Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 15:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Dpup Exprimo 5.X.3.1.10.3 SMP multicore optimized version
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 22 of 70 [1047 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, ..., 68, 69, 70 Next
Author Message
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Wed 30 Nov 2011, 08:48    Post subject: PPM problem  

I have to say the new kernels with aufs makes problem under PUPMODE=13(flash).
I reported it's OK, but i found it takes so long time say 10 minutes to recover from a like freeze.
I recommend to kill the PPM new function, direct-write to save layer, as the Slacko-5.3 does.

I made a I18n'd PPM which also fixes some issue:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64708

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 30 Nov 2011, 13:40    Post subject:  

# ./rc.firewall
-> Projectfiles.com Linux Firewall version 2.0rc9 running.
-> Performing sanity checks...... [ PASSED ]
-> Building firewall.... [ DONE ]
-> Successfully secured the following addresses: 192.168.0.171.

I believed this message. But...I have got earlier posts about firewall is malfunctioning.
Now I have checked the modules. There really is missing modules concerning firewall. I will compare my specs to previous puppy specs (.config) and I will then add them (means recompiling the kernel) and if I am lucky I can just add the missing modules to the kernel pet. If I am not lucky, it means new recompiled kernel.
Lets see....

Thank you Radky and others which posted about firewall malfunction. Now I believe.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 30 Nov 2011, 13:51    Post subject:  

Shinobar. I will test your petget pet. Missing Ziggy interface though. Better functionality is the main thing. Usability comes next. I can live without Ziggy if the petget works better for flash usage.

If I leave the original /usr/local/petget/pkg_chooser.sh which preserves Ziggy, does it has any side-effects ?
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 30 Nov 2011, 16:10    Post subject:  

I had compiled most net filtering stuff as static. That is main reason there wasnt any modules visible with lsmod. But also I had left some needed out for firewall wizard script to work. Now net filtering section is as Barry tick it.
I have fixed (hopefully) the firewall modules in kernel .config. Unfortunately this means that there will be new kernel compile, in process now.
There is in /etc/init.d/firewall script by Iguleder. Give it executable permissions and you have basic firewall on at every boot until next text exprimo is out with working firewall wizard. I will start my trip to Lapland Friday. My next test build will be uploaded after I come back.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Wed 30 Nov 2011, 21:40    Post subject: petget  

pemasu wrote:
If I leave the original /usr/local/petget/pkg_chooser.sh which preserves Ziggy, does it has any side-effects ?

  1. Sync with the recent woof(18 Nov 2011)
  2. Fix the menu was reverted to English at install/uninstall
  3. Always show splash to avoid to be silent
  4. Avoid in some kernels(slacko/dpup) and some hardware got freeze under PUPMODE=13
  5. Avoid was messing up with save interval=0 under PUPMODE=13

The feature 1 and 4-5 maybe OK. May loose 2-3. But i am not resposible.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 01 Dec 2011, 11:18    Post subject:  

Shinobar. Thank you of clarification. I think that I would go with your fully fixed version. Functionality first.
I will download latest woof this evening. I will take my laptop to Lapland. At evenings I usually have there couple of hours free time. So I can start to test latest woof and my latest kernel compile.
Back to top
View user's profile Send private message 
Laie

Joined: 20 Jan 2008
Posts: 290
Location: Germany

PostPosted: Sat 03 Dec 2011, 12:31    Post subject:  

Desktop PC Medion
AMD Athlon II X 4 640 (4x3,0 GHz), 4 GB Ram, Graphics AMD Radeon HD6450
Exprimo 5.X.10.2 boots, localization works, Xorg accepts 1600x900x24.
Xwin doesn't start, I have to wait for some seconds then the prompt returns.
What a pity! Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send private message 
atv


Joined: 16 Nov 2011
Posts: 23
Location: Tambo, Ecuador

PostPosted: Sun 04 Dec 2011, 16:13    Post subject: to Laie
Subject description: similar system spec...
 

Quote:
Desktop PC Medion
AMD Athlon II X 4 640 (4x3,0 GHz), 4 GB Ram, Graphics AMD Radeon HD6450
Exprimo 5.X.10.2 boots, localization works, Xorg accepts 1600x900x24.
Xwin doesn't start, I have to wait for some seconds then the prompt returns.
What a pity! Crying or Very sad


Hi, I had similar problem and at # prompt I typed xwin and was able to continue from there...
hope that helps.
Smile atv
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5861
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 05 Dec 2011, 01:28    Post subject:  

Was running my old AntiX P3 so..... full install of Exprimo 5.X.10.2.No problems.Everything working out of the box.

# report-video
Dpup Exprimo SMP, version 5.X.10.2 on Sun 4 December 2011

Chip description:
2.0 VGA compatible controller
Intel Corporation 82815 Chipset Graphics Controller (CGC) (rev 04)
oem: Intel(R) 815 Chipset Video BIOS
product: Intel(R) 815 Chipset Hardware Version 0.0

X Server: Xorg
Driver used: intel

X.Org version: 1.7.7
dimensions: 1024x768 pixels (321x241 millimeters)
depth of root window: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz

-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 512MB (125MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Sun 04 Dec 2011 11:28:24 PM GMT-8
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801BA-ICH2

-Version-
Kernel : Linux 3.1.0 (i686)
Compiled : #1 SMP Sat Nov 12 21:58:58 EET 2011
C Library : GNU C Library version 2.11.2 (stable)

# free
total used free shared buffers
Mem: 512356 273264 239092 0 9944
-/+ buffers: 263320 249036
Swap: 1075196 0 1075196
Back to top
View user's profile Send private message 
Laie

Joined: 20 Jan 2008
Posts: 290
Location: Germany

PostPosted: Thu 08 Dec 2011, 10:43    Post subject: Re: to Laie
Subject description: similar system spec...
 

atv wrote:
Quote:
...Xwin doesn't start, I have to wait for some seconds then the prompt returns...


Hi, I had similar problem and at # prompt I typed xwin and was able to continue from there...
hope that helps.
Smile atv

Thank you, but unfortunately trying to start Xwindows from the console repeats the problem. I wait for some time and the prompt returns.
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Thu 08 Dec 2011, 11:15    Post subject: Re: to Laie
Subject description: similar system spec...
 

Laie wrote:
atv wrote:
Quote:
...Xwin doesn't start, I have to wait for some seconds then the prompt returns...


Hi, I had similar problem and at # prompt I typed xwin and was able to continue from there...
hope that helps.
Smile atv

Thank you, but unfortunately trying to start Xwindows from the console repeats the problem. I wait for some time and the prompt returns.


maybe try running xorgwizard at prompt?
Back to top
View user's profile Send private message 
Laie

Joined: 20 Jan 2008
Posts: 290
Location: Germany

PostPosted: Thu 08 Dec 2011, 14:46    Post subject: Re: to Laie
Subject description: similar system spec...
 

stu90 wrote:
maybe try running xorgwizard at prompt?

I tried that, too. No change happened. xwin doesn't start.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Thu 08 Dec 2011, 19:31    Post subject: Re: Battery low warning missing
Subject description: Miss the battery low warning in Puppeee and Exprimo 5X9
 

csshin wrote:
Is it possible to have the battery warning back in Exprimo 5X10?
An audible warning would be great, I have had unexpected shutdowns several times because I failed to notice that the battery was low,

Regards,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 10 Dec 2011, 16:19    Post subject:  

I just got back from Lapland. Back in civilization now. Had really fun in lapland. I saw a lot reindeers and great views along ski tracks. Herd of reindeers even came to our camp and they licked our bus as high as they could. There was street salt in the sides of bus and that attracted them.

About Vattery. There is only one problem. I would need help from Jemimah so that vattery-acpitool would be updated to the 3.1.X level. It seqfaults. I dont have the source of vattery-acpitool and even with source I am not sure I would know how to patch it.
But Vattery and vattery-ibam works ok. I will attach the pet here. But it is without that vattery-acpitool. So it wont work for everybody. Vattery-ibam is quite old stuff, it wont recognize right all batteries. And I cant help there if it does not.

I start now to read through 150 posts made during my vacation. And all mail noticed threads. I am afraid that I cant be very active though. I will have hard weeks ahead in my work. And my vacation didnt help that.
I didnt do any Puppy stuff during my Lapland time. I used my free time with my professional reading, I had couple of hours time every evening to read a lot stuff I will need during next weeks. So I will follow but wont produce much.
vattery-0.0.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  vattery-0.0.1.pet 
Filesize  51.94 KB 
Downloaded  121 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 10 Dec 2011, 21:06    Post subject:  

pemasu wrote:
I just got back from Lapland. Back in civilization now. Had really fun in lapland. I saw a lot reindeers and great views along ski tracks. Herd of reindeers even came to our camp and they licked our bus as high as they could. There was street salt in the sides of bus and that attracted them.

Welcome back!

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 22 of 70 [1047 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, ..., 68, 69, 70 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1000s ][ Queries: 13 (0.0146s) ][ GZIP on ]