386
Location: Japan

PostPosted: Tue 13 Dec 2011, 20:10    Post subject: Disappearing sound?  

i don't know fuzzy's case, but Barry pointed out that the problem occurs when no save at shutdown.
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02623
EDIT: i cannot find the code deleting /dev/snd in the rc.shutdown in woof. But as Barry comments, there are lines in the rc.sysinit:
Code:
rm -f /dev/mixer 2>/dev/null #110113 make sure removed, see test in /etc/init.d/10alsa.
rm -f /dev/snd/* #110304 after a reboot, some of these may be wrong.

These code may be a help for the sound module recognition(relating with the 10alsa) but seems not solve the whiteout problem.

I think the snapmergepuppy still need to update to allow no save and also for the sake of potential problem other than sound. My treating /dev and rerwin's treating whiteout in the test-2 iso shall solve them.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rincon155


Joined: 11 Mar 2011
Posts: 101
Location: Venezuela

PostPosted: Tue 13 Dec 2011, 22:49    Post subject: Keyboard problem with Puppy 5.2.8
Subject description: Keyboard is not responding with Puppy 5.2.8
 

This is to comment about a keyboard problem surely related to software that happened with my Puppy Linux 5.2.8. I use Puppy from the CD, and a lupu-file in HDD. My Puppy 5.2.8 is the original download plus update 002. Up to this point Puppy was working very well without any problem at all.
What happened is that I turned on my PC with the Puppy CD, and immediately proceeded to install Chromium. Once I did it, when I tried to use the keyboard, it did not respond.
I checked cables and connections, and everything was in order. Then I decided to reboot to my HDD Distro: PCLinuxOS LXDE 2011-09, and the keyboard was fine. Then reboot with my old Puppy 5.2 CD, and again, the keyboard was fine. Then, once more I rebooted with Puppy 5.2.8 and the keyboard was dead.
After that I rebooted with Slacko 5.3 CD and keyboard was ok.
Then I used Puppy 5.2.8 update 003 CD, rebooted, and keyboard didn't respond.
With this Puppy version functioning I uninstalled several packages, rebooted and the problem persisted.
I posted this problem in a thread "Is it possible to re-enable keyboard?" (http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=589077#589077) In which I received the suggestion to post in this thread.
I consider myself a Linux newbie, with user experience of 18 months with Ubuntu 10.04, Puppy Linux 5.2, 5.2.8 and PCLinuxOS LXDE 2011-09. I understand that participants in this thread are knowledgeable in Linux and in particular with Puppy. So if this report is of any help for further improvements in Puppy, I'll be very happy.
In my specific case, now that I tried Slacko 5.3, I'll move to it. Meanwhile I'll keep my Puppy 5.2.8 just in case any of you indicate me to apply any suggestion you might have related to the keyboard problem. Thank you.

_________________
Registered Linux User # 54726, LupuLibre and LupuSuper4 5.2.8.6, Precise 5.7.1, LightHouse Mariner 64-6.02-B2
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2386
Location: Japan

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 04:30    Post subject: Re: Keyboard problem with Puppy 5.2.8
Subject description: Keyboard is not responding with Puppy 5.2.8
 

How much have you made the size of lupusave? It may easily filled up.
Standard size is 512MB, but it may not be enough for chromium.
Some informations:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=62110
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=468721#468721

rincon155 wrote:
Then I used Puppy 5.2.8 update 003 CD

After 'boot:' is displayed, type 'pfix=ram' to avoid using the old lupusave.
Then shutdown to create new upusave.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html

Last edited by shinobar on Wed 14 Dec 2011, 04:34; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2386
Location: Japan

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 04:33    Post subject: Re: Keyboard problem with Puppy 5.2.8
Subject description: Keyboard is not responding with Puppy 5.2.8
 

Dupe... Deleted.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3263
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 07:50    Post subject:  

A. Posting this from test02-lupu-528x after Reboot-11.

All is looking good, and working well. Very Happy Cool

B. Steps completed so far:
1. Enable firewall.
2. Switch to JWM.
3. Install Pupsaveconfig-1.9.9
4. Make lupusave & Reboot-1.
5. Configure: Pinboard = medium.
6. Switch to JWM & restart-X.
7. Configure choices in Retrovol.
8. Change desktop icons.
9. Click "Save" & Reboot-2 [it auto-saved at shut-down, no choice offered]
10. Installed xfe-1.32.2-lucid52.
11. Click "Save" & Reboot-3 [auto-saved, no choice]
12. Installed Firefox-3.6.13-lucid, updated to 3.6.24.
13. Configured 0 save interval in Pupsaveconfig.
14. Click "Save" & Reboot-4, chose "Save" at shut-down.
15. Installed Parcellite-0.9.3-lucid.
16. Click "Save" & Reboot-5, chose "Save" at shut-down.
17. Click "Save" & Reboot-6, chose "Save" at shut-down.
18. Reboot-7, no saves.
19. Installed smm-1.0rc1.
20. Click "Save"& Reboot-8, no save at shut-down.
21. Installed Flashplayer-10.3.183.5-lucid.
22. Installed Flashplayer-10.3.181.34-lucid.
23. Click "Save" & Reboot-9, save at shut-down failed to complete, power-off & pfix=fsck at next boot.
24. Reboot-10, no saves.
25. Installed Firefox add-ons = Addblock+ and its popup blocked, Betterprivacy, Flashblock, Ghostery, Easy YouTube Video Downloader.
26. Click "Save" and Reboot-11.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 11:37    Post subject:  

Quote:
What happened is that I turned on my PC with the Puppy CD, and immediately proceeded to install Chromium. Once I did it, when I tried to use the keyboard, it did not respond.

rincon155, Sometimes that happens to me, that the keyboard is not recognized. This is what I do--I unplug the USB cable from the keyboard to the computer and plug it back in to a different USB port. That always fixes it for me, although very occasionally I might have to do it twice. I do not know how installing Chromium could cause that problem, but you might uninstall it and see if that changes anything. Finally, just in case the lupusave file got corrupted you might do what shinobar recommends in the message above. I recommend that you use the browser pets made for Lucid--although it usually works to install the binary released by the browser publishers. http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=584868#584868

Quote:
i don't know fuzzy's case,

shinobar, fuzzy is reporting that using test02-lupu528x.iso is solving the problem with usb-flash/sound disappearing. test02-lupu528x has the fix that you posted on p.52 http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=587750#587750 Sylvander is also reporting that using test02-lupu-528x he has rebooted 11 times without losing sound. Thanks. BTW, i still intend to work on ffmpeg/ffconvert when the usb-flash/sound issue is settled.

.

Last edited by playdayz on Wed 14 Dec 2011, 12:33; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3263
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 11:49    Post subject:  

test02-lupu-528x

I've now rebooted 14 times and all's well. Very Happy Cool
Back to top
View user's profile Send private message 
rincon155


Joined: 11 Mar 2011
Posts: 101
Location: Venezuela

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 20:58    Post subject: Re: Keyboard problem with Puppy 5.2.8
Subject description: Keyboard is not responding with Puppy 5.2.8
 

shinobar wrote:
How much have you made the size of lupusave? It may easily filled up.
Standard size is 512MB, but it may not be enough for chromium.
Some informations:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=62110
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=468721#468721

rincon155 wrote:
Then I used Puppy 5.2.8 update 003 CD

After 'boot:' is displayed, type 'pfix=ram' to avoid using the old lupusave.
Then shutdown to create new upusave.

Thank you shinobar for your post. My lupusave is 2.95 Gb. I will uninstall other packages to see if this solve the problem and if not I'll create a new lupusave.

_________________
Registered Linux User # 54726, LupuLibre and LupuSuper4 5.2.8.6, Precise 5.7.1, LightHouse Mariner 64-6.02-B2
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2386
Location: Japan

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 22:12    Post subject: Re: Keyboard problem with Puppy 5.2.8  

@rincon155
Is your keyboard PS/2 or USB?
How about at the prompt(without X)? i mean Menu>>Shutdown>>Exit to prompt.

If you can use mouse, you can see the logs after boot.
Such as /tmp/bootkernel.log, /var/log/Xorg.0.log...

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3263
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 12:34    Post subject:  

test02-lupu-528x
Still looking good and working well. Very Happy Cool

A. Now up to Step:
49. Reboot-18 to Wary-522, moved Lupusave to a folder in an ext3 partition on the 2nd internal HDD.

B. Now booting using a CD-RW disk made using test02-lupu-528x-ataflash.iso
To make this I added "pmedia=ataflash" setting to the "isolinux.cfg" file included in the test02-lupu-528x.iso file.
This treats the lupusave file on the HDD as though it's a lupusave on a Flash Drive.

C. This Lupu [from my point of view], is now in a fully completed build state.
All desirable/needed packages have been installed, and configurations and code changes made.

D. Only thing I can detect that isn't as I'd like:
Pwidgets Calendar: The present day is not highlighted. Sad

Last edited by Sylvander on Thu 15 Dec 2011, 12:39; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 12:37    Post subject:  

Thank you Sylvander. This is the farthest we have gotten since 5.2.6. What I will do now is to make a release iso. My fingers are still crossed.
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3263
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 12:46    Post subject:  

A. By-the-way...

I installed "Psip Puppy Phone" version 0.26, and gave it a try.

PuppyLuvr called me, I took the call, he reported severe echo at his end.
My end was fine.
After a while...
Not having made ANY change...
The echo ceased. Confused

Might this perhaps be...
That my on-board-sound + sound card [both enabled]...
Is causing echo at the other persons end?

Any thoughts?

B. Will I be able to use your new-release ISO file to update my lupusave contents?
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4631
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 14:09    Post subject:  

playdayz wrote:
Thank you Sylvander. This is the farthest we have gotten since 5.2.6. What I will do now is to make a release iso. My fingers are still crossed.

Great to see you are making progress on sound issue. Seems you have found cure.
Not knowing what changes you have made to Lucid Puppy 528, with test02-lupu-528x.
I hope you have considered, that those changes, did not remove a fix for other problems.
The simple fix is not always the best one.

Thanks for your continuing efforts to improve Lucid Puppy 528. Very Happy

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
rincon155


Joined: 11 Mar 2011
Posts: 101
Location: Venezuela

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 15:35    Post subject: Re: Keyboard problem with Puppy 5.2.8  

shinobar wrote:
@rincon155
Is your keyboard PS/2 or USB?
How about at the prompt(without X)? i mean Menu>>Shutdown>>Exit to prompt.

If you can use mouse, you can see the logs after boot.
Such as /tmp/bootkernel.log, /var/log/Xorg.0.log...

It is a wireless device with PS/2 and USB connection. Initially it was installed using PS/2, then I changed to USB directly. No difference. But again, using any other OS (Puppy's or different Distros: in HDD and LiveCD's), in both case PS/2 and USB keyboard worked fine.
I uninstalled several packages in Puppy 5.2.8, and tried keyboard one by one, but the problem stayed. After so many uninstall's I concluded that my customized lupusave lost any sense, so I deleted it and I am now using Slacko 5.3 with everything fine. May be lupufile was corrupted, but why it occurred just after Chromiun install, being the first action after PC startup?

_________________
Registered Linux User # 54726, LupuLibre and LupuSuper4 5.2.8.6, Precise 5.7.1, LightHouse Mariner 64-6.02-B2
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse


Joined: 09 Jun 2009
Posts: 446
Location: Tenerife Canary Islands

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 17:05    Post subject:  

playdayz wrote:
What I will do now is to make a release iso.


Are you planning on including a fix that will be included for the main release 528.iso or is this a separate issue?
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 55 of 188 [2820 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 53, 54, 55, 56, 57, ..., 186, 187, 188 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1113s ][ Queries: 13 (0.0320s) ][ GZIP on ]